• 9.378.017 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot The Wicker Man

"Some sacrifices must be made"

Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.

Edward Malus

Rowan Woodward

Truck Stop Waitress

avatar van sharonroelvink

sharonroelvink

Ik vond de film wel goed. Ik vind het raar dat iedereen dingen opnoemt over de bewoners van het eiland, dat ze slecht acteerden, waarom ze hem niet meteen pakten etc. maar dat lijkt me nogal logisch. Die mensen leven in een sekte, zijn vervreemd van de normale wereld, en spelen dus ook raar, omdat ze raar zijn. Ze pakken hem niet meteen, omdat het ritueel pas een aantal dagen later is dan wanneer hij komt. Naja, ik vond het iig wel de moeite waard om deze film te kijken..

avatar van Bernd D.

Bernd D.

Wel oke. Het laatste halfuur vond ik echt tof, de rest een beetje langzaam allemaal, sfeer zit er opzich wel goed in. Toch wel mee vermaakt opzich. En voor 8,- op Blu Ray, was het het wel waard.

Verrassend dat iedereen zo verschrikkelijk negatief is over deze film. Hij is best vermakelijk, ook al is het verhaal een beetje vaag en het einde een beetje jammer. Hij was nog best uit te kijken, er zijn echt nog veel slechtere films gemaakt dan deze.

*2,5

avatar van Zizzo

Zizzo

begon wel aardige, maar later ging de film en alle hoofdrolspelers vervelen. tot het einde, want die vond ik wel boeiend en vermakelijk. Echter zal ik deze film niet snel aan iemand aanraden. een magere film.

avatar van rebjuh

rebjuh

1* voor het mooie eiland

avatar van Thom1994

Thom1994

Dit is echt een vreemde film

avatar van DLX2010

3 / 2 = 1.5

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dit was dan weer een Cage-film die me nauwelijks wat deed.

Film kwam wel erg langzaam op gang. Het hele sfeertje op het eiland kwam niet bij me over en voelde eigenlijk gewoon saai aan.

Je hoopt natuurlijk dat het einde dan alles goed maakt, maar ook dit maakte geen indruk meer. Niks bijzonders!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

gewoon goed,om een avondje te vullen.

avatar van domkey

domkey

Cage in brand, mm,...i love it!

avatar van Brabo1985

Brabo1985

Matige film, waarvan ik het einde niet vind passen.

Dan had ik de hele film niet gekeken....

Nicolas Cage kan het veel beter...

avatar van bennyboy

bennyboy

een rare film.
ik vond het einde helemaal niks. het klopt gewoon niet.
Cage gaat in die pop terwijl het kind erin moest. dat staat op al die foto's (dat hadden ze duidelijker moeten maken
en ik snap niet wat dat auto ongeluk ermee te maken heeft
toch 1* voor het eiland
1.5 voor Cage acteer werk

niet zijn beste film dit 2.5* 5/10

(en ik vind thtiller hier niet echt bij passen)

avatar van skompie

skompie

Dacht hier wel antwoorden te vinden over bepaalde dingen, zoals het auto ongeluk maar dat is voor veel mensen dus onduidelijk

Heb me verder wel redelijk vermaakt met deze film en vind het einde zeker geen minpunt. Kan me er juist wel in vinden.
Alleen is het hierdoor een beetje vreemd dat ze hem bijv. na de bijensteken weer vrolijk laten gaan. Ze doen dan eigenlijk best wel moeilijk als je er vanuit gaat dat iedereen dus al wist dat hij degene was die geofferd zou worden.

