• 9.407.486 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.385.902)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

SnakeDoc schreef:

Ja maar het is ook heel moelijk om de punt op je toetsenbord te vinden TragieStar

Tja, voor sommige blijft dat nog altijd een probleem

Pierre1965

Denk dat Cygor in zijn enthousiasme gewoon de punten vergeten is.

Met zijn mededeling scoort ie wel wel punten, vind ik.

Interessant nieuwtje!!!

SnakeDoc

TragieStar en ik bedoelden eigenlijk het berichtje van 'Bob de Niro'

Pierre1965

Oja sorry, ik zie het nu, erg!

Wat zou toch een filmwant zijn.

4x zo snel?!?

Hopelijk doet ie dat niet met alle hoogtepunten.

SnakeDoc

Wat zou toch een filmwant zijn.

Ik gok een soort van handschoen die je gebruikt bij een openlucht bioscoop in de winter !?!

avatar van Cygor

Cygor

ja ik vergeet wel eens vaker wat in mijn enthousiasme.

avatar van Moestuintje

Moestuintje

Dit is een prachtige romantisch film voor vrouwen misschien ook voor een paar mannen die ervan houden.

Barstens vol met romantiek, drama en mooie beelden in geleid met mooi muziek.

Zag deze film in de bioscoop, kon maar met moeite tot het einde vol houden, niet mij genre helaas.

Voor mij mocht die boot niet sneller zinken

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb hem pas geleden nog een keer bekeken en ik blijf het een schitterende film vinden. Hoe groots alles in elkaar gezet is vind ik erg knap. En dan de muziek hè ... zonder de muziek had ik hem misschien een puntje minder gegeven want dit heeft zo ontzettend bijgedragen aan de gehele sfeer in de film.

Sommigen zullen het niet met mij eens zijn. Misschien zelfs velen maar ik vind Leonardo di Caprio een heel goede acteur en ook hier zet hij zijn rol heel overtuigend neer. Kate Winslet was ook zeer overtuigend.

Ja, en wat deze film zo groots maakt is de hele romantische sfeer eromheen. Vooral de scène waarin Rose weer terug in het schip springt om bij Jack te blijven is een van mijn favorieten.

avatar van yeyo

yeyo

Fran schreef:

Sterker nog, ik vind hem in deze rol veel overtuigender en eigenzinniger dan in zijn recente werk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11943 berichten

Ik begrijp inderdaad wat je bedoelt... kan er niet precies de vinger opleggen.

avatar van The Oceanic Six

Fran schreef:

De muziek van James Horner is absoluut fantastisch. Ik heb de muziek op de computer staan en zet het af en toe eens aan. Klinkt nog steeds prachtig. Dat was zeker 1 van de sterkste punten van de film.

Ja, heerlijk gewoon.

Als ik aan de muziek hoor, moet ik meteen weer aan de film denken en de ontroerende en mooie momenten en dan barst ik gelijk weer in tranen uit..

SnakeDoc

Dit is toch wel mijn nummer 1 als het om de muziek van Titanic gaat.

Heb dit nummer zovaak beluisterd en krijg er nog altijd kippenvel van!

avatar van dominion

dominion

celine dion heeft wel mooie nummers

SnakeDoc schreef:

Dit is toch wel mijn nummer 1 als het om de muziek van Titanic gaat.

Heb dit nummer zovaak beluisterd en krijg er nog altijd kippenvel van!

Pff, heb precies het zelfde gevoel als jou

Echt super mooi.

Dat word dus snel weer een keertje Titanic kijken voor mij

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Oei uit de top 250 geraakt.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Gemengde gevoelens bij deze film. Het enige wat me echt kon bekoren was het einde. Romantiek en sentimenteel gedoe is niets voor mij en dat 3 uur lang volhouden? Het is me wel gelukt. Babyface Leonardo Dicaprio doet het redelijk, vind zijn rol in Romeo + Juliet wel vele malen beter. De rest van de cast faalde met name Kate Winslet. De romance tussen de 2 werkte bij mij niet, het liet me dan ook volledig koud ( ) toen Dicaprio stierf. Soundtrack was best aardig, iets te sentimenteel maar het ging ermee door. Titanic is een film die je 1 maal kunt bekijken maar geen 2 maal. Daar ga ik mezelf ook aan houden. 2.5*

TragieStar.*

Hij heeft dus echt geen babyface hoor En ik kan deze film wel 100 keer kijken.

