Genre: Drama / Western
Met onder meer: Tommy Lee Jones, Barry Pepper en Julio Cedillo
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 16 maart 2006
Plot The Three Burials of Melquiades Estrada
"Nobody is beyond redemption."
Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider. Maar wanneer ranch medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada om hem daar opnieuw te begraven. De tocht verloopt niet zonder moeilijkheden.
Pete Perkins
Captain Gomez
Rosa
Lucio
TheRisingSun
Tommy Lee Jones en Barry Pepper. Lijkt me wel interessant! Ook een mooie poster. Ben erg benieuwd.
bram16
Lijkt me ook interessant. De film heeft op het filmfestival van Gent de grote prijs voor beste film gewonnen.
NS
Ik ben deze film vandaag gaan bekijken. En ik vond hem prachtig.
Sterk acteerwerk van Tommy Lee Jones en Barry Pepper, mooie landschappen, heel wat symbolisme, goed uitgewerkte karakters van de personages en op sommige momenten echt grappig!
Deze film heeft me geen minuut verveeld, is erg origineel en daarom vind ik dit een echte aanrader! 4.5 sterretjes krijgt hij van mij.
Insane
Heb de film gisteren bekeken in de bioscoop en ik moet zeggen het eerste uur was zo ontzettend slecht en slaap verwekkend dat ik in de pauze naar buiten ben gelopen.
Het hele verhaal gaat gewoon totaal nergens over en geef deze film dan ook geen ster.
Zeer slecht gewoon
Jonathan Crane
Zeer slecht gewoon
Als je een film niet afkijkt is het nogal moeilijk om hem te beoordelen. Ik neem deze post dus niet echt serieus.
mister blonde
als een film zo slecht is, dat je hem daardoor niet afkijkt, lijkt me dat een valide argument om hem af te kraken.
Jonathan Crane
Maar je kan hem pas echt helemaal beoordelen als je de film ook helemaal hebt gezien. Als je de helft hebt gezien kun je zeggen de eerste helft was slecht. Maar je kan voor jezelf nooit het hele plaatje vormen. Het kan altijd dat er nog een aantal dingen voorbijkomen die wel goed zijn.
Freud
Een verrassend goede film! Ik verwachtte er eigenlijk niet zo gigantisch veel van en het eerste half uur was ik ook heel de tijd afgeleid, maar door de inventieve verhaalstructuur en opbouw begin je toch steeds meer geboeid te geraken. En juist als je denkt dat je alles door hebt met alle flash backs in de juiste volgorde en zo, begint de film eigenlijk pas, en krijg je nog een erg spannend en meeslepend avontuur voorgeschoteld, dat me zelfs meermaals aan The Straight Story deed denken. De personages zijn allemaal erg mooi, misschien wat typisch maar dat hoort eigenlijk ook zo, en de sfeer en de beelden indrukwekkend. En dan is de film ook nog grappig en ontroerend, echt goed gedaan van de makers
Leuke film die helaas nét iets te lang duurt om echt goed te zijn (een eigenschap die wel meer films hadden, die ik op het IFFR zag *kuch*Midnight Pelgrims*kuck*). Verhaal is wel erg leuk en lollig, vond alleen de acties van Jones na verloop van tijd niet helemaal meer geloofwaardig. Waar kwam die ziekelijke behoefte vandaan om Melquiades persé te gaan begraven? En waarom Jones het nodig vond om dan nog driekwart van de film met die lijk rond te gaan zeulen was mij ook niet helemaal duidelijk. Dit wil ik best geloven in een film, alleen moet het wel ergens vandaan komen...
titan
Best een mooie en bij tijd en wijle grappige en ontroerende film, maar ik had nooit het idee dat de vriendschap tussen Pete en Melquiades zo diep zat dat hij hem daarom helemaal in Mexico gaat begraven. Daarnaast zit er nog een joekel van een fout in de film. In het eerste bedrijf hoort Mike Norton een schot en vlak daarna nog eentje. Vervolgens rent hij met zijn broek op zijn knieen naar zijn auto om zijn geweer te pakken. Nadat hij zijn geweer heeft gepakt vuurt hij twee schoten af (naar later blijkt op Melquiades). Dit duurt bij elkaar ongeveer 30 seconden. In het tweede bedrijf zien we de schotenwisseling uit het perspectief van Melquiades en dan is de hele schotenwisseling ineens in 10 seconden gepiept. 3*
Freud
Viel me ook op, maar het is nu niet dat de hele film er door verknoeid wordt of zo he
Volgens mij gaat hij ook niet louter uit vriendschap helemaal naar ginder, ik had de indruk dat hij het net zo goed voor zichzelf deed.
titan
Klopt, het is niet zo dat dit nou voor sterrenaftrek heeft gezorgd. Als hij niet voor vriendschap naar Mexico gaat, waarvoor dan wel?
