menu

Barnyard (2006)

Alternatieve titel: Beestenboel

mijn stem
3,13 (479)
479 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Steve Oedekerk
met de stemmen van Kevin James, Courteney Cox en Danny Glover

Koe Otis en zijn vrienden op de boerderij dollen veel met elkaar en halen geintjes uit met mensen. Wanneer Otis echter plotseling de verantwoordelijkheid over de boerderij krijgt, moet hij zich bewijzen als de leider en zorgen dat de zaken orderlijk verlopen.

  • donderdag om 20:30 uur op TV (Comedy Central)

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=s5soJDEbzIc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kos
2,5
kos
Mr. Boombastic was wel grappig ja en wanneer die hond zich kandidaat stelt als leider, maar verder niet echt al te grappig. Ziet er ook vrij lelijk uit die CGI en de muziek is ook verschrikkelijk.
Kleine 2,5 dan maar.

3,0
De animatie is goed en het kleurgebruik is prachtig. Het verhaal(tje) is zo eentje van 12 in een dozijn, maar best vermakelijk. Net als de soundtrack, met verschillende leuke liedjes. Maar...

Stoere mannelijke koeien met uiers? Ach, de stadse kindertjes van tegenwoordig weten toch niet beter, moet men gedacht hebben. Wat een onvergeeflijke blunder!*)

*) Zelfs Otis cq. Kevin James, oftewel Doug, mijn held van King of Queens, is uitgerust met een uier. Een regelrechte schande is het!

avatar van DieGo
3,0
Raptor schreef:

Nu heb ik eigelijk ook nog een vraag.
Van wie is het nummer dat Ben zingt op de heuvel.


Dat nummer heet I Won't Back Down en wordt in de film gezongen door Sam Elliott. Ook door (onder andere) Johnny Cash gezongen. Prachtig nummer.

Vond de film eigenlijk verrassend vermakelijk. Animatie is aardig, behoorlijk wat leuke grappen en de muziek best om aan te horen. Tel daar een geweldige Kevin James bij op en je hebt een lekkere wegkijk film.

Helaas is het verhaaltje dan weer veel te standaard zodat je einde van mijlenver ziet aankomen.

3*

avatar van maxcomthrilla
2,0
Met uitspraken als: It would be our little secret, gebeurtenissen als de dood van de vader en personages die precies hetzelfde loopje als Sid in Ice Age nabootsen zou je Barnyard natuurlijk kunnen betichten van leentjebuur bij andere films. En natuurlijk kun je de film ook wat slordigheidjes aanrekenen, of zouden er in Amerika daadwerkelijk zulke stieren rondlopen?!

Daarnaast wordt de film vaak onderbroken door enkele levenslessen. Hoe verder de film vordert hoe meer het accent verschuift van beesten en feesten tot laat in de nacht naar verantwoordelijkheid durven te nemen.

Bovendien is het kiezen tussen 2 wat clichéoplossingen als Otis alleen een gevecht aan gaat met de hyena `s . Gelukkig werd er niet gekozen voor de meest ongeloofwaardige oplossing, want een koe die eerst door de hyena `s te kijk wordt gezet en ze vervolgens allemaal te grazen neemt was wat teveel van het goede geweest .

Mocht je nog niet afgeschrikt zijn, dan blijft er een wat standaard verhaal over maar wel erg grappige en meestal mooi gedetailleerde personages in de vorm van dieren maar ook van mensen. Als je door het verhaal heen kijkt en de humor je ligt, zoals bij mij dan zit deze film vol met hilarische gebeurtenissen die in een hoog tempo voorbij razen: de boer die meerdere malen bewusteloos wordt geslagen, de klagende vrouw, de joyride, koetje omver duwen en nog meer van zulke kinderlijke ongein. De makers lijken duidelijk voor een bepaalde doelgroep gekozen te hebben. Getuige de volgende scène: de muis gaat in het oor van een hyena zitten en zegt dit ook, vervolgens reageert de hyena met: help er zit een muis in mijn oor! . Simpel en flauw, maar wel grappig.

