• 9.369.500 stemmen

Stormbreaker (2006)

Actie / Avontuur | 93 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Alex Rider: Stormbreaker / Alex Rider: Operation Stormbreaker

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Alex Pettyfer, Alicia Silverstone en Mickey Rourke

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot Stormbreaker

"Rule the school. Save the world."

Gebaseerd op de Alex Rider-boeken van Anthony Horowitz. In Stormbreaker wordt de 14-jarige wees Alex Rider opgevoed door zijn oom. Deze oom blijkt echter ook een agent te zijn bij de Britse veiligheidsdienst MI6 en zodoende wordt Alex al op jonge leeftijd getraind als superspion. Nadat zijn oom komt te overlijden wordt Alex zelf ingehuurd door een speciale afdeling van MI6 en belast met een zeer belangrijke missie.

Sabina Pleasure

Prime Minister

Yassen Gregorovich

Alan Blunt

Nadia Vole

Darrius Sayle

avatar van Betamax

Betamax

Wel aardige film. Prima stunts en leuke gadgets.

Verhaal viel wat tegen.

Soort puber 007.

avatar van skipy05

skipy05

toffe film. en leuke actie. is redelijk geacteerd. zoals sommige hier zeggen dat de boek beter is dan de film, (heb de boek niet gelzen) je moet een boek niet vergelijken met een film. dat zijn 2 verschillende dingen.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

zwak ik zeg je zwakker kan het niet jezus als je het boek lees verwacht je er de hemel en aarde van en wa krijg je een hoopje modder jezus een woord: afknapper

avatar van sweet69

sweet69

vond de boek beter maar toch een 3.5

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

WAT EEN SAAIE FILM

avatar van The Oceanic Six

Ik heb echt een schurfthekel aan actiefilms waarin 1 of ander dapper kind de hoofdrol moet spelen. Hele zinloze, domme film is dit dan ook geworden. Nergens spannend, nergens boeiend en nergens goed.

Waarom doen ze dit?

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Best leuke en geslaagde film, zeker als je je bedenkt dat dit een compleet Britse film is, dus bijv. geen geld uit Amerika.

avatar van fasca

fasca

Redelijke film met zeer goed (DTS) geluid.

avatar van Materny

Materny

The Oceanic Six schreef:

Waarom doen ze dit?

Voor een andere leeftijds categorie een plezier te doen.

Net zoals de 8 jarige kinders zeggen, '' waarom praten die oude mannen alleen maar mamma ? ''

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Best wel een leuke film, typische amusementsfilm.

Wat mij wel opviel zijn de vele scènes die overduidelijk van andere films gestolen zijn.

Bv. als Alex thuiskomt en de huishoudster valt hem aan 'om zijn gevechtstechnieken te trainen' en brabbelt ondertussen wat Japans, dat leek wel heel hard op de gevechten tussen inspecteur Clouseau en Cato in the Pink Panther-films.

avatar van 606

net een stukje gezien

beetje jatwerk vooral dat stuk met touwslaan.

is van house of flying daggers.

avatar van Brunetti

Brunetti

Aardige film, leuke actie, best geacteerd.

avatar van NLbart

NLbart

Ik heb hem gezien met school, ik vond de film niet erg goed.

Ze probeerde goeie humor neer te zetten, maar het was steeds een beetje te overdreven. Maar ik geef het toch nog een 2,0

avatar van yazzminex3

yazzminex3

Niet zo goede film, had beter verwacht. Geen topper dus. Maar toch een 2.5.

avatar van jackie chan

jackie chan

Ik vond t een van de slechtste in zijn genre.

Iets te zwak. Iets te overdreven! Het is gewoon leuker als kinderen een kinder probleem oplossen of zich met het probleem van hun vader ofdegelijks bezighuden.

Nou zn kind in de grote mensenwereld! Geef dan gewoon veel kinderen in een kinerwereld!

2 sterretjes

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Teleurstelling alom: 1,50 (1,50)
Waar mijn positieve verwachtingen voor wat betreft Stormbreaker vandaan kwamen weet ik zelf ook niet, maar de teleurstelling is er niet minder om na het zien van deze prent. Waar het bizarre (hoge!) cijfer op gebaseerd is mag de spreekwoordelijke joost weer eens weten, want veel meer dan een slechte kloon van James Bond versus Macaulay Culkin is Stormbreaker niet. Voeg daar het ronduit belabberde acteerwerk, het zorgwekkende gehalte aan realisme en een plot dat zoveel inhoud heeft als een hersenkwab van een slak bij op en dit kan niet anders dan een zware onvoldoende opleveren.

