Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips
Releasedatum: 28 september 2006
Plot Snakes on a Plane
"Sit back. Relax. Enjoy the fright."
Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.
Neville Flynn
Tiffany
Grace
Maria
Funky Junky
echt deze film is net een hamburger van de Mc Donalds, hij ziet er prachtig uit maar dr zit nix in

erwinneke
vermakelijk filmpje waar je gewoon niet teveel bij moet nadenken. Het acteerwerk vond ik prima.
De opbouw van de film was redelijk en de slangen werden leuk gepresenteerd.
3* van mij.
notsub
Lekkere film, beter en luchtiger dan ik dacht. Vooral de humor en het feit dat de film niet altijd even serieus genomen moet worden vind ik een pluspunt. Verder dekt de titel de lading volledig en zitten er geen adders onder het gras. 3.0
tombo2222
Deze film is volgens mij bewust heel erg fout!
met fout bedoel ik fout in de zin van 'Mars Attacks', maar dan in veel mindere mate.
Ik heb echt krom van het lachen om die slangen.
En echt alleen daarom krijgt ie van mij een krappe 2*
de rest is echt niet om aan te zien.
Vrij stompzinnige, maar gelukkig tevens vlot gemaakte en onderhoudende thriller. Begint slecht maar wordt gaandeweg steeds beter en amusanter. Wat verwacht je ook van een film met een dergelijke titel? You get what you came for.
Wouter666
dat ze zo'n film nog durven te maken, allemaal ongeinspireerde bagger.
jorngrisel
Leuke film om een avondje mee vol te maken.. niet een top film.. maar gewoon vermakelijk.. (alleen zijn de slangen af en toe wel heel nep :-P)
magnifor
Je moet van dit soort films niet te veel verwachten. Gewoon lekker voor zitten, verstand op 0 zetten, lekker iets te eten bij pakken, biertje erbij en lekker genieten van de film.
Zo heb ik die film gekeken en heb er van genoten. Ook al zitten er neppe stukjes in. 3.5*
saw_lover
Wat een originele titel : snakes on a plane.
Komaan seg.
Deze film was het kijken niet waard naar mijn mening.
De poster ziet eruit als die van een film uit de jaren '50 (alleszins de titel toch).

Modar
Bij voorbaat had ik zoiets van dit word helemaal niks, maar zoals magnifor al zei:
Dit heb ik dus ook gedaan. Hij was best makkelijk weg te kijken en een film met Samuel L Jackson gaat er meestal wel in.
Tuurlijk is het idee van slangen in een vliegtuig, best ver gezocht maar who cares zo zijn zoveel films. Deze film is heel goed om wat tijd te doden en om een keer gezien te hebben.
3.5 ster.
Koek
Als je dan toch een komisch over the top actie/rampenfilmpje probeert te maken, zorg dan ook dat er meer humor en meer gore inzit. De personages zijn zelfs voor stereotypen totaal niet uitgewerkt (sommigen beperken zich tot 1 regel script en komen daarna amper nog voor, waarom? je kunt de film vullen met veel meer leuke scenes), waardoor het zelfs voor een semi-B-film afgeraffeld aanvoelt.
Slaat om die reden dus alle planken volledig mis. 1,5*
Spacewalker
Als je dan toch eens veel tijd moest hebben, misschien met een griepje in bed moest blijven of zoiets, dan kan je overwegen eens te kijken en te supporteren voor de slangen die de slechte acteurs een voor een van de set verwijderen. Alleen Samuel L Jackson krijgen ze er niet af, nu erg is dat niet want hij weet waarschijnlijk zelf niet goed wat hij daar komt doen. En..... hopelijk kreeg de regisseur ook een ferme beet.
tjp1994
Dit is topkomedie en veel leuker kun je ze niet krijgen. Beetje hakkelend acteer werk zo nu en dan, maar je krijgt volledig waar voor je geld. In zijn genre een van de cult klassiekers nu al.
Dat er mensen zijn die deze film serieus nemen daar snap ik niets van. Hierop kun je niet anders als hoog stemmen, want alles aan de aanpak is briljant, de aankondiging, de ingebakken quotes en de lachwekkende maar prachtige actiescenes. Een 5 al met al
MrEd
Wat een foute film zeg, niet te geloven dat Jackson hierin heeft meegespeeld. Doet me een beetje denken aan een kruising tussen Anaconda en Eight Legged Freaks. Slangetjes zijn wel mooi gemaakt.
pcvh1978
de titel is het leukste van de hele film.
tjonge jonge wat een bout film!
snap niet dat Samuel L Jackson zich hier mee inlaat!!
zonde van je tijd.
ik was er al voor gewaarschuwd maar heb het toch met eigen ogen gezien! (en spijt als haren op mijn hoofd)
disappear
Wat een originele titel : snakes on a plane.
Komaan seg.

