• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Presley Chweneyagae, Terry Pheto en Rapulana Seiphemo

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2006

Plot Tsotsi

"In this world... Redemption comes just once."

Op de straten van Johannesburg leeft de 19-jarige Tsotsi. Tsotsi betekent "gangster" in straattaal, maar zijn echte naam en de herinneringen aan zijn verleden drukt Tsotsi weg. Hij is erg impulsief en gewelddadig en veel mensen zijn bang van hem. Samen met een aantal anderen leeft Tsotsi van de straatmisdaad. Als op een avond één van zijn bendeleden Tsotsi blijft vragen naar zijn verleden slaat hij hem in elkaar. Hij slaat op de vlucht en berooft een vrouw van haar auto. In de auto blijkt een baby van drie maanden te zitten. De baby brengt een zorgzame kant in Tsotsi naar boven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Groenie

Groenie

Goede film. Hoewel ik er iets meer van had verwacht, was ie het kijken wel waard. Mooie beelden en goed gespeeld.

Het verhaal vond ik overigens niet echt heel sterk..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ook ik had te hoge verwachtingen door de Oscarzweem die om deze film heen hangt, maar als ik terugkijk op wat ik gezien heb, kan ik weinig slechts ontdekken. Indrukwekkend om het verschil tussen arm en rijk te zien enzo.

3.5 sterren

avatar van evervaet

evervaet

Mooie film, die mij wel geraakt heeft. Ik vind dat er goed geacteerd wordt, mooie beelden en een goede opbouw met een harde en gesloten hoofdrol speler, die langzaam zich begint te realiseren dat er meer op aarde is dan geld en geweld. Het geheel komt realistisch over. 4 *

avatar van Tarkus

Tarkus

Aangrijpend verhaal in deze film.

Maar het heeft me toch niet erg kunnen boeien, ik had meer van deze Oscarwinnaar verwacht.

Wel interessant om eens een Zuid-Afrikaanse film te zien.

avatar van brookie

brookie

Ik heb echt gigantisch genoten van de taal van deze film, goed geacteerd leuke gebeurtenissen. Vind het ook erg dope dat hij acteurs uit diezelfde regio heeft gebruikt net als in city of god. Verder geen geweldig plot script of dat soort ongein. Maar gewoon ene leuke film om te zien met mooie indrukwekkende beelde en karakters en een heerlijk taaltje. tsotsi krijgt van mij 4*

avatar van Replicant

Replicant

Lijkt me een erg mooie film.

Ik ben zelf 3 maanden in Zuid Afrika geweest in de buurt van Johannesburg.

Ik pobeer deze film ergens te vinden.....

avatar van Kisje

Kisje

Aangrijpende film..

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik begin mij serieuze vragen te stellen over wie er in die oscar-jury gezeten heeft in 2005: Munich absurd veel nominaties geven, Sin City niks gunnen en als klap op de vuurpijl een oscar voor beste buitenlandse film weggeven aan een stuk cinema dat nog het niveau niet haalt van de gemiddelde Wittekerke-aflevering.

Ook het aantal volstrekt onlogische wendingen heeft Tsotsi gemeen met de gemiddelde soap, van het aardige boek blijft zo goed als niets meer over.

Waarop dan wel punten geven?

Op het -ook al dik in de verf gezette- motief van Tsotsi om voor het kind te zorgen. Dat wist me mij of meer te raken.

1.5* en de dik verdiende titel: "slechtste film die ik heb gezien in weken"

avatar van Overgewicht

Overgewicht

Erg mooie film, goed acteerwerk enz...

Maar ik snap niet dat mensen het met City of God vergelijken.

Ik vindt het echt iets heel anders maar jawel een goeie film geef hem 3.5*

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

kos schreef:

Ik vind deze film weinig bijzonder en de populariteit die hij schijnbaar heeft plus de awards lijken me echt een beetje overdreven.

De film heeft z'n aardige momenten en het is aardig dat er eens een andere setting in zo'n film zit, maar verder is het niet zo best, vooral qua script.

De karakteruitdieping is zeer mager en niet bepaald logisch, allerlei bijpersonages die er eigenlijk niks in te zoeken hebben. En in het laatste kwartier wordt er een soort eind aan gebreid dat je zoiets hebt van 'was dit het nou?'.

Hele kleine voldoende dan maar.

Erg mee eens

avatar van Robert van Gent

Robert van Gent

Fantastische film. Blijft boeien. geen seconde gemist.

avatar van natju

natju

wytskuh schreef:

Volgens mij was dit een soort dialect wat ze spraken. In het zuid-afrikaans zitten volgens mij meer nederlandse woorden.

Ik vond het een hele mooie film en wat een geweldige muziek! weet iemand wie de artiest/artiesten zijn van deze muziek??

dit zijn de officele nummers van de soundtrack... wel lekker cdtje

01-zola--mdlwembe-

16-mark_kilian_and_paul_hepker_feat. vusi_mahlasela--bye_bye_baby-

17-mark_kilian_and_paul_hepker_feat. vusi_mahlasela--baby_handover-

18-vusi_mahlasela_and_the_a-team--e sale_noka-mbs

19-zola--ghetto_scandalous-

Dit is de titel van de cd:

VA-Tsotsi_OST-(Milan)-CD-2006

Hoop dat je er wat aan hebt...

