Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.385.902)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Lenny_DH
Op een gegeven moment pikken ze er een uit het water en dan zien we duidelijk dat het een pop is. Anders gebruiken ze wel heel vreemde make-up.
En toch is het geen pop. In een "behind the scenes" fragment op de DVD zien we hoe die vrouw speciale lenzen op haar ogen plaatst, om er als een pop uit te zien. Want zo zien doodgevroren lijken eruit, moest je het niet weten. Dus ik weet echt niet waar je de film hier probeert op aan te vallen, want de make-up effecten zijn duidelijk gelukt, aangezien je zegt dat de lijken er als poppen uitzien. Dat is nl. de bedoeling van de make-up om bevroren lijken te ensceneren...
Drezic
Wat verwacht jij dan van een rampenfilm als Titanic? Er moet een verhaal in het mag volgens jou dus geen romantisch verhaal zijn. Leg me maar uit hoe jij dit aan zou pakken.
Actie? Horror? Thriller? Science Fiction?
Ik kan alleen bij zon film een romantisch verhaal verzinnen. En die was trouwens helemaal niet zo klef. Gewoon, zoals zon verhaal hoort te zijn.
Dat betekent toch niet dat het een goede film is.
Bovendien is er vast wel een ander verhaal te bedenken bij een film over de Titanic, uiteindelijk gaat het over een zinkende boot; de hoofdpersonen zouden dan logischer wijs de kapitein en zijn bemanning zijn. Daar hebben ze niet voor gekozen omdat deze film meer bezoekers (lees: heel veel vrouwen en huilende Amerikanen) zou trekken. Logisch, anders haal je dat budget er nooit uit.
Lenny_DH
Wie bedoel je eigenlijk met 'ze'? Er is maar één man verantwoordelijk voor het scenario en dat is James Cameron, tevens ook de regisseur. Ik wist niet dat naar deze man verwezen werd in 3e persoon meervoud. Alhoewel, als je ziet hoeveel taken de man op zich neemt, kan ik dat best begrijpen...
Sasja
Ik had deze film toendertijd in de bios gezien en ik vond em zo geweldig dat ik daarna nog eens 3 keer ben geweest. Had em zondag weer eens gezien en hij blijft me nog steeds verbazen. Normaal hou ik niet zo erg veel van drama maar er zijn uitzonderingen. Zoals deze. En de muziek pas ook zo goed bij de film, romantische muziek als er een romantische scene komt en een dramatisch muziekje... nou ja je weet wel. En het schip zag er ook al geweldig uit.
ik vind het gewoon een geweldigen film
A.L.I.E.N
Weet iemand de oficieele site?
En niet www.titanicmovie.com[/url] want dan kom je op de site van FOX zelf uit.
Alvast Bedankt
En weer niemand die reageerd
wo2-Freak
Het is en blijft een goede film, en het leukste stukje is als de Titanic gaat zinken
Ik had de film vantevoren al wel gezien maar alleen vanwege dat stukje heb ik hem toch nog gekocht.
En direct doorspoelen naar het zink-stukje blijft toch mooi.
Vooral als die mannetjes net als mieren van dat schip-dek naar beneden vallen. Is en blijft grappig.
Verhaal zelf vind ik zwak, maar alles bij elkaar (vooral vanwege het zink-stukje) een 3.5*
A.L.I.E.N
Die site bestaat om een of andere reden niet meer.
Het is de site van FOX nu.
zie:link in een van mijn vorige berichten.
sinterklaas
Een film van 11 oscars. Ik denk dat ik dan wel naar de allerbeste film aan het kijken was die ik in mijn leven heb gezien. Ach... opzich is ie erg goed. Wel verbazingwekkend dat er voor deze klassieker nog een stuk of 9 andere Titanic films kwamen en dat pas in 1997 er een Titanic film een succes word.
De film is niet echt mijn favoriete gerne maar mooi was ie wel. De nog piepjonge Leonardo DiCaprio en Kate Winslet laten op erg jonge leeftijd heel veel talent zien. Ook mooi was dat het begon in het heden en dat het verhaal dan word verteld door de inmiddels 101 jarige Rose, die ook erg goed kon spelen voor een paar minuten. Ik denk trouwens ook dat de Titanic grootendeels digitaal met de computer is gemaakt. Wel mooi gemaakt trouwens en vooral voor die tijd. Maar toch leek het afentoe alsof ik naar een tekenfilm zat te kijken. De eerste 2 uur van de film zijn erg rustig en doordrongen met liefdesscenes en verboden liefde overgoten met een heerlijk sfeertje met violenmuziek dat op de achtergrond word gespeelt en een mooie Ierse dans. Maarja, dat veranderd natuurlijk als de Titanic tegen een ijsberg aan botst. En dat alles omslaat naar paniek. Had trouwens wel verwacht dat die boot meteen ging zinken maar bleef toch nog een uur of 2 staan en dan beginnen de nagelbijtend spannende scenes dat de vastgebonden Jack gered moet worden terwijl de hele boel onderloopt. Dat zijn een van de meest nagelbijtende scenes
die ik heb gezien. Wat ik eigenlijk daartussen door wel eeerrg zielig vond is dat ze tijdens het vluchten voor de stroom een huilende jongen tegenkomen die verdwaalt is. Kate en Rose nemen de jongen mee maar die word ineens meegegrepen door zijn vader die meteen met zijn huilende zoon naar een deur rend, hem open doet en er een hele plens water uit stroomt en de vader en het jongentje, die helemaal wanhopig was, verzuipt. Ik kan heel wat hebben maar bij deze scene krijg je wel een beetje een brok in je keel. Ook die scene dat de vrouwen een de kinderen als eerste in de reddingsboten mochten en dat die kapiteinen met hun pistolen naar de mannen zwaaide en uiteindelijk een paar weerloze mannen zomaar neerschieten was een valse daad. Gebeurde dat nou ook echt? Die overlevingscene in het koude water vond ik mooi.
