• 9.378.069 stemmen

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris

Releasedatum: 27 juni 1996

Plot The Rock

"Alcatraz. Only one man has ever broken out. Now five million lives depend on two men breaking in."

Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.

John Patrick Mason

Jade Angelou

Captain Darrow

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het is zeker wel mooi, alleen hij kopieërt zoveel van zichzelf.

avatar van Don MN

Don MN

Jep, maar bij een bepaalde melodie leg ik de link meestal wel met de juiste film. Bij 'He's A Pirate' denk ik niet: "Héé, Gladiator". Wat ook een rol speelt is dat ik zowel Pirates als Gladiator als The Rock erg vaak gezien heb. Ik moet toegeven dat hij graag vergelijkbare muziek maakt.

avatar van erkin17

erkin17

ik hoop echt dat deze weer op tv komt want het is alweer 2 jaar geworden dat ik hem gezien heb.

avatar van Rulo

Rulo

invincible schreef:

Enige goede film van Michael Bay die ik gezien heb.

Op een paar films van hem na, die ik nog niet heb gezien, vind ik al zijn films wel goed hoor;)

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

erkin17 schreef:

zondag 26 juli, 23:20 uur op TV (BBC1)

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Gisteren gezien, actie als vanouds dat mij nog steeds blijft boeien. Zonder SFX gezeik van tegenwoordig.

avatar van ehs21

ehs21

Ook gister weer eens gezien op de bbc. Al wel de 5e keer oid denk ik maar ik blijf hem goed vinden. Goed acteerwerk en mooie actiescenes. Ik vind hem eigenlijk ook nog wel relatief realistisch, zeker als je het vergelijkt met de ongelofelijke over the top actiefilms die de laatste paar jaar uitkomen. Alleen op het eind als cage 1 zo'n bolletje bij zich heeft dat niet knapt terwijl ie in elkaar geslagen wordt vond ik echt duidelijk te ver gaan

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een van de weinige films waar Nicholas Cage nog goed te pruimen is. Ouwe rot Sean Connery is ook een prima gast en het duo zorgt dan ook voor een denderende actiefilm, die ook alleen maar door Michael Bay gemaakt kon worden. Leuke spannende scenes en typisch popcornvermaak .

avatar van joel2305

joel2305

ik ken inmiddels alle dialogen uit m'n hoofd

moet wel zeggen petje af weer voor Hans Zimmer

die man blijft maar geniale filmmuziek maken

avatar van bild

bild

Actiefilm met inhoud en zeer goed acteerwerk. Sean Connery vind ik veruit de beste acteur uit de drie sterren die je in deze film te zien krijgt. Ook kent deze film zeer mooie muziek wat hier blijkbaar al wat meer vermeld stond. Voor mij is dit Micheal Bay ' s beste film.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Weinig nieuws. Typische Hollywood actiefilm met veel bomontploffingen. De 'stoere' mannen praten gewoonlijk met een zo zwaar mogelijke stem en kijken alsof ze moeten poepen. Het was allemaal gewoon niet serieus te nemen. Simpel vermaak zag ik er ook niet echt in. Normaal vind ik dit soort muziek wel mooi, maar hierbij was het gewoon over de top en nog belangijker: overkill. De film werd gered door een aantal one-liners van Sean Connery en de locatie. Ook moet gemeld worden dat de poster er uitziet als een zeer goedkope B-film.

avatar van deTuinman

deTuinman

matthijs_013 schreef:

Ook moet gemeld worden dat de poster er uitziet als een zeer goedkope B-film.

Snap je wel dat de film uit 1996 komt?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dit is 1 van de eerste actiefilms met toch dat beetje extra. Ik had toen ik 15 jaar oud was nog niet zo'n hekel aan Michael Bay en deze film onderscheidde zich op een hele positieve manier van de andere actiefilms op dat moment. Het is de manier van filmen, de juiste acteurs, de muziek, het acteren en de actie. Toendertijd was dit 1 van mijn favorieten films. Vandaag de dag kijk ik terug op The Rock als een te gelikte film waardoor veel dingen niet spontaan, maar eerder verplicht aanvoelen. Alleen in dit geval is het op de 1 of andere manier niet storend. Ik snap ik wel hoe dat zit denk.

Terminator 2 blijft voor mij de aller eerste nieuwe generatie moderne actiefilm en ook nu voelt hij nog modern aan. Na T2 kwamen er films als bijvoorbeeld Demolition Man en dat blijven vaak leuke films. Independence Day kwam in hetzelfde jaar als The Rock uit en dat was een echte spectakel film. Die film vind ik nu een stuk minder goed. The Rock daarentegen is ondanks dat het toch een Michael Bay film is, een film die ik blijf koesteren. Het voelde (zelfs na T2) nieuw en fris aan. Precies wat de actiefilms nodig hadden. Tegenwoordig kijk ik nog steeds met plezier naar deze film. Toch de nostalgie die nog steeds werkt. Maar bij ID4 werkt dat bij mij dus niet meer.

Jawaddedadde

Matige en voorspelbare actiefilm. Noch op het vlak van cinematografie, noch op acteervlak, noch wat het verhaal betreft springt deze film eruit. Script is natuurlijk een serieuze beperking voor deze film.

Acteurs komen ongeloofwaardig over, maar ze zijn natuurlijk gebonden aan een idioot script.

Hier en daar wel een leuke actiescène (de achtervolgingsscène door San Fransisco was wel leuk) maar daar houdt het dan ook bij op.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar niet meer dan dat.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik had eigenlijk meer verwacht van deze film. De acteurs vind ik echt maar middelmatig. Sean Connery en Cage konden mij totaal niet overtuigen. Het verhaal is eigenlijk ook niet bepaald geweldig en zoals altijd bij Bay typisch Amerikaans. Waar bij bv. transformers nog de geweldige actie is, mis ik dat hier toch wel enorm.

Nu ik heb ook wel goed kunnen genieten van deze film, anders had ik hem wel gebuisd. De special effects zijn wel goed gedaan zoals bv die raket die gevolgd word naar het stadion. De carchase was eigenlijk het vetste van heel de film. Met momenten stak er ook wel eens een leuk grapje in. Hier is het teminste niet zo flauw als in de meeste andere films van Bay.

Goed voor een keer gezien te hebben, meer hoeft voor mij niet.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Dit is toch een heerlijke film?

Actie genoeg. Prima acteurs.

zalige muziek van dhr. Zimmer!

Ik zeg een 4 en niets minder!

avatar van mdg86

mdg86

Goede personages en spannend tot het eind

avatar van Djarune

Djarune

prachtige muziek en erg leuke en spannende actiefilm. Jammer dat Bay hierna nooit meer zo'n actiefilm heeft neergezet. Zijn laatste film Transformers 2 is voor mij denk ik het dieptepunt uit zijn carriere.

avatar van Materny

Materny

Deze is er al te vaak opgeweest

Maar hij blijft goed.

avatar van Semih030

Semih030

maandag 4 Januari 20:30 op TV kanaal sbs6

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Toch wel één van de beste actiefilms uit de jaren negentig.

Sean Connory heeft een fantastische rol als oude, wijze man die de gevangenis door en door kent.

Nicolas Cage was toen ook goed bezig met The Rock, Con Air en Face/Off.

En de muziek van Zimmer is geweldig.

avatar van mrdig

mrdig

Is nu net begonnen op SBS6, werd meteen weer gepakt door de fenomenale openingscenes, vooral dankzij de prachtige bombastische muziek. Muziek die in de jaren na deze film nog veelvuldig is hergebruikt. Al dan niet geremixed.

Jawaddedadde

Geen idee wat juliie zo geweldig vinden aan deze flauwe voorspelbare actiefilm...Matig script, lauwe acteerprestaties (enkel Connery is in orde) en een stupide setting waar je niets mee kan. Nee, na Pearl Harbour is dit toch de minste van Bay.

avatar van mrdig

mrdig

Tja, als ik hem nu voor het eerst zou zien dan zou ik wellicht ook uitkomen op 2.5*. Maar toen ik hem voor het eerst zag in 1996 (17 jaar oud destijds) vond ik hem zeker 4.5* waard, mede doordat mijn filmbagage destijds nog niet zo groot was...

Jawaddedadde

Aaah...de niet te onderschatten factor nostalgie Dan snap ik het, heb zelf ook wel een aantal films die ik omwille van jeugdsentiment hoger waardeer dan ze eigenlijk verdienen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ah, die goede oude tijd. Toen Michael Bay nog fijne actiefilms maakte zonder te veel rompslomp. Films waarin nog duidelijk was wie met wie aan het vechten was, en waarom dat gebeurde. the Rock is een prima actiefilmpje, net zoals de Bad Boys films dat nog waren, daarna heeft Bay te veel geld gekregen en waren zijn films danwel zeer trieste pogingen het Amerikaanse leger te promoten, danwel duizenden uit de computer getrokken blikken vechtmachines die boos op elkaar zijn. Beetje jammer...

avatar van Steven58

Steven58

Na aanraden vandaag gekeken op SBS6. Had hem zelf nog nooit gezien, maar zeker een aanrader.

Goede actiefilm die geen moment ging vervelen. Ook goed acteerwerk van Sean Connery en in iets mindere mate van Nicolas Cage. Alcatraz heeft mij al vaker geboeid, dus met deze film zat het helemaal goed.

avatar van Earth

Earth

Gisteren nog een keer gekeken, ik vond het vroeger al niet veel soeps, nu kan ik er helemaal niets meer van bakken. Ik kan er eigenlijk niets positiefs aan zien: zeer matig verhaal, voorspelbaar, erg onrealistisch (zelfs voor een actiefilm), een irritante Cage, te Amerikaans etc.

Ik hou best van een lekkere actiefilm, maar deze hoeft niet meer te gekeken te worden. Dat deze film zo'n hoge score hier heeft kan ik niet begrijpen, maar ja smaken verschillen.

avatar van rikrik

rikrik

ja dat dacht ik dus ook. enige pluspuntjes voor mij waren de mooie beelden en af en toe een grappige opmerking van Cage. dikke tegenvaller.

avatar van Don MN

Don MN

Grappige opmerkingen van Cage? Connery steelt de show!