Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips
Releasedatum: 28 september 2006
Plot Snakes on a Plane
"Sit back. Relax. Enjoy the fright."
Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.
Neville Flynn
Tiffany
Grace
Maria
SSeagal
Wat een bagger, had een leuke film verwacht, met wat coole actie erbij. Echter krijgen wij een hersenloze standaard thriller die niet eens spannend wordt nergens. Zelfs de oneliner van Jackson kwam er heel gemaakt uit, leek wel of hij het voorlas. Bah, dan maar weer een actiefilm Jackson. Hopelijk gaat hij niet dezelfde kant op als Wesley Snipes... ** voor Jackson en wat funny momenten.
matthijs_013
Film voor tussendoor voor als je even nergens aan wil denken en uit bent op simpel vermaak.
Apster
Het eerste gedeelte van de film is puur B-movie, slecht geacteerd, hilarische scenes en chaos met neppe XBox slangen dat over-the-top gaat. Daarna slaat de film opeens om en gaat het zogenaamd spannend worden met oversentimele scenes tussendoor. Jammer, want ik had eigenlijk nog meer absurditeit verwacht, de makers zijn deels geslaagd in de uitwerking, nu balanceert de film tussen het genre B-film of een standaard slecht uitgewerkte horror/actiefilm. En kinderen die worden gebeten is niet grappig trouwens.
sju
Spannend was de film niet, creatief wel. Het idee was weinig subtiel, maar wel tof. Gewoon B-film op zijn best. Zo nu en dan idiote stukjes, maar echt hard op lachen nauwelijks. De hype was beter dan het resultaat...
Mocht wel weer wat korter, voor de verandering 2,5*
donemans
Nog onvoorspelbaarder en enger als de slangen? de dassen! badgeeeeeeeeeeeeer
LazyJohn
Vond deze een erg grappige film. Totaal erover.
Verhaal enzo trekken natuurlijk op niets, maar het is zeker een aanrader als je fan bent van bv. 'Nacht van de wansmaak' en dergelijke.
flyer
Wat een rare film dacht dat het een spannende film moest zijn maar leek toch echt op een komedie.
Nee alle gekheid op een stokje deze film is ronduit slecht.
Fargo78
Samuel, Samuel, Samuel....leen je in het vervolg alsjeblieft niet meer voor dit soort producties. Ik zet niet snel films voortijdig af, maar deze film was ik na een uur gewoon echt helemaal beu. Zo nep, zo irritant en zo fantasieloos...
Ik ben doorgaans niet iemand die over smaak twist, maar als ik in de discussie over deze film lees dat er mensen zijn die deze film 4,5 * geven, dan vraag ik me toch echt af of ik iets niet gemist heb...
donemans
dit heeft voor mij meer een cabaret uitwerking.. wat ongelovelijk slecht!! een 1 voor de moeite. Waarom stopt David R ellis niet gelijk met films maken
Real_Movie
Ik kon me wel vermaken met deze film.
Vondt het best wel spannend daarom geef ik hem maar een 4
otherfool
Dan toch eindelijk gezien. Vermakelijk b-filmpje vol karikaturen en fijne quotes. Altijd weer bizar om te zien hoe blij en onbezorgd mensen aan het eind van de film zijn (nog even een date scoren, lekker surfen), ondanks tientallen doden...
2,5* dan maar.
movieEater
Mijn God, what a waste...
Super slechte film...op alle gebied...
Dat Jackson zich hiervoor geleend heeft kan alleen betekenen dat hij dringend om het geld verlegen zat, of stevig aan de drugs zit of zo...
'n halve ster, lager kon ik niet stemmen...
animalkrullie
Iedereen maakt wel zijn missers......
Samuel L Jackson mixt goeie met slechte films af. Deze is weer heeeel slecht.
Een film waar je je verstand echt op nul moet zetten want anders ben je echt geneigt hem af te zetten.
Een onsamenhangend verhaal een afloop wat wel te raden is, maar niet te zien is.
Een film die in de jaren zeventig misschien qua effecten mooi zou zijn, maar nu wel erg amateuristisch overkomen.
Ik kan wel een opsomming maken over de vele, vele fouten in deze film, maar daar heb ik geen zin.
De aktie is daar in tegen wel leuk en dat maakt de film nog eenigzins dragelijk. 1,5*
Ajax&Filmfreak
Aan Samuel Jackson, de aktie en het vrouwelijk schoon heeft het niet gelegen, jammer van de rest.Het is gewoon niet goed genoeg uitgewerkt.2,5*
Dark-Anacondas
Een dikke 4,5 , na Anaconda de beste slange film in tijden hoor
Maarja ik ben meestal de enige die zoiets vind
Maar Goed Samuel speel een goede rol in de film en op sommige momenten schrok ik me de slootjes aan de overkant....
Dikke 4,5 dus
SpikeR
Een dikke 4,5 , na Anaconda de beste slange film in tijden hoor
Maarja ik ben meestal de enige die zoiets vind
Dikke 4,5 dus
inmiddels heb je hem veranderd naar een 5
snapte het niet maar zag toen je lijstje en als je de gehele pokimonlijst 4 t/m 5 geeft kan ik gelijk een beetje je leeftijd inschatten en ook meer je aantal sterren voor deze film begrijpen
Dark-Anacondas
inmiddels heb je hem veranderd naar een 5
[/quote]
tja kan ik het helpen dat ik het goeie films vind.... ik kijk niet zo snel naar de slechte dingen hoor... dan is de fun er gelijk af toch?
iGeO
Enigszins lachwekkende film, die me redelijk vermaakt heeft. Slangen zijn een stuk beter als die van de film Anaconda, maar dat is niet echt moeilijk, lijkt me... Niet dat deze nou zo goed waren.
