Hable con Ella (2002)
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 26 september 2002
Bekijk via CineMember
Plot Hable con Ella
De film vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie komen te zitten. Benigno is verliefd op Alicia, voor wie hij zorgt wanneer ze in coma raakt. Marco valt voor Lydia, die ook in een coma terecht komt. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen: Benigno is blij om bij de vrouw te zijn van wie hij houdt, maar Marco is zwaar depressief omdat hij niet met Lydia kan communiceren, en dus niet weet hoe zij echt over hem denkt.
Alicia
Singer at Party
Doctor Vega
(R)filmmaker007
prachtige film!!
zeer mooi goed inelkaar zittend verhaal , interessante personages en triest plot
zoals ik gewoon ben van Almodovar.
Vincent!
Ik lees hier dat veel mensen moeite hebben met de 'moraal' van de film. Ik vond het juist wel sterk dat je zo met je eigen normen en waarden geconfronteerd wordt.
Trouwens vind ik dit tot nu toe veruit de beste Almovodar die ik heb gezien!
Vinokourov
Intrigerende film over twee vrouwen die in coma liggen en twee mannen, die heel verschillend in het leven staan. Die Benigno vond ik zo'n onbeholpen triestig figuur. Mooie cinematografie en muziek btw.
Redelijk.
Centraal staat een redelijk interessant moreel vraagstuk. Hoewel Benigno's schuld nooit bevestigd wordt kan je er toch wel vanuit gaan dat hij gewoon schuldig is. Getuige ook het nogal vreemde lavalamp shot na de avondmassage lijkt mij.
Het stuk met Marco en de stierenvechtster is een stuk minder interessant en bijna overbodig. Deze film gaat eigenlijk maar over 3 personen, beetje jammer dat dat er dan zo bijgesleept wordt.
Visueel aardig maar redelijk onopvallend, muziek vond ik erg brak en ook het "bon ton" geneuzel doorheen de film (dat duivennummer en de dansvoorstellingen) kon ik echt niet pruimen. Vervelende intermezzos.
De twee heren waren echter interessant genoeg om de film te dragen, echt emotioneel of sterk dramatisch werd het niet, daarvoor was het iets te saai en duf, maar het verhaaltje tussen hen werkte wel.
Enige echt sterke moment vond ik wanneer Marco Alicia terug in de danszaal ziet zitten, de enige 5 seconden waar de film echt weet te raken. Verder wat onnodig gespring in de tijd en echt de meest vreselijke intertitels die je je kan voorstellen. Wat bezielt een regisseur zo iets te doen.
Anyway, niet slecht en beter dan de andere Almodóvar, maar vind het nog steeds niet groots. Ook niet echt apart, maar da's blijkbaar meer iets voor z'n oudere werk.
Edit: en wat een vage poster. Altijd gedacht dat dit weer een Spaanse travo film was.
Lucsz
Zoals bij velen, was het voor mij ook een grote stap om te beginnen aan het oeuvre van Pedro Almodóvar. Veel van gehoord, veel over gelezen en lang niet altijd goede stukken. Vandaag dan toch maar eens de moed bij elkaar geraapt om deze film aan te zetten. Ondanks de vreselijke filmposter begon ik onbevooroordeeld te kijken en dat leverde een redelijk plezierige kijkbeurt op.
Over de film: af en toe wat vreselijke missers die me een beetje uit het verhaal schopten (de tussentitels die echt schreeuwend lelijk waren) en de vrouw met de stieren vond ik een erg matig personage.
De twee hoofdpersonen, Marco en Benigno zijn allebei per-fect gecast, had werkelijk niet beter gekund en ze tillen de film van een 6je naar een puike 7. Ik werd niet enorm geraakt door deze film, zoals anderen wel, en de film moet het duidelijk hebben van de emotie en niet van het logische verhaal. En juist die emotie kon mij niet erg raken.
Laatste puntje van kritiek is dat ik het verhaal het laatste half uur een beetje uit de (geloofwaardige) bocht vond vliegen.
amanda22
ik vond deze film toch niet zo top....ik was wel benieuwd naar het eind maar vond ook dit vaag....
Vooral de personage Benigno is maar raar en kon ook niet echt begrijpen wat nou het doel van de film is.....
Latinstar
prachtige sfeer, heftig verhaal waar je spontaan medelijden van kreeg vooral met de personage van de verpleger benigno en mooie wendingen maar ik hou een bittere smaak over aan deze film omdat het niet afloopt zoals ik zou willen maar dat is juist weer origineel bedacht van almodovar kortom een primafilm maar je moet hem niet zien als je vrolijker wil worden want hij geeft je echt een rotgevoel na de afloop
thouhastnotdone
Ongelooflijk sterk verhaal, prachtige sfeerschepping en een goede (hoewel onbekende) cast.
Een klein minpunt vond ik de scène waarin Benigno naar de film gaat, de scène met het 'minimannetje'. Deze scène paste naar mijn mening totaal niet bij het verhaal en ik ergerde mij er onmiddelijk aan.
Al bij al één van de beste Almodóvars.
speranza
Verdorie! Waarom begint deze film niet op het tijdstip dat in de gids vermeld staat?