Geef hem uiteindelijk wel een voldoende. 3*

avatar van Zidaan

Zidaan

Ik hou altijd wel van die vage, mysterieuze films. Dacht bij de Wicker Man zo'n film dan ook in handen te hebben. Qua sfeer zat het grotendeels dan ook goed. Tijd geleden dat ik deze gezien heb, maar als ik het me goed kan herinneren schiet de film op een begeven moment volkomen de bocht uit, en blijft er niet veel meer over van het lekkere aparte sfeertje op het eiland.

avatar van benthe

benthe

Stukje gezien op school, gaan we later verder kijken, tot nu toe zeer veelbelovend!

avatar van benthe

benthe

Ik vond hem leuk Maar eigenlijk vond ik hem vooral grappig ipv een thriller!

avatar van Larsco

Larsco

Een verhaal dat je 's nachts wakker houdt!

onvoorstelbaar

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond het maar een trage, langdradige film die me op geen enkel moment echt heeft kunnen boeien.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Geen geweldige film, maar ook zeer zeker geen slechte film.

Het voelt allemaal wat magertjes, erg braaf en traag aan. Daarnaast heb ik het idee dat er veel meer uit te halen valt. Waar is de spanning? De grimmigheid? Wellicht een scheutje mystery? Alles wat Shutter Island allemaal wel in zich had.

Het naderen van de ontknoping is dan wel weer prima, alleen de rit er naar toe is erg pover. Einde is op zich wel oké, houd wel van het soort ''Het is nog niet over."

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit soort films zie ik juist graag. En toch het merendeel vind het een mindere film.

avatar van yeyo

yeyo

Kijk allemaal maar liever het origineel 'ns in plaats van dit prulwerkje.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik wist niet dat er een orginele van was, ben wel benieuwd naar de orginele versie

avatar van yeyo

yeyo

Zeker kijken! Echt een mysterieuze film met prachtige muziek.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Vond het een prima film. Ik snap de lage rating niet echt.

Cage was gewoon goed en vond het een aparte film.

Allemaal zaken die juist voor deze film spreken leek me.

avatar van Picker

Picker

Cleanshot schreef:

Vond het een prima film. Ik snap de lage rating niet echt.

Cage was gewoon goed en vond het een aparte film.

Allemaal zaken die juist voor deze film spreken leek me.

Ben het dit keer met Cleansnot eens. Ik snap de lage rating ook niet helemaal? Apparte maar prima film. Ik heb het origineel niet gezien dus kan hier niet over oordelen.

avatar van dominion

dominion

de film is heel erg spannend alleen nicolas cage acteert zo slecht dat het lachwekkend wordt hij schreeuwt ook heel veel

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De controle en het overzicht ontbreken volledig: 1.50 (1.70)

Vooropgesteld is Wicker Man geen alledaagse prent en als het plot dan ook nog slechts mondjesmaat weet aan te slaan, wordt een productie als deze al snel keihard neergesabeld. En ik begrijp maar al te goed waarom, want het plot bestaat uit veel te veel losse eindjes en als puntje bij paaltje komt wordt de kijker telkens weer in het ongewisse gelaten. Bewust uiteraard, maar ik vind de manier waarop het nu overkomt op zijn zachtst gezegd ongelukkig. Hoewel de setting over het algemeen prima getroffen wordt door LaBute, en de creepy sfeer in voldoende mate aanwezig is; weet het plot maar niet aan te slaan. Daardoor komen de personages en het acteerwerk geen moment uit de verf en doen de laatste paar minuten tamelijk overbodig aan. Net alsof LaBute hier ineens wel iets probeert uit te leggen. Hoe het ook zei; Wicker Man tapt grotendeels uit het verkeerde vaatje waar dat in veel gevallen voorkomen had kunnen worden.

[530/631]

avatar van welat

welat

totaal niet mijn smaak, zoals de film"funny games".

ik vind meeste eindes niet erg, maar bij deze film zeker wel.

avatar van Pete_033

Pete_033

Elk jaar is er wel weer een film die door alles en iedereen wordt afgekraakt terwijl de film niet eens zo slecht is. Dit is ook zo`n film. Ik vond deze film wel goed. De film bevat een mooie soundtrack en sfeer. Er zitten een aantal discutabele scenes in maar zoals de film werd afgekraakt vond ik wel wat te ver gaan.

Dit kan ook komen omdat ik het origineel niet heb gezien. Desalniettemin vond ik het wel een goede film met het einde van de DC als beste.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee