• 9.378.515 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.477)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Capt. George Ellerby

avatar van sju

sju

predator schreef:

Sowieso veel kwalitatief sterke films dit jaar.

Zeker weten, vooral in de twee belangrijkste categorien: Beste film en regisseur. Alle films/regisseurs maakten evenveel kans op het beeldje denk ik...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Pure karakteracteurs zoals (vooral) Nicholson ( op z'n top van z'n carriere ) , Baldwin , Sheen en Wahlberg met een Dicaprio die eindelijk klaar lijkt te zijn voor de serieuze rollen. Er zit een rauwe schwung in het acteerwerk , in de regie , in het geweld en in de muziek maar op een verfijnde manier wordt de spanning opgebouwd.

Meesterwerk van Scorcese , die met deze eindelijk klaar lijkt de oscars binnen te rijven.

avatar van Raoul Duke

Raoul Duke

Grappig.. Zat net achter m'n pc muziek te luisteren en het laatste nummer dat ik luisterde was "gimme shelter" van de stones. Vervolgens gooi ik "the departed" erin, die ik nog niet had gezien en waar opent deze mee? juist, "gimme shelter" van de stones!

avatar van Olivierdeuce

Olivierdeuce

Wat een goede film.

In het begin is hij inderdaad wat moeilijk te begrijpen, maar als de intro eenmaal geweest is heb je hem toch al wel snel door. Geweldig gespeeld door beide Leonardo DiCaprio en Matt Damon.

4,5

avatar van el padrino

el padrino

super cast, super film en gewoon een super goed verhaal.

bravo martin. gisternacht is hij dan eindelijk bekroont met een oscar. 5,0

JJ_D

Wie ben ik om te ontkennen dat Scorsese gewoon een oscar voor "beste regisseur" móest krijgen? Niemand natuurlijk, maar de man meteen ook overladen met 3 andere oscars voor het "gewoon genietbare" 'The Departed' vind ik er sterk over. Gebeurt er iets op het witte doek dat zonder meer legendarisch is, zoals (naar het schijnt) talloze scènes uit 'Raging Bull', 'Goodfellas' of 'Taxi Driver'? Het droeve antwoord is neen: de oscar komt gewoon veel te laat.

Met de schamele troostprijs voor 'Babel' - de echte ster van 2007 - is mijn geloof in het hele oscargebeuren (definitief?) ondermijnd, want de "beste muziek"-oscar voor een geniaal in beeld gebrachte film, die je nog dagen bezighoudt, zindert van de sfeer en maatschappelijk bijzonder relevant is, slaat doodgewoon alles.

Vervang Martin Scorsese maar door Alejandro González Iñárritu op het lijstje van onterecht "vergeten" (althans door 'de jury') meesters...

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Zeg, laten we The Departed niet vergelijken met andere, en inderdaad betere, films van Scorsese. Gebeurt er iets op het witte doek dat zonder meer legendarisch is in Babel, of Little Miss Sunshine? Die oscars zijn niet eens onverdiend hoor. wat mij betreft.

Olaf K. schreef:

Gebeurt er iets op het witte doek dat zonder meer legendarisch is in Babel?

Wat mij betreft wel, ja.

Laat ons trouwens hopen dat Scorsese hiermee niet de filmgeschiedenis ingaat, en dat diens andere (échte meesterwerken) in de vergeetput geraken bij het grote publiek.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Ik blijf een fundamenteel probleem houden met Babel: het moedwillig de mist in laten lopen. Het voelt als bedacht door de scenarioschrijver. En dat gevoel had ik met "amores perros" helemaal niet.

En over andere films vergeten, daar zou ik me geen zorgen over maken. Bertolucci zal ook niet voornamelijk herinnerd worden vanwege het saaie Last Emperor. En een film als Goodfellas zal eerder deel uitmaken van de canon dan de film waar hij destijds door verslagen is: Dances with *kuch* wolves. En wat het grote publiek onthoudt, daar heb ik me nopg nooit druk over gemaakt.

avatar van The One Ring

The One Ring

JJ_D schreef:

Wat mij betreft wel, ja.

Je moet de macht van de Oscars niet overschatten. John Ford won 4 regie-Oscars. Niet een daarvan ging naar een van zijn westerns. Waar herrinneren we Ford vandaag vooral van? Juist, van de westerns. Alsof Taxi Driver en zo nou ineens zomaar vergeten zullen raken...

Vals alarm, dus.

avatar van J.T.O

J.T.O

Haha tijdens de oscar show zeiden ze dat Infernal Affairs door Japanners zijn gemaakt

avatar van 123456789ed

123456789ed

Echt een van de beste films ooit, ik vond ze heel goed acteren enz en de verhaal is ook mooooi.

avatar van starbright boy

Ik neem me altijd voor om van nieuwere films eerst het origineel te gaan zien en dan de remake. Maar ik had eigenlijk veel meer zin in de remake. En dat soort zelfopgelegde regeltjes zijn er om af en toe te breken.