JDSsmetje
Dat lijkt me niet "Hable Con Ella" wat zich op mijn televisiescherm op NED2 afspeelt. Daarnet stond de film op teletekst nog geprogrammeerd op 23:41 en nu al helemaal niet meer zichtbaar. Weet iemand hier meer over ? Zie net dat KRO Detectives net gedaan is, en nu zegt men: na de ster: NOS-journaal. WTF !?
speranza
Inderdaad. Op teletekst staat de film niet eens meer vermeld. Ik had me zo op deze film verheugd!
JDSsmetje
Ik wacht nog even ongeduldig af...
PS: is NPS of VARA geen film ?
Hiep Hiep Hoera !
Zal wel tegenvallen voor mensen die de film opgenomen hebben en het einde zullen missen...
speranza
Eerst nog even door een hele zure appel met de verzuurde gezichten van Jan-Peter Balkenende, Wouter Bos en André Rouvoet bijten.
Amai.
Na KRO Detectives 5 minuten reclame, dan het kortste journaal dat ik ooit in mijn leven al gezien heb en dan weer 5 minuten reclame. Pf, en dat voor een niet-commerciële zender... Begin eraan ! Uw kijkers lopen weg.
JDSsmetje
Hoe komt het dat dat bij NED2 wel gebeurt en bij andere zenders zo goed als nooit? O, de film begint !
decicco
Is echt al de zoveelste keer dat het uitloopt, nu heb ik een heel deel gemist omdat ik dacht dat de film niet meer op tv zou komen..
speranza
Dit is een bijzonder ontroerende film met ijzersterk acteerwerk, prachtig kleurgebruik, fraaie beelden en heerlijke muziek.
Jessen0wnt
Met popcorn op mijn schoot en een cola in me hand, had ik er zin in: Hij kwam niet ... Dan maar gauw opeten en naar bed, leuk: als ik 5 min. langer had gewacht had ik de film kunnen zien! Schandalig!
laundromat
Ruim opgenomen (zat in de kroeg
) en volgens mij mis ik de laatste 5 minuten. Ned2 heeft topfilms, maar het gaat wel errug vaak mis.
JDSsmetje
Na "Volver" en "¡Átame!" kwam ik bij mijn derde Almodóvar. Deze film swingt naar mijn mening tussen de twee. Net iets beter dan "Volver" en net iets minder goed dan "¡Átame!". Uniek wordt "Hable Con Ella" nooit, maar gelukkig is het verhaal interessant genoeg. Verder helpen enkele zeer goede scènes de score naar omhoog, nochtans de emotie ontbrak. Op naar "Todo sobre Mi Madre".
groente12
Wederom weer een film van Pedro Almodóvar gekeken. Na Volver die mij zeer goed is bevallen, was ik bereid om Hable con Ella laat in de avond net zoals Volver te kijken en ik heb er geen seconde spijt van gehad, want Hable con Ella is een prachtige drama. De acteurs komen echt geloofwaardig, en resulteert in prachtige scenes met als hoogtepunt de allerlaatst scene waar Marco Alicia ontmoet. Camera werk zit mooi in elkaar, en vooral de camera shots. Met het daarbij behorende Soundtrack is dit echt een dijk van een film.
AddictedToMovies
Vorige week was Pedro Almodóvar een complete vreemde voor mij en net heb ik alweer een vierde film van zijn oeuvre mogen aanshouwen. Net zoals de anderen beviel het me weer goed, en deze is misschien nog een tikkeltje beter dan de anderen. Heel mooi drama waar zijn fijne filmstijl weer te bewonderen valt, samen met uitstekend acteerwerk in een sterk verhaal vol emotie. De muziek is ook zeker een heel dik pluspunt. Almodóvar heeft een heel goed gevoel voor tragiek en drama, wat hij altijd combineert met mooie, sfeervolle beelden.
ILDIB
Mooie film met een opmerkelijk verhaal. Duurt iets te lang, maar verders niks mis mee. De lijn van lydia vond ik trouwens irritant (maar dat lag aan haar spel en uitdrukking)
Ferdydurke
Tjonge. Zou dit bedoeld zijn als een variatie op Doornroosje? Nou ja, het is in ieder geval een film waarmee ik mij kostelijk vermaakt heb, en waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. Het gegeven van de comateuze vrouw(en) spoort aardig met het merkwaardige feit dat mannen, waar het vrouwen betreft, bijzonder weinig nodig hebben om bijzonder veel te veronderstellen. Almodovar weet zijn soms tamelijk irritante fascinatie voor het vrouwelijke in deze film binnen de perken te houden door bij tijd en wijle zeer geestig uit de hoek te komen. Mooi hoor, zoals hier de obsessie van de man voor het vrouwelijke wordt gepresenteerd als een bloedserieuze zaak, waarbij tegelijkertijd ook de waanzin en het komische daarvan getoond worden. Zo is het misschien ook wel: het wezen van de vrouw maakt de man tot een halvegare, maar als hij daar niet aan toegeeft, zal hij haar nooit echt bereiken: Marco moet wat meer 'Benigno' in zichzelf toelaten (maar liever niet teveel natuurlijk).
Fryce
Sfeervol filmpje die even de tijd nodig had om warm te worden, maar eenmaal warm prima gekruid is.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

La Meglio Gioventù