The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
psycholamp
- 1960 berichten
Komaan mensen, wat valt er hier nou te acteren ?
"Oh, ik beng bang ! Oh f*ck, m'n tas met touwen die eigenlijk van levensbelang is, ligt nog aan de andere kant van dat puin !"
"Oh god ! Je hebt gelijk. Nou, we zitten hier echt wel lekker vast hé. Hé, kijk daar even : een haak in de muur. Nou, die is niet van ons Kees." (niemand die zich afvraagt wat er met die mensen gebeurd is !!!!)
"Oh hemel ! Die monsters komen op ons af ! Of zijn het wel monsters ? Misschien was het een man ? (nu moet je ook wel achterlijk zijn om zo'n monster met een man te verwarren).
Alleen had hij groene ogen, tanden die op keukenmessen leken en een laag f*cking slijm over z'n lijf !"
Heeft volgens mij niks met acteren te maken, maar met het script. En ik denk niet dat je binnen twee seconden ziet dat dat geen man was, maar een mutant. Lijkt me ook niet je eerste logische gedachte: Hee, een monster.
En vraag jij je ook af wat er met de mensen gebeurd is, die voor jouw ergens zijn geweest? Lijkt me een vervelende hobby.
Ik zou trouwens ook niet weten hoe je weer aan de andere kant van dat puin zou moeten komen. Graven?
murtcelP
Erg goede horrorfilm, één van de engere van de laatste tijd.
Begint als een spannende avonturenfilm, waarin de situatie van de dames steeds verontruster wordt.
Vanaf dat het horror-gedeelte begint volgen de schrikeffecten elkaar goed op en is het echt een film die je vanaf het puntje van je stoel bekijkt! Mooi hoe de vrouwen steeds meedogenlozer worden in hun acties! De drang om te overleven brengt ze tot het uiterste!
De sfeer in de grotten is geweldig, het wordt alsmaar donkerder als de batterijen van hun zaklampen beginnen op te raken. Het kijken door de camera met nacht-visie doet denken aan The Blair Witch Project en is heel eng! .
De monsters worden gespeeld door echte mensen en zijn in zoverre dus veel realistischer, en dus enger!
****, zo moeten er meer horror-films gemaakt worden!
MissyNador
Ik heb de film gister nacht om 12 uur gekeken. Het is maar dat ik niet veel nachtmerries heb want wat een fantastische hororfilm. Ik heb me geen momet verveeld. Echt niet normaal. Zo spannend allemaal. En al aan het begin begon het spannend te worden. Alleen vind ik het einde nog steeds best vaag. maar 4,0 sterren van mij.
Roseicollis
het begin met die ato was gewoon echt shockerend
Albino Hamster
het begin met die ato was gewoon echt shockerend
zeg dat wel !!! die scene heeft mij nog dagen achtervolgt
hou absoluut niet van horror maar heb deze voor de afwisseling toch maar gekeken
en tegen mijn verwachting vond ik deze gewoon goed !
volgens mij is dit ook geen echte horror
het engste vond ik de auto ongeluk aan het begin
en de eerste * kill* die strot doorbijt scene
deze krijgt van mij een 3
masyna70
Wel een erg donkere film om te kijken. De spanning zit er goed in, vooral in het begin, met behoorlijk aantal schrikmomenten. De 1e helft van de film verveelt niet. De film laat echter te vroeg zien wat er aan de hand is, en dan valt de de opbouw van de spanning weg. Je moet wel tegen dit genre kunnen, bij mij thuis loopt iedereen weg en zit ik verder alleen te kijken.
