• 9.369.659 stemmen

Releasedatum: 5 november 1998

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Negotiator

"He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive."

Na een zoveelste opdracht succesvol te hebben afgerond, wordt de politieonderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) door collega's en pers op handen gedragen. Die avond vertelt zijn partner hem dat hij bewijzen heeft van fraude in het politiedepartement. Wanneer hij later op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. De geprezen politieman wordt prompt beschuldigd van de moord. Hij begeeft zich naar Interne Zaken en eist van hun chef, Terence Niebaum (J.T. Walsh), de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian (Kevin Spacey)...

Lt. Danny Roman

Lt. Chris Sabian

Cdr. Adam Beck

Cdr. Grant Frost

Chief Al Travis

Insp. Terence Niebaum

Karen Roman

Turkeyloverz

Geweldige film, de ultieme ''gijzelfilms'', Kevins Spacey is mijn favoriete acteur en Jackson doet het altijd wel goed.

Deze film degradeert Saw II tot een slap aftreksel die van elke film iets gepikt heeft..

4,5* en hoop dat hij in de Top 250 komt..

Eny schreef:

Likt me mooe film...is vast super spannend... maar dat programma komt tussendoor waardoor het te lang duurt, morgen=werkdag Jammer...

Weet er iemand wanneer ie weer op tv komt

Op 'statistieken' klikken, en dan zie je daar een handig overzicht.

wwmartij schreef:

SB6 dat betekend hard van Nederland tussen door!

Idd, enorm irritant. Echt een flut zender. Was ook meteen de reden waarom ik 'Negotiator, The (1998)' gisteravond niet heb bekeken. Ik wacht wel tot die op een fatsoenlijke zender komt.

avatar van mvdw89

mvdw89

Turkeyloverz schreef:

4,5* en hoop dat hij in de Top 250 komt..

ik snap de vergelijking met Saw II niet..leg uit!

Werwolf schreef:

Op 'statistieken' klikken, en dan zie je daar een handig overzicht.

Nee joh, hoe kan Henk nu al weten wanneer hij weeer op tv komt.Wacht maar af..

Maar zo te zien komt hij meestal op SBS, jammer voor de mensen die Hart van NEderland haten.

Spoilers...

Werwolf schreef:

Spoilers...

Mvdw vroeg om uitleg...

Werwolf

Tuurlijk! Maar er zijn mensen die Saw 2 nog niet gezien hebben, en die lezen nu wat er aan de hand is met het meisje...

En mensen die de site eerst bekijken alvorens de film te bekijken, weten nu ook al een verrassend stuk van the negotiator.

Je had btw gelijk over filmoverzicht. Had jaartallen niet gezien..

Turkeyloverz

Oke ik heb mijn uitleg persoonlijk naar hem gestuurd, nou goed?

Super!!!

avatar van miha

miha

Spannende film, die van begin tot eind blijft boeien.

avatar van Lotteke

Lotteke

Gister dan eindelijk gezien, stond al n tijdje op mijn lijstje. Vond m spannend en goed. Begin was wel wat traag, maar dan krijg je ook wat. Spacey en Jackson allebei helemaal top, 2 uitstekende acteurs.

avatar van Leno

Leno

Toch iets minder na herziening. De acteurs zijn top, en de diaogen zijn ook erg goed. Helaas zijn veel karakters vleesgeworden cliché's, met name de gijzelaars. Bovendien is het bij momenten wel erg vergezocht en het einde is eigenlijk belachelijk.ook het geforceerde happy end is jammer

avatar van petra pitt

petra pitt

ik vond het een erg leuke film, goed gespeeld en leuk verzonnen... maar dan het eide... als die eerst gegeizelde vrouw hem veraad, en dan dat stuk met die politie achent, het was echt veel te ver gezocht, en dat verpeste eigenlijk heel de film. daarom krijgt hij niet meer dan een 3 van mij!

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg goede film.

Door het verhaal zat ik goed in de film, en het geweldige acteerwerk van Kevin Spacey en Samuel L. Jackson tillen de film echt naar een ander niveau vind ik. Die dialogen tussen beide acteurs zijn echt geweldig. Met mindere acteurs was deze film denk ik niet zo goed geweest.

Voor de actieliefhebbers heeft de film ook nog het een en ander te bieden.

The Negotiator is denk ik gewoon een hele leuk film die door een vrij breed publiek gewaardeerd zal worden. Of je moet echt totaal niet van actiefilms houden.

avatar van pjutter

pjutter

goede film die wel wat laat op gang kwam,

dat was wel jammer, het begin was niet zo goed.

het laatste uur was wel heel erg goed, met zeer goede acteerprestaties van zowel Spacey als Jackson.

deze film had wel wat weg van LA Confidential?

Doom

Zonde dat The Negotiator niet meer in de top250 van MovieMeter staat, deze actie thriller verdiend namelijk niets minder dan dat. Het verhaal is uiterst geloofwaardig, de dialogen zijn gewoon weg meesterlijk. Personages zijn interessant, de effecten zijn prima in orde en de muziek geeft The Negotiator iets extra's.

Gelukkig verder geen saaie langdradige scènes of oninteressante karakter uitdiepingen, maar gewoon lekker hetgeen waar het allemaal om draait, namelijk heerlijke actie, top dialogen, spanning, sensatie etc.

De acteerprestaties van Kevin Spacey en Samuel L. Jackson zijn meesterlijk, heb ze volgens mij beide nog niet zo sterk zien acteren. Het einde was misschien voorspelbaar, maar dat maakt het zeker niet meteen slecht. Kortom een heerlijke actie thriller op vol tempo dat geen moment gaat vervelen. Kijk en dat zijn nou de films die ik kan waarderen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Heeft overigens volgens mij nooit in de toplijst gestaan hoor: het gemiddelde is erg omhoog gegaan de laatste tijd, maar dat terzijde.

Doom

Hmm, dat zou kunnen. Verwacht het eigenlijk dat die wel in de toplijst heeft gestaan hoor, in het begin van MovieMeter. Daar staat het gemiddelde nog op een 3.78, kortom een toplijst plek waard. Destijds helemaal!

avatar van u-ad

u-ad

vet coole film met samuel l jackson die de show steelt

en het goede verhaal waardoor deze film een knaller is geworden

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het een goede film, met spannend verhaal.

Het acteerwerk was heel goed, en heerlijk zo'n goed einde!

Ja ik vond dit weer één van de betere actie films!

avatar van JMK

JMK

1 van mijn lievelingsfilms.

Hij blijft van het begin (na de eerste 20 minuten), tot het eind boeien. Een topcast en snelle dialogen.

Wat ik wel bijdehand vond:
Toen Sabian gebeld werd door Roman, maar Roman boos aan de lijn hing, Sabian gelijk ophing, en zo nog 2 keer!

****½

avatar van hinie

hinie

Deze film al meerdere malen gezien en blijft voor mij een zeer geslaagde actie/thriller!

Spacey en Jackson zijn top!

avatar van Waku

Waku

Prima drama/ thriller produktie.

Jackson kweekt sympathie als gijzelnemer.

Zeer sterke acteerprestaties maken van het kijken naar deze "Negotiator"een must see film.

Aanrader..

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een geweldige film.

Spacey, Jackson en Morse zijn zeer goed.

Lekkere aktie, die af en toe ook de gevoelige snaar weet te raken

avatar van moon44

moon44

Eindelijk weer eens zo'n lekkere thriller van een film gezien, is soms lang zoeken voor je zoiets weer eens gevonden heb.

avatar van 606

perfect geacteerde actie thriller.

jackson acteerd heel overtuigend iemand die in paniek iets doet om de waarheid boven tafel te krijgen.

4,5 ster

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Vandaag herzien. De film is en blijft één van de meest vermakelijke 'hostage'-films. De geweldige rollen van Spacey en Jackson zorgen voor één van de leukste filmduellen, hun dialogen zijn constant vermakelijk en van hoge kwaliteit. De film is nergens echt vernieuwend en gebruikt lang bekende hollywoodmethodes als het 'hostage'-concept en de twist an het eind, maar dit zonder echt in clichés te vervallen. Het blijft leuk en verfrissend om naar te kijken. The Negotiator staat een end boven de rest van de films van dit soort. Een aanrader, om keer op keer te bekijken.

4* blijven staan, ik twijfel over 4,5*

[edit] Ik maak er 4,5* van [/edit]

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie vermakelijke film met een goed verhaal. goede acteerprestaties van Jackson en Spacey. verdiend een 3* bij mij.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Hele sterke film dit zeker een van de beter met het hostage concept. film laat goed zien tot wat Samuel instaat is wanneer hij in paniek voor een gijzeling zorgt. Alles is zeer geloofwaardig de dialogen zijn erg sterk en de spanning is continue aanwezig. Alhoewel de meeste Spacey hier beter vinden vond ik mr. L Jackson toch echt de show spelen en ook David Morse - als sniper (?) - speelt weer leuk. De niet te vermijden plotwening is ook nog aanwezig en natuurlijk zat er een complot achter. Het einde is echter een stuk minder, maar who cares gewoon een erg sterke film.