Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.289)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
MIME2000%
Ik vind dat een film van deze omvang je zou moeten overdonderen met emotie's, spanning enz.
Maar helaas heeft deze film mij heel erg teleurgesteld, Had hoge verwachting aangezien ik er 10 jaar voor heb gewacht om hem durven te kijken (vanwege de tijdsduur). ik heb gemerkt dat er een bepaalde sfeer is in de film dat de film eentonig maakt, en het manier hoe het schip tot botsing komt belachelijk, volgens mij doet kapitein Iglo het beter.

nakada
Hij denkt dat je zo'n schip net als een auto de bocht in kunt gooien en op twee wielen om een obstakel sturen.
Bounty boy
Om even in te haken op de discussie tussen Reinbo en m1chel:
Ik ben het absoluut eens met Reinbo dat de film een meesterwerk is dat zijn weerga niet kent, een rating van 5 sterren is beslist op zijn plaats.
Met m1chel ben ik het eens dat Reinbo de bijdrage van de romantische aspecten aan het gigantische succes van de film onderschat, de Titanic categoriseren onder
de noemer 'actiefilm' is wat mij betreft hetzelfde als een oorlogsfilm (of een pornografische film met een SM-scène) ditzelfde genre toe te dichten. Uiteraard bevat
elke film wel wat elementen die in een ander genre passen, het gaat natuurlijk om de rode draad van de film.
Het zinken van het schip en de opbloeiende liefde tussen Rose en Jack vullen elkaar juist perfect aan, het gaat om de combinatie/wisselwerking. Het liefdesverhaal
maakt de ramp extra tragisch (denk maar aan één van de laatste scènes, op het ijsblok) en de ramp maakt het liefdesverhaal extra romantisch. Niet voor niks is
'My heart will go on' (briljante keuze) de soundtrack van de film en erkent Cameron in de documentaire 'Last words of...' dat het zijn opzet is geweest om gebruik
te maken van een Romeo & Julia-achtig plot.
Al met al is deze film qua dramatiek en romantiek de meest indrukwekkende film die ik ooit heb gezien. De film weet mij na al die jaren nog steeds te boeien, en dat
terwijl ik me over het algemeen voor andere genres interesseer.
disneystore
Hier snap ik dus totaal niks van.
Als iemand mij zou vragen wat de meest emotionele film is die ik ooit heb gezien zou ik zonder te twijfelen Titanic eruit floepen. Maar ach, blijkbaar ben jij op emotioneel vlak van staal als je Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2 een 1 geeft en Puss In Boots een 5
[edit mod; spoiler Puss in Boots verwijderd]
NYSe
Spoilers van Puss in Boots geef je maar op de pagina van Puss in Boots.
MDMovie
Inderdaad. Bedankt, voor de spoiler. Heb de film zelf nog niet gezien maar nu weet ik het einde dus wel al. Aangeszien ik hier wel de spoilers kan lezen omdat ik hier wel heb gestemd en bij Puss in Boots niet. Denk daar bij na in het vervolg!
disneystore
Oeps, inderdaad. Had ik even niet aan gedacht. Kan een mod ofzo dat bericht even verwijderen?
Madecineman (moderator films)
Spoilertags geplaatst en svp in het vervolg ook geen spoilers nog eens quoten dan staat het er zelfs 2x...
SENGOK
Onvergetelijke rampenfilm met goede tijdsbeeld + mooie thema's + veel klassieke scenes.
Samilya
Dit is mijn eerste review die openbaar gaat. Dit zal ook mijn laatste persoonlijke review zijn over een film. Ik koos Titanic als mijn eerste review.
De reden is dat Titanic de enige film is die 5 sterren van mij verdient.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen de typische vrouwelijke titanicfan die slechts alleen kan uitleggen dat ze de film 'mooi' vind vanwege rose en jack. Ik voel al de vooroordelen, omdat ik een vrouw ben. Een halfjaar geleden had je zeker gelijk, dat geef ik je toe.
