• 9.377.161 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.114)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

disneystore

Ik denk dat je m'n reactie verkeerd begrepen hebt

disneystore

Wat ik bedoelde was dat ALS de romance tussen Jack en Rose buiten spel was gebleven, ALS de diepgang van karakters was weg gebleven en die vervangen werden door het zinkend schip, mensen die doodvriezen en verdrinken en dit hetzelfde speelduur zou hebben niemand (of de meeste) het geen goede film zouden vinden. Of ik althans niet, ik vind de romance tussen Jack en Rose een perfecte manier om de film op te vullen.

avatar van wapner

wapner

disneystore schreef:

Oh je bedoelt het op die manier. Nee, dat kan ik me voorstellen.

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Het verbaast me dat deze film zo laag staat in de top 250! Saw staat bv een pak hoger (niet dat dat een slechte film is, ben zelf een grote saw-fan! ) Ma, bon! Hele mooie film en realistisch in beeld gebracht, ook al is die love-story waarshijnlijk ferm overdreven. De film sleurde je echt mee en wasredelijk ontroerend op het einde van de film. Het verhaal was zeker ok, de cast was zéér goed. een dikke 4,5*, eigenlijk zou ik een 5* geven( maar uit principe doe ik dat niet, de perfecte film bestaat nu eenmaal niet)

avatar van Majoor Landzaat

Majoor Landzaat

disneystore schreef:

Mij wel. als er een superrealistische, bijna docu achtige film over was gemaakt had ik het beter gevonden. Dit specifieke geval is een uitzondering omdat het liefdesverhaaltje prima werkt, maar in het algemeen is het wel treurig dat bij geschiedkundig beladen films als dit het verhaal zelf blijkbaar niet interessant genoeg is, en dat er een liefdesaffere bij moet om snel verveelde mensen aan een film te binden.

avatar van Vahnstad

Vahnstad

Topfilm ! Een rampenfilm met een vleugje romantiek. Ik vind het leuk dat de rampgedeelte goed werd aangepakt, en het vleugje romantiek zorgde voor de ideale sfeer. Enja, de acteerprestaties waren goed. Logisch met een Leonardo Di Caprio en een Kate Winslet.

9/10 = 4,5/5

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Rijkdom en armoede. Humor en romantiek. Spanning en sensatie. En niet te vergeten de climax aan het einde van de film als je voor jouw ogen mensen ziet verdrinken die je in de afgelopen 3 uren hebt leren kennen.

Het was een knaller van een commercieële bioscoophit en het zal door de jaren dankzij de royalties nog wel wat meer centjes opleveren. Tot aan 'Avatar' (ook van James Cameron) was dit de film die de meeste centen in de bioscoop geldladen bracht.

Maar ondanks al dat geld, de film is het ook waard om te zien!

Majoor Landzaat schreef:

Langs de ene kant begrijp ik je wel, maar het is gewoon een manier om mensen te betrekken bij zowel het drama als zowel de film. Je leert Jack & Rose kennen, welk gevoel heb je als één van de hoofdpersonages de diepte in gaat en welk gevoel heb je als je één van de derde klas passagiers van het schip ziet springen? Het boeit je gewoon niet als je mensen met wie je niks te maken hebt ziet doodgaan, en al zeker niet in een film, harde realiteit. Met Jack en Rose bouw je een band op.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Vroeg vond ik dit een erg mooie film, maar tijdens de laatste herhaling op tv vond ik sommige scenes tenenkrommend.

Maar aangezien ik met deze film ben opgegroeid en regelmatig heb bekeken, moet ik toch wel toegeven dat het wel de moeite waard is om te zien.

(Al ben ik er zeker van dat de nieuwe generatie zich verbaasd over de slechte special effects in die tijd...kijk alleen al naar de lijken in het water)

disneystore

Huh? Titanic is van 1997 en je praat erover alsof het van 1967 is. Persoonlijk vind ik de effects nog prima en dat zullen ze in 2022 nog zijn.

