Hable con Ella (2002)
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 26 september 2002
Bekijk via CineMember
Plot Hable con Ella
De film vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie komen te zitten. Benigno is verliefd op Alicia, voor wie hij zorgt wanneer ze in coma raakt. Marco valt voor Lydia, die ook in een coma terecht komt. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen: Benigno is blij om bij de vrouw te zijn van wie hij houdt, maar Marco is zwaar depressief omdat hij niet met Lydia kan communiceren, en dus niet weet hoe zij echt over hem denkt.
Alicia
Bailarine
Singer at Party
Doctor Vega
Dustyfan
Er zijn maar weinig films die me in tranen krijgen en dit was zo'n zeldzaamheid. Bovendien is dit de tweede keer dat Pedro Almodóvar dit presteert bij mij. Daarom kan ik niet anders dan 5* geven.
FisherKing
Dat ik de bijzonder prachtige motieven nog niet herkende bij de eerste keer kijken is me nu duidelijk. Iemand die in coma ligt zwanger maken krijgt inderdaad van de maatschappij al de kritiek op hem af. Vooral omdat we daar niks van af weten, met achtergronden hierbij weet Pedro Almodóvar hier wel een pracht-beeld bij te schetsen. Ook een Aubade voor het fantastische werk wat het ziekenhuispersoneel moet ondergaan.
Javier Cámara speelt overigens de sterren van de hemel. Wat een prachtrol. Ga naar een verdiende 5.
Menghini
Hij is weer in de verkoop gegooid! Dit maal in de 3 voor 33 bij FRS en VL...
snoezelke
veel woorden heb ik niet voor deze film te onschrijven,buiten het woord mooi
mooi bitterzoet verhaal,mooie beelden,mooie muziek,kortweg erg mooie film die 4sterren dubbel en dik verdiend.
een aangrijpend verhaal over het verlangen naar liefde en over ware vriendschap vol van ingehouden droefheid en ingetoten tristesse.
Almodovar is niet meer de uitzinnige gek die hij vroeger was,maar bewijst met deze film buiten de stomme filmscene ook erg integere ingehouden mooie cinema te kunnen maken die fagriel is in al zijn schoonheid.respect voor almodovar voor het maken van een pareltje.
mikey
mooi geschoten en artistieke film van een inmiddels beroemd regisseur. jammer genoeg niet mijn smaak. 2
braambes
Heb deze film al gezien, voorlopig echter geen stem, want hij is volgende woensdag op canvas !
en vrijdag er na flower of my secret geloofik
twee keer almodovar in een week
Naomi Watts
Mooie film. Vooral het idee van gevoelens koesteren van iemand waar je officieel geen relatie mee hebt maar wel grote gevoelens voor hebt. En de vriendschap die langzaam ontwikkelt en eindigt omdat je gelooft in functionele zelfmoord omdat je zo graag bij diegene wil zijn. Goed acteerwerk, af en toe mooie shots van de mooiste stad ter wereld; Madrid. Zoals de dansschool 'para orgulloso' waar Maria Goncalves les heeft gekregen. 4*, bij herziening kan dit nog wel hoger uitvallen.
24/7
Mooie film met een dramatische afloop. Wanneer je niets met emoties hebt kun je beter niet kijken.
renske
Misschien lag het aan mijn bui, maar op tv vond ik Hable Con Ella veel minder overtuigend, ontroerend, mooi etc. dan in de bioscoop destijds.
FisherKing
Vreemd, ik had het omgekeerde bij herziening.
renske
Dan ligt het vast aan mijn bui. Ik zat een aantal keren te denken: goh, heb ik er echt zo veel in gezien in bioscoop? Ik was er toch tamelijk lyrisch over. Over hoe Almodóvar ingaat op thema's als verlossing, vergeving, vriendschap etc.
Ik vond het nu zo geconstrueerd, net als dat ik een paar weekjes geleden Los Amantes del Círculo Polar minder kon pruimen dan de eerste keer dat ik 'm zag. Door al die toevalsdingetjes.
Hoewel het eigenlijk ook wel iets heel moois heeft dat Alicia aan het einde Marco tegenkomt en dat je dan kunt fantaseren over hoe dat verdergaat.
mdj
Vooral ontzettend knap hoe je tegelijk in een film kunt laten zien dat iemands gedrag ziekelijk is én toont dat de persoon in kwestie zelf oprecht is in zijn liefde en het de buitenwereld is die zijn houding niet kan vatten/als ziekelijk bestempeld. En in de kantlijn mooi dat iemands gedrag lang niet altijd bepaalt of je iemand mag of niet, maar dat dat samenhangt met de intenties die meespelen. Alleen die moederbinding van Benigno is wel erg overdreven weergegeven, zit sowieso wat al te expliciet 'Freud' in. En om stierenvechten als een soort kunst/ballet voor te stellen ..... Maar de film is beslist geslaagd.