Toen ik 7 jaar oud was, zag ik voor het eerst Titanic. Ik herinnerde me dat ik de inleiding van de film saai vond, want ik wilde het schip zien waar al mijn klasgenootjes enthousiast over praten. Naast dat het prachtige schip ons boeiden, spraken de jongens constant over de tekenscene, waar ik als jongste kuikentje van de klas niets van mocht weten.
Toen ik die scene zag durfde ik niet te kijken, maar ik voelde ook veel nieuwsgierigheid, dus keek ik soms tussen mijn vingers naar het onbekende schouwspel dat ik zag. Het decor, de impressie, de jurken. Alles romantiseerde mij waardoor ik een liefde voor jurken heb. Al 14 jaar wil ik replica's van kostuums uit titanic. Je kan me een fan noemen, maar zo voel ik me niet. Simpelweg is het eenmaal zo dat titanic mij op mijn zevenjarige leeftijd zo'n enorme impressie maakte, dat het een inspiratie werd.
Ik begreep de liefde niet tussen Rose en Jack, al 20 jaar niet, ook al riep ik tot mijn zeventiende jaar dat Titanic mijn favo movie was. Je denkt veel te weten op die leeftijd, soms denk je dat je zelfs beter weet dan iemand anders.
Nu ben ik bijna officieel volwassen. 21 jaar. De afgelopen halfjaar gebeurde er iets met mij, waardoor ik anders naar films leerde te kijken. Ik keek voor het eerst in mijn leven Gangs of New york en ik voerde mee met de film, als een baas. Als ik een film kijk, leer ik het verhaal, ik leer de personages begrijpen, ik voel de gevoelens, etc. Soms gaat het zo ver dat ik al verder denk dan de scriptschrijvers, zoals met scarface wist ik halverwege de film wat het eind zou zijn, en dat viel me tegen van het script, dat ik dat kon voorspellen.
Na 3 jaar titanic-clean, besloot ik de film te kijken. Ik 'zat' goed 'in' de voorgaande films, ik wilde titanic als mijn volgende uitdaging. Het voelde ergens als een ultieme uitdaging, ik twijfelde om de film te gaan kijken. Ik was bang dat Titanic tegen zou vallen, werkelijk waar. Er zijn zoveel mensen die de film niet erkennen als ik, dat het een wijvenfilm is met een liefdesverhaaltje. Ik geloof niet dat deze mensen deze site bezoeken, maar toch hield het me ergens tegen.
De film startte.. mijn aandacht was er pas bij zodra de oude rose uit de helicopter stapte. Mijn aandacht werd getrokken naar haar bagage. Ze had zelfs haar goudvis bij. Aan het eind vond ik haar een nomaad die haar kostbare bezittingen heen en weer sleepte, zoals Madame Bijoux op een van de tekeningen van Jack (heeft iemand hier ooit nagedacht over de link tussen madame bijoux en oude rose?). Dit soort gedachtens ging tijdens het eind van de film door mijn hoofd. Ik heb rose en jack echt leren kennen. Het vervoerde me dat Rose geen licht meer zag om te leven in haar gouden kooi en ik kan begrijpen hoe dat voelt. Ik voelde veel medelijden met haar toen ze aan het schip hing. 'Making each day count' is de levensmotto van jack, en ik heb nooit eerder zo geinspireerd gevoeld. Het inspireerde rose zelfs zodanig dat het haar leven redde. Deze liefde voelde zo puur aan in deze film, het is romeo en juliet anno 20e eeuw. Klaar. Deze liefde is baas. Ik vind de notebook ook prachtig, maar deze liefde is gewoon baas. Ze waren beiden in de opperste geluk met vele dromen.
In bijna 21 jaar heb ik nooit gehuild tijdens een film. Ja ik liet wel eens een traan, maar ik voelde de pijn van de film ook. Het schip, de slachtoffers. Ik ben naar titanic exhibition gegaan, niet vanwege de film, maar omdat ik geinteresseerd ben in sociale geschiedenis en de zinking van titanic heeft ook geleid naar positieve gebeurtenissen, zoals wetten. Buiten dat, we zullen allen pijn voelen als jij een lijst van 2204 slachtoffers, waaronder 1504 overleden. Dat is 68,1% doden onder iedereen die aan boord was bij de Titanic. Bij de 1e klas treft 39%, 2e 56,5%, 3e 75,5% en bemanning 76%. Hier wordt je toch misselijk van?
Rose en Jack's verhaal ken je en je kent het verschrikkelijk eind, net zoals die van 1503 mensen. Dit is geniaal van Cameron. Simpel gezegd geniaal.
Hoe vaak komt op het nieuws, of lees je in de krant, dat iemand gestoken is? in elkaar getrapt is? Bij alpen a.d rijn werden mensen vermoord. Hoe ging ik daarmee om? Ik wist het niet, ik kon me niet voorstellen hoe dat is, dus ik zal het nooit begrijpen wat de pijn en ernst van die zaak is.
Dit is dus het geniale van Cameron; hij zet romeo en juliet neer. Het publiek leeft mee en voelen de pijn van het eind van hun liefde samen. Sommige mensen kunnen dat niet accepteren en schrijven fanfictie, dat rose en jack samen zijn. Zo ver laat het mensen bewegen. Ik meen het serieus, op internet kun je de dikte van boeken(!) uitprinten op het alternatieve eind van Rose en Jack.
Deze film raakt je, het voelt bijna alsof je de liefde kwijt raakt, want net zoals sommige mensen zoals ik, erkennen die liefde.
De special effects zijn ook gruwelijk. Ik vond dat erg interessant om te zien. Wat zijn dat creatieve en vindingrijke mensen, wauw. Geen wonder dat die film er uit ziet alsof het net uit productie komt. Baanbrekende vondsten.
Ik voel wel spijt dat ik de special effects heb gezien, want nu zal ik iedere keer denken aan de special effects bij bepaalde scenes, en dat mindert het verhaal.
Wat denk je? Wtf komt deze vrouw ouwehoeren over titanic?
De eerste reden is dat ik dit wil delen met jullie. Mijn doel is niet mijn expressie te uiten over titanic. De enige wat ik hier duidelijk wil maken is dat deze film over 100 jaar nog herinnert wordt en waarom dat eenmaal zo is.
Geen andere film heeft zoveel teweeg in me gebracht. Het gaf me werkelijk emoties, deze film is mijn amuse.
Weet jij waarom Shawshank redemption, the dark knight rises, american gangster, gangs of new york, blood diamond en alle andere high ranked films 4,5 of lager scoren?
Titanic gaf me een droom. De film is 'a ship of dreams'. De film bevat een droom, en dat is de reden waarom het mensen zo aan kan grijpen.
Ik denk dat het iedereen aan zou grijpen. Misschien doet het bij jou nu niet, maar op een dag dan droom je en het enige wat je inspiratie en begrip geeft, is een film zoals titanic.
Ik heb deze lange review met respect over de film en tegenover jou geschreven. Ik behandel je zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden.
Ik wilde Titanic reviewen op mijn manier, want ik voel dat ik in de minderheid ben die het dialoog begrijpt 'Titanic was.. a ship of dreams'.
Mijn doel was om dit dialoog duidelijk te maken.
Mooie review hoor, ik vind het altijd mooi te lezen dat een bepaalde film iemand echt kan raken en bijna een leven kan beinvloeden
Klasse!
tims
Mijn doel was om dit dialoog duidelijk te maken.
Ik ga niet je hele verhaal quoten..Dan zijn we al snel 10 pagina's verder. Maar als ik lees wat deze film allemaal voor jou betekent bepaald het bestaansrecht voor deze film. Mooie recensie voor een mooie film...dank je
disneystore
Samiliyah, echt een prachtige recensie. Zo sta ik er ook tegenover. Jack en Rose waren geen liefdesverhaal, Jack heeft Rose haar leven gered. Door hem leeft zij al die tijd verder. En wanneer ze eindelijk klaar is om Jack los te laten, sterft ze en is ze herenigd met hem. Titanic blijft een schitterende film, en dat deze zo laag in de top 250 staat zal ik waarschijnlijk nooit snappen. Titanic maakte zoveel emoties bij me los.
