• 9.378.932 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson en André 3000

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot Four Brothers

"They came home to bury mom... and her killer"

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.

Bobby Mercer

Angel Mercer

Jeremiah "Jerry" Mercer

Detective Fowler

Camille Mercer

avatar van MarkFish

MarkFish

Zeer vermakelijk filmpje. Acteerwerk is gewoon goed, nergens speciaal of schitterend, maar geloofwaardig (je voelde wel een broederband tussen die gasten, vond ik). Ik vind het goed aan het plot dat ze eerste die oudste broer (andre benjamin) verdenken, maar dat later blijkt hoe hij dat heeft proberen te regelen. En dat het jongste broertje dood gaat. Kvind het altijd een beetje slecht als niemand van de goeien zeg maar gewond raakt of overlijdt..

avatar van MarkFish

MarkFish

En die Victor Sweet is ook een mooi personage. Volgens mij heeft Chiwetel Ejiofor goed naar Denzel gekeken in Training Day. Hij speelt echt fucking over the top arrogant en cool. Maar hij doet dat wel met overtuiging, die gast is als personage bijna eng, maar een mooi karakter voor de film. Wel een mooi stukje als hij die dikke en die vrouw van de grond laat eten.

avatar van D-ark

D-ark

In mijn tvgids tv-film wordt deze film erg afgekraakt waarom geen idee.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Hehe eindelijk deze film aangeschaft en ik heb me eigenlijk wel verheugt op deze actie-film, recencie volgt later.

avatar van Skrymir

Skrymir

Echt een goede film dames en heren, een aanrader!

avatar van hessel

hessel

Een prima film. In eerste instantie zou ik hem niet gehuurd hebben, maar na het zien van de score hier op mm toch maar gekeken. ik wou hem eigenlijk niet huren omdat ik dacht weer een ''negers schieten elkaar dood'' film. Uiteindelijk toch blij dat ik hem wel gezien heb. Film begint meteen met het probleem waar de film over gaat; de dood van moeder. Vervolgens komt er een korte beschrijving van de vier broeders (adoptie zonen van moeder) daarna krijg je een wraak actie die opzich best goed in elkaar zit. Veel droge humor. het verhaal is goed te volgen en te begrijpen. Uiteindelijk komt er een redelijk creatief plot aan het einde (vooral hoe de corrupte agent zijn dood vindt) (door van victor sweet vind ik waardeloos en zelfs beetje voorspelbaar)

Wat ik goed vind aan deze film zijn de personages. Het zijn alle vier probleem jongeren die geholpen zijn door hun ''moeder''. Ook is er een zeer goede sfeer in de film gecreëerd, beetje droog, gevoelig en hard. Wat ik slecht vond was de uitdieping van de personages die er eigenlijk helemaal niet was. In het begin werd verteld wie je tegenover je had, maar van de verdere problemen die ze hebben/hadden is niks over naar voren gebracht. Was dit toch gedaan dan had deze film nog wat diepgang gehad.

Desondanks vind ik dat er een hele mooie combinatie is gevonden tussen; een redelijk verhaal, lekker knallen en emoties. Dit zie je in weinig actie films tegenwoordig.

daarom 3*

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

dit is zeker een hele goede film. Een vriend van me had me deze aangeraden want anders had i kdeze film nooit gekeken. Het is wel een goed begin waardoor je weet waar het over gaat. Na de intro is het een beetje varwarend, omdat ik dacht dat het kind uit de intro 1 van de 4 broers waren. Later in de film onstaat hier wel meer duidelijkheid over.

Wat ik erg goed vind aan deze film is dat het een combinatie is van actie, maar tegelijkertijd ook de emotie die de broers uiten en wat ze voor elkaar over hebben. in deze film is ook duidelijk te zien dat ook "harde mannen" emotioneel kunnen zijn.

het is gewoon een film met eigenlijk alles erin.. veel schieten, maar ook emotie, wat deze film ook gewoon maakt tot wat hij nu is.

4,5 ster

Goeie film en een goed verhaal

avatar van Jasp

Jasp

Had na wat trailers een aardig actie-spektakel-weinig-verhaal film verwacht, maar het verhaal bleek toch nog aardig in orde te zijn.

Ook een mooi, koud/hard sfeertje.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Had veel van deze film verwacht, maar vond um uiteindelijk toch wat tegenvallen. Veel actie & geweld. De liefhebbers van vlotte films komen volop aan hun trekken. Goed acteerwerk ook en hier en daar wat humor, al is t wel wat belegen en wat bleekjes.