Menghini
Ik denk juist dat stierenvechten een kunstuiting is. Het hangt bijelkaar van tradities (hoe je je moet kleden, hoe je je moet gedragen en waar en hoe je moet steken) en dat is toch allemaal best "kunstig". Hiermee bedoel ik dus niet dat ik het goed vind dat het altijd gebeurt en dat het over het algemeen wordt gebruikt als toeristenattractie. En juist in deze film vind ik het stierenvechten heel mooi overkomen (buiten het feit dat de stier "wint").
mdj
Ja, stierenvechten wordt in Spanje inderdaad als kunstuiting beschouwd, maar als je vindt dat het een kunstvorm is die niet door de beugel kan, is het wel wrang dat zoiets terug komt in een film waar opnamen van ik geloof een stuk of zeven stierengevechten voor zijn gemaakt. In een film mag je alles laten zien vind ik, maar je mag niet alles opnemen voor een film. Dingen tonen die moreel niet door de beugel kunnen, moet je als je dat per se wilt maar middels trucage of suggestie doen. Maar dat speelt natuurlijk voor de maker niet die stierenvechten hoogstwaarschijnlijk helemaal niet moreel verwerpelijk vindt ..... Als er geen sprake is van trucage, vind ik het terecht dat iemand zo'n film boycot als ie in de bioscoop komt zoals de Dierenbescherming in dit geval geadviseerd heeft destijds. Maar dit alles doet niets af aan de artistieke kwaliteiten van de film.
Menghini
Dat wist ik niet: dat er 7 gevechten zijn gebruikt... Maar aan de andere kant: deze gevechten waren er waarschijnlijk anders ook wel geweest.
Verder snap ik dan wel dat je dan de boel zou willen boycotten... Wel jammer: het is wel een mooie film...
mdj
Als je deze site moet geloven is het niet zo dat die stierengevechten er anders ook wel zouden zijn geweest ....
Menghini
Hmm, tja... Dan heb ik in totaal al 8 stiergevechten ondersteund...
Kabukiman
Ik snap eerlijk gezegd niet dat Almodovar er in deze moderne tijd en beschaafde wereld nog mee is weggekomen om zomaar een stel stieren af te slachten, uitsluitend voor het maken van een film!!
Er zijn best wel mensen die de film daarom boycotten, maar over het algemeen worden er weinig woorden over vuil gemaakt.
Het is verder wel een uitstekende film - een van de weinigen die me sprakeloos achterlieten tijdens de aftiteling (en dat had dan niets met de gemartelde dieren te maken, maar met het verhaal, het acteerwerk - prachtig).
clairest
Deze film is goed van kwaliteit, maar het verhaal stond me tegen. In die zin, dat ik deze film niet een tweede keer hoef te zien, een keer is schoon genoeg. Want een man die met een comateuze vrouw omzeult en daar dan zijn grootste bevrediging en vervulling in vindt.... Macabere toestand, mensonterend. Wel mooie beelden en zorgvuldig gefilmd, toch vind ik de inhoud nogal smakeloos en de verteltrant tamelijk druilerig.
Vive La Fête
In deze film worden de mooie beelden ondersteund door fantastische muziek!
superfilm!
E V
Dit is gewoon een Meesterwerk, weinig aan toe te voegen verder.
SUPER FILM!!!
Misterorange
op zich wel oke verhaal beetje gekunsteld om de thema's naar voren laten komen, en in het begin niet gelijk boeiend. uiteraard mooie beelden en muziek!
Vamperia
Altijd maar zeuren over dat stierenvechten, maar wel de ogen sluiten voor de Nederlandse bio-industrie die tien keer wreder en grootschaliger is.
Stierenvechten is kunst. En Almodovar heeft in deze film dit echt tot perfectie toe uitgebeeld. Klasse !
SelmaDuim

speedy23
Voor mij ook niet, maar het valt te bekijken uit welk standpunt je het bekijkt.
FisherKing
Ga meer eens in Hollandse slachthuizen kijken...
Da's een kunst met die stroombatterijen. Dit staat niet echter dichter bij de natuur.
SelmaDuim
Ik eet sowieso al geen vlees, zoals iedereen die van dieren houdt natuurlijk geen vlees eet. Dat er zo'n achterlijke bio-industrie bestaat doet natuurlijk geen afbreuk aan het feit dat stierenvechten een zinloze mishandeling van dieren is. Dus waarom dat er bij gehaald wordt steeds, beetje flauw lijkt mij.
speedy23
Dus, jij wil besluiten, dat ik niet van dieren hou? Indien je moest weten hoe verkeerd je zit met deze uitspraak. Ik ken zo tientallen 'vegetariërs' maar dan eten ze wel eieren en vis. Komaan zeg, even ernstig.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

La Meglio Gioventù
Drama, 2003