Samilya
Wauw! Dankjewel allemaal! Ik had dit niet verwacht, werkelijk waar, haha. Ik vreesde voor negatieve reacties.
Bedankt voor de erkenning
De reden dat ik vreesde voor negatieve reacties, is misschien dezelfde reden waarom de film laag in de top 250 staat; Sommige mensen staan niet open voor een film en zien een film als amusement of begrijpen titanic niet. James cameron had een doel toen Titanic werd geproduceerd, en sommigen zien dat niet. Dat kan je mensen niet kwalijk nemen, films zijn ook moeilijk te begrijpen en voor de ene film sta je er meer open voor, in verband met interesses bijvoorbeeld, dan voor de ander. We noemen dat ook wel smaak.
Maar ik ben van mening dat de meeste mensen die ik persoonlijk ken, een film kijkt als amusement. Ik niet, ik ga er voor zitten en ik neem daar ook tijd voor. Soms spoel ik de film terug om een stuk van een scene te herzien. Ik wil de film als een boek lezen. Dat is moeilijk, maar ik vind het interessant en een uitdaging.
Bijvoorbeeld.. ik keek gisteren American Gangster, het was de tweede keer dat ik die film zag. Ik had de film al 3 jaar niet gezien, dus ik kon er vrij weinig van herinneren.
Voorbeeld: Tijdens de film, begon ik de inleiding van de film te begrijpen. Wat bumpy vertelde voordat hij overleed, wat hem irriteerde en boos maakte op america, deed Frank Lucas precies wat Bumpy bedoelde: Hij bracht een product op de markt, waardoor de concurrenten daardoor bezweken. Mensen die voor Frank werkten, mochten er niet uit zien als de typische gangster, etc. Frank lucas liet de gangster verdwijnen, werd de supermarkt en liet kruideniertjes verdwijnen, om het op deze manier te zeggen.
Ik probeer buiten het doosje te denken, ook tijdens het kijken van een film. Niet iedereen kan of wilt dat.
disneystore
Inderdaad! Ik hoop dat je op de site blijft zodat je je interessante meningen over films kan blijven delen met ons
kidDYNAMITE
Titanic: Soundtrack van Celine Dion, knappe Kate Winslet (alleen in Titanic IMO), en goed acterende Leonardo Dicaprio, grotendeels emotioneel waargebeurd verhaal deelt samen met Once Upon A Time In America mijn nummer 1.
Hopelijk stijgt Titanic in de top 250, 237ste plek is naar mijn mening gewoon wat te laag voor deze film.
wood23
Nadat Titanic opnieuw in de bioscopen was te zien, komt deze prachtige film opnieuw op dvd.
Kort het verhaal samengevat:
Jack wint tijdens een spelletje poker 3e klas kaartjes voor het schip de Titanic. Rose reist met haar verloofde en haar moeder 1e klas naar Amerika, waar een groot verlovingsfeest zal worden gehouden voor hen. Rose haar toekomst benauwd haar. Dan ontmoeten Rose en Jack elkaar. Ze worden verliefd , maar dan ...
Deze Titanic film is inmiddels een klassieker. De special effects die voor hedendaagse begrippen nog steeds zeer realistisch zijn, het schip, het verhaal, de romantiek, etc.
Kortom: Een prachtige film!
MizKriz
Heel mooie film,
waargebeurd en goed gespeeld realistisch.
Alleen.. zoals al vermeld met het "BlockBuster' gedoe, is de film gezakt in het gehalte van mijn favoriete films.
Anderzijds, blijft het een lekker vertelde film, heel mooie romantiek
Lay190
Ik zag deze film voor het eerst toen ik 7 jaar oud was. Nu 15 jaar later kan ik er nog geen genoeg van krijgen. Wat een geweldige film!