N_SANE
Ik heb hem dus zojuist gekeken, wilde hem perse snachts kijken. Het is zeker een aardige film! Veel schrikmomenten, lekker verhaallijn, alles loopt goed in elkaar op. Je schrikt telkens zo erg omdat de oorzaak ervan zeer snel gaat. Je wordt in een scene vastgeklemd en kijkt ontzettend goed naar wat er komen gaat en boem .. schrikeffect. Heerlijk, zo horen horror's te zijn. En inderdaad de drang om te overleven en niet telkens te denken van 'samen redden we het wel'. Naast wat kleine schoonheidsfoutjes, dus zeker een aanrader 3,5*
Mug
Ok. Kan iemand mij het einde van deze film uitleggen?
Zie o.a. het spoiler-topic (boven filmbeschrijving, links: spoilertopic).
Statiegeld
Ik heb een klein deel van deze film gemist o.a het auto-ongeluk. De film had heel veel sfeer en ik heb me ook echt een paar kapot geschrokken. Mooie scenes in die grot, ik zou echt van mijn leven niet in zo'n grot willen zitten ook zonder die monsters
. Heel beklemmend allemaal. Het einde vond ik toch behoorlijk tegenvallen. Nu ik de berichten hier doorlees kan ik het einde wel een beetje begrijpen maar ik ben er niet echt blij mee. Vooral omdat na de film echt met zo'n Wat de fuck-gevoel voor de TV zat. Ik zou veel meer tevreden zijn geweest wanneer het eindigde met Sarah die wegreed in de auto Dan was deze film op 4* geeindigd. Nu worden het er:
moviefanatic
Een film hoeft toch niet altijd 'goed' te eindigen?! Dit einde zorgt er mede voor dat je de film niet snel vergeet en vind ik ook helemaal passend.
Amazing
Engste film die ik ooit gezien heb. Heb er heel wat gezien maar dit sloeg alles. Kwam door de angst dat je nergens heen kan, opgesloten bent, niemand die je kan helpen en je vriendinnen die een voor een gedood worden. Vond het na de film gezien te hebben ook niet vreemd om te horen dat er nog nooit zo veel hartaanvallen zijn geweest tijdens een film als in the descent.
Halcyon
Waar heb je dat gehoord/gelezen?
Amazing
Waar heb je dat gehoord/gelezen?
Toen die film in de bios was stond dat in de krant, ging wel over Amerika.
Queto Yurlunyur
Ik vond de grot beangstigender dan de monsters. De eerste helft van de film heeft dan ook de nodige beklemmende en claustrofobische momenten, maar als die groene mannetjes eenmaal vol in beeld zijn, is de spanning er direct af. Daarna herhaalt de film eindeloos dezelfde opzet (stukje lopen - monster verschijnt - monster dood - stukje lopen), terwijl de interactie tussen de personages van clichés aan elkaar hangt. Macdonald is de enige van de cast die hierbij nog enige overtuigingskracht in haar gezichtsuitdrukkingen kan leggen; verder is het acteerwerk ook hopeloos. 2 *
Turkeyloverz
Denk toch dat het reclame is. Zulke teksten trekken vast veel aandacht.
N_SANE
Vond ook de grot een stuk beangstigender dan de monsters zelf. Toen die eenmaal vol in beeld kwamen, was de spanning er direct van af. En vanaf toen werd het ook meteen een slasher: 'monster? Oh, direct killen en op naar de volgende'.
Maar ik zou echt nooit van mijn leven in zo'n grot terecht willen komen. Ook zoals bleek dat er geen uitgang meer was. Wat zal er wel niet door je hoofd gaan op zulke momenten.
Tevens een halve ster verhoogd, nu 4 *.
Het blijkt toch weer dat dit een betere horror in zijn genre is. Vooral het verhaal, de schrikmomenten en het meeleven in de personages vond ik zo goed.
maikel pk
Ik heb deze gekeken toen mensen zeiden dat het een super goede horrorfilm was. Ik vind dat juist niet. Het is zeker geen slechte horrorfilm, maar ook geen echte enge. Het begint leuk en spannend, maar het is elke keer hetzelfde, op een begeven moment weet je precies wanneer en wat er gaat komen. Dat haalt de spanning van de film af, verder is het wel een redelijke film om een keer te bekijken
Puthenaer
Ik ga 'm vanavond bekijken. Je leest niet vaak positieve comments op horror......