Freud
Hij deed het uit vriendschap, maar evengoed uit degoutantie over zijn eigen leven en zijn omgeving. Volgens mij had hij zich bij zijn situatie neergelegd voordat Melquiades aankwam, en is hij door hem en zijn optimisme terug wakker geschud. Als juist deze man dan vermoord wordt (niet zo maar vermoord, je zou het kunnen beschouwen alsof Melquiades vermoord werd door de maatschappij waar Pete ook toe behoort en die hij zo verafschuwt) is dat voor Pete des te pijnlijker en zijn tocht is een vorm van boetedoening voor zijn omgeving en zichzelf, maar tegelijk ook een bedevaart naar dat andere leven waar Melquiades van droomde (en dat hij blijkt verzonnen te hebben).

Na het zien van de film kan ik er eigenlijk maar weinig over kwijt. Hij liet me vooral achter met een "ja leuk, en ?" gevoel. Er wordt een verhaaltje vertelt. Niet spannend, niet verrassend. Eigenlijk gewoon saai en erg voorspelbaar. Het onderkoelde dat de film uitstraalt is eigenlijk het enige boeiende, verder vertelt en vertelt en vertelt de film ... over niks eigenlijk.
Volgens mij was het ook compleet toevallig dat er een cameraman in de buurt was, anders was het waarschijnlijk nooit een film geworden. Behalve de scene bij die kruidenmadam werd alles zo troosteloos in beeld gebracht dat ik er bijna van in slaap viel. Einde zweeft tussen aardig en kotmisselijk voorspelbaar cliché. Geen idee aan welke kant van de lijn het nu valt, veel boeide het me ook allemaal niet.
Kan niet zeggen dat ik echt veel slechte dingen gezien heb, maar zo ongelofelijk banaal allemaal. Leek wel een film die met tegenzin in elkaar gebreid was. Er zat totaal geen appeal in dit ding vond ik. 1.5*
olivier
'Three Burials' was een veel vroegere release in belgië gegund en dat geeft met de interessante mogelijkheid om terug te blikken op deze prent. 'Three Burials of Melquiades Estrada' is een absolute parel van een film die schijnbaar geen scenario ofduidelijke boodschap bevat, maar als je iets dieper onder het oppervlakte kijkt een uiterst gevoelige, hartverscheurende prent is die bulkt van het symbolisme zonder krampachtig een metafoor te willen zijn. Much respect. 'Three Burials' behoort zonder enige twijfel tot de mooiste films die 2005 te bieden had en dat betekent heel wat. Maar... hoe meesterlijk tommy lee jones' vertolking en regie ook moge zijn, 'three burials' is geen film die de geschiedenis zal ingaan als klassieker of tijdloos meesterwerk. Vraag ons niet naar de exacte redenen of het waarom, maar 'three burials' is één van die zeldzame parels die gedoemd is om een beetje onder een laagje stof te komen zitten en in de vergetelheid te geraken, zelfs door diegene die de film ervaarden als een absolute prachtprent. Veel films overleven onterecht de tijd en worden geboekstaafd als "klassieker" ('fatal attraction', 'irréversible', 'as good as it gets', 'out of africa' etc), 'three burials' is er één die onterecht niét zal overleven. 4*
Misschien omdat er niks te herinneren valt aan deze film. Niet meer dan onzinnig niemendalletje dat ook onder de oppervlakte niks meer herbergt dan een hoop clichés.
elsterno
Wat een heerlijke film zeg, echt een aanrader! Drama, af en toe wat spanning en humor supermooi samengevoegd.
Heb echt genoten! 4,5*!
zombie
Erg fraaie film, die helaas in het begin erg voorspelbaar is, maar later plaats maakt voor een meer ingetogen sfeervol verhaal. Geen klassieker ben ik bang...
