• 9.379.415 stemmen

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse

Releasedatum: 15 juni 2006

Plot 16 Blocks

"1 witness… 118 minutes…"

Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...

Jack Mosley

Captain Dan Gruber

Jimmy Mulvey

Jerry Shue

aleksa

Een redelijk goede film maar o wat was die Mos Def toch een irritant ventje hahaha

De film zat op een paar cliche`s na goed in mekaar en het einde vond ik toch wel verrassend.

een 3.5*

avatar van behangdelul

behangdelul

aardige film, echt weinig bijzonders had graag meer van Bruce Willis willen zien en moss def gaat echt irriteren... 2,5*

avatar van Film Pegasus

Leuke actiefilm, maar ik had wel het gevoel om te kijken naar een openluchtversie van Assault on precinct 13.

Madecineman (moderator films)

Typisch geval van mwhah...
Het plot is behoorlijk onlogisch, eigenlijk slaat het helemaal nergens op (om een klein kruimeldiefje rukt de halve NYPD uit om Manhattan in een paar uur compleet op z'n kop te zetten, met buskaping en al, jaja!). Film is uiteindelijk niet veel meer dab een 1,5 uur durend kat-en-muis, verstop-en-zoek spelletje. De acteerprestaties zijn nogal op de automatische piloot. Willis kan toch echt wel een heel pak beter en overtuigender zijn mannetje staan op het scherm. Ook worden werkelijk alle mogelijke clichés niet geschuwt (het taperecordertje , wie had het niet zien aankomen? Zo standaard dat het bijna lachwekkend werd).
Eigenlijk op grond van het bovenstaande zou deze film misschien krap aan een magere ster mogen komen. Maar ja, eigenlijk was 16 Blocks best vermakelijk met degelijke actiemomenten en niet uitzonderlijk maar ook zeer zeker geen slecht camerawerk.

2.5-je dan maar.

?????

Weet je wel waar de film over ging??

De reden dat de halve NYPD uitrukt is omdat deze zogenaamde kruimeldief geen dief is maar een belangrijke getuige is in een schandaal binnen de NYPD

avatar van Quentin

Quentin

Maar dat weet het halve NYPD toch niet?

aleksa

Kijk, het liep pas uit de hand toen Bruce Willis die agent in die bar neermaaide. De corrupte agenten hadden vervolgens hun eigen redenen om achter ze aan te gaan, maar de rest van de politikorps krijgt alleen te horen dat er een vuurwapen gevaarlijke duo rondloopt die al een agent hebben neergeknald met als opdracht deze zo snel mogelijk uit te schakelen. Tja, vervolgens brengen ze andere mensen in gevaar door een bus te kapen en dan krijg je dus een sneeuwbalaffect.

Bruce Willis in een ander soort rol dan we van hem gewend zijn. Dit keer geen harde bikkel maar het sulletje (met een snor, die op de filmposter verdwenen is????). Het is een film die vlot gemaakt is en makkelijk wegkijkt. Toch is het geen film die blijft hangen, over een paar jaar weet niemand meer waar deze film over ging. Bovendien zitten er een paar plotwendingen in deze film die niet echt geloofwaardig zijn. Al met al een film zonder veel inhoud. Maar voor een regenachtige avond thuis voor de buis, niet teveel nadenken, prima hoor.

aleksa schreef:
Weet je wel waar de film over ging??

Kan nu niet zeggen dat 16 Blocks moeilijk te volgen is, als er een film van begin tot eind eenvoudig te volgen is dan is het deze wel. Dit is iets wat ik overigens de film niet aanreken hoor, maar...

1) Okay het is een (oog)getuige maar hij blijft uiteindelijk een kleine New Yorkse kruimeldief en dat terwijl de tegenpartij bestaat uit gerespecteerde detectives, agenten en iemand met een grote pet op (dus nog belangrijker). Wie o wie gaat de jury geloven???
2) Het lijkt mij dat als je iets geheim wilt houden je juist een sneeuwbaleffect van escalerende situaties ten alle tijde wilt vermijden, er zo min mogelijk andere bij betrokken wilt laten raken.
3) En wie o wie had toch die rol Duct-Tape in z'n binnenzak zitten tijdens de zogenaamde gijzeling om al die krantjes zo kek tegen de ramen van de bus te plakken.

