• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot The Wicker Man

"Some sacrifices must be made"

Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.

Edward Malus

Rowan Woodward

Truck Stop Waitress

avatar van Word_Play

Word_Play

Haha, damn, deze film was ZO slecht. Nergens spannend, acteurs die amper een zin af maken ("Yes...it's...no...well...yes...it's..strange"- leer friggin' praten!), vreselijk script..pfff.

De enige reden dat deze niet een 1,5* kreeg is Nicolas Cage. Hoewel hij het niet al te best deed (rondrennen met een uitdrukking van "Adaptation, Matchstick Men, Lord of War, waar ben ik nu in godsnaam mee bezig?" op zijn gezicht) was hij toch verantwoordelijk voor een paar geniale, maar waarschijnlijk onbedoelde, grappige momenten:
- Die dubbele hallucinatie: God Damnit!
- "Killing me won't bring back your fucking honey!" "Yes, it will!"
- Die stoot tegen Sister Beech, geweldig
- Die "karatetrap" tegen Sister Honey, geweldig

Maar het meest briljante moment, waar hij gewoon een Oscar voor moet krijgen is toch wel de infiltratie en de bijbehorende reddingsactie in het berenpak met als hoogtepunt die stoot, ik kwam niet meer bij van het lachen. Just when you thought you saw it all..

Voor deze momenten krijgt hij een ster extra, wat het op een 2,5* zet. Ik heb me kostelijk vermaakt.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ja wat moet ik hiervan zeggen.

Vond het allemaal maar matig, Cage was ook zeker niet op zijn best, hij kan makkelijk beter dan dit.

Verhaal begon goed, maar zakte uiteindelijk erg in, waardoor ik het ook minder spannend vond worden.

Sfeer is er wel, maar niet genoeg om deze film een voldoende te geven.

Vond het ook langdradig worden, maar toch was er ook wel iets waardoor ik het af wou zien.

Wat dan wel oke was, vond ik het einde, want dat was niet wat ik verwacht had, viel me dus wel mee.

avatar van Film Pegasus

Dit deed men denken aan The Village:

goed idee, maar slecht uitgewerkt verhaal. Sterke scenes die afwisselen met scenes die er uit mochten bij de montage. De acteurs speelden ook soms naast elkaar omdat ze blijkbaar zelf het verhaal niet helemaal begrepen. Jammer, want dit is op korte tijd samen met Lady in the water een teleurstellende keuze geweest in de cinema. Dan mogen we eindelijk een thriller kiezen (als je met vrouwen weggaat is het steeds flauwe komedie of dergelijke...) en dan krijgen we zoiets. Geen aanrader, maar toch 2.5 nog voor de momenten die wel meevielen.

Ach ja, zo slecht is deze film nou ook weer niet. Dat gemiddelde op IMDB gaat in ieder geval nergens over.

De film richt zich zoals al die Hollywood-remakes op een wat jonger bioscooppubliek dat niet houdt van echte originaliteit en vooral een wat uitleggerig geheel wil. Wat dat betreft is deze film in dat genre niet geheel onaardig.

Iedereen wist van tevoren natuurlijk al dat ze het hele mystieke van de eilandbewoners en daarmee de onderhuids sfeer en spanning zo goed als zouden skippen en dat is ook gebeurd. Zo'n beetje alles wat het origineel origineel maakt is weggelaten.

Daartegenover is het eenvoudige verhaaltje wat overblijft nog niet eens zo heel slecht uitgewerkt (over het algemeen genomen dan) en geeft Nicholas Cage een geheel eigen draai aan het hoofdpersonage wat helemaal niet zo onverdienstelijk is. Hij doet het best leuk eigenlijk.

Voor puristen van het origineel die die film juist zo goed vonden door de sfeer en mystiek en die verwachten dat dit hier ook zo is, is dit natuurlijk beter over te slaan.

Viel tegen.

Cage redt de film. Fijn, droog personage, dat erg goed werkt tussen de vrouwen op het eiland.

Verder is het een beetje een oud en afgerateld verhaaltje over halve Amish mensen die natuurlijk weer eens een geheimpje herbergen. Verre van spannend, noch interessant. Film ziet er verder wel aardig uit, al zijn die flashbacks ook redelijk goedkoop gevisualiseerd. Kijk eens een Tsukamoto, LaBute.