Je hebt je punt in je eerste post al duidelijk gemaakt! Of probeer je nu een discussie los te peuteren?
senseoaddict
Goede film hoor, best fijn om naar te kijken. MaarAmores Perros en 21 Grams vond ik wel sterker
Snow-body
Ik krijg het gevoel dat het Amerikaanse product qua diepgang de laatste jaren op een gezonde manier toeneemt. Deze film "three burials" is hiervan een duidelijk voorbeeld. Wat een heerlijke, maar rauwe, topfilm.
Bedroevend dat de 7 uur voorstelling in Tuschinsky gisteren met amper 10 mensen gevuld was, en dat is nu niet echt een stimulans om meer van dergelijke producten te maken. Jammer.
Ben bang dat het merendeel van de bioscoopgangers toch gaat voor de hapklare brokken.
as
Three Burials is bij vlagen een meditatieve western, in de hedendaagse tijd geschreven, door Guillermo Arriaga. En dat maakte het voor mij vooral interessant om de film te gaan kijken. Deze man is ook verantwoordelijk voor de scripts van Amorres Perros en 21 Grams, en wist me met die films ontzettend te verrassen.
Jones neemt zijn tijd om het verhaal te laten ontvouwen. Er zijn geen erge uitspattingen op welke front dan ook. Het is een beheerste film over verlies, eer en geweten. Jones weet dat verassend goed uiteen te zetten. De laatste jaren heeft de man nou niet echt geweldige rollen gespeeld (prutfilms als Batman Forever en Vulcano), met meestal totaal inwisselbare personages die niets om het lijf hadden. Jones weet hier de juiste toon te houden, zowel als regisseur en als acteur. Hij houdt zich in en daardoor weet hij met zijn trieste ogen en zijn liefde voor zijn vriend, zelfs te ontroeren.
Helaas heeft het script ook een groot euvel. Vrijwel alle bijrollen worden neergezet als stereotypen en karikaturen. Op de momenten dat die in contact komen met de mensen van ´vlees en bloed,´ om het zo maar te zeggen, wordt de film minder meeslepend. Het beste deel van de film concentreert zich vooral om de relatie tussen Jones, Barry Pepper en de dode Estrada. Het is in dit geval wel frappant dat de dode Estrada nog de minste karikatuur is.
brambier
Geef ik je helemaal gelijk in... heb ik ook al eerder gemeld bij een aantal.. ik heb deze film nog niet gezien maar ga dat zeker doen en vooral omdat hier zo slecht over gepost wordt door verschillende.....
tja ik ben nou eenmaal eigenwijs...
likeahurricane
ik ben een beetje ambivalent over deze film. Mooi gefilmd maar niet bijzonder. Verhaal en acteerprestaties zijn ook maar gemiddeld.
De film gaat met name over gemiste kansen en komt daardoor wat troosteloos over. Op zich is de film voor mij ook een gemiste kans
Kortom 3 sterren
Redlop
Clichématige personages in een verhaal op basis van van dik hout zaagt men planken. Tommy Lee Jones als politiek correct aftreksel van John Wayne. 2*
Co Jackso
- 21924 berichten
Prachtige film, ik werd helemaal ingezogen en dat gebeurt niet echt vaak. Waarschijnlijk gelijk met Caché de beste film die ik in 2006 in de bioscoop heb gezien...dus gaat dat zien
donnie B.
ok, net gezien, mooie film!! maar wel 1 vraag. Melquiades wordt in het begin door de sheriff begraven en aan het einde vd film in mexico door personage barry pepper en tommy lee. dus waarom "three" burials ??
Redlop
De eerste keer was hij in de bergen begraven waar hij gevonden werd toen hij door een coyote werd opgevreten.
Mooie, subtiele en onvoorspelbare film. Uitstekend geakteerd en werkelijk fantastisch gefotografeerd door Chris Menges. Knap hoe bepaalde dingen samenkomen en opgelost worden in de film en andere juist weer onuitgesproken en onbestendig blijven. Prima tweede regieklus van Tommy Lee Jones, na het ook al niet onaardige The Good Old Boys.
Sartre44
ik vond dit een heerlijke film heel verzorgd gemaakt. Verrassende wendingen en mooi camera werk.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Conversation
Misdaad / Thriller, 1974

Letters from Iwo Jima
Oorlog / Drama, 2006
mexicotexasillegal immigrationborder patrolusa–mexico borderpromiselijkwoestijnneo-westerncoyote