• 9.376.798 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.114)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van biker666

biker666

Goh wat is dit een *** film zeg het was maar goed dat ik wakker werd gemaakt anders sliep ik nou nog.

0,0

avatar van BlueSword

BlueSword

hmmm was wel een vermakelijke film, paar keer gezien want vroeger vond ik hem super goed.

nu valt opzich wel mee maar de film is wel goed.

avatar van lottetje

lottetje

soom schreef:

Er kloppen een paar dingen niet aan jouw verhaal....

Waarom is deze film waargebeurd? Gebaseerd op ware gebeurtenissen, ja, en met de mensen van die tijd, maar verder lijkt het me niet echt waargebeurd.

ja dat klopt.. maar ik bedoelde ook dat de rode lijn in het verhaal waargebeurd is... en dat het verhaal van rose en jack in deze film juist een beetje overdreven is.. en dat maakt de film mooi...

snap je

avatar van beyron

beyron

De naam van de film is om zeep geholpen door de overdreven hype die er rond ontstond. Maar dit is een goede film, sterk scenario, mooie beelden en goede cast. De film greep je soms sterk naar de keel, en de emoties zijn als kijken bijwijlen ook voelbaar.

DiCaprio toont dat hij een goed acteur is, maar geen echte top. Voor Winslet was het haar grote begin, maar haalde nog niet het niveau dat ze vandaag de dag haalt. Maar de prestaties zijn goed en de regie zeer degelijk. Dit is een zeer goede film, die door de hype in een negatiever daglicht is gezet. Onterecht.

avatar van Kate Winslet

Kate Winslet

"Ik vind het een super mooie film alles d,r in zielig, leuk.drama en spannend vind ik maar ik geef toch 5 * .

En Kate Winslet (rose) speelde perfect en goed (ook-

-jack)

Een zeer goed film, zeer goed drama, zeer goed verhaal, vrijwel alle acteurs spelen perfect. Ook hele goede decors.

avatar van Edie

Edie

moviegate111 schreef:

Moet je alleen nog even stemmen..

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Ik heb deze film nooit echt boeiend gevonden, en het was ook wel een btje voorspelbaar Ik vond het er allemaal wel mooi uitzien, maar ik vond het persoonlijk nogal saai. Die kop van Leonardo Di Caprio kan ik niet uitstaan... En de film was te saai om zo ontiegelijk lang te zijn...

nog net 2*

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Nou, ik vond het "eigenlijk" wel een mooie film, maar dat liefdesverhaaltje... neee... saai vond ik dat en ik maar wachten tot dat ijsblokje de vaarweg van die boot kruist. Trouwens, wist je dat hij daarna gezonden was? .

Redelijk voorspelbaar dus. Ik kon me ook niet echt van de indruk ontdoen dat ik gewoon naar een duister gemaakt zwembad zat te kijken.

Maar de film biedt spectakel en dat is het belangrijkste voor zulke blockbusters.

avatar van haai

haai

Mooie film hoor! erg mooi en goed gemaakt

avatar van gideonvdb

gideonvdb

mooi liefdes verhaal en een spectaculair einde, de drie uur is zo voorbij. 4.5 sterren

avatar van Jasp

Jasp

Beetje een tweestrijd:

Van de ene kant natuurlijk dat verhaal(tje). Flinterdun en erg standaard.

Aan de andere kant, prachtig gefilmd, schitterende decors en special effects.

avatar van code9

code9

Ik voelde me welhaast verplicht om Titanic te kijken nadat de film zo'n container vol oscars had gekregen (wat me normaal weinig zegt, maar zó veel?!). Met gekromde tenen de eerste helft uitgezeten (ik hou niet van soaps) maar de ijsberg brengt ineens leven in de brouwerij. De film wordt dan zowaar interessant. Het vergaan van de Titanic is prima in beeld gebracht, dat moet gezegd worden. Het romantische gedoe van de eerste helft krijgt zo nog een beetje een functie, al wordt er op het eind wel érg op je traanklieren gemikt.

2,5* voor een zinkend schip, da's toch al heel wat?

code9 schreef:

2,5* voor een zinkend schip, da's toch al heel wat?