Tot zover de spoiler. Zelf vond ik het een hele mooie film. Niet echt mijn genre maar toch moet je deze eens gezien hebben. Mooie rollen, Erg sfeervolle achtergronden van de Titanic en hele mooie spannende en tedere momenten.
Prima film.
matthijs_013
Mwa, die 1953 versie was destijds ook wel een succes en is tegenwoordig zelfs nog op DVD uitgebracht in Nederland (en geef toe, veel klassiekers brengen ze in NL niet op DVD uit)
Mug
Die 1953 versie is reeds lange tijd voor een paar euro te vinden in verschillende uitverkoopbakken. Wellicht bedoel je de Duitse versie van 1943?
JohnWilliams
De televisieserie is ook wel aardig heb ik gehoord. Daar speelt Catherina Zetta-Jones in.
DaZtorm
Zeer goede film, zelf ik kreeg er op het einde een brok van in me keel. En tuurlijk zaten er wel fouten in maar die zitten in elke film het gaat mij meer om het verhaal en hoe het verteld wordt en het aller belangrijkste of ik ervan genoten hebt.
Nou dat laatste heb ik zeker, een waar gebeurd verhaal is volgens mij moeilijk te vertellen en te verfilmen omdat iedereen weet hoe het gebeurd is en wat er gebeurd is. Een eigen film kan je zovaak aanpassen als je wil want er is toch geen goed of fout want het verhaal is verzonnen.
Ik heb mij geen moment verveeld met deze film, ik vind het een 5* waard (en dat geef ik niet snel)
rocky I.S
schiterende film
en een goeie verhaallijn
en heel goed nagemaakt de boot,water......
kimberlyVD
keer op keer begin ik bij deze film te huilen... hij is gewoon ontzettend ontroerend... zeker op het einde! een van de beste films aller tijden vind ik
5 !
veron35
Mijn lievelings film komt met mijn verjaardag op tv!
K@i
mooie film wel een lange zit
volgens mij langste film ooit
Kate zit der lekker
uit teminste in deze film .......
klute89
Blij dat dat gevaarte op het laatst zinkt, want dat is toch wel goed gedaan met de special effects. Maar in het geheel gezien vind ik het toch een draak van een hollywood film, ik kan het niet anders omschrijven. Dan de twee acteurs Winslet en Dicaprio met hun 'liefelijke' gezichten, waar constant vals sentiment vanaf druipt en de chemie is er ook niet tussen de twee, ach je moet er van houden. Voor de rest is de openingstrack echt niet om aan te horen, tjee!
Nou ja, 1,5* sterren voor het laatste stuk van de film als de boel zinkt naar de bodem van de oceaan, haha een vervolg is in iedergeval niet mogelijk.
Nogmaals de effecten van het schip zijn knap gedaan, daarom nog de 1,5*
rocky I.S
Nogmaals de effecten van het schip zijn knap gedaan, daarom nog de 1,5*
als je voor zo een film 1,5 geeft dan let je toch nie goed op tijdens de film.
klute89
als je voor zo een film 1,5 geeft dan let je toch nie goed op tijdens de film.
Toch wel, maar ik vond hem echt slecht, op wat fragmenten na.
missl
echt een heeele trage film, niet bijzonder goed geacteerd.
maar het maakte me in die tijd spontaan verliefd op leonardo
combi
- 20609 berichten
echt een heeele trage film, niet bijzonder goed geacteerd.
maar het maakte me in die tijd spontaan verliefd op leonardo
vind dat men de film onderwaardeerd en volgens mij komt dat alleen door de aanwezigheid van di caprio, hij heeft dan nu inmiddels wel beter geacteerd in andere films maar zo slecht was hij hier niet, denk dat het een beetje jaloezie (afgunst) is van mensen dat deze film (ook nog is een zooitje oscars waar ikzelf ook niet veel waarde aan hecht maar 11 stuks!!!) onterecht buiten de top 250 beland is.
maar dat het een klassieker is kan gelukkig niemand meer afnemen van dit pareltje, vaak geprobeerd na te maken (Pearl Harbor, King Kong), maar komen alle van verre niet in de buurt.
serpico
Lenny_DH
James Cameron wint de Oscar voor beste regisseur (andere genomineerden waren Peter Cattaneo voor The Full Monty, Gus Van Sant voor Good Will Hunting, Curtis Hanson voor L.A. Confidential en Atom Egoyan voor The Sweet Hereafter):
Titanic wint de Oscar voor beste film (andere genomineerde films waren As Good as It Gets, The Full Monty, Good Will Hunting en L.A. Confidential):
Er zijn nog andere Oscar clipjes, die je hier kan vinden (5 pagina's):
zenboy1969
NEEN SERPICO, DRAMATISCH EN MOOI HOEVEN NIET SAMEN TE GAAN. En een dikke proficiat aan die enkelen die persé elke dag 1 zinnetje te vertellen hebben over deze film... als je elkaar zo graag afbekt, ga dan samenwonen hé
missl
nou ik heb het toch ook helemaal niet over de chemie tussen die 2. ik vind dat er ook niets mis is met de chemie alleen het acteerwerk vond ik niet bijster interessant.
de traagheid verklaar ik doordat ik deze in de bioscoop heb gezien en het leek net of het een week duurde voordat het schip gezonken was.
overigens denk ik niet dat leonardo iets te maken kan hebben met het feit dat deze film in jouw ogen onderwaardeerd word. hij heeft goede rollen gespeeld en wordt nu wel gezien als een groots acteur.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic