• 9.374.065 stemmen

Geregisseerd door: Ineke Houtman

Met onder meer: Liv Stig, Halina Reijn en Mamoun Elyounoussi

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Polleke

Jeugdfilm over de 11-jarige Polleke die opgroeit in de grote stad bij haar excentrieke moeder (Halina Reijn) en ondertussen een beetje voor haar dichter-junkie vader (Daan Schuurmans) moet zorgen. In de loop van de film komt Polleke achter de waarde van echte vriendschap en beleeft ze alle ups en downs die bij een echte eerste grote liefde horen. Smoorverliefd als ze is op Mimoen, wordt haar de omgang met hem verboden. Maar zijn ogen zo zwart als Afrika blijven haar achtervolgen...

Polleke is een hele leuke film, met een verhaal dat op een aangename manier verschillende kanten op springt.

Op een niet opdringerige manier worden multiculturele vraagstukken behandeld. Polleke mag op een feestje bijvoorbeeld niet dansen met haar Marokkaanse vriendje, omdat dit in zijn cultuur niet geoorloofd is.

Liv Stig acteert zeer naturel. Ze kan heel goed emoties tonen met haar gezicht.

Frank Lammers is weer erg geestig, hij heeft de lach aan zijn kont. Lammers is in de film Polleke's meester. Tot overmaat van ramp wordt haar moeder (Halina Reijn) verliefd op hem. Dit levert een paar hilarische scènes op.

Daan Schuurman als Spiek - Polleke's vader - zet op een overtuigende manier een junk neer.

Polleke is van de regisseur van Madelief. Ineke Houtman beschikt duidelijk over veel baggage. Kinderen regisseren is een vak apart, maar zij beheerst dat.

Het is te hopen dat we nog veel films van haar kunnen zien in de toekomst. Wie weet weer naar een boek van Guus Kuijer.

Gaat dat zien!

avatar van gotti

Vond 'm geweldig. Uitstekend verhaal, waarin enkele (zware) thema's op een geweldige manier gebundeld worden tot één geheel. Over het algemeen een uitstekende cast; Schuurmans was verrassend goed (ben nu nog benieuwder naar Knetter) net als Liv Stig en uiteraard ook Frank Lammers; altijd zeer komisch (vooral het moment als hij van het toilet af komt). 4*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Saaie film ondbreekt een hele boel.

Lees liever de boeken van polleke die zijn 4 keer beter.

1,5 voor de moeite.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik ben het vooral eens met Dustyfan. Best een mooie film, maar wel erg volgestopt met thema's en verwikkelingen. Daardoor vond ik het - zeker in het begin - wel erg schematisch. Ik vond de film op z'n best als er af en toe wat meer tijd werd genomen. En Liv Stig vond ik bij vlagen erg goed, maar overtuigde mij niet altijd even zeer.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Best leuk maar aan de saaie kant.

Aardig vermaakt maar vaak overdreven kinder stukjes. 2.5**

avatar van OlafK

OlafK

Allereerst: een heel diepe buiging voor Frank Lammers. In mijn ogen is hij echt een van de beste acteurs die ons land kent. Maar helaas weet hij deze film niet in zn eentje te redden.

De belangrijkste reden hiervoor is dat zijn rol als meester Wouter niet extreem veel screenplay kent.

Polleke is een kinderfilm over vriendschap. de (eerste) liefde en problemen (in in het bijzonder met ouders). Helaas blijft het ook écht een kinderfilm en voor een ouder publiek maakt dat deze film totaal ongeschikt. Erg jammer, want ik denk dat hier best een film voor jong én oud uit had kunnen rollen. Nu laat de film een onbevredigd gevoel achter.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Redelijke kinderfilm, in mijn ogen niet zo heel erg meisjes achtig als je van te voren denkt (kan het mis hebben, tijd geleden gezien maar nog vers in het geheugen). Polleke is een meisje met een hele mooie blik in haar ogen, het sprak duizend talen. Echt een heel bijzonder meisje, (de actrice dan natuurlijk), dat vind ik echt. Naast het uiterlijk van onze jonge hoofdrolspeler is de film vrij toegankelijk voor iedereen. De acteerprestaties zijn oké, zoals oké in dit soort films word geformuleerd. Daarnaast heeft de film genoeg vaart en genoeg diepgang voor de aankomende tienermeisjes die dit gaan kijken. Prima filmpje, voor 11jarigen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze Nederlandse film eens bekeken en het was niet mis. Een film met nog veel verschillende thema's: verschillende culturen, drugsverslaving, ... dus toch al redelijk heftig voor een jeugdfilm. Gelukkig is het nog redelijk luchtig gebracht.

Frank Lemmens en Halina Reijn waren nog 2 bekende koppen en deden het prima, maar ook het meisje was goed gekozen.

Prima film.