• 9.379.256 stemmen

Geregisseerd door: Mark Waters

Met onder meer: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo en Donal Logue

Releasedatum: 8 december 2005

Plot Just like Heaven

"It's a wonderful afterlife."

David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beëindigen...

avatar van upperuk

upperuk

waanzinnig voorspelbare chickflick ;o)

toch 2 sterren voor de paar ontroerende scenes, en voor Reese...

avatar van rox91

rox91

Ik vind het echt een prachtfilm!

Het begin is een beetje raar, maar daar wen je wel aan als je een tijdje zit te kijken en het verhaal snapt (net zoals ik ).

Ontroerend, grappig en mooi tegelijkertijd.

En Mark Ruffalo & Reese Witherspoon zijn gewoon top in die film : )

avatar van Malick

Malick

Deze op zich leuke romantische komedie wordt gedragen door Reese Witherspoon en Mark Ruffalo. Het verhaal is wat magertjes de uitwerking daarentegen weer des te beter. Verwacht geen hoogstaand product maar een film die de volle anderhalf uur kan boeien en hier en daar een lach kan opwekken. Een ordinaire zwijmelfilm waarvan je het einde al in je hoofd hebt voordat je nog moet beginnen met kijken. Deze film kun je het beste kijken met je vrouwtje. Dus verstand op nul, popcorn erbij plus een fles bier en genieten van de twee tortelduiven.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Naast wat cliché momenten heb ik me best wel zitten vermaken. Acteerprestaties, leuke effecten en een vreemde sfeer maken de film een paar sterren waard.

avatar van The Oceanic Six

Erg mooie feel good movie met aan de ene kant een drama-verhaal en aan de andere kant een romantisch verhaal. Beide kanten trokken me wel.

De chemie tussen de hoofdrolspelers vond ik erg goed en doordat de film best apart was trok het zeker mijn aandacht.

Ben sowieso altijd te porren voor dit soort films, mits er wat humor in zit en het goed is uitgewerkt.

Je weet hoe het zal eindigen maar je hoopt er ook op.

avatar van Fraggie

Fraggie

Een leuke feel good movie die de hele tijd blijft boeien, het meisje dat meespeelt is knap, en Mark Ruffalo zet ook een mooie rol neer, een leuke film om met je vriend of vriendin te kijken, want het voor een roman ook boeiend voor mannen. 3.5

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Geen slechte film, een beetje romantisch juist op het einde. De film deed me een beetje denken aan Ghost maar deze keer wel met meer komische situaties. Verdiende 3,5*

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Vond het zeker geen slechte film, maar wat mij betreft was hij toch net iets te melig (het tegen elkaar drukken van de handen) en soms zelfs ronduit klef. Ik was wel erg blij dat ik nergens een korte inhoud gelezen had (en me enkel op de hoogte had laten brengen van de Moviemeterscore door mijn broertje) zodat ik zelf in het begin niet alles wist.

Het uitgangspunt was wel eens iets anders dan de gemiddelde romantische komedie dus alleen daarvoor krijgt deze film van mij al heel wat extra krediet.

Er zat inderdaad wel wat leuke humor (operatiescène in het restaurant, blad-steen-schaar-scène en dergelijke) in en ook het feit dat ik hele tijd moest denken aan de naam van de acteur die ook in Blades of Glory (Jon Heder blijkbaar) speelde zorgde ervoor dat ik er mijn bezigheid mee had.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Superleuke sprookjesfilm om bij weg te dromen! 4*

avatar van alec

alec

lucdecoster schreef:

Niet helemaal mee eens (moet kunnen, toch?!), Ghost had Woopie Goldberg voor de grappige inbreng en dat was hier vrijwel niet aanwezig. De enige aangever was misschien Logue maar zijn rol was minimaal.

In mijn ogen, het enige verschil is dat deze film iets minder drama bevatte en minder humor. Maar het uitgangspunt was prima. Halverwege een leuke twist (niet dood maar in coma, zie inleiding, vette spoiler ), waarvan het einde bijna kon worden uitgestippeld . Prima spel tussen Witherspoon en Ruffalo.

Een *3.5

avatar van Princ3sss

Princ3sss

mooie film, om bij weg te dromen

Was zelfs bang dat het geen romantisch einde zou zijn.

Er is zelfs een alternatief einde waarbij ze gewoon uit elkaar gaan, ze herkent hem niet.

avatar van pollewob

pollewob

echt hij is zo leuk heb een keer op tv gezien ik vind um egt leuk!

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

fantastische leuke romantische film!

avatar van Denise88

Denise88

Heerlijk filmpje ook weer.

Niet te serieus naar kijken want dat is het niet. Door het spirituele tintje wat leuk wordt gecombineerd met komisch een 3,5

avatar van ikbenhet

ikbenhet

Hee is dit niet een verfilming van het boek 'Et si c'était Vrai' van Marc Levy?

avatar van rebjuh

rebjuh

Jammer dat ze het nummer van The Cure mishandelen

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Erg leuke film. Het verhaal is voorspelbaar, maar Mark Ruffalo en Reese Witherspoon zetten de hoofdrolpersonages erg goed neer. De relatie tussen hun is mooi om te zien.

Ook zitten er af en toe leuke momenten tussen. De jongen van de winkel is echt grappig.

avatar van selientje

selientje

hele leuke film net gezien

een dik verdiende 5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Lekker wegkijkfilmpje.

Ik ben geen fan van de romantische komedies maar eens in de maand zo'n filmpje kijken doe ik graag, vooral als bijvoorbeeld de altijd stralende Reese Witherspoon een hoofdrol heeft.

avatar van Chrisjuh

Chrisjuh

Ook ik heb me prima vermaakt met deze film. Beetje een voorspelbaar verhaal misschien, wat verder wel mooi uitgewerkt is vind ik. Bovendien wordt het prima geacteerd en zijn eigenlijk alle spelers leuk om naar te kijken, wat de film zeker ten goede komt! 3,5*

avatar van Denveen

Denveen

Ben ik nou gek of is dit gewoon een van de beste romkoms die ik ooit gezien heb? Vooral het kom gedeelte valt me echt ontzettend mee, de relatie tussen de twee hoofdpersonen levert vooral in het begin fantastisch irritante momenten op.

Wat ik wel vreemd vond was de vrouw die zich zogenaamd had buiten gesloten.. Ik had zoiets van: "Moet dit er nou weer in?" Verder vond ik het echt een hele goede film, een echte feel-good!

Had ik al gezegd dat de acteerprestaties van Reese en Mark echt geweldig zijn? Wat een chemie ook tussen hun, hele goede casting heeft hierachter gezeten, dat kan niet anders..

avatar van Eny

Eny

Leuke film, maar jammer van het einde, ,dat dat weer op die manier moest,...

avatar van *Skylar*

*Skylar*

Dit is een van de betere romantische komedies. Erg leuk!

avatar van timal

timal

Echt wel romantisch. goed verhaal. gemie tussen acteurs geweldig.

4.0

avatar van OlafK

OlafK

Ik ben geen echte fan van het genre, en ook het cliché einde betuige weer van weinig originaliteit. Maar ik was zo enorm verrast. Dit is ook in mijn ogen één van de beste romcom's die ik gezien heb.

Klasse geacteerd; geweldige chemie tussen Witherspoon en Ruffalo!

Ik ben echt aangenaam verrast, dikke 4 sterren!

avatar van rose

rose

Vond Ruffalo vresenlijk. Die monotome stem van hem is gewoon niet om aan te horen....

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Romantische komedies zijn nou helemaal niet m'n ding maar gezien die best wel lovende commentaren hier dacht ik toch deze een kans te geven. En ik heb er geen spijt van. Een erg leuk gegeven, geen stereotiep beeld van de man, en ook de vaak te langdradige 3e akte blijft uit. Mark Ruffalo en Reese Witherspoon zijn één van de leukste Hollywoodkoppels die ik al gezien heb. Als je vriendin dan toch een romantische komedie wil zien, liefst deze dan.

avatar van grabberke

grabberke

Zeemzoete romantische komedie zoals er dertien in een dozijn bestaan. Reese Witherspoon is altijd leuk om naar te kijken, Mark Ruffalo speelt zijn simpele zelf. Ik had graag de laatste 3 minuten geknipt gezien, maar in dit soort van producties weet je dat die laatste minuten overbodig zijn (want alles komt dan uiteindelijk toch altijd goed). Na Freaky Friday en Head Over Heals bewijst regisseur Mark Waters dat hij talent heeft om dit soort films in elkaar te steken. Nergens vervelend, sporadisch grappig en anderhalf uur amusement.

avatar van Sigourney

Sigourney

Erg leuke film, wel een beetje voorspelbaar maar achja wat maakt het eigenlijk ook uit, het komische gedeelte vond ik toch wel een beetje tegenvallen.

Ietwat gladde film met licht verhaal.

Toch 2,5 voor schitterende rol van Reese.