Om maar eens wat punten te noemen die me opvielen.

avatar van ewalk

ewalk

Madecineman schreef:

Om maar eens wat punten te noemen die me opvielen.

1)Het ging er om dat men om wat voor reden dan ook een zaak had tegen de agenten. Die District Attorney wilde hen pakken en voerde onder andere die Eddie Bunker als getuige. Het gaat er maar om of de verdediging overtuigend genoeg is om zijn getuigenis te weerleggen zodat de jury in het voordeel van de agenten beslist.
2) Daar kan ik inkomen. Zij het dat de mogelijkheid bestaat dat ze misschien hadden verwacht dat Willis juist zou worden neergeknald door iemand van zo'n speciale eenheid. Probleem opgelost!
3) Ach, wat gaffertape kan nooit kwaad op de filmset

Madecineman (moderator films)

Het plot komt niet al te sterk op mij over iig. Verbaasde me ook een beetje dat die suffe Jack niet zijn luitenant een belletje gaf (die gast die hem in het begin de opdracht geeft). In plaats daarvan gaat hij als een soort Johnny Rambo in downtown Manhattan te keer.
Aan de andere kant een simpel telefoontje naar z'n baas had waarschijnlijk veel minder reden gegeven voor een aantal spectaculaire stunts en schietpartijen

avatar van passiebloem

passiebloem

Goede film. Niet dat wat we normaal gesproken van Bruce te zien krijgen, maar dat heeft onze pret niet gedrukt. We vonden het een goede film. Anders dan je zou verwachten.

Willis is normaal gesproken de superstoere knalharde agent. Dit keer een beetje een sulletje, maar doet uiteindelijk toch het goede, ook al kost hem dat bijna het leven. 4*

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Oke leuke film voor 1x (ga hem over jaartje wel weer kijken denk) Bruce zet goeie rol neer van zatlap, mankpoot en een stille.. Die Mos Def irriteerde me zo vooral in die auto hele tijd dat slap gelul over..

''Er staan drie mensen (een oud vrouwtje, je beste vriend en de vrouw van je dromen) bij de bushalte en er komt een orkaan.. Je kan er maar 1 redden.. Wat doe je?

Antwoord

''Oh yea, you give the car keys to your best friend and you let him take the old lady to the hospital. You stay at the bus stop with the girl because she's the girl of your dreams, right? So everything is going to be ok. ''

Al met al zeker een vermakelijke film toch 3,5*

avatar van Reinbo

Veel clichees, veel onzin, jammer. Hostage is 10 keer beter. Laat deze maar 2,5*

avatar van Salesboy

Salesboy

Mooi einde, verder een leuke actiefilm die je meesleept tot de laatste minuut. Bekijk ook even het alternatieve eind. 3*

avatar van code9

code9

Ondanks het voorspelbare scenario een redelijk verfrissende actiefilm met een uitgerangeerde, tot hoofdzakelijk bureauwerk veroordeelde alchoholische agent, overtuigend gespeeld door Bruce Willis. Hier en daar wat kleine verrassinkjes houden de spanning in het verhaal, dat overigens vooral overeind blijft door de behoorlijk goede acteerprestaties. Zelfs de onvermijdelijke zwarte zwakkeling die beschermd moet worden –wat een grote valkuil had kunnen zijn- wordt nergens écht irritant.

Verder zorgen de beelden van de volle straten in New York voor een goede sfeer.

Beide eindes op de dvd zijn het nét niet. Het oorspronkelijke einde niet omdat Willis het overleeft en na 2 jaar in de bak te hebben gezeten fijn kaarsjes uitblaast op z’n verjaardagstaart. Tja, het Amerikaanse publiek, hè... Aan de andere kant hoeven ook niet álle happy-ends gelijk de prullenbak in, en zo bekeken kan deze er nog wel mee door.