Voor de rest is het verhaal flinterdun en de spanning stijgt niet boven het gemiddelde uit.
Wil deze eigenlijk geen onvoldoende geven, temeer omdat ik Jackson (ookal was dit niet één van z'n sterkste rollen) altijd wel een positieve bijdrage vind geven aan een film.
Vond 3*** net te hoog, dus...
2,5 ster.
mikey
Je moet wel lef hebben om al deze uitgekauwde ideeen opnieuw in een film te proppen. Gelukkig kiezen ze dan voor een totaal wansmakelijke oplossing met een zo hoog mogelijke snelheid en zoveel mogelijk grappen. 3.5
xenne
redelijk aangenaam filmpje dat je zeker niet serieus moet nemen. de makers wisten waar ze mee bezig waren, gewoon een pretentieloos B-filmpje, en dat is ook het ook geworden, van de poster tot aan de special effects, ouderwetse grappige nonsens ... 2½
Ge0force
Ik had heel lage verwachtingen voor deze film, maar eigenlijk vond ik 'm zeker niet slecht: het is bijna een parodie op de typische rampenfilms uit de jaren '70, maar dan met leuke humor, geslaagde special effects, en op een of andere manier weet de film ondanks het slappe verhaal toch te boeien tot het einde. Zoals Xenne al zei: neem 'm gewoon niet te serieus en je zal je goed amuseren! 3*
--Nancy
Vond het een beetje een slechte film.
Er kwamen dingen in voor die echt niet kunnen.
Verder ging het wel.
Roodkapje
Dit is het standaard vliegtuigrampfilm gecombineerd met anaconda. Beetje griezelen, zonder al te veel verhaal. De film draait rond de slangen, het plot is maar wat bijzaak. Ik moet toch zeggen dat ik me geen enkel moment verveeld heb wat toch ook al veel is voor zulke film. Geen geleuter over saaie personages, alle zeik zo kort mogelijk gehouden en accent op de actie. Eigenlijk heb ik daar geen probleem mee.
Moviestar1979
Ik kon haast niet wachten tot op het moment dat hij op DVD kwam.
Na de negatieve reacties te hebben gelezen, hield ik al rekening met het ergste.
OK, het verhaal mag dan misschien te simpel voor woorden zijn, maar van de andere kant ben ik normaal gesproken een groot liefhebber van dit soort speelfilms.
Ik heb genoten van de lekkere wijven zoals al werd aangegeven op de achterkant van de DVD-hoes.
De acteerprestaties waren goed.
Net zoals David R. Ellis waarin ik vertrouwen had.
Vooral na het sterkte regisseerwerk in " Final Destination 2 ".
De slangen zagen er zeker niet fake uit.
Ik vond het einde zéér slecht uitgewerkt.
Het een en ander blijft wat onduidelijk.
Ook moet ik eerlijk bekennen dat ik even in een lachbui schoot.
Misschien wel voor even heel normaal, maar als het vaker gebeurt, is het storend.
Ik heb in elk geval geen spijt van mijn aankoop.
Hij heeft me een aardige Zaterdagavond bezorgd.
Ik houd het voorlopig even bij 2,5 *
BlueSword
vond de film tegenvallen, beetje eentonige film en moest ook helemaal niet lachen om de grappen, leuke slangen hoor maar na zoveel minuten heb je ze wel al gezien.
toch nog wel beetje vermaak ergens in het midden, zaten wel paar leuke scene's tussen maar vond het voor de rest erg slecht.
Driver_hhg
waardeloze film, heb niet eens de moeite genomen om 'm af te kijken. Zodra ik die slangetjes zag, zag ik de totale nepheid. Heb het nog ff vol gehouden te kijken maar trok het niet...
Die 'snakes on a plane' hype snap ik dan ook echt niet
bp123
vond hem niet echt verkeerd .. geen topper maar toch wel wat spanning . ook al waren die slange wat minder .. los van dat vind ik samual altijd goed spelen dus ook in een film als deze.
dragje
Die 'snakes on a plane' hype snap ik dan ook echt niet
Same here.
Het komt zelden voor dat ik een film niet afkijk en u raad het, dit betrof zo'n kaliber niet afkijk film.
Het gesis van die, slecht geanimeerde, regenwormen in combinatie met het hysterisch, haast infantiele, gejank van de acteurs/actrices in het vliegtuig wordt na vijf minuten wel zeer irritant.
Over het plot maar te zwijgen, een aaneengeregen brij van clichés.
Dat Samuel L. Jackson (Jackie Brown, Kill Bill 2, Pulp Fiction) zich heeft laten lenen om de hoofdrol op zich te nemen in deze film is voor mij dan ook een raadsel.
Ik geef ze niet graag, maar deze film krijgt van mij een 0.5

Documentaire / Misdaad, 2019
Geen reacties

Coach Carter
Drama / Sport, 2005
slangfbivliegtuigdierlijke aanvaldoodfirst class duringcreditsstingersnake attackwitness to a crime suspensefulfrightened