Genre: Komedie / Avontuur
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Barry Sonnenfeld
Met onder meer: Robin Williams, Cheryl Hines en Jeff Daniels
Plot RV
"On a family vacation, no one can hear you scream."
Bob Munro is een man met een drukke baan, die op een dag abrupt met zijn gezin vertrekt in een camper richting Colorado. Het beloven twee verrassende weken te worden, alleen weten ze niet dat Bob naar Colorado is gegaan voor zaken. Ze zijn nu twee weken lang op elkaar aangewezen...
Bob Munro
Moon Gornicke
Billy Gornicke
Todd Mallory
Rianneke_Dan
Een aardig vermakkelijk filmpje.
Maar niet iets bijzonders, en de grappen waren heel erg flauw.
Opzich deed Robin het wel leuk, maar ik vond dit toch allemaal té.
Het jochie van de familie was dan wel weer leuk, en die maakte voor mij de film wel een heel klein beetje.
Maar ik kan niet meer geven dan 2,5*
Bij tijd en wijle best lollig, maar overall net iets te weinig afgeweken van het standaard formulewerk.
neo
RV is een leuke formule film, die vooral in het begin een overheerlijk tempo heeft, maar toch wat afzwakt. Uiteraard vervalt de film na verloop in een bepaald sentiment, maar blijft ondanks dat nog aangenaam.
Sinds ik de het vreselijk slechte License to Wed had gezien met Robin Williams erin had ik eigenlijk voorgenomen nooit meer een film van hem te bekijken. Wat was die film slecht zeg...
Maar goed, toch even RV gekeken gister en het was een lekkere wegkijker met ook nog wel een aardige Robin Williams. Nu vond ik juist gezin bloedirritant. Die stomme vrouw van hem voorop. De film was het 1e gedeelte leuker waar ze steeds voor de andere familie die ze niet mochten op de vlucht gingen. Het einde was helaas weer iets teveel moraal. De film had ook wel geinige humor, maar bij elkaar was dat natuurlijk wel lachen voor de hele familie dus het werd nooit grof of scherp. Maar ik heb me er wel mee vermaakt, maar niet meer dan dat.
otherfool
Formulefilm die het zelfs voor het genre braafjes aan doet. Het moralistische toontje is echt niet te harden en die ene briljante scene (Williams die het meer uit komt rijden) weet wel iets, maar lang niet alles goed te maken. Hines bakt er niks van, zoontje vervelend, dochter iets te mjummie voor een 15 jarige. Of ik word langzaam een vieze ouwe man, kan ook natuurlijk.
1,5*.
Filmkriebel
Lichte en leuke komedie van de regisseur van "Men in Black", al is het idee niet nieuw. Het deed me heel erg (en onvermijdelijk) denken aan "National Lampoon's Vacation" uit 1983 met eveneens de hilarische avonturen van een sullig gezin die van alles tegenkomt en muzikaal aangevuld met slechte hilliebillie deuntjes.
"RV" heeft oprecht grappige visuele momenten, maar spijtig genoeg ook de nodige pis en kakhumor die meestal gebruikt wordt om saaie momenten op te vullen. Het is waar wat enkele andere users reeds meldden : Robin Williams draagt de film volledig op zijn schouders en gaat zelfs nog een klein beetje verder dan wat ik van hem gewend ben. Dit is zijn show...
Ik vond die landschapsbeelden op de achtergrond wat verdacht. Te mooi, te blauw... gewoon té !! Als ik erachter kom dat dit digitale beelden waren, zou ik best nog een half punt durven aftrekken. 3*
Kwisvraagje : wie is die oude kerel die in de film ingewanden opdient aan Cassie Munro???
Film Fan
Erg leuke absurdistische film, Het verhaaltje is flinter dun maar er zitten dol komische momenten in wat de film erg leuk maakt. En dat is precies waar deze film voor gemaakt is.
Voorspelbare vakantiepret.
Ondanks dat Williams zijn best doet om van deze moderne variant op National Lampoon's Vacation nog iets te maken, valt er hier bar weinig te lachen. Want op een paar hilarische momenten na hebben we alles al honderd keer eerder gezien en vaak grappiger.