Best een goede film. Alleen bewijst het wel dat Scorsese een deel van zijn klasse kwijt is. Of misschien niet zozeer zijn klasse, maar de film heeft wat weinig identiteit voor een regisseur met een naam als Scorsese. En vind ik het een beetje ironisch dat hij hier de oscar voor won. Ach, laat ik het maar een terecht goedmakertje vinden. De man heeft Taxi Driver gemaakt en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor.

Hier en daar wel beresterke scenes. Het stuk dat Dicaprio en Damon elkaar bijna treffen nadat ze de pornobioscoop uitkomen is wat mij betreft het absolute hoogtepunt van de film. Het script was wat oppervlakkig en niet erg bijzonder. Heb het gevoel dat het uitgangspunt een spannender en boeiender film had kunnen opleveren.

Prima rollen van de meeste acteurs, al heb ik niet de indruk dat ik naar carrierehoogtepunten heb gekeken. En Nicholson zat zoals eigenlijk bijna altijd tegen overacting aan. Soms past dat exact in de film, soms helemaal niet. In deze film kon het nèt.

2,5 uur was overigens niks te lang. Ik heb me geen moment verveeld.

avatar van gotti

Ik heb Nicholsen geloof ik nog nooit goed zien spelen. Had in ieder geval wel een oscar nominatie verwacht...

avatar van starbright boy

Nog nooit zo goed? In One Flew Over the Cuckoo's Nest, About Schmidt, Five Easy Pieces en zelfs Reds om er maar een paar te noemen vind ik 'm echt wel beter dan hier.

avatar van FillumGek

FillumGek

En The Shining niet te vergeten.

avatar van starbright boy

Die noemde ik eigenlijk, hoewel ik het een goede film vindt, bewust niet. Maar hier is niet de plek om daar over in discussie te gaan.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Nicholson speelt zoals hij altijd speelt. Gewoon heel erg goed. Maar om zijn rol nou met een oscar te belonen gaat wat ver. Nicholson speelt op de automatische piloot. En als hij dat doet speelt hij heel goed. Maar uitzonderlijk is het niet. De film zelf is fantastisch. Een verrassende wending en zeker geen standaard gangster verhaal. De oscars zijn terecht al moet ik bekennen dat ik babel niet gezien heb. Ook de prestaties van Damon en Di Caprio zijn prima. Di Caprio wordt echt een top acteur ook getuigen zijn rol in Blood Diamond. Vroeger vond ik het meer een idool voor meisjes maar hij groeit langzaam toe naar het niveau van bijvoorbeeld Brad Pitt. Die eerst ook een beetje hetzelfde imago had als Di Caprio.

avatar van Ramon K

Ramon K

FillumGek schreef:

En The Shining niet te vergeten.

En vooral Chinatown.

Barrie vd Laan schreef:

Ik heb eigenlijk altijd al een hogere dunk van DiCaprio gehad dan van Pitt en dat heb ik nog steeds. Hij maakte alleen niet altijd gelukkige keuzes in zijn rollen.

avatar van gotti

Ramon K schreef:

En vooral Chinatown.

Ik doelde op het overacting, waar Jack nogal eens een handje van heeft. Hier werktte dat heel goed.

Vond ik niet. Paste niet bj de film.

avatar van Respekked

Respekked

Best sterk eerste uur, daarna glijdt de film af. Eigenlijk doen alle Scorseses dat die ik tot nu toe heb gezien. Vooral het einde kon me totaal niet bekoren.

Toch best een positief gevoel want zoals ik al zei is het eerste uur prima, goed tempo en aantal sterke dialogen (eindelijk een keer, vooral Casino is zo traag). Di Caprio zet een prima rol neer en Nicholson is vrij aardig als gangsterbaas. Damon daarentegen vind ik maar een druif in de hele film. Laat hem maar lekker de goodguy uithangen.

Sterkste scène zit toch in het tweede deel. De achtervolging van Damon door Di Caprio is fantastisch.

Of het allemaal oscarwaardig is weet ik niet. Kon veel meer met Little Miss Sunshine, maar goed.

avatar van boschenaar

boschenaar

Je moet hem goed volgen,wij wisten pas na 1,5 uur hoe het zat

avatar van Respekked

Respekked

Hoezo, tis allemaal zo klaar als een klontje.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik vond hem ook niet echt moeilijk te begrijpen. Je had vanaf het begin al door hoe het zat met die agenten.

avatar van Carcamel

Carcamel

Barrie vd Laan schreef:

jaja, dus jij wist ook van die 3de af bij de lift??...........................lijkt me ook niet leuk om alles al te weten in een film

Ik vond het een goede film, alleen het einde ging ineens als een speer, voordat ik er erg in had was die alweer afgelopen, maar gelukkig geen standaard einde

avatar van Cicero83

Cicero83

Leuke film. Het idee is leuk, maar het einde is wel beetje lame.

avatar van spidermonkey

spidermonkey

Uitstekende film !!

Toch een paar opmerkingen.

Leonardo di Caprio en Matt Damon lijken zo sterk op en kaar dat ik steeds op het verkeerde been werd gezet als het verhaal van de een naar de andere persoon schakelt.

Het grote aantal bekende namen in 1 film daar men ik ook geen fan van dat leidt erg af van het verhaal.

Di Caprio - Damon - Nicholson - Baldwin - Sheen - Wahlberg