• 9.377.368 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, John Goodman en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot The Big Lebowski

"Times like these call for a Big Lebowski."

Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...

avatar van Rizz

Rizz

the Big Lebowski Random Quote Generator - thugbot.net

zie het weer helemaal voor me haha

stfuympos

Police Chief: Mr. Treehorn draws a lot of water in this town, Lebowski. You don't draw shit. We got a nice quiet beach community here, and I aim to keep it nice and quiet. So let me make something plain. I don't like you sucking around bothering our citizens, Lebowski. I don't like your jerk-off name, I don't like your jerk-off face, and I don't like you, jerk-off --do I make myself clear?

Dude: I'm sorry, I wasn't listening.

Fantastisch.

Nu leuk geweest.

avatar van startkabels

startkabels

Hele aparte film, met grappige, exentrieke personages. Voor John Goodman en John Turturro vond ik lachen.

Het verhaal is natuurlijk ook niet serieus te nemen, maar daar heb ik me niet aan gestoord.

Heeft iets weg van een cultfilm.

avatar van Minotaures

Minotaures

Hoe ik het zo zie, stikt deze film van de geweldige quotes volgens de fans... zonder twijfel hoor

Beffrey28

Voor mij de beste komedie die ik ooit gezien heb! Verdient dan ook een plek in mijn top 10. Inmiddels al meer dan vijf keer gezien, en hij blijft elke keer even brilliant.

Knapen

Dit is inderdaad een briljante komedie van de Coen Brothers. Het ene absurde personage volgt het andere op en je weet totaal niet wat er te gebeuren staat, de hele film lang. Meeste komedies verzanden in melige teksten en voorspelbare situaties, maar deze film blinkt hier juist in uit. Dat je 'the Dude' de hele film lang geen bowlingbal ziet aanraken is alleen al geweldig. Iets wat je na een tweede kijkbeurt pas door hebt natuurlijk, maar zulke dingen maken deze film zeer geschikt voor een herkijkbeurt.

Jeff Bridges (the Dude) en John Goodman (Walter Sobchak) zetten de rollen van hun leven neer en John Turturro (Jesus) is in vier minuten al grappiger dan elke andere komedie uit deze tijd. Kan ook niet meer naar een film met Bridges kijken zonder terug te denken aan deze film. De rest van de imposante cast doet wat hij moet doen.

De goed gekozen soundtrack maakt deze film helemaal af. Als je deze film nog nooit hebt gezien, ga hem snel kijken. En voor de mensen die hem de eerste keer vonden tegenvallen, snel herkijken. Het is een meesterwerk.

Linske

volgens mij loopt de helft hier elkaar na, en geven ze daarom ook maar een 5 xD..

ik vond er geen bal aan, en heb er ook niet om gelachen

Persoonlijke aanval verwijderd. Discussieer gewoon inhoudelijk over de film.

ik vond er geen bal aan, en heb er ook niet om gelachen

Of hij is echt zo goed, daar wel eens over nagedacht?

Nee dat vond ik echt meevallen

Het belangrijkste bij een komedie vind ik dat het grappig is, en dat ik er om moet lachen, nou dat heb ik een misschien 1x gedaan?

Nee dat vond ik echt meevallen

Ik snap echt niet waarom iedereen dit zo geweldig leuk vind

Waarschijnlijk begreep je de humor dan niet, of ligt de soort humor je niet. Dat kan, smaken verschillen.

Maar anderen die de humor wel leuk vinden hebben waarschijnlijk veel gelachen. Wat je van komedie vindt verschilt per persoon.

Dus de 5* stemmers vonden hem geweldig, jij vond hem niks.

Heeft niks met elkaar napraten te maken,

Ik snap echt niet waarom iedereen dit zo geweldig leuk vind

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

avatar van Insignificance

Insignificance

Well. I guess we can close the file on that one.

Niet iedereen is gezegend met een afgemeten funny bone. Zo zijn er ook mensen met hamertenen. Het is niet erg, maar wel jammer.

Insignificance schreef:

Well. I guess we can close the file on that one.

Alleen omdat ik deze film niks vond, wil niet meteen zeggen dat ik niet weet wat humor is. -,-

avatar van undeviljur

undeviljur

nou ik snap het ook niet hoor.

vond het ook maar niets.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Wat een film! Dit vind ik toch wel de beste Coen-film, hoe grappig is deze wel niet!

Jeff Bridges is zalig, Steve Buscemi is nog grappiger en John Goodman is gewoon nen held in deze film. En jaja John Turturro die de 'jesus' speelt, haha, wat een kerel! Het moment dat hij zijn bowlingbal kuiste met zijn vriend, Nog zo'n gemaan grappig moment is wanneerJohn Goodman zijn pistool tevoorschijn haalt omdat een of ander persoon geen nulletje op zijn scorebord wilt zetten, hilarisch! En zo kan ik nog lang doorgaan!...

Deze film staat op een tiende plaats in mijn top 10!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Linske schreef:

Misschien vind je Ron Brandsteder grappig in moppentoppers?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Whahaha

Knapen schreef:

Jawel hoor, daar kom je dan weer pas achter bij een derde kijkbeurt.

avatar van notnotfun

notnotfun

Ik heb daar zelfs nooit bij stilgestaan . Minstens 4 keer gezien, deze Coen.

stfuympos

In & Out is goed daar kwam ik ook pas achter bij de vierde keer ofzo!

stfuympos schreef:

Jawel hoor, daar kom je dan weer pas achter bij een derde kijkbeurt.

Misschien had ik het anders moeten formuleren. Je ziet hem geen bowlingbal werpen, toch?

avatar van Lefgozer

Lefgozer

orbit schreef:

Misschien vind je Ron Brandsteder grappig in moppentoppers?

Overigens is dit voor de mensen die van hiphop én The Big Lebowski houden nog wel een aanrader. Is een tribute album voor The Big Lebowski (worden samples uit de film gebruikt, zowel te streamen als te downloaden).

avatar van Rosicky

Rosicky

Typisch zo'n film die elke keer beter wordt. Ik verhoog naar 4.5

avatar van Courtes

Courtes

Knapen schreef:

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

hahaha

toch wel 1 van mn lievelingskomedies's , ligt me beter dan pulp fiction , alhoewel dat toch een beetje appels met peren vergelijken is

But , well , thats just my opinion , man

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Rosicky schreef:

Typisch zo'n film die elke keer beter wordt. Ik verhoog naar 4.5

Ik zeg: binnenkort nog eens kijken?

avatar van Rebel80

Rebel80

"you fucking nihilist"

maar zij is meer van de scary movie humor denk ik

avatar van Courtes

Courtes

Met scary movie humor vind ik ook niks mis hoor ..

Ben volgensmij 1 van de weinigen op de site maar kan om films zoals scary movie 2 ook veel lachen

T'is natuurlijk veel flauwere humor , maar kan daar best om lachen met wat vrienden onder het genot van wat biertjes

avatar van berrydrum

berrydrum