• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot The Wicker Man

"Some sacrifices must be made"

Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.

Edward Malus

Rowan Woodward

Truck Stop Waitress

avatar van Ramon K

Ramon K

Alweer een remake? Hollywood sucks.

avatar van Wouter

Ach. Ze doen maar.

Ben alleen bang dat je met Het verhaal van TWM een hele standaard Hollywood chiller kan maken. Verwacht er niet niet veel van.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik verwacht dat ze het einde aanpassen naar Hollywoodmaatstaven. Dat zou een ramp zijn denk ik.

Ze leren het ook nooit.

Één troost: Neil LaBute is geen doorsnee Hollywood regisseur. Alhoewel hij niet zo goed is als Sam Mendes, kun je hem wel met Mendes vergelijken.

Beide een theaterachtergrond, en beide kunnen ze goed overweg met satire en maatschappijkritiek. Your Friends & Neighbors is zijn bekendste en beste film.

Kan me niet voorstellen dat LaBute zomaar zijn ziel aan de duivel verkoopt. Die zal toch niet voor niets gevraagd zijn voor deze film he.

as

Maar geef toe: het is gevaarlijk. Ik vind Lablute ook geen doorsnee Hollywood regisseur. Maar er gebeurt veel achter die grote bureaus van Hollywood. En niet altijd even vol kwaliteit.

avatar van Menni

Menni

't Wordt vast best wel ruk en een belediging voor het origineel, maar toch ga ik er gezellig voor zitten hoor. Al is het alleen maar om dat origineel er nog eens in te gooien en tot hernieuwde waardering te komen.

Summerisle is vervangen door een vrouw geloof ik.

avatar van Zavo

Zavo

Mag ik alvast een 0,5 geven?

J.S.

Het schijnt dat Lord Summerisle door een vrouw vervangen zal worden en dat er een wespenaanval ofzo in de film zit verwerkt

Oja en Nicolas Cage als maagd ?

avatar van Reinbo

Vergeet het maar Wicker man is 100% jaren 70. Dit wordt zwaar kut!

avatar van Biosguru

Biosguru

Een politie agent onderzoekt een moord op een eiland, alle bewoners werken hem tegen en er gebeuren rare dingen.

Wat is daar nu jaren 70 aan? Voldoende stof voor een leuke remake. Ze zijn na 1 zombie film toch ook niet opgehouden met zombie films maken?

Biosguru schreef:

Het probleem is dat dit een Hollywood-film gaat worden terwijl het origineel een cult-film was en dat het toch wel zeker is dat er negatieve veranderingen gemaakt gaan worden bv.: het is zeker dat Lord Summersisle hier Lady Summersisle zal worden .

avatar van streeter

streeter

J.S. schreef:

Oja en Nicolas Cage als maagd ?

Waar staat dat Cage een maagd is/moet zijn?

streeter schreef:

Waar staat dat Cage een maagd is/moet zijn?

Het hoofdpersonage in de 1973-versie was een maagd, dus hier hopelijk ook.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Waar in hemelsnaam haalt Cage de tijd vandaan om in zoveel films tegelijk te spelen

avatar van maurice74

maurice74

Ik zie een remake ook niet zitten, omdat die aparte musicalliedjes e.d. zich simpelweg niet laten vertalen naar deze tijd. Bovendien neemt Hollywood alleen genoegen met een happy happening, en de slechte afloop is juist zo typerend voor het voortreffelijke origineel.

avatar van aegron

aegron

irritante trailer

avatar van magnolia_

magnolia_

echt een spuuglelijke trailer. Het origineel purde nog kracht uit het hoge camp-gehalte, maar nu is het gewoon zielig dat ze het verkrachten. Nicolas Cage heeft enkele knappe films achter de rug (adaptation., Matchstick Men), maar vanaf nu gaat het allemaal bergafwaarts. die trailer van Ghost Rider leek ook al nergens op.

avatar van moviemike

moviemike

Beide trailers die je hier opnoemt zijn afkomstig van films die nog moeten uitkomen, hoe kan je dan al beweren dat het bergafwaarts gaat met de carriére van Nicolas Cage?

Z'n laatste uitgebrachte films waren The Weather Man en Lord Of War en die bereikten toch wel enig niveau!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hoe dan ook, Cage is wel lekker bezig, je ziet hem tegenwoordig in veel meer producties dan ooit.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wat een trailer

avatar van zombie

zombie

Het enige voordeel van al die remakes is dat de originele versies ook weer een nette re-release op DVD krijgen. Of in ieder geval makkelijker te verkrijgen zijn.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Dit is een pro-christelijke, zwaar anti-Europese film.

Deze remake, en haar voorganger, is geproduceerd door christelijke fundamentalisten in Hollywood. Zij spotten met het oude geloof van onze voorouders in Europa!

En ze liegen ook nog. De pre-christelijke Europeanen aanbaden natuurgoden en dergelijke. Maar in beide Wickerman-films schilderen ze onze voorouders af als duivelsaanbidders en gekken. Dat kan alleen ontsproten zijn uit de geest van een Jezus-fantast.

Schandalig! Iedere atheistische en vrije Europeaan dient deze film te veroordelen!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Ooit gehoord van fictie?

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Ooit gehoord van giftig invloed op het kijkende publiek ?

Oscar Wilde schreef:

Ooit gehoord van giftig invloed op het kijkende publiek ?

Ooit gehoord van overdrijving? Of hypocritie? Die straalt namelijk van je uitspraak.

avatar van maurice74

maurice74

Van de originele Wickerman is al een goeie DVD verschenen, zonder ondertitels weliswaar, maar met een director's cut op een apart schijfje, en dat voor nog 10 euro!

Ik zit ook niet op een remake te wachten.

avatar van starbright boy

De vreselijke poster stemt droevig.

avatar van Doom

Doom

Hoewel ik Leelee Sobieski en Niclas Cage erg hoog heb zitten, vrees ik het ergste voor The Wicker Man. De trailer ziet er gewoon te standaard uit en het feit dat het een remake is blijft ook gevoelig.

De poster is overigens ook lachwekkend slecht. Ik vrees het ergste, stiekem hoop ik op een wonder!