Fijne Cage is een degelijk filmpje met een idioot, uitgekauwd concept. Jammer.

avatar van Linn

Linn

Het begint allemaal wel aardig maar het einde raakt echt kant noch wal vind ik. Cage speelde wel aardig, maar de film duurde ook te lang en spanning is schaars. Deed me een beetje denken aan The village en dat maakt me niet blij. 2,5 voor wat mooie beelden en het acteerwerk van Cage.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het geheel een beetje afgeraffeld overkomen. Alsof ze even snel tussendoor een filmpje hebben willen maken. De relatie tussen Edward en Willow had van mij wat meer uitgediept mogen worden.

Ook hadden ze over de rituelen ook wat meer mogen laten zien. De karakters van de vrouwen op het eiland vond ik wel goed overkomen. Sommigen waren best angstaanjagend. Maar van mij hadden ze bij deze film best wat meer de diepte in gemogen.

avatar van Mug

Mug

Met het heerlijke origineel nog vers in het geheugen, deze 'verketterde remake' maar een kans gegeven.

Verketterd is ook wel het juiste woord, aangezien het origineel veelal leunde op religie, en alhier wordt dit geheel naar de achtergrond gedreven. De beruchte quote 'Oh God, oh Jesus' wordt hier vervangen door 'Oh God, oh God, oh God' (jajaja, 3x), maar heeft totaal geen kracht.

De remake leunt op het mysterie en de horror-thriller, en dat lukt weliswaar goed. Ondanks verschrikkelijke flash-backs. Het meest vreemde dan nog wel is dat de engste scene uit het origineel in deze film niet eens voorkomt, behoorlijk opmerkelijk.

Ondanks de sfeer en voornamelijk goede acteurs, is de remake een gigantische flop, en kom ik niet verder dan 2*. Als er nooit een origineel was geweest en de regisseur was M. Night Shyamalan, dan zou de film bestaansrecht kunnen hebben. Nu haalt The Wicker Man 2006 slechts de geschiedenisboeken in het almaar groeiende hoofdstuk 'overbodige remakes'. En is het hopen op een ondertitelde dvd van de originele film.

avatar van The Oceanic Six

Best een spannende film waar je niet weet wat er gaat gebeuren. Cage zet ook wel een aardige rol neer maar waarom kijkt die gozer altijd alsof ie heel nodig moet schijten? Pfff

Het einde was trouwens onverwacht bij mij. Ik had niet verwacht dat hij zou sterven op het eiland. Dat is wel een pluspunt.

avatar van Zinema

Deze remake begint aardig met een behoorlijke dosis spanning en dito sfeer. Echter halverwege begint de film redelijk te ontsporen om richting afgrond te gaan. Jammer, had veel meer in gezeten. Gemiddeld.

avatar van otherfool

otherfool

You bitches!

Geweldig hoe Cage (wat zie ik hem toch graag) zich vol overgave in dit misbaksel stort, links en rechts wat blondines neerhoekt en zeer geduldig afwacht als 'Willow' weer eens wat in de ruimte staat te stamelen.

Even 2 vraagjes:

Waarom 'pakken' ze Cage niet gewoon op het moment dat hij op het eiland stapt (doe iets in zijn drinken ofzo)

Wat was nu (het belang van) dat gebeuren met het ongeluk aan het begin van de film?

Deze groteske mislukking deed me verder wel wat denken aan The Island of Dr. Moreau, ook al zo'n verheffend werkje... Gelukkig heeft The Wicker Man een briljant einde, niet te missen!

1,5*.

avatar van Maartenn

Maartenn

The Wicker Man is een leuke snack voor je zondagavond.

Dat ik van de Wicker Man geen hoogstaande filmische kunst hoefde te verwachten, wist ik al toen ik deze film voor 2,99 kocht bij The Free Recordshop. Dat ik de vorige keer echter vrij positief verrast was door een andere film met Cage (Lord of War) deed mij er toch toe zetten mijn 3 euri uit te geven.

Het verhaal vertelt over het leven van een politieman die na het meemaken van een bizar ongeluk de rol van het ongeluk in de rest van de film snap ik ook niet helemaal, los van de hints dat het meisje blond is en op een eiland bewonder lijkt en dat de lichamen niet kunnen worden geïdentificeerd, omdat ze nergens bekend zijn. Ook al zou dit alles duiden op een vluchtende moeder en dochter van het eiland, dan zou dit nog nergens op slaan in context tot de rest van de film in de ziektewet beland. Nadat hij in deze periode een brief ontvangt van zijn oud verloofde met het bericht dat haar dochter wordt vermist, besluit hij naar haar toe te reizen om haar dochter terug te vinden. Het eiland, waarop zij woont, blijkt echter te bestaan uit een behoorlijk geflipte kolonie mensen, waarvan het duidelijk is dat ze al lang geen contact meer gehad hebben met de normale beschaving.

Wat me voornamelijk opviel aan deze film, is dat het grootste lichtpunt is dat Cage de hoofdrol heeft gekregen. De man draagt de film met zijn apathische manier van acteren en zet een sterk karakter neer (overigens speelt hij Edward Malus en niet Maulis zoals hierboven in de omschrijving staat). De film is bij vlagen redelijk spannend, ik zeg redelijk, want wie heeft er nou echt op het puntje van zijn stoel gezeten bij scènes als de zoektocht in de boerderij, het ingaan van de crypte, het vinden van het lijk van de piloot of de keer dat Cage wordt gestoken door bijen? maar bovenal erg voorspelbaar. Als kijker heb je niet veel tijd nodig om alle losse eindjes aan elkaar te knopen het kapotte fotootje van het meisje wat later zijn dochter (wie had dat gedacht???) blijkt te zijn of het feit dat ze steeds rigoureuzer rituelen uitvoeren willen om een goede oogst te halen, doch de film eindigt wel weer met een wending de rituele verbranding van Cage in een grote houten pop die je niet had kunnen zien aankomen, omdat er totaal geen indicaties voor zijn gedurende de film. Verder bevat de film een aantal kleine psychologische pesterijtjes de school met alle stoïcijnse meiden die allemaal hetzelfde eruit zien en allemaal heerlijk zijn gebrainwashed, of de mannen die niets dan alleen maar kunnen werken die het toch wel gewoon leuk maken om de hele film uit te kijken.

Het gemiddelde van een 2.5 zou ik net wat te laag vinden, maar voor deze toch wel aardige film wil ik best een 3.0 geven voor een lekker snack op de zondagavond.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Over de top Nicholas Cage in een over de top remake van het sfeervolle The Wicker Man uit '73. Dit origineel staat nog steeds overeind en heeft vooral een onmiskenbaar sterk en ongemakkelijk sfeertje. Deze remake van LaBute is ook ongemakkelijk. Maar op een hele andere manier.

Nicholas "How'd it get burned" Cage had al wat matige rollen op zijn naam staan, maar veel dieper kan een mens niet zinken, geloof ik. Zijn belachelijke optreden zorgt bijna voor plaatsvervangende schaamte. Verder zit het script vol met de meest onlogische dialogen en scènes die thuis lijken te horen in een komedie als Date- of Epic Movie. Cage goes kungfu. Cage in een berenpak. Cage op een kinderfiets. Het is zowel sneu als hilarisch. Verder jammer van Burstyn. Zeker niet de minste actrice, maar haar Summersisle is een charismaloze zoutzak. Ik miste Christopher Lee. Om nog maar te zwijgen over al die andere krankzinnige dorpsgenoten, zoals die man-woman in dat hotel.

Tja, en verder zit de film vooral vol met zinloze momenten en onlogische handelingen van de karakters. Waarom bijvoorbeeld dat (idiote) ongeluk in het begin van de film? Had, evenals de flashbacks, imo totaal geen nut. Het werkte in ieder geval voor geen meter. En ook dat einde met Franco en Ritter in de kroeg sloeg voor mij de plank grandioos mis. Wat dat betreft faalt The Wicker Man eigenlijk op alle fronten. Wat heet, zelfs de score van Badalamenti was maar matig. En dat wil wat zeggen.

0,5 sterren. Maar als komedie eigenlijk best goed geslaagd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel weer een zeer aangename film met Nicolas Cage die er weer iets moois van maakt. Dat eiland waar het zich op afspeeld geeft toch wel een beetje het gevoel alsof het een buitenaards planeet is. Met al die vage mensen. Wat al helemaal mooi is is het onverwachtse resultaat en waar het verhaal eigenlijk wel op doelt en Cage eigenlijk in de val is gelokt. Ook het einde is erg bizar.

Weer een aardig filmpje.

avatar van Nathan013

Nathan013

Dat onduidelijke rare gedoe in de film vond ik wel iets hebben. goed geacteerd ook! alleen echte spanning was er inderdaad niet. vond het ook een beetje te simpel einde.

avatar van Quido

Quido

Middelmatige productie, waarin Cage het zowaar aardig doet. Jammer van het voorspelbare en karikaturale geheel. Zowel de plot als karakters staan bol van de clichés. Technisch eveneens aardig, al lijkt het allemaal wat op de automatische piloot.

avatar van Metalfist

Metalfist

Some Sacrifices Must Be Made

Ik vond Nicholas Cage vroeger wel een vrij goede acteur maar hij is tegenwoordig toch wel wat in mijn achting aan het dalen. Dat komt vooral door films als Bangkok Dangerous en deze Wicker Man.

Het verhaal is op zich wel interessant maar er wordt gewoon niets uitgelegd en het zit vol met gebeurtenissen die op niets slagen. Zoals bijvoorbeeld wanneer Cage op zoek is naar SummersIsle en dat er ineens een oude man ligt. Hij kijkt ernaar en loopt verder maar er wordt gewoon niets duidelijk gemaakt... Het einde (waar Cage levend wordt verbrand) vond ik, in tegenstelling tot de meesten hier, dan wel weer beter dan de hele ontknoping die er aan vooraf gaat. Fijn om James Franco nog even aan het einde van de film te zien.

Zoals hierboven gezegd is Cage zwaar aan het dalen als acteur en ook hier acteert hij als een zoutzak die zelf precies amper weet hoe het verhaal gaat verder gaan. De vrouwen op het eiland waren dan wel weer in orde.

The Wicker Man krijgt voor mij exact even veel als het gemiddelde hier op Moviemeter. Vooral door een sterk eerste uur en een aantal goede scènes. Alleen snap ik nog altijd niet de hele bedoening van het ongeluk aan het begin van de film. Wat heeft dat met de rest van de film te maken? Hetzelfde geldt voor de flashbacks btw.

avatar van Lennert

Lennert

Goed, het was te verwachten dat de overvloedige hoeveelheid seksualiteit uit het origineel niet overgenomen zou worden, maar dat het zo'n preutse bedoening zou worden had ik ook niet verwacht/gehoopt. Eigenlijk neem ik Cage niks kwalijk, want ondanks het afgrijselijke script heeft hij ons (getuige de link die Safri plaatste) een aantal hilarische, klassieke oneliners voorgeschoteld (Howditgetburned?? NOOOO, NOT THE BEES!). Daartegenover staat afgrijselijk acteerwerk van de rest van de cast, hinderlijk feministische ondertonen die in het originele script (wat absoluut niet masculien was) nergens te vinden waren, een hoop saaie scenes en hinderlijke flashbacks. Pas vanaf het moment dat Cage ineens karatetrappen gaat uitvoeren lag ik dubbel en was mijn aandacht weer helemaal terug.

Het moment waar hij de barvrouw zomaar knock out slaat kon je mij oprapen, geniaal gevonden

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik verbaas me nogal over de lage score hier. De film vond ik juist spannend met een moeilijk te beschrijven sfeer. Ook niet voospelbaar, vooral de plotwending op het eind zag ik helemaal niet aankomen en dit vond ik dan ook een van de sterkste scenes.
Het acteerwerk was ook in orde. Een van Nicolas Cage's beste rollen. Cage kan hier vechten. Vinden jullie het gek? Als politieagent krijg je daar training voor. Ik lees ook dat hij overacteerd. Niet mee eens, hij heeft net een traumatisch ongeluk gezien en is bang dat hij nog iets verschrikkelijks op zijn geweten krijgt. Zeker als hij erachter komt dat Rowan zijn dochter is wordt hij gespannen. Het verhaal is ook goed.

avatar van Theunissen

Zeer matige film. Verwachte een spannende mystery maar werd opgescheept met een belachelijke slechte mystery. Het verhaal sloeg nergens op en het einde was gewoon intens triest. Hetzelfde geldt overigens voor de acteurs.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Hardgekookte spruitjes,

Ongeinspireerde bagger, ik heb er geen goed woord voor over, afval. Hup verbranden die hap, ja ook ik heb zo mijn rituelen. Cage, Cage, wat moet je nou met zo´n babbelende jurk?! Op het eiland, vol met uitgenaaide theemutsen in de overgangsklasse, raakt Cage een beetje in de war, domme Boterkoek kijk toch, gelukkig voor hem zijn het maar wat amateurs, helaas voor mij, anders was ik een half uur eerder klaar geweest met deze onzin. Een remake alá, maar dit slaat echt alles.

Lege dialogen, acteerwerk is van het niveau van een pizzapunt, en niet eens een lekkere, van de New York Pizza, maar zo'n verlepte kleine, van de pizza hut. Oh, het camerawerk was houterig, lege shots, niks. Nee, ik verwachtte niet veel, maar ik heb helemaal niks gekregen.

avatar van Leno

Leno

Het is waarschijnlijk goed dat ik het origineel niet heb gezien, want ik vond deze film erg vermakelijk. Het verhaal begint goed, wordt later wel wat minder maar Cage houdt de boel goed overeind. De climax is onvoorspelbaar en vermakelijk, het stuk ervoor overtuigt wat minder. Toch gezien het lekkere sfeertje en de goede rol van Cage en ruime voldoende.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Gisteren maar even weer bekeken omdat mijn vriendin hem nog nooit had gezien en ik stel mijn score toch bij naar een kleine voldoende.

Er hangt wel een aangenaam mysterieus sfeertje over de film. Ook valt het mij mee dat het lekker slecht afloopt.
Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik durf te stellen dat menig regisseur ervoor had gezorgd dat er op het moment suprême een helikopter boven de boomtoppen aan kwam gevlogen om onze politieagent van een wisse dood te redden.

Prima popcornfilmpje dat nergens echt in de stront zakt maar er tevens met de voeten niet uit weet te komen.

Offtopic: Ik was trouwens ooit eens een dagje in Urk en de sfeer van de gemeenschap in deze film deed mij daar wel een beetje aan denken... het is voor mij dan ook nog altijd bij dat ene dagje gebleven.

avatar van Macmanus

Macmanus

OH, NO! NOT THE BEES! NOT THE BEES! AAAAAHHHHH! OH, THEY'RE IN MY EYES! MY EYES! AAAAHHHHH! AAAAAGGHHH!

Moest de film toch even zien omwille de awesome quotes en acties van Nic Cage. Hij begint nog wel redelijk ingetogen maar gaat heerlijk los tegen het einde. Verder vrij saai vervolg van een slecht origineel. Het verhaaltje zou best een earie sfeertje kunnen creëren maar het lukt weer niet. Helaas is Nic Cage niet de gehele film aan het strooien met meesterlijk quotes waardoor de film toch veelal inkakt en best saai is.

Die klap die Nic geeft is dan wel weer episch. Wat een held is die Nicolas Cage toch.

1.5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

Speciaal filmpje, maar haalt nergens een geloofwaardig niveau; noch op verhaal, noch op acteerprestaties. En uiteraard op het einde weer een knipoogje voor een evt vervolg; maar goed dat dat er niet is gekomen. 2.5*

avatar van arno74

arno74

Een slechte, volstrekt ongeloofwaardige, film met een absurd, bizar en onzinnig script en nog absurdere acteerprestaties. De film probeert heel serieus met zo'n script te komen, en faalt volledig daarin, waardoor het op momenten gewoon de slappe lach, maar vooral plaatsvervangende schaamte opwekt.

Dat Nicolas Cage een knappe reeks slechte films op zijn naam heeft weten te schrijven is al heel wat, maar deze vormt toch wel dé anticlimax in zijn carrière.

Mislukte poging. Onvoorstelbaar dat het zo mis kan gaan zonder dat men op een gegeven moment besluit om de opnames af te breken.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Opvallend lage score hier voor een film die uiteindelijk gewoon lekker wegkijkt. Het tempo is prima, het mysterie wordt goed opgebouwd, de muziek van Badalamenti heeft een meerwaarde en Cage speelt een heerlijk onhandige rol. Jammer dat die bijscène aan het eind niet op de Nederlandse dvd staat, want die is echt smullen. The Wicker Man is één van de betere remakes en vreemd genoeg wordt deze dan zo laag beoordeeld door de massa. Typisch.

avatar van Queno

Queno

Nicholas Cage is een van de weinige stereotiepe Hollywood-actiehelden die het gebaande padje weet te verlaten om zichzelf nu en dan zelfs kwetsbaar neer te zetten. Bruce Willis deed dat ook en liet zich door menig kindsterretje van het doek spelen.
Cage is een rechercheur die de verdwijning van een jong meisje wil oplossen en daarbij op een eiland belandt waarbij de bewoonsters (het zijn hooguit vrouwen) binnen een kleine kolonie zich mystiek gedragen.
Het is allemaal niet veel soeps tot aan de finale. Cage rent de hele tijd rond met een gezichtsuitdrukking waar hij in godsnaam mee bezig is, of de hele tijd hulpeloos is.De kolonie is vrij sektarisch waar blonde meisjes in school gebrainwashed worden en mannen niets anders doen dan assisterend landbouwwerk. Een absurde film waarbij de eilandbewoonsters overduidelijk al lang geen contact meer hebben met de normale beschaving, Cage infiltreert met een berenpak, te grazen wordt genomen en de meest bizarre apotheose aller Hollywood-producties met een rituele verbranding van inspecteur Malus in een tientallen meters hoge houten
pop-constructie met schapen en kippen, terwijl de sekte dierenmaskers dragen (kinderen als bijen, een blauwe pels voor een andere vrouw).
Wicked vreemd.

avatar van John Barry

John Barry

The Wicker Man vind ik een rare film.

De film lijkt sterk te beginnen met een auto ongeluk waarin een vrouw en haar dochtertje verongelukken. Op zich een sterke scene. Alleen wat deze scene dan met de rest van de film te maken heeft is dan weer een groot vraagteken voor mij. Dit ongeluk had net zo goed niet in de film hoeven te zitten. Het voegt niks toe. Net zoals de flashbacks/ hallucinaties van Edward eigenlijk. Op zich waren dat wel sterke scènes, maar voegen ze iets aan de film toe ? Nou nee. Ze voegen niks toe aan het hoofdverhaal van de film.

Het hoofdverhaal is in eerste instantie best wel interessant en ook wel spannend te noemen. Een jong meisje is vermist en Edward gaat haar op een eiland zoeken. Op dit eiland woont een aparte gemeenschap. Op zich zat hier veel potentie in. Het is in eerste instantie dan ook best wel spannend om als kijker het onderzoek van Edward te volgen. Die scene in de klas was bijvoorbeeld best wel sterk. Maar op het moment dat de puzzelstukjes een beetje op zijn plaats vallen ga je toch bij jezelf denken: Naar wat voor onzin heb ik zitten kijken ?

Dus het meisje is helemaal niet verdwenen maar dit alles is door de eiland bewoners bedacht om te zorgen dat Edward naar hun eiland komt. Oké tot hier kan ik het wel volgen. Wat ik dan niet snap is dat ze Edward vervolgens nog een tijdlang als detective laten spelen. Waarom hebben zo hem niet meteen gevangen genomen toen hij aankwam op het eiland ? Waarom hebben ze hem zo laten rondneuzen op het eiland ? En nogmaals wat voegt dat auto ongeluk aan het begin toe ? En die rare flashbacks/ hallucinaties van Edward ….. Het slaat eigenlijk helemaal nergens op. Deze film heeft een erg zwak script.

Het einde van de film is lachwekkend. De film begint mysterieus, maar eindigt met een lachwekkende verkleedpartij. De scene dat Edward verbrand word zou spannend en mysterieus moeten overkomen. Je zult medelijden met hem moeten hebben. Maar door de belachelijke verkleedpartij van die grote groep dames wekt deze scene bijna op de lachspieren. En dat lijkt mij totaal niet te bedoeling.

Het acteerwerk in deze film is wel aardig. Nicolas Cage zet een goede rol neer als Edward. Hoewel hij aan het eind zich een beetje schuldig maakt aan overacting. Dat geschreeuw van hem tegen anderen . Maar op die rare momenten na acteert Cage toch wel naar behoren. De rest van de cast doet het eigenlijk ook wel aardig. De muziek in deze film is van Angelo Badalamenti. Angelo levert een niet meer dan oké score af, die desalniettemin wel goed bij de film past. Het geeft de film toch een beetje een mysterieuze sfeer.

Het verhaal van deze film verdient een 1. Het opmerkelijke is echter dat je dat aan het begin van de film eigenlijk niet door hebt. De eerste helft van de film is best spannend en mysterieus en ik had zeker het idee dat ik naar een goede film zat te kijken. Echter tegen het einde aan word duidelijk dat je eigenlijk naar een compleet idioot verhaal hebt zitten kijken. Deze film had de zoveel beter kunnen zijn. Zonde.

2 sterren voor deze film.

avatar van Geno

Geno

Nee... als het over draken van films gaat, weet ik nog wel andere films op te noemen. En als het over slecht acteerwerk gaat, wel andere acteurs.

Het verhaal vond ik leuk om in mee te gaan. Terechtkomen in een sekte en er uiteindelijk geen weg meer uit vinden. Een aardig gegeven.

Ik vond het acteerwerk van Nicolas Cage zeker niet slecht. Integendeel, hij kan er zelfs nog wat extra's aan geven.

Maar inderdaad een hoogvlieger is het niet deze film. Toch leuk om een keer gezien te hebben... en keer...