Tel daarbij op de heerlijke muziek, mooie kleuren en soms fijne snelle cameravoering en je hebt een film die ongelofelijk lekker wegkijkt, mits je je natuurlijk niet teveel stoort aan eerder genoemde punten. Kleine 4*

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Pas gekeken gezien, en ondanks de vele animatiefilms tegenwoordig, steekt deze er toch wel weer positief uit.
Leuke karakters, erg grappige humor em het ziet er allemaal prachtig uit! Deze zou vergelijkbaar kunnen zijn met een Pixar film.
Heb er erg van genoten, zeker na een half uur is ie lekker bezig.
4*

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Begon wat onozel en had er niet echt goeie verwachtingen in. Maar stelselmatig komen er toch leuke grappen in en krijgen we een grappige animatiefilm te zien. Zeker de laatste tijd zijn er pak mindere geweest: Open Season en Happy Feet bvb waren dikke tegenvallers. Dan is deze wel beter, alhoewel die minder mooi gemaakt is en qua verhaal niet zo speciaal is. De film moet het vooral hebben van de grappen. Op zich is het toch een vermakelijke film geworden, die regelmatig voor een lach zorgde.

avatar van Near_Dark
3,0
OK, dit is een "Nickelodeon Movies" production, dus ik had me wel verwacht aan kiddy-toestanden...
Hij begint vrij spectaculair met in de eerste minuten al de verplichte glijbaanscène, eigen aan dit genre films

Wat me meteen opviel is dat de mannelijke koeien - de stieren dus -
uiers hadden
That's very strange indeed
Nog iets raar: wanneer Ben (de leider) wordt aangevallen door de Coyotes wordt hij gebeten en gekrabt, maar uiterlijk is er geen schrammetje te zien, toch gaat hij er van dood, vreemd...

De eerste 45 minuten is het een écht kinderfilmpje,
altijd maar zingen en dansen, pffffft....
Ik speelde met het gedacht van hem af te zetten.
Maar na die flauwe 1e drie kwartier komt er eindelijk wat emotie in't verhaal en begint het best leuk te worden.

In't begin stak de tekenstijl me tegen, maar naarmate de film vorderde werd die blijkbaar steeds beter...?
Of ik was eraan gewoon geraakt, dat kan ook

Wat het harige, grappige, veelpotige beest uit dat kistje moet voorstellen weet ik nog steeds niet

6/10.
Spijtig van het onnozele begin, naar't einde toe wordt deze film écht wel genietbaar. De scènes met de coyotes zagen er net iets te schrikwekkend uit om hem aan te kunnen raden aan kleine kindjes.
Volgens mij is de doelgroep jonge tieners, maar ik vond hem ook nog best te doen

Filmsite: Barnyard: The Original Party Animals Movie - Official Site - The Barnyard Movie of the Year! - barnyardmovie.com

avatar van Elineloves
3,0
'' See ya around. Get it? "Round"? You're fat. ''

Lekker maan, mannetjeskoeien met uiers. Verder is Barnyard eigenlijk één groot, wandelend op 2 poten, cliché. Otis de koe is altijd wel in voor een lolletje, terwijl hij eigenlijk de grote beschermer moet zijn van alle boerderij dieren. Echt komisch wordt het nergens. Ze raken verstrikt in avonturen waar ze zich uit moeten zien te redden. Ook de stemmen vond ik niet altijd even geslaagd. Sommige dieren kwamen niet echt 'tot leven'. Jammer, want er zitten grote namen achter die stemmen. Kevin James, Courteney Cox, Sam Elliott, Danny Glover, Andie MacDowell... Soms was het ook niet altijd even kindvriendelijk, gezien het er op bepaalde momenten toch best wel 'hard' aan toe ging.

Jammer, hier had veel meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van DonOswaldo
3,0
Filmpje dat nergens echt verveeld maar ook nergens echt leuk weet te worden. De humor die er inzit is veelal te kinderlijk en ook de stemmen zijn so-so. Wel makkelijk verteerbaar.

3*

avatar van Minotaures
3,5
''Okay, no more Red Bull.''

Mijn 1ste Nickelodeon animatie.