Maarja, de film ligt je of juist niet.

Maar idd wel jammer dat die niet meer in de top 250 staat

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Stu-Pot schreef:

Tja normaal gesproken kots ik ook op sentimenteel gedoe, maar in deze film is dat voor mij geen punt van kritiek. Haar grote liefde is dood, kan me wel indenken dat je daar verdrietig van word. Natuurlijk ligt het er allemaal dik boven op, maar zo zit romantiek nou eenmaal in elkaar.

Verder vond ik persoonlijk 'the dock' scène het mooist. Heel avontuurlijk en een goede weerspiegeling van de magie van deze film

De Titanic vaart wel prima in de alternatieve top 100

avatar van intezar

intezar

henrykobus schreef:

maarja de vrouwtjes vonden hem leuk waren die ook even van de straat

Ach ja, het blijft een typische vrouwenfilm.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Dan ben ik maar een vrouw, m´n 5,0 blijft staan

SnakeDoc

Het zelfde geldt voor mij!

avatar van AGE-411

AGE-411

Pierre1965 schreef:

Ik schaam me er niet voor, om een romantisch verhaal mooi te vinden.

Ik ben geen full-time hetro en ik vind deze film echt dieptreurig slecht.

AGE-411 schreef:

Ik ben geen full-time hetro en ik vind deze film echt dieptreurig slecht.

Jong....Ik vindt 't ook best iedereen zijn smaak.

Qua film en alles

Ik wou alleen reageren op 't feit dit geen typische vrouwenfilm is.

Of wat ook vaak genoemd wordt dat ie voor mietjes is.

Ik denk dat deze film door een deel van alle lagen en soorten in de samenleving een mooie film wordt gevonden.

avatar van Thorongil

Thorongil

Titanic is een waargebeurd verhaal dat al decennia tot de verbeelding spreekt. James Cameron bracht deze op spectaculaire wijze naar de bioscoop. Het werd de grondbrekende film van de jaren '90, samen met Jurassic Park, die op vlak van de special effects enorme stappen vooruit zette.

Het geeft een goede weergave van de klasseverschillen in die tijd door middel van onze 2 hoofdpersonages. Hij gaf al zijn geld om toch maar op de Titanic te geraken, het machtige onzinkbare schip (althans dat werd zo verondersteld) en het grootse evenement van dat jaar.

Voor haar is het slechts de zoveelste cruise vol luxe en verstikkende etiquettes van de pompeuze aristocratie waar ze toe behoort. Ondanks hun verschillende opvoeding blijken ze erg veel gemeen te hebben, de drang om vrij te zijn en te staan waar ze willen. Het komt tot een passionele, hartverwarmende romance.

Ook was het voor mij als 7-8 jarige jongen in die tijd, één van de eerste keren dat ik een naakte vrouw in al haar glorie zag. Kate Winslet is echt een beeldschone vrouw en die scène zal voor eeuwig in mijn geheugen geprent zijn.

Ook het schip Titanic was prachtig om te zien, mooie restaurants en trap, decors tot in de puntjes verzorgd. En natuurlijk was ook de ondergang van het schip een hartverscheurend moment. Een echte emotionele en visuele rollercoaster die haast niemand onbewogen laat.

Pierre1965 schreef:

Ik schaam me er niet voor, om een romantisch verhaal mooi te vinden.

Nee, en dat komt ook weer zo over dat alleen homo's en vrouwen deze film leuk vinden.

Met name: full-time hetero

intezar schreef:

Ach ja, het blijft een typische vrouwenfilm.

Typische vrouwenfilm? Hoe vaak moet ik nog reageren op mannen die dit beweren, wat niet klopt.

Dus elke film wat maar een beetje of veel over romantiek gaat is dus gelijk een vrouwenfilm?

Vreemd..

avatar van Theunissen

Als het schip geen ijsberg had geramd en dus niet gezonken was dan was het inderdaad een typische vrouwenfilm geweest