Tegenvallend vond ik de volstrekte ongeloofwaardogheid van de film en de sterk overtrokken sfeer. Situaties die zelfs in de meest vrijgevochten delen van Detroit, Chicago en NY volstrekt ondenkbaar zijn en die nu en dan wat naar het lachwekkende neigen. Jammer. Had beter gekund.

Uiteindelijk dan maar gemiddeld: 2,5*

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Leuke acties eb verhaal met veel wendingen. Leuk gevonden: vier van die semi-brave gangsters.

avatar van Emirdagli

Emirdagli

wat kan ik zeggen goeie acties goeie wraak verhaal 4.5 ster gefeliciterd

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film met veel actie en spanning!!

Acteurs waren goed en het verhaal vond ik ook top!

avatar van rondh

rondh

Deze film is beter dan ik had verwacht. De actie is top, ondanks dat de film wat traag op gang komt (wat trouwens niet echt een nadeel is in deze film).

Het acteren van de broers is ook goed, en het winterse sfeertje in een buitenwijk van de stad is ook goed gemaakt.

Klein beetje jammer van het einde; ik had daar wat meer actie verwacht. Ik had er trouwens wel vrede mee met het einde.

Voor actiefans is dit een goede aanrader.

avatar van nickey

nickey

goeie actiefilm, spannend

avatar van heimau

heimau

mooie film, veel beter dan ik verwacht had, echt de moeite waard

4 *

avatar van HiLL

HiLL

Zwakjes deze film. Zwak verhaal, zeer matig gespeeld. Hier en daar overdreven actiescenes, waar echt ondermaats wordt gespeeld. Al met al wel aardig om de avond mee door te komen, maar mijn verwachtingen waren stukken hoger. 3*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Superfilm,,

Ik hoop dat er meer van komen..

5*****

avatar van Gehenna

Gehenna

Waarom men zo lyrisch was over dit actievehikel(tje) is mij een volkomen raadsel!

Tergend slecht acteerwerk, nog slechter scenario..en wat met de broers zou gaan gebeuren zou mij een worst zijn geweest.

De actie is wat overblijft, en ook dat stelde mij lichtelijk teleur..Bruckheimer en Bay staan ook niet bepaald bekend om hun hoogstaande subtiele actiefilmpjes..maar de actie is iig overweldigend en vaak zitten die films doorspekt met humor, entertainment ten top! Nee, 4 broertjes was na alle goeds die ik erover had gelezen een hele zware teleurstelling. 2.5*

avatar van Reinbo

ach niets bijzonders, maar best aardig, toch nog een hele krappe 3,5* En ik las wat negatieve reacties op de nasinchronisatie van het woelen der hele wereld, nou bij deze film was het geluid ook er slecht gedubt.

avatar van manja

manja

leuk script, er zit ook een goeie dosis humor in, maar sommige actiescenes sloegen helemaal nergens op.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

goede film, goed verhaal, goede acteurs, niets dan goed dus!

avatar van Vaigun

Vaigun

Four Brothers, wat moet ik eigenlijk er over zeggen behalve dat het gewoon een hele goede film is. Af en toe een beetje van het goede maar goede actie en Mark Wahlberg is gewoon echt goed als toch wel de beste van de vier broers zeker een 3.5

avatar van john constantine

john constantine

Veel beter als dat ik verwacht had. Ik had er al best veel verwacht maar hij was gewoon nog beter als dat ik dacht! Goed verhaal, lekkere actie en een klein beetje drama. Goed acteerwerk. Dit is zeker een aanrader. Toppie!!!!

avatar van Achilles

Achilles

4*..voor elk broer 1

avatar van sluwtje

sluwtje

Goede film, lekker veel actie en een goed verhaal.

Spanning zit er goed in.

avatar van mc ninja

mc ninja

heel zwakke film had er veel meer van verwacht

zo zielig die 4 broers

slecht verhaal zit geen goede actie in

ik verveelde me de hele tijd heb hem na een uurtje uitgezet

ik was in slaap gevallen

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Domme film boordevol domme stoerdoenerij.

Daarnaast slecht verhaal en slechte acteerprestaties etc. etc.

Echt iets voor tieners die van die domme gangsta stijl houden en goedkope actiefilms met ordinair schieten nog niet moe zijn.

(Ik zal nu wel een hoop reacties krijgen maar dat boeit me niet).

avatar van JoeCabot

JoeCabot

L. luchtloper schreef:

goedkope actiefilms met ordinair schieten

Ik denk niet dat dit bij Four Brothers past. Er is denk ik wel allemaal over nagedacht.

avatar van turksoldier_61

turksoldier_61

goede film,goede acteurs,goed verhaal ,dan verwacht je wel dat het een goed film word.en daarom is het een superfilm