Het blijft een mooie film

avatar van jordt123

jordt123

tijdje geleden gezien echt een mooie film en romantisch

ChelseaH

Geweldige film! De eerste keer dat ik hem zag was ik echt in love met Leonardo DiCaprio. (die echt een oscar zou moeten hebben, voor welke rol dan ook, een van de beste acteurs ooit) Ik heb de film op DVD maar toen hij in 3D in de bios kwam ben ik er toch maar heen gegaan met een vriendin. HUILEN dat we deden
Alles aan de film is gewon perfect. Er is alleen een GROOT minpunt Jack had best op dat vlot gekunt natuurlijk was het verhaal dan minder romantisch geweest en ik snap waarom het zo gedaan is, maar kom op het had makkelijk gekunt! Zelf ben ik geen groot fan van James Cameron, een erg onprettige man naar mijn mening (niet dat ik hem ken maar ok) altijd maar van die geld films en het feit dat hij nog twee avatars wil gaan maken is erg slecht.... maar bij deze film heeft hij het goed gedaan!

avatar van The Oceanic Six

Omdat hij films maakt die enorm veel geld opleveren is hij een onprettige man?

De man heeft filmhistorie geschreven met enkele titels. Daarvoor zou je hem dankbaar moeten zijn.

ChelseaH schreef:

Jesus christ, ga jij maar eens in ijskoud water in het midden van de Atlantische oceaan, uitgeput en moe proberen te overleven als je, ja moeilijk, met twee op een vlot geraakt. In de zetel met een zak doritos naast mij kan ik ook "bullshit. kruip met 2 op da vlot en ge zijt gered" denken, maarja, dat is ook een foute redenering.

avatar van The Oceanic Six

Nou, het klopt wel hoor. Ze konden er best samen op kruipen. Die kritiek is ook niet nieuw.

The Oceanic Six schreef:

Nee, maar ondertussen moet je deze film ook niet als realiteit gaan beschouwen. Ze zegt dat ze snapt dat het werd gedaan om het romantischer te maken, wat meer opschudding en sensatie, waarom het dan toch aanhalen als ze doorheeft waarom het werd gedaan? Opzich niets om mij druk over te maken, maar je zegt het ook he, die kritiek is niet nieuw, geen nood aan een eeuwig herhalende zin. "Waarom niet met 2 op dat vlot?" zodat Jack er de brui aan kon geven.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Omdat hij films maakt die enorm veel geld opleveren is hij een onprettige man?

nee omdat hij een onprettige man is is hij een onprettige man naar mijn mening en dat hij meer geld wil krijgen uit een film die duidelijk al af is (avatar) ik vond avatar een mooie film maar zeg zelf wil jij daar nog 2 vervolgen op zien? (maar ik geef toe dat ik mijn mening niet goed verwoord had)

ChelseaH

En nee ik weet dat het niet nieuw is maar dat maakt het niet minder waar. Ik sanp waarom het in de film zit en ik vind het een geweldige film en ik heb er geen problemen mee dat het zo gedaan is ik geef de film niet voor niets 5 sterren.

en

mag iemand niet dromen over een gelukkig einde? Sommige mensen willen hem niet dood zien. Ik haal het aan omdat ik vind dat ze dat anders hadden kunnen doen kleiner vlot wat dan ook. Dat het vaak is aangehaalt betekend alleen maar dat het meer mensen is opgevallen dat het onrealistisch is. ook dat hij het maar een keer probeert, een mens wil leven lijkt me...

