Akira (1988)
Met onder meer: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki en Mami Koyama
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 15 mei 1992
Plot Akira
"Neo-Tokyo is about to E·X·P·L·O·D·E"
Kaneda (Iwata) is de leider van een Motorbende in Neo-Tokio. Tetsuo (Sasaki) is één van de bendeleden en is altijd de benjamin geweest, die onder bescherming van Kaneda staat. Als Tetsuo wordt gearresteerd, wordt hij als proefkonijn gebruikt voor een militair experiment, waardoor hij ongelooflijke krachten krijgt. Tetsuo kan zijn krachten niet in bedwang houden en slaat volledig door. Kaneda is de enige die hem nog kan tegenhouden.
Shotaro Kaneda (stemrol)
Tetsuo Shima (stemrol)
Kei (stemrol)
Ryûsaku (stemrol)
Priestess Miyako / Council A (stemrol)
Kaori (stemrol)
Yamagata (stemrol)
Kai (stemrol)
Masaru / No. 27 (stemrol)
Takashi / No. 26 (stemrol)
Jordy
Deze film was voor mij genoeg om te ontdekken dat manga niets voor mij was. Ik kan niet zeggen dat het slecht was allemaal, maar het boeide mij gewoon allemaal niet zoveel. Ik hou het op 3 sterren, omdat sommige scenes wel erg mooi waren (moet ik toegeven).
Blindfold
Erg mooi gemaakt. Hij krijgt net geen 4 sterren, omdat ik hem soms toch net iets te vaag vond
dttom
Heel lang geleden gezien en ik kan me nog herrineren dat ik het niet altijd kon volgen maar zag er iig wel koel uit.
ThaDeez
ERG kewle motor! =] maar de film was (zoals al eerder genoemd) erg vaag soms.. maar het verhaal is wel goed op zich. Niet boeiend vond ik ..ik verwachtte meer actie.
maarja, het blijft wel een manga klassieker dus ik kan em eigenlijk niet afkraken =]
Goodfella
Wel knap getekend hoor, maar ik vind Manga (deze film inbegrepen) dus echt 10x niks! Saaaaaaai...
vic
ja akira is een manga klasieker maar hij krijgt van mij maar 3,5 sterren omdat hij te droevig is en je met een leeg gevoel eindigt
IamBernie
Vaag verhaal, en vond het vaak ook erg onlogisch. Ondanks dat toch 3 sterren, omdat het wel allemaal erg cool was en vermakelijk om naar te kijken.
petey
- 1901 berichten
Japanse Manga´s horen vaag en onbegrijpelijk te zijn anders zijn ze niet goed.
Jos2
Leg jij het eens uit dan...
ichi
Mijn eerste Anime,en zeker niet de laatste. Om vaker te kijken, want het is zo nu en dan vrij chaotisch, maar daar zijn de japanners goed in. Otomo heeft ook al een tijdje Memories uit, een drieluik die erg goed is.
jedymaster
want het verhaal was nix de uitvoering nix het geluid nix de manga nix tijdsduur nix alles nix nix keer nix is nix en blijft nix
pjotr
jedymaster schreef:
yeah right, echte argumenten graag......
Banjo
- 2032 berichten
de film zit vol met veel snelle actie
maar is soms niet te volgen.
*** 1/2
herman78
daar had ik ook last van. eigenlijk de hele tweede helft van de film nog amper gevolgd. maar dat heb ik wel vaker bij japanse films (wel of geen manga).
pjotr
Gewoon nog een keer kijken...;-)
en nog een keer..en nog een keer...en.....
herman78
nou, voorlopig heb ik daar nog geen behoefte aan. ik heb hem net 2 maanden geleden gezien. misschien weer over een jaar of 5.
Hemdale
Naar mijn mening absoluut geen topper van een manga film maar nog wel redelijk ik vond manga films als Ninja Scroll en Princess Mononoke veel en veel beter, het einde vond ik helemaal teleurstellend!
Padd0
Ik kan best begrijpen dat het einde voor sommige mensen te vreemd is.
Hemdale
Inderdaad Padd0 ik vond het einde teleurstellend omdat het gewoon te vreemd was. Veel te overdreven.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Sen to Chihiro no Kamikakushi