• 9.370.543 stemmen

Daddy-Long-Legs (1919)

Komedie / Drama | 85 minuten (1998 restored version)

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 85 minuten (1998 restored version)

Alternatieve titel: Daddy Long Legs

Geregisseerd door: Marshall Neilan

Met onder meer: Mary Pickford, Mahlon Hamilton en Milla Davenport

Gesproken taal:

Plot Daddy-Long-Legs

Het weesmeisje Jerusha (Judy) Abbott heeft een moeilijke jeugd in het weeshuis, totdat een mysterieuze weldoener zich over haar ontfermt. Deze weldoener, de rijke Jervis Pendleton, financieert in het geheim haar studie. Na het afronden van haar school is Judy het toonbeeld geworden van een jonge dame. Jervis Pendleton wordt verliefd op haar en zij op hem, zonder dat zij weet dat hij haar vroegere weldoener is. Dit is de eerste verfilming van het bekende boek van Jean Webster.

Judy Abbott

Mrs. Lippett

Miss Pritchard (as Miss Percy Haswell)

Jarvis Pendleton

Mrs. Pendleton

Julia Pendleton

Sallie McBride

Jimmie Mc Bride (as Marshall A. Neilan)

(onvermeld)

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een van de beste Pickford films. Begin was erg sterk, hij werd later wat zwakker

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Mierzoete Webster-verfilming die vooral door toedoen van Mary Pickford en de scènes met de kleine engeltjes een extra laagje schattigheid aan het verhaal toevoegt. De beslissende scène is daarbij ook nog eens briljant geschoten. 4*

avatar van John Milton

John Milton

Mierzoet, engeltjes, schattigheid...

Niet exact de woorden waar ik warm van word, Moviefreak

Voor mij dus een puntje minder. Maar alsnog wel de moeite waard.

avatar van Flavio

Flavio

Begint leuk en soms ook best behoorlijk grappig maar wordt steeds minder. Vreemde keus om van de identiteit van Daddy-Long-Legs een mysterie te maken, als ze maar één personage opvoeren die hem zou kunnen zijn. Had dan ten minste nog één andere langbenig figuur opgevoerd, dit was zo wel een beetje een anticlimax. Filmische onhandigheden kan ik vroege films makkelijk vergeven, slechte scenario's niet. Vanwege het leuke begin en Pickford kom ik nog wel op een voldoende uit.