Kate Winslet en Leonardo DiCaprio zijn echt een super koppel en de liefde spat er van af.
Ook Billy Zane zet een erg overtuigende rol neer.
Voor mij nog steeds nr 1 film.
Black_N°_1
Wansmakelijk gedrocht. Een van de meest intrigerende rampen als decor voor een zeemzoeterig, klef verhaaltje. Nul komma nul inhoud. Walgelijk.
Het echte verhaal was beter dan de film. Cameron had beter daar z'n inspiratie gehaald. Lees even "A night to remember", meneer Cameron, tientallen ware verhalen die een honderd maal betere film hadden kunnen opleveren.
Eerder andersom. Een romantisch verhaal als decor van 1 van de meest intrigerende rampen aller tijden.
Majoor Landzaat
Het gegeven dat als een ramp als dit word verfilmd, en er perse een liefdesverhaaltje bij moet omdat het verhaal opzichzelf blijkbaar niet interessant genoeg is, dat is storend, want het is iets algemeens. Bijvoorbeeld Pearl Harbor, waarin de daadwerkelijke aanval slechts een klein bijzaakje van de film blijkt, en alles overschaduwt word door sentimenteel, romantisch en ook nog eens voorspelbaar gemekker, wat het voor mij niet haalt bij een rauwe realistische geschiedkundige film.
Voor Titanic gaan deze argumenten ook op, ware het niet dat de uitvoering van de acteurs, de pure chemie tussen Caprio en winslet, een hoop goedmaakt. Sterker nog het is een van de weinige verfilmde liefdesverhalen die ik echt mooi vind. Al snel is de algemene teloorgang van de Titanic min of meer bijzaak en leef je mee met dit stel. Ik kan me natuurlijk ook goed identificeren met DiCaprio in deze film, want ook ik ben een begenadigd tekenaar, niet rijk maar wel knap. Ook mag ik graag vrouwen buiten mijn ''league'' regelen, dus dit zijn toch sterke overeenkomsten, hoewel hij wel wat minder knap is als ik maar dat hindert niet.
Dan even over het einde. Vaak word er door mannen onderling geroepen: Vrouwenfilm, sentimenteel gedoe, jank einde! Maar dat wilt niet zeggen dat vrouwen op dit gebied altijd de plank misslaan, of dat die sentimenten per definitie misplaatst zijn. Het verschil is dan ook vooral dat vrouwen dit soort film meer opzoeken, en dat mannen hun emoties liever binnen houden (ik spreek voor mezelf). Neemt niet weg dat Titanic een prachtig emotioneel einde heeft en dat het me best wat deed toen ik hem de laatste keer zag. Dat hij dood gaat aan het einde vond ik best treurig maar aan de andere kant geeft dit nét dat stukje drama en tragiek wat de film onderscheid van een allerdaagse ''feel good movie'', en geeft het liefdesverhaal de juiste lading.
Al met al is Titanic niet mijn genre, en andersom ben ik niet Titanics doelgroep, buiten dat is het toch wel een erg mooie film.
gorelover
Majoor Landzaat, kijk eens de Director's cut van Pearl Harbor.
Veel meer op de oorlog gericht.
Titanic is en blijft een waanzinnige film.
Hou niet van Romantische films, maar deze was wel om door te komen.
De sfeer, de muziek en het spektakel als de boot gaat zinken.
Was het wachten waard.
Nu gekocht op de 6 disc versie : bluray 2d 3d en de dvd.
25 euro bij de frs.
Een koopje.
Cygor
Net weer eens gekeken maar dan op bluray,
Het is en blijft voor mij een van de beste films die ooit gemaakt is.
Alle ingredienten zijn aanwezig: drama, actie romantiek enz.
Dit is echt een meesterwerk
Die man is echt gek.
Want? Onderbouw je mening eens.
disneystore
Want? Onderbouw je mening eens.
Wat want? Ik bedoel dat in de positieve zin hoor. Kalm blijven, is niet goed voor je hart.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic