Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jerry Shue
Touhey
Kaller
Turkeyloverz
Goede film met een goed acterende Bruce Willis. Die Eddie vond ik erg goed, vooral dat accentje is leuk.
De film is wat voorspelbaar, maar wel vermakelijk.
The One Ring
Echt zo'n film waar je niet echt iets over kunt schrijven. Gewoon een actiefilm. Leuk voor een avondje vermaak. Niks in deze film is fout gedaan, maar ook niks bijzonder goed. Degelijk is het sleutelwoord. Het meest opvallende element was dat Willis een snor had, die trouwens op de poster bij de bioscoop ontbrak. Ik heb me wel vermaakt in de bios.
queenie
Ik vond het maar een B filmpje. Niet wat ik van Bruce gewend ben. Met moeite afgekeken. 1*
carp
Ik had er meer van verwacht van deze film en is me toch beetje tegen gevallen!!Mos Def speelde een prima rol als 'whitness'!!
2.5 *
Iderdaad, leuk opgebouwd, maar het was het net niet...
wacht met spanning op de film van Bruce Die Hard 4
streeter
de alternate ending op de dvd vond ik beter.
(het is met seamless branching dus je kunt kiezen hoe je de film wil kijken)
toch ***
SmuttWars
Ik heb Mos Def nu een paar keer zien spelen en die vent bevalt mij wel. Hij kan echt acteren en hij wordt niet getype cast. Willis speelde ook een goeie rol als zuuplap! 3 1/5
mrdig
Af en toe tenenkrommend dankzij de enorme hoeveelheid cliches. Vooral het einde was verschrikkelijk. Toch verbaas ik mezelf door toch nog 3 * te geven.
~Burner~
ik vond dit een goede film! echt een goede actie film waar ik al een hele tijd op had zitten wachten.
cliché ja of nee, goede film! 4*
Chop Chop
Film was vrij aardig maar niet echt een toppertje. Eerder een film voor de Donderdag avond onder het genot van hapje en drankje. Voor degene die hem nog niet hebben gezien, toch even doen dan!!!!
Enjoy.........
PooKi
Ik vond het een leuke film, bruce willis en mos def speelden hun rol goed. Ik vond ook dat de film een goed einde had en het verhaal is origineel verzonnen. En ik wil het toch nog ff kwijt, die eddie deed me denken aan bubba uit forest gump
elsterno
leuke film, niet bijzonder, maar goede acteerprestatie weer van good old willis, ook mos def vond ik erg goed, evenals david morse!
3,5*!
dennisr
Ik hou van dit soort actie films. Een goed verhaal die ook goed te volgen is. Het is tenminste niet zo'n film die je 2 keer moet zien wil je hem snappen. Ik vond het een dikke 4 waard. Bruce willis heeft weer goed gespeeld. Het is echt een goede acteur. Kan geen slechte film van hem opnoemen.
Just relax!!
ik vond die film mooi alleen die stem was irritant van mos def
Op alle punten vond ik de film belabberd, "mooie film" daar sla je de plank helemaal mis!
Alleen die mos def vond ik wel geinig.
airbus1
Mos Def heeft echt een grappige stem!
De film vond ik best wel goed. Had iets meer vaart in gekund maar het verhaal zat verder wel goed in elkaar. De acteurs deden het ook prima. Maar ja wat wil je met Bruce Willis.
3,5 *
Trick
Uitstekende acteurs dragen deze film gelukkig, anders was hij een stuk minder geweest.
Mos Def had ik echt weinig van verwacht, maar verbaasde me erover dat die gast best kan acteren opzich, en die stem, tja af en toe irritant, maar ik vind het er gewoon perfect bij passen....
Was goede filmpje om tussen door even te kijken, meer niet.
thugster
- 1977 stemmen
ik had er wel meer van verwacht,ik vind bruce willis een stomme rol en mos def kan je niet normaal praten,maar wel een goed verhaal
Captain Pervert
Aardige film die door sterke acteurs en goed camerawerk net even boven het maaiveld uit wordt getild. Jammer dat er niet wat meer diepgang in de personages zit, het zijn toch een beetje archetypes.
Willis zag er desondanks overtuigend uit als slome dranklap agent (de snor deed het hem!) en Mos Def was weliswaar irritant, maar toch overtuigend.
"You can't be lucky all the time."
- "But you can me smart everyday, though."

Een goed script met wat geinige twists hier en daar maken het af: 3.5 sterren.
Oosie
2,5 * van mij, niet om 2 keer te zie , Bruce zou geen actie film meer maken na 911!!! HAHAHA
animalkrullie
Vond het een lekker wegkijkfilmpje.
Dun verhaallijntje die zeker onderhoudend bleef.
Willis en Morse spelen overtuigend, maar die Mos Def vond ik persoonlijk iets te irritant.
Dat stemmetje vond ik echt te kinderachtig en daardoor zeer irritant.
HeatWave
Zeker niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar wel erg vermakelijk.
patxxx
goeie film, zeker de moeite waard om te kijken.
bruce willis speelt weer super.
Waku
Aangename actie/thriller met een uitstekende Willis als vadsige(!) manke politieman.
Aangenaam omdat er niet alleen gekozen is voor enkel actie maar regisseur Richard Donner heeft er emotie en menselijkheid ingebracht waardoor de film meer diepgang krijgt.
dewulfda
ik vond dit ook maar een B actie film, ik had er veel meer van verwacht, zeker met bruce willis in de cast
heb moeite moeten doen om hem uit te kijken
thomzi50
- 1991 berichten
Nogal standaard verhaal, maar wel in ieder opzicht leuk uitgevoerd. Plus, bekende gezichten die een sterke prestatie neerzetten. Eigenlijk niet zoveel op aan te merken. 3.5*
hendrik119
ik vond het een goede film, wel voorspelbaar maar toch, goed geacteerd en alles mooi in beeld gebracht.
Champietal
Ik vond het een goede film en goed acteerwerk. Alleen weet je halverwege de film al wat er zo'n beetje allemaal gaat bebeuren, maar dat mocht de kwaliteit niet drukken.

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change