Genre: Komedie / Avontuur
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Barry Sonnenfeld
Met onder meer: Robin Williams, Cheryl Hines en Jeff Daniels
Plot RV
"On a family vacation, no one can hear you scream."
Bob Munro is een man met een drukke baan, die op een dag abrupt met zijn gezin vertrekt in een camper richting Colorado. Het beloven twee verrassende weken te worden, alleen weten ze niet dat Bob naar Colorado is gegaan voor zaken. Ze zijn nu twee weken lang op elkaar aangewezen...
Bob Munro
Billy Gornicke
Todd Mallory
JohnnyO
Deze film is super.
We wisten al dat Robin Williams een geniale acteur is en dat bewijst hij maar weer eens met deze film.
Het sneaky gedoe om telkens maar weer op zijn laptop te kunnen schrijven of die vreselijke toeter van die andere camper.....
Een van de beste comedyfilms van deze eeuw.
SalsaLover
Spijtig,een beetje ondermaats van robin.
Nochtans 1 van men favoriete acteurs.
Overdreven humor.
RV op de berg en dan maar waggellen.
Niet voor mij besteed.
neo
RV is een leuke formule film, die vooral in het begin een overheerlijk tempo heeft, maar toch wat afzwakt. Uiteraard vervalt de film na verloop in een bepaald sentiment, maar blijft ondanks dat nog aangenaam.
helleke
Ontzettend zwakke "komedie???".
Veel grappige momenten zaten er niet in.
Onlangs had ik Man Of The Year gezien met Robin Williams en daar vond ik hem prima acteren maar hier was het echt tenenkrullend!!!
Meer dan 1 ster kan ik dan ook niet geven.
rolexa
Gewoon een lekkere over the top comedy met mijn favoriete Robin Williams. Diepgang? Nee, niet bepaald, maar daar moet je deze film ook niet voor opzetten.
seth gecko
er zitten exact twee scenes in waarin Robin Williams me echt aan het lachen kreeg dankzij de totale stupiditeit van de situaties en de geniale mimiek die hij op die momenten tentoonspreide. Jammergenoeg was het te weinig om de film te redden van het doodbrave flutverhaaltje waarin we moeten geloven dat een workaholic de reden is van alle problemen in een gezin.
Bob Monroe is in deze film gewoon gezegend met de meest irritante evil children from hell sinds die kleine uit The Omen of dat jongetje uit Jerry Macguire. Ik hoopte constant dat die kleine wannabe vanilla ice zou aangevallen worden door wasberen of JOJO slachtoffer zou worden van een groepsverkrachting in Deliverance stijl.
Jammer dat Jack Nicholson de hoofdrol niet had, de brave man had er een hakbijl bijgenomen.
2**
kimberlyVD
leuke film... geen topper maar dat hoeftook niet bij dit soort films vind ik.. gwn lekker ontspannend.. niet te veel nadenke..gwn genieten. 3,5
Sinds ik de het vreselijk slechte License to Wed had gezien met Robin Williams erin had ik eigenlijk voorgenomen nooit meer een film van hem te bekijken. Wat was die film slecht zeg...
Maar goed, toch even RV gekeken gister en het was een lekkere wegkijker met ook nog wel een aardige Robin Williams. Nu vond ik juist gezin bloedirritant. Die stomme vrouw van hem voorop. De film was het 1e gedeelte leuker waar ze steeds voor de andere familie die ze niet mochten op de vlucht gingen. Het einde was helaas weer iets teveel moraal. De film had ook wel geinige humor, maar bij elkaar was dat natuurlijk wel lachen voor de hele familie dus het werd nooit grof of scherp. Maar ik heb me er wel mee vermaakt, maar niet meer dan dat.
Legan
Hoewel het een enkele keer iets teveel leunt op stronthumor en de overige humor soms een beetje te flauw en melig is, was het over het algemeen toch wel vermakelijk en redelijk te pruimen. Maar het einde was weer een domper. Toch, 'In its own nerdy way, it's kinda cool'.
MrLee
Aardige film, eigenlijk alleen vanwege Robin Williams, voor de rest een softe Amerikaanse komedie zoals we er al vele gezien hebben.
Dinero
Ik vond het een hele leuke en grappige film, de moeite waard om meerdere malen te bekijken....
teigetje37
Verassende hele leuke film.
Leuker dan verwacht.
Een echte aanrader
Waardering: 4 sterren
otherfool
Formulefilm die het zelfs voor het genre braafjes aan doet. Het moralistische toontje is echt niet te harden en die ene briljante scene (Williams die het meer uit komt rijden) weet wel iets, maar lang niet alles goed te maken. Hines bakt er niks van, zoontje vervelend, dochter iets te mjummie voor een 15 jarige. Of ik word langzaam een vieze ouwe man, kan ook natuurlijk.
1,5*.
soom
Aha, de man van de heerlijke Addams Family films
! Zeer vermaakt, Jojo en die jongen vormden een superlief koppeltje, en vond het spel van met name Josh weer heerlijk. Het begin begon lekker grappig, maar naarmate het einde in zicht kwam was het wel een beetje minder qua humor, maar werd het een beetje drama. Geinig filmpje.
Imperial Figure
Helemaal mee eens
Lexcoaster
Wat een wisselvallige komedie. Bij vlagen erg leuk, bij vlagen onuitstaanbaar. het geheel wordt gelukkig gedragen door Williams, anders had er niet veel meer ingezeten. 2.5*
Filmkriebel
Lichte en leuke komedie van de regisseur van "Men in Black", al is het idee niet nieuw. Het deed me heel erg (en onvermijdelijk) denken aan "National Lampoon's Vacation" uit 1983 met eveneens de hilarische avonturen van een sullig gezin die van alles tegenkomt en muzikaal aangevuld met slechte hilliebillie deuntjes.
"RV" heeft oprecht grappige visuele momenten, maar spijtig genoeg ook de nodige pis en kakhumor die meestal gebruikt wordt om saaie momenten op te vullen. Het is waar wat enkele andere users reeds meldden : Robin Williams draagt de film volledig op zijn schouders en gaat zelfs nog een klein beetje verder dan wat ik van hem gewend ben. Dit is zijn show...
Ik vond die landschapsbeelden op de achtergrond wat verdacht. Te mooi, te blauw... gewoon té !! Als ik erachter kom dat dit digitale beelden waren, zou ik best nog een half punt durven aftrekken. 3*
Kwisvraagje : wie is die oude kerel die in de film ingewanden opdient aan Cassie Munro???
hha__
MUST SEE !!
Animatiefilm?
Dead01
- 1977 stemmen
Voor mij was dit een zeer goede film moet ik zeggen.
Heb vaak gelachen en Robin Williams zette hier nog eens een goede rol neer.
Verhaal op zich vond ik ook nog goed.
Goede film voor eens te lachen:-).
3,5 sterren
Chattingforum
Mhh, toen ik de titel zag, dacht ik, dat zal een film zijn over Michael Jackson, mhh niet dus. Ben benieuwd, kan toch niet slapen door die warmte.
DragQueen
Een aardige komedie, met een leuke hoofdrol van robin williams. die is trouwens altijd een toegevoegde waarde in een film. verder bevat de film hilarische situaties, en droge humor. het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, maar de film in zijn geheel is wel komisch. 3 sterren.
Mr. Chiel
Ze zenden hem wel uit, maar dan iets later
Ja, alles ging mis gisteravond bij 4. Verkeerde docu, op de helft ineens afgekapt en dan de film erin. Wat er op de site en teletekst stond werd genegeerd. Erg slim RTL! Maar hij was inderdaad te zien

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max