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Vond het een alleraardigste film. Goed acteerwerk, mooie plaatjes en een boeiend en hard verhaal. Ik was absoluut de volledige tijd geboeid. 3,5 ster.

avatar van decsss

decsss

na het winnen van de oscar had ik er veel meer van verwacht.

avatar van darkjaap

darkjaap

dat vond ik niet ik vond dat hij hem eerlijk en terecht gewonnen had

het verhaal zit goed in elkaar en is goed in beeld gebracht

goed acteerwerk erg realistisch een film die me echt in zn greep heeft gehouden 4 *

avatar van film_kaza

film_kaza

Inerdaad, verassend veel kritiek. Maar ikzelf kreeg al een beetje kippenvel toen ik de samenvatting las waardoor ik deze graag wou zien. Als je "gewoon uit nieuwschierigheid omdat deze een Oscar won" deze keek... zou het minder mooi uitpakken.

avatar van seth gecko

seth gecko

een film die door sommigen vergeleken wordt met Cidade de Deus, maar er eigenlijk bitter weinig mee gemeen heeft.

uiteindelijk voelt het meer aan als een zuid afrikaanse variant op l'enfant, maar een stuk minder subtiel

2.5**

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een hele mooie aangrijpende film dat ook gebasseert is op het echten leven in die townships. De sfeer daar zat er ook goed in en er word best goed deze film geacteerd. Het verhaal eromheen met die baby vind ik ook mooi gemaakt. Ook vond ik die rol van die zwerver erg mooi. Vooral als Tsotsi van plan was die zwerver te vermoorden en dat ze daarna ineens vriendschap sluiten.

Voor de rest toch helemaal geen verkeerde film. Gewoon een erg mooie leerzame film, zo leer je nog wat van de townships daar. (maar das mijn mening )

Het einde is best we treurig eigenlijk.

avatar van Baggerman

Baggerman

kos schreef:

De karakteruitdieping is zeer mager en niet bepaald logisch

Mooie film. Ontzettend gave soundtrack!

Ik vind de kritiek en zeker de vergelijking met Cidade de Deus (mijn favoriete film en nummer 1 in mijn toptien!) niet terecht. Dat is hetzelfde als Hotel Rwanda vergelijken met Schindler's List.

Maar ja, blijkbaar moet het en eerlijk gezegd vind ik het karakter van Tsotsi beter worden uitgediept dan welk karakter in Cidade de Deus dan ook!

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

standaard verhaal van africaan die crimineel wordt en zich later toch van zn goede kant laat zien.meligheid alom op het einde.

wel een zorgwekkend onderwerp,maar met te weinig vernieuwing bewerkt.

avatar van Valii

Valii

Wel een vermakelijke film, helemaal geen verdieping.

Op de achterkant van de box staat; "Langzaam ontwikkelt zich een band tussen twee jongen mensen". Het ontwikkelen van een band of het ontwikkelen van wat dan ook vond ik zeer matig uitgewerkt.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

indrukwekkende film...

en wie de afleveringen van van Dis heeft gezien die weet het hele achter liggende verhaal.

avatar van Destination

Destination

doet me denken aan een tosti (a)

avatar van 606

zeker een aangrijpende film en de eerste film voor mij uit dat land

goed in beeld gebracht en prima acteerwerk.

avatar van nightbreed

nightbreed

Goede film met goed acteerwerk.
Ik vond het wel een minpuntje dat de gewetenloze crimineel door een baby ploseling tot bekering komt, zijn jeugdtrauma deels weet te verwerken, en ploseling de goede dingen gaat doen.
Dat was dus een beetje onwaarschijnlijk naar mijn mening en dat is de reden dat ik de film geen 4 kon geven.

avatar van Destination

Destination

avatar van rose

rose

Dat vond ik nu juist niet.

Het ging bij hem fout als kind. En juist hij weet hoe kwetsbaar een kind is. Prachtige film!

avatar van wibro

wibro

Dat deze film in 2006 de oscar kreeg voor beste niet engelstalige film van 2005 en niet het 100 keer betere "Sophie Scholl, die letzten Tage " is voor mij volstrekt onbegrijpelijk. Het hele verhaal is zo ongeloofwaardig en het is allemaal zo dik aangezet, het boeide me geen moment. Neen, ik denk niet dat ik deze film afgekeken zou hebben als die niet bij de oscaruitreiking in de prijzen zou zijn gevallen.

avatar van rose

rose

Wat is zo onbegrijpelijk aan deze film dan?

avatar van wibro

wibro

rose schreef:

Wat is zo onbegrijpelijk aan deze film dan?

De film "Tsotsi" is niet onbegrijpelijk. Maar ik vond de film "Sophie Scholl" , die ook meedong naar de oscar voor de beste niet-engelstalige film veel meer een oscar waardig. Het verhaal en het acteren in die film was vele malen beter dan in Tsotsi. Dat de jury toch voor "Tsotsi" gekozen heeft voor beste niet-engelstalige film, dát vond ik onbegrijpelijk.