Het geforceerde zijplotje met de bijbehorende moraal is mierzoet en allesbehalve geinig. Wat overblijft is een standaard komedie met de nodige pies- en poepgrapjes, die vaak niet leuk zijn.
Doorsnee.
tommykonijn
Zeker een leuke komediefilm. Grappige scenes en leuk acteerwerk. Tuurlijk soms best een beetje overdreven, maar het viel opzicht nog mee. Een leuk tussendoortje dus.
Leuke vermakelijke komedie met avontuurlijk sausje.
Acteren was gewoon erg goed en geloofwaardig.
De natuur was ook mooi.
3,5 ster
Jessen0wnt
Leuke komedie voor tussen door. Robin Williams blijft een grappige kerel, en de rest, vrij onbekend voor mij, speelden ook wel leuk mee. Standaard verhaaltje, maar toch vermakelijk. Ik vond de muziek-keuze echt goed, het bracht een sfeertje mee. Leuk gedaan. Maar helemaal niks bijzonders.
2,5 ster
Het viel me allemaal nog reuze mee deze film. Op de een of andere mnaier had ik vooraf een ontzettend voorspelbaar filmpje verwacht, vol vervelende personages en standaard flauwe grappen.
Nu is de film wel voorspelbaar en soms ook flauw, maar desondanks zijn de personages wel aardig en heb ik zowaar ook een paar keer moeten lachen. Vooral die gasten die ze op een gegeven moment ontmoeten, om hen te helpen met het afvoeren van de poep! zijn werkelijk te onnozel voor woorden.
Zo zitten er nog wel wat geinige momentjes in deze film en dan is het jammer dat op het einde het moraaltje er nog even goed hard wordt doorgedrukt. Maar over het geheel gezien kijkt het allemaal nog wel makkelijk weg, maar bijzonder wordt het nergens.
DVD-T
Leuke feel-good film.
Williams is wel erg slecht bezig en niet echt heel grappig. De film moet het vooral hebben van de situaties. En die zijn erg geslaagd. Af en toe echt wel kunnen lachen. Vooral de stukjes met de camper zijn erg leuk, en dan heb je nog het moment met het chemisch toilet . Jammer dat tegen het einde de moraal een tot dan hele leuke film wat verpest. En die scène bij de aftiteling had echt niet gehoeven.
martijn011
- 2034 berichten
Ach, dit stelt ook weinig voor.
Een roadtrip met een camper en een hele rare familie, met vader Robin Williams, zorgen voor wat grappige situaties maar vooral veel grappen die je een kilometer van tevoren wel aan ziet komen.
Voeg daarbij nog een gestoorde familie, met Jeff Daniels als papa, en het plaatje is compleet.
Williams is gewoon grappig. De rest van de cast is vooral bloedirritant.
Ja, ook Daniels, die in Dumb and Dumber nog uitblonk.
Blijkt een toevalstreffer te zijn geweest want hier is het huilen met de pet op.
Voorspelbaar filmpje, een sporadische leuke grap.
Een niemendalletje. Kijken als je niks meer weet.
2* voor de moeite
Redelijke film waarin de vader een grote camper huurt, met tegenzin van de rest van het gezin. Uitermate voorspelbaar, maar misschien daarom juist wel vermakelijk (iets wat niet geldt voor het verplichte happy-end). Evenveel flauwe als leuke grappen. Verder heeft de film uiteraard erg veel weg van de National Lampoon's Vacation films.
Shinobi
"Dad, the RV's rolling away."
RV is een typische familiefilm met het veelgebruikte Amerikaanse term 'good clean fun' als motto. Er wordt daarom niet gescholden en het wordt ook nergens te schunnig.
Qua verhaal zijn er niet echt veel verrassingen te verwachten en het eindigt dan ook moralistisch op zijn Amerikaans. Je zult dan veel dingen aantreffen in een roadtrip van dien, ook een hysterische familie in de vorm van de Gornicke's.
Er zitten een hoop (geforceerde) grappige situaties tussen waar ik niet krom om heb gelegen, maar het was wel goed voor wat glimlachen. Ik moet hierbij wel de aantekening maken dat Robin Williams lang niet meer zo grappig is als in zijn jongere jaren.