Voor wat betreft het realisme gaat het in elk geval de goede kant op richting die onvoldoende. Het staat werkelijk bol van de nauwelijks serieus te nemen actiescenes, plotgaten waar zelfs Marc van der Linden (wie?!?!?) doorheen kan kruipen, om nog maar te zwijgen over de werkelijk dramatische 'catfight' tussen Vole en Jack. Zelden heb ik het zo bont meegemaakt en dat in een prent die slechts 83(!) minuten kort is. Van het verhaal moet Stormbreaker het duidelijk ook al niet hebben. De voorspelbaarheid is groot (inktvisbad, reddingsactie door de moordenaar van zijn vader), de opbouw van het script ongelofelijk kort door de bocht en de eindscene allesbehalve indrukwekkend. De jaren dat enkel wat vette actiescenes, special effects en een lekker mokkel voldoende waren om het publiek voor zich te winnen liggen al weer een tijdje achter ons. Alhoewel, dat zou je niet zeggen als je het gemiddelde ziet op Moviemeter...

Ook voor wat betreft het acteerwerk slaat men de plank volledig mis. Een miscasting van jewelste, die rol van Pettyfer, zoveel is zeker. Het ontbeert de beste knaap aan werkelijk iedere vorm van overtuiging voor deze rol. Schrikbarend om te zien dat daarnaast Mickey Rourke zijn geld kwam ophalen en terloops nog wat scenes schiet, Missi Pyle naar mijn weten nog nooit een fatsoenlijke rol heeft afgeleverd en Bill Nighy welhaast tot een persiflage van zichzelf is verworden. Om over de dialogen helemaal maar niet te beginnen. Andermaal moet een film als dit het hebben van de cinematografie en daar weet Geoffrey Sax toch nog een aantal punten mee binnen te sprokkelen. Er zitten een aantal meer dan aardig geschoten scenes in de film, steekt een enkele vechtscene heus redelijk in elkaar en ligt het tempo doorgaans op de juiste toonhoogte. Goed is de cinematografie bij lange na niet, zoveel is zeker, maar het weet deze film toch te broodnodige punten te bezorgen om net boven de degradatiestreep te blijven. Om maar eens in voetbaltermen te spreken.

avatar van ILDIB

ILDIB

Niks mis met de beelden maar het is wel allemaal simpel en bijzonder onrealistisch, Gewoon een kindervariant op 007

avatar van brielen

brielen

Beetje James Bond gehalte. Film die het jonge publiek wel kan waarderen. 2,5

avatar van aerams

aerams

Betamax schreef:

Wel aardige film. Prima stunts en leuke gadgets.

Verhaal viel wat tegen.

Soort puber 007.

Hoezo verhaal viel wat tegen? Dat vind ik nu juist niet.

avatar van saya_neesan

saya_neesan

vond de boek geweldig maar de verfilming is echt ronduit belachelijk!

nu maar hopen dat hetzelfde niet gebeurt met cirque du freak (een ander boek btw)

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Duidelijk een film bedoeld voor kinderen/tieners.
Dat het een puber 007 betreft stoort me niet echt, maar het feit dat het ene na het andere cliché uit dergelijke spionfilms wordt bovengehaald wel des te meer (slechteriken die met een accent spreken van hier tot in Tokyo (of Moskou of Berlijn)).

Voorbijgaand aan het belachelijke uitgangspunt (jongen van 14 moet even de wereld redden), moet ik wel zeggen dat er een paar leuke actiescènes in zaten. Jammer genoeg waren deze (op het Portugees oorlogsschip na) niet zo origineel. De ondersteuning van het catfight door de nodige televisiefragmenten vond ik wel leuk gevonden.
Actie dus gematigd positief.

Humor was naar mijn intellectuele normen (:D) eerder flauw, met onder meer een premier die dommer is/doet als het achtereind van een varken en de ronduit onbeleefde (onder meer tegen de messenetende bediende) Alex Rider die op die manier eigenlijk direct uit zijn rol valt.
Humor negatief.