Tja, Samuel LJ beweert dat de (werk!)titel hem heeft doen besluiten aan de film mee te doen. Hij schijnt persoonlijk tegengehouden te hebben dat de werktitel werd omgezet in Flight 121 (of een variant hierop).
En als the Man (LOL) afhaakt, wat blijft er dan nog over...
Anyway: ik heb me wel vermaakt met deze actiepulp. Samuel LJ speelt een beetje als in 51st state en The man, maar dan met minder humor.
nairobi
Ik geef de titel en Samuel een voldoende, de film niet. Jammer dat een acteur van dat kaliber zich voor zo een film leent. Hij maakt zich gelukkig niet belachelijk hij tilt de film zelfs naar een iets hoger niveau. Gelukkig maar.
Rascal
Oke dat de film zichzelf niet serieus neemt is duidelijk, maar in 2006 nog zulke slechte 'special' fx :S Lachwekkend vermakelijk, dat wel.
seanpuffy
dit is een goede film maar ik heb een minpunt eigenlijk twee.
de eerste is als de slangen de mensen bijten of vastnemen vind ik dat je goed ziet dat het met computer is gedaan.
en ten tweede snap ik niet waarom die passagiers direct naar boven mochten het wijst toch op zich zelf uit dat het boven veiliger is. maar nee ze blijven eerst een half uur beneden zitten te paniekeren terwijl als ze direct naar boven gingen het mss wel gemakkelijker zou geweest zijn. het is misschien wat overdreven van mij maar ik vond dat echt niet kunnen.
maar al bij al toch nog een 4
suerte
Jackson heeft meerdere malen in t openbaar gezegd dat ie voor de lol heeft meegewerkt, dat het project niet serieus genomen moet worden...
Jacksons uitspraak op de MTV movie awards
“ No movie shall triumph over Snakes on a Plane. Unless I happen to feel like making a movie called More Motherfucking Snakes on More Motherfucking Planes.
Dus alleen al voor die uitspraak, het bestaan van de film, en het toch redelijk vermakelijke gehalte, krijgt de film van mij 3*
maar het is natuurlijk gewoon een slechte film, snap niet waarom sommige mensen er 5* voor geven, dat iemand een slechte film wilde maken en dat dat lukte, betekent niet dat een film 5* verdient toch?
Volgens mij lopen er hier een hoop members rond die al beginnen met 4* als er uberhaupt een acteur in een film zit, 4,5* als er een "bekende" acteur inzit, en gaan al naar 5* als ze hem ook daadwerkelijk gezien hebben :-S
FillumGek
Te ver gezocht en te ongeloofwaardig om een topper te zijn. Toch aardig vermakelijk als je inderdaad je verstand op nul zet.
De acteerprestaties vond ik maar matig. Ook Jackson vond ik niet top, terwijl hij normaal de sterren van de hemel speelt. Snap sowieso niet wat hij in zo'n film doet.
Verder waren de emoties ook maar zwak. De co-piloot gaat dood aan een 'hartaanval' en z'n collega die hij al zoveel jaar kent lijkt het niet eens erg te vinden.
Het verhaal is natuurlijk volslagen onzin en ontzettend ver gezocht. Er is volgens mij niet eens een motief. Waarom slangen?
De special effects waren gewoon lelijk. Vooral voor die reusachtige slang!
Voor de rest erg standaard allemaal. Je weet toch wel dat het goed afloopt en het vliegtuig veilig aan de grond komt.
Leuk voor een keertje. ***
mOOse
Wat een sleeeeeeeeechte film zeg, dat die Jackson zich hiervoor leent. Acteurs alsof ze uit een of andere slechte B-strandserie zijn gestapt, lachwekkende "enge" scenes die om te huilen zijn en een verhaal om bij over je nek te gaan. Mijn lichaam vulde zich met plaatsvervangende schaamte toen ik hier naar keek, of ik 'm nou als actie/thriller of comedy/cult film bekeek.
Ik merk al wel dat er geen woorden bestaan die erg genoeg zijn om deze film te omschrijven. Voor degene die er nog naar gaan kijken: Succes ermee.
corvette
Leuke onderhoudende film, zeer ongeloofwaardig maar dat doet er niet toe, niet te veel bij nadenken en met Samuel L. Jackson is er altijd wel wat te beleven, steengoeie acteur
TimD
Het waren echte slangen, dus hoezo nep.
FillumGek
Af en toe waren het special effects. De grote anaconda (?) bijvoorbeeld. Dat zag er idd niet echt best uit.
Turkeyloverz
Snakes on a Plane begint veelbelovend en is uiterst vermakelijk, maar tegen het einde wordt het wel iets te standaard. Het verhaal is idd vergezocht en voorspelbaar, maar dat was ook meer een bijzaak voor mij. De sfeer in de vliegtuig is goed, de personages zijn wel oke en een Big Boobed Babe drbij kan natuurlijk geen kwaad.
Kortom, een vermakelijk filmpje met goede sfeer die lekker wegkijkt. Verwacht hier niet te veel van en je hebt hiermee een vermakelijk avondje. De tagline ''Sit back. Relax. Enjoy the fright'' doet zn naam waar.
Ché Cliché
Snakes on a plane begint dramatisch en eindigt dramatisch. Waar hebben ze de acteurs gecast zeg? Zelfs Jackson maakt er niets van waar. Film was niet om aan te zien.
R_D_C
anaconda?
het was een tijgerpython
nuja swat het is een mooie film.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

9/11

Documentaire / Misdaad, 2019
Geen reacties

Coach Carter
Drama / Sport, 2005
slangfbivliegtuigdierlijke aanvaldoodfirst class duringcreditsstingersnake attackwitness to a crime suspensefulfrightened