Het verhaal speelt zich af op een boerderij. Als de boer keihard aan het werk is met zijn dieren is het net een doodnormale werkdag. Als de boer eenmaal is vertrokken, beginnen alle dieren helemaal los te gaan en non-stop te feesten. Otis is er één van. Hij is een rebelse koe die maar doet waar die zin in heeft en het leven als één grote feest ziet. Totdat hij plotseling benoemd is tot leider van alle dieren op het boerderij. Er is wel een probleem, zijn houding en manier van doen is totaal verschillend vergeleken met iemand die de leiding hoort te nemen. En dit zijn slechts enkele dingen die hij moet veranderen om als leider te gedragen.

De personages worden vertolkt door enkele bekende namen, zoals Kevin James en Danny Glover. De titel zegt al wat voor dieren hierin voorkomen, zo heb je koeien, varkens, kippen, paarden, schapen en geiten. Otis' vriendengroep bestond uit de leuke en grappige personages, Pip the Mouse, Pig the Pig en Freddy the Ferret als voorbeeld. Elk personage heeft zo z'n moment, ook dankzij de ingesproken stem. Ben, Otis' vader, is ook een sterk personage die alle dieren goed aanstuurt. Als vijand heb je hier een groepje coyote's die alle dieren bedreigen en willen aanvallen. De mens speelt ook een kleine rol, want zo heeft de (arme) boer zijn rol om zo nu en dan zijn boerderij te inspecteren, een koppel als buren die van hun buurman gek worden van alle herrie, een groepje jongeren en de politie.

Er zitten wel vele momenten waar ik van moest lachen. Otis' ringtone tijdens een vergadering, feeststijl van de dieren, stemmen wie de leiding moet hebben (Duke the Dog is hier leuk bezig), het (meerdere keren) bewust schoppen van de boer en hun idee om het op te lossen en Otis en zijn vrienden die een avondje buiten de boerderij gaan. Het is niet altijd lachen, want de dood van Otis' vader door een aanval zorgt ook dat de dieren even niet aan feesten denken. En dan heb je uiteindelijk een allerlaatste confrontatie tussen Otis, zijn vrienden tegen enkele tientallen coyotes.

De animatiestijl vind ik wel prima. De figuren, objecten en kleurverbruik is opvallend en zeer aanwezig. Ik kon ook geen negatieve dingen vinden wat betreft stijl. Muziek is ook wel leuk, vooral de nummer Mr. Bombastic van zo'n hele dikke muis.

Er wordt ook veel uit de boerderij gehaald, zo zie je nummer 1 plek waar de dieren te vinden zijn; de schuur natuurlijk. Daarnaast zie je vele weiden, een achtervolging tussen maïsvelden, enkele huizen, waaronder die van de buren en een autosloperij. Je wordt dus met de dieren naar verschillende plekken gebracht.

De speelduur is standaard 85 minuten, het is dus geen lange rit waar je veel met saaiheid en traagheid te maken krijgt. De tempo zit er ook wel goed in. De tijd vliegt wel snel en voor je het weet ben je al een stukje ver.

Net als Over the Hedge, is dit een prima film over animatiedieren waar hun avontuur op hun leefomgeving wordt gehouden.

avatar van Fran
3,0
Dit is nou een grappige film. Heerlijk melig. De humor is, naar mijn mening, meer voor volwassenen dan voor kinderen. Mijn man en ik lagen best wel in een deuk om alle stomme situaties waar Otis en zijn vrienden steeds in kwamen maar dochterlief begreep helemaal niet waar we nou steeds om moesten lachen. Zij vond het een behoorlijk saaie film. Alleen bij het einde waarin het "gevecht" met de cyottes plaatsvond heeft ze behoorlijk zitten lachen.

Sommige scènes zijn voor de allerkleinsten misschien niet helemaal geschikt. Zoals het moment dat de boer de beesten betrapt en hij constant neergetrapt werd door de ezel. Maar ouder dan 5 jaar kan hier makkelijk meekijken. Alhoewel ik stiekem toch denk dat deze film de volwassenen meer aanspreekt dan de kinderen.

avatar van Decec
2,5
Een matige animatie/komedie/familie film...
Een redelijke gemaakt animatie....
Redelijk verhaal...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Geen top animatie film...

Gast
geplaatst: vandaag om 07:50 uur

geplaatst: vandaag om 07:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.