Maar moesten er aliens opgezeten hebben stond ie bij jou zeker op nr. 1

avatar van code9

code9

JoeCabot schreef:

Maar moesten er aliens opgezeten hebben stond ie bij jou zeker op nr. 1

Als DiCaprio en Winslet de eerste slachtoffers waren geweest wel, ja....

avatar van mahalla

mahalla

ik vond het een hele mooie film..

alleen ze hadden inderdaad die ijsberg wel wat beter mogen animeren:d

avatar van stowa

stowa

heel mooie ontroerende film!

ik moet er altijd van huilen wanneer ze DiCaprio loslaat

avatar van hinie

hinie

Vond dit een hele mooie film.

di caprio en kate winslet zette hier allebei een hele mooie rol neer!

een romantisch sprookje met een gruwelijk einde .

avatar van diesell

diesell

de mooiste en enige romantische film die is helemaal het einde vind heb deze film wel 10 keer gezien te mooi 5.0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Topfilm..

Echt een Goeie film..

Geen woorden ervoor..

5*****

avatar van pablo petresco

pablo petresco

De mooiste rol in deze film wordt naar mijn mening gespeeld door Kathy Bates, een kleine rol, maar ja. Het is de laatste film tot nu toe, met uitzondering van The Green Mile, waarvan de tranen mij in de ogen sprongen. Vooral de decors en kostuums zijn prachtig. Wat ik wel storend vind (niet aan de film zelf), is dat we door de hype rond deze film eigenlijk vergeten dat we hier te maken hebben met een ramp waar evenveel mensen zijn overleden als tijdens de WTC-torens in september 2001. Een grote beker popcorn op je schoot, een flesje Cola-light in je hand, en lekker achteruitgezakt genieten van hoe er honderden mensen (voornamelijk arme mensen) de dood in worden gejaagd. Nou, dat was bij The Passion Of The Christ toch wel even anders! Daar bleef het merendeel van het bioscooppubliek tijdens de pauze in de zaal zitten.

En in die film was er maar één slachtoffer.

avatar van Guyke

Guyke

Het schip en de ramp die plaats vindt vormen slechts het spectaculaire decor voor een ordinair liefdesverhaaltje. De romance tussen een arme straatjongen (hoe ontroerend) en een rijk verwend ding bepalen het verhaal van de film. Gans het scenario is toegespitst op romantiek en gericht op sentimentele, stroperige emotie.

Spanning en suspence zijn eigenlijk nauwelijks aanwezig. Al moet ik bekennen dat het moeilijk is te verrassen in dit geval. Al voor ik naar de bioscoop ging wist ik uiteraard dat dat verdomde schip ging zinken.

Alles is wel prachtig in beeld gebracht en de art-direction is fenomenaal. Toch een film die me wat op mijn honger liet zitten.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film wel heel mooi, maar het heet de titanic. en het gaat bijna een hele tijd over dat liefdesverhaal. dat is wat minder. maar wel dramatisch

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Goed laatste 1,5 uur, eerste 1,5 uur niet echt boeiend!

toch 3*

Guyke schreef:

Ik denk niet dat een doodrealistisch, lenvensecht liefdesverhaaltje past in dit soort films. Titanic is een "klassieke" (hoe moet ik het anders zeggen) film en daar hoort gewoon een "verboden-liefde-verhaaltje" bij. Dus laat je princiepes - bij deze film - vallen en geef hem 5*****

avatar van Ms. H.

Ms. H.

Té dramatisch, naar mijn mening. Het is op zich wel een mooi filmpje (nou ja, filmpJE.. ).

Maar ik kan hem niet meer dan 1 keer zien, al heb ik het wel geprobeerd.

Het acteerwerk vind ik wel goed, maar niet uitblinkend ofzo.

In mijn ogen te veel drama, 2.5*

JoeCabot

Hoe bedoel je, te veel drama? Er zitten ook heel wat actiescenes e.a. niet-dramascenes in. Of ben je meer iemand van de komedies?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Tot ik me bij MM inschreef, geloofde ik dat Titanic de beste film ooit was. Daarom heb ik die gemiddelde van 3,46 ook nooit begrepen..

avatar van iGeO

iGeO

Vanaf het moment dat de ijsberg wordt geraakt....

meesterlijke film....

Daarvoor 2,5 sterretjes

avatar van lottetje

lottetje

Turkeyloverz schreef:

nee ik ook niet. hij is ook veel meer waard.