Het alternatieve einde is evenmin geheel bevredigend omdat Willis welliswaar sterft maar z’n partner de moordaanslag aanvankelijk afblaast. Het feit dat dit in het oorspronkelijke einde níet gebeurt vond ik overtuigender. Een mix tussen beide scenes had wellicht het meeste effect gehad.

Ik vond deze film beter dan het hier en daar onevenwichtige Hostage, dat welliswaar spannender was maar ondermijnt werd door ongeloofwaardige momenten.

16 Blocks is een standaardfilm, maar heel behoorlijk uitgevoerd en daarom het bekijken waard.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Een spannende actie film die blijft boeien tot het einde..

Bruce Willis speelt top!

ONE TO WATCH!

avatar van ylonaih

ylonaih

3,5* Aardige film. Ideaal voor een zo'n 'niet te moelijke film' avond.

Soms was hij wat langdradig.

Bruce Willis speelt zijn rol erg goed. Je herkent hem bijna niet terug.

avatar van lechim

lechim

iets TE standaard :<

mooie verhaal en goeie rol van bruce willis alleen de aktiescenes waren niet spectaculair

4.5

avatar van film88888

film88888

Een film die echt de moeite is. bruce willis speelt hier zo prachtig weeral in he en weeral met zijn pillen en met dat rot karakter zoals in die hard films en the last boyscout. en mos def was ook wel aardig in zijn rol maar zijn stem iriteert mi jprecies dat hij een verkoudheid had of zo. en ik was ook onder de indruk van david morse als de corupte agent die was ook zeer goed in deze film. meer op het einde begon je het drama te zien vond ik. de actie scenes waren zeer goed. de film is juist perfect vind ik maar ja van bruce willis verwacht ik niet zo direkt een bagger film. de film verdient zeker en vast een 4,0.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Niet heel erg origineel maar toch erg de moeite waard om te bekijken

Erg goed acteerwerk, mooie dialogen en vrij goede actiescenes.

avatar van FillumGek

FillumGek

Niet echt bijzonder, maar stijgt toch boven de middelmaat uit. Goed acteerwerk en de nodige plotwendingen.

avatar van partysander

partysander

Imo te standaard en te cliche. Bruce Willis speelde onder zijn kunnen, David Morse probeert het altijd wel, maar komt op een of andere manier nooit altijd volledig goed over. Mos Def zette wel overtuigend de irrante zeurdigere crimineel neer.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Best een redelijke film. Vond hem qua sfeer een beetje op Inside Man lijken maar 16 Blocks vond ik toch beter. Gelukkig hebben ze op de dvd het alternatieve einde, het alternatieve einde gehouden . Ik houdt niet zo van films waar de held op het eind sterft. Nee dit was beter zo.
Mijn stem 3.5*

avatar van leon1970

leon1970

16 blocks

goede aktie film.

Echter geen topper

Maar wel de moeite waard om te hebben gezien.

waardering: ***

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Dit vond ik zeker een goeie actie-film.. Niet echt een keiharde bruce-willis film ofzo.. Maar zeker de moeite waard... Lekker stemmetje heeft die ene Mos def trouwens Haha.. ik geef 3.5 *

avatar van koiboy

koiboy

Wat een goede film zeg. had ik niet verwacht.

Bruce ziet er weer verschrikkelijk uit en doet dat ook lekker overtuigend. maar wat een iritand stemmetje had dat andere mannetje.

avatar van Merel_*

Merel_*

Heb 'm zaterdag gezien. Bruce Willis speelde eens wat anders dan 'de stoere kerel', wat ook wel een keertje mocht.. Vond 't een goeje film, met een verassend eind.. Een 3,5!

avatar van pjutter

pjutter

een en al standaard en cliche,
Bruce Willis speelde een rol zonder betekenis, echt geen bijzondere rol.
de film was extreem sloom, met weinig actiescenes (de enige actiescenes waren erg voorspelbaar, de rest trouwens ook)
Vooral dat met dat bandrecordertje en de ambulances.
te veel langzame conversaties, zodat ik de film alsnog veel te lang vond duren. En van dat gezeik van die donkere kerel werd ik ook echt ziek.
trieste film dit, had er ook al niet veel van verwacht.