Nephilim
The Girl Next Door(2007) nog niet gezien lijkt me *grin* Hoewel eng daar niet zo op zijn plaats is. Meer verschrikkelijk weerzinwekkend.
Anyway 2de keer gezien vandaan en The Descent is zeker 1 van de betere horrorfilms van de laatste 10 jaar.
flups
hehe! eindelijk een horrorfilm waarbij ik gillend op de bank heb gezeten =) ik ben me vaak doodgeschrokken! idd 1 van de betere horrors van de afgelopen jaren..
Tamara95
Ik vond deze film een van de beste horror films. Niet dat het erg eng was maar het was wel heel spannend alleen ik snapte het einde niet zo goed toen uiteindelijk die vrouw uit de grot ontsnpate en andere vermoorde, ik snap niet waarom ze dat deed en toen ze wegreed toen oppeens een vrouw haar vermoorde en toen snapte ik echt niks toen haar dochter weer in beeld kwam met een verjaardagstaart kan iemand me please de einden uitleggen als jullie het ten minste snappen
ik vond het echt een supper gaaf film maar het zou fijn zijn dat ik de einde eindelijk snapte
Stem: 4.5
SalsaLover
Had er weinig van verwacht maar viel goed mee.
De spanning blijft er goed in.
Mooie prestatie van de regisseur.
psycholamp
- 1960 berichten
.Stem: 4.5
Dat ze wegreed had ze alleen maar gedroomd, daarna werd ze wakker in die grot en was er geen uitgang. Met die dochter zal wel betekenen dat ze daarmee verenigd werd in de dood.
Tamara95
oke tnx nu snap ik het
K@i
1 van de zeldzaame horrors die ik wel kon waarderen
Rotsooj
Hehe, eindelijk een pure horror die mij bang heeft gemaakt
Doe net als ik: kijk hem 's avonds met wat vrienden, maak alle lichten uit en zet het geluid wat harder dan normaal. Gegarandeerde schrik!
Cheo
Het eind moest even inzinken maar daardoor zeker geen slecht eind. Zeer goede film
Flipman
Damn! Ik ben er dol op als een film mijn verwachtingen zo kan overtreffen
! Eigenlijk is het verhaal best standaard, en dan vraag je je af of je er, op welke manier en op welk punt in het plot dan ook, nog iets origineels mee kan doen; Neil Marshall heeft bewezen van wel! Dat einde! Bovendien, ik dacht dat de film zo eentje van dertien in een dozijn zo zijn dat hij niet spannend kon zijn, absoluut wel! Welverdiende vierenhalf!
nightbreed
Ik geloof weer in horrorfilms dankzij deze film.
Van de laatste 10 nieuwere horrorfilms die ik heb gezien vielen er een stuk of 8 vies tegen.
Eindelijk eens geen kinderen of hitsige highschoolkids die niet kunnen acteren (hippe jongens en geile meisjes) en die gaan zuipen, blowen en sexen en dan fantasieloos worden vermoord door een dader waar niemand bang van zou worden.
Neen, dit keer volwassen (ja wel jonge natuurlijk) vrouwen die goed konden acteren, mooie schrikmomenten, claustrofobische ervaringen, goede natuurlijke dialogen, mooie 'monsters', goed camerawerk, mooie sfeer, goed script, genoeg bloed en gore en een prachtig einde.
Ik vond alles goed aan deze film en met trots kan ik weer zeggen dat ik een horrorfreak ben

The Descent: Part 2
2009

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Duitse Netflix Original 'Unfamiliar' is een kijkcijferhit: 'Kon niet stoppen met kijken'

In de ban van sensatie 'Heated Rivalry'? Zo stream je vergelijkbare series

Jason Momoa tekent voor hoofdrol in verfilming van succesgame ‘Helldivers’