Plot: zeer origineel gevonden...
niet dus. Verhaaltje van 13 in een dozijn.

Conclusie: 2 sterren en die zijn dan ook enkel te danken aan enkele - hoewel weinig origineel - mooi gefilmde actie en achtervolgingsscènes.

avatar van Timecop

Timecop

Leuke kinderfilm, op de cast is niet bezuinigd in ieder geval.

k heb de film op youtube gekeken( in parts weet je wel,) en het was wel een lollige film, wel jammer dat het wel erg overdrijft en het einde is een beetje onrealistisch, maar ja dat was eigenlijk de hele film.

tis trouwens wel leuk okm naar hotttie alex pettyfer te kijk (L)

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Wat een vreselijke film! De cast leek me wel goed, maar het waren allemaal zeer slechte acteerpresentaties. Stereotypes med slechte accenten en onrealistische kleding. Die dingen die grappig moesten wijn waren afgezaagd. Any Serkis en Michey Rourke maakte me misselijk en Bill Nighy's normaal zo brilliante trekjes (Pirates, Love Actually, Boat that Rocked) waren hier echt niet van toepassing, en zorgde voor een idiote baas van de MI6. Dat Ewan McGregor in het begin doodging maakte me ook niet blij, maar dat is een tiener-crush ding Irritant einde. En waarom vind niemand het erg dat Alex bijna een paar mensen de dood instuurd op het trainingskamp? Kan me niet voorstellen dat de echte MI6 dat zou zouden hebben ingeslikt.

1 ster, voor de mooie filmbeelden tijdens de actiescenes en een verhaal dat best goed had kunnen zijn.

avatar van Noodless

Noodless

Ook mee eens, zwakke film ondanks op papier een leuke cast. Daarbij zijn het verhaal en de actiescènes weinig boeiend of vermakelijk voor de kijker. 3/10

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Moest er onder het kijken achter komen dat ik het al eens gezien had. Denk dat ik er toen nog wel van kon genieten, nu al stukken minder.

Tja, uiteraard niks nieuws. Gadgets die perfect aansluiten (niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg en ook nog eens de juiste), een pas gemaakte vriend die nog even in het gebeuren verzeild raakt (zelfs het meisje waar hij op verliefd is wordt er niet buiten gelaten), zit wat ingewikkelder in elkaar dan in eerste instantie gedacht wordt zodat er nog een 'onverwachte grande finale' kan komen, een van de bad guys die nog even (letterlijk) een reikende hand toesteekt en een 'gegroeide' ambitieuze jongen in beeld op het einde om de pit er in te houden (etc, etc), het zit er allemaal in en past allemaal precies. Opzicht niet erg, als de film nog genoeg vermaakt..

Jammer genoeg is dat niet het geval. Te kinderlijk om echt serieus te nemen en genieten van de actie of meegaan in het avontuur, maar wordt ook niet gecompenseerd met (echte) humor waardoor je ook geen vermakelijke nonsens krijgt. De toon weet geen echte balans te vinden en ook niet op een van de vlakken te verwonderen. Opvallend weinig (geslaagde) spionage ook (vervalt toch meestal in actie), had op dat vlak wel iets meer verwacht.

Cast ziet er op het eerste gezicht verzorgd uit, maar mag je eigenlijk ook meer van verwachten.

Weinig memorabel (zoals dus al is gebleken), zal het ook deze keer snel zijn vergeten.

2* (vanwege dat het toch wel zo'n filmpje blijft dat aardig wegkijkt en ik dat stukje met bitchfight + televisiebeelden wel kon waarderen)

avatar van Tranquiloz

Tranquiloz

Leuk filmpje voor tussendoor.

avatar van Tranquiloz

Tranquiloz

Ben trouwens wel benieuwd naar Alex Pettyfer's verschijning in de aankomende film "I Am Number Four". Lijkt me een actiefilm van een beter kaliber.

avatar van daxclusive

daxclusive

Goede Actie / Avonturen film en vond deze soms nog wel van Science-Fictionachtig.

Goed acteerwerk van Alex Pettyfer en Alicia Silverstone. Prima verhaal.. spannend genoeg. 3.5*

avatar van daxclusive

daxclusive