ChelseaH schreef:

ook dat hij het maar een keer probeert, een mens wil leven lijkt me...

maar hij moet ook kunnen leven. Maar goed zoals ik al zei, geen probleem hoor. Maar je moet ijskoud water niet onderschatten. Daarbij zou de film waarde zijn verloren als Jack niet stierf, dat weet Cameron ook . Overigens ben ik het eens met dat Avatar geen vervolg nodig heeft, maar dat boeit me ook niet, geen "fan" van Cameron zijn werk buiten Titanic, al vind ik Titanic ook niet fantastisch, krijg ik toch telkens wel kippenvel tijdens het zien van sommige scènes.

disneystore schreef:

zeer waar gelukkig heb ik nooit in ijskoud water moeten zwemmen maar nee ik snap dat de film dan waarden had verloren en ja sommige scenes zijn erg kippevel makend.

avatar van nakada

nakada

The Oceanic Six schreef:

Ik zag dat stomtoevallig laatst voorbijkomen bij mythbusters. Heb het helaas niet helemaal gezien, maar zij gaven Cameron gelijk, twee op die plank bleek niet mogelijk. Er volgde ook nog een onderzoek naar de tijd die Rose kon overleven in dat koude water. Helaas heb ik dat niet af kunnen kijken.

nakada schreef:

Ja, op zich kan je met twee op die plank. Maar voor hoelang hou je dat ook vol terwijl je minutenlang wacht op redding in water tot -10 celsius? Ga dus totaal niet akkoord met Ajax, maar goed.

avatar van nakada

nakada

Nou het bleek juist helemaal niet zo eenvoudig om met zijn tweeen op zo'n plank te gaan liggen.

disneystore

bij mythbusters? Ga ik eens opzoeken dan, iedereen beweerd dat het perfect mogelijk is allesinds.

ChelseaH

ik heb het opgezocht volgensmij zitten ze er beiden op maar ok het was niet erg makkelijk

Maar ik snap waarom het zo gedaan is (ooh en Rose kon het overleven is het koude water volgens die aflevering)

avatar van Dh PING

Dh PING

Ja, het is natuurlijk voor een groot deel een zoetsappig romantiek verhaal; het is allemaal maar wat oversentimenteel.

Maar gosj: wat voor een romantiek verhaal! Visueel ziet deze film er prachtig uit: die shots van het zinkende schip, de stervende mensen, de muziek van Céline Dion en de romantiek doet ook echt wel wat met je. De mensen die nee zeggen, verbazen mij dan ook. Nee, als ik kijk al naar de visuele en creatieve kant zie ik meteen dat hier flink wat research en tijd in heeft gezeten. Vakwerk.

Een Nicholas Sparks filmpje?

nee.

Een cinematografische klassieker?

Dat wel!

4,0 sterren!

avatar van panax

panax

schitterend epos ,prachtig verfilmd ,helemaal okee ,het verhaal vanuit een overlevende en een berging van een wrak !!!

avatar van Re73

Re73

Ok hier komt ie de test of de houten plank beide levens had kunnen redden...

YouTube - Titanic Survival Results | MythBusters

Blijft natuurlijk de vraag of Jack meer pogingen wilde ondernemen in het ijskoude water wat je doet verstijven, verlammen en niet meer rationeel laat denken en dat hij hiermee het leven van Rose nog langer op het spel wilde zetten.....

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Re73 schreef:

Ok hier komt ie de test of de houten plank beide levens had kunnen redden...

YouTube - Titanic Survival Results | MythBusters

Inderdaad, erg ongeloofwaardig om er vanuit te gaan dat Jack en Rose zo'n logisch inzicht zouden hebben terwijl ze overduidelijk in shock zijn na wat ze beleefd hebben; het schip is net gezonken, ze hebben bergen mensen al zien doodgaan en vrezen voor hun eigen leven. Bovendien is het in the middle of the Noord Atlantische Oceaan, midden in de nacht in water met een temperatuur onder de nul, met bergen spartelende mensen om je heen. Lijkt me niet dat het je dan echt lukt om het reddingsvest om de deur heen te knopen. Bovendien vraag ik me af of er in die tijd al zoveel wetenschappelijke kennis was over dit soort feiten, zeker bij twee mensen van rond de 16 - 18 jaar.

Nee, de Mythbusters hebben een leuke poging gedaan, maar hebben zeker teveel factoren over het hoofd gezien of buiten beschouwing gelaten!