Overigens is het leuk om te zien dat Will Arnett en Tony Hale uit Arrested Development een klein rolletje spelen.
Al met al een redelijke comedy voor het hele gezin waar je niet al te veel van moet verwachten en je sommige momenten zelfs kan verrassen.
2,5 Sterren.
Serafijn
Vanmiddag gekeken om verveling toch enigszins te verdrijven. Had er niet veel van verwacht dus was nog wel positief verrast!
Voorspelbaar natuurlijk, maar kon voor mij zeker de pret niet drukken. Vond het prima filmpje, vaak moeten lachen. Vooral de scènes waarin de andere familie opduikt (met de toeter enzo) zijn heel erg grappig.
Enige personages aan wie ik me stoorde waren in de eerste plaats de moeder van het gezin, echt heel storend gedurende de hele film, kon haar stem ook niet goed aanhoren. Als 2de de dochter, vond haar wel heel erg grof en dat stoorde me om 1 of andere reden nogal.
Maar over het algemeen prima! 3*
Kondoro
RV
Deze film was zeker niet saai. Soms kon de film een beetje irritant overkomen met dank aan zijn betweterige familie. Kwa komedie vond ik de film wel mee vallen, zaten echt wel een paar leuke grappen tussen maar, wanneer het oversloeg op drama begon hij weer wat minder te worden. Beter stopt Cheryl Hines met zingen.... En Robin Williams natuurlijk... Raar.. Maar hij deed het wel leuk! En ik heb echt gelachen om zijn personage. Het verhaal was leuk, concept was ook wel geinig. Leuk om eens tussendoor te zien, bekeken via Netflix Nederland.
Mike 1984
Leuke familiefilm, niet echt hoogstaande grappen en grollen, maar goed in elkaar gestoken
Noodless
Best een leuke, luchtige komedie die je vaak doet glimlachen zonder veel gebruik te maken van de clichématige seks en - poep grappen ( al zit er wel eentje in ) die in de meeste komedies van de laatste jaren worden toegepast. Leuke familiefilm ! 6/10
ikkegoemikke
Een Robin Williams film die ik nog niet had gezien. Toegegeven, niet bepaald het soort film waar ik van hou. Verwacht je maar aan een op-de-zenuwen-werkende film waar van de eerste minuut tot de laatste werkelijk alles verkeerd gaat. Echt knarsetandend naar liggen kijken
Shadowed
Mwa.
Williams doet dit soort werk al lang en alhoewel ik zijn overlijden als een serieus groot verlies beschouw moet ik zeggen dat ik zijn hyperactieve en volop komische rollen wat moeilijker kan slikken. Ook RV weet helaas niet te ontsnappen aan zijn iets te gebruikelijke trekjes, maar trekt wel wat voordeel uit andere elementen.
Zoals het avontuur van het gebeuren. RV is nooit echt briljant op het vlak van dit genre, maar het fijne is dat de film nagenoeg altijd wel in beweging is. Veel verschillende scenario's en een redelijk tempo, alleen volgen ze elkaar iets te sloom op. Het voelt daarnaast ook nooit echt aan alsof de familie maar een enkel moment voor een serieuze uitdaging staat.
Het acteerwerk is half. Vanuit de kinderen is het acteerwerk absoluut goed maar Hines vond ik een stuk pijnlijker om te zien. Williams zoals ik al eerder zei kan dit soort personages makkelijk aan, maar echt mijn humor is het niet. Ik vind het allemaal net wat te gescript en gemaakt zonder dat het oprecht aanvoelt, en dat werkt nooit echt voor me. RV werkt daarom dus ook niet voor me.
Het moment dat ook in de poster zit vormt het hoogtepunt van de film, maar erg relevant is dit niet echt. Deze film moet het vooral van de kleinere momentjes hebben, maar daardoor vallen de grotere momenten dood. Het is een vlotte film, maar het blijft een gemis dat de film weinig echte momenten kent waarop je kan terugkijken. Makkelijk tussendoortje, maar nergens hoogstaand.

August Rush
Drama / Muziek, 2007