• 9.377.249 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, Gary Oldman en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Zweeds en Duits

Releasedatum: 29 mei 1997

Plot The Fifth Element

"There is no future without it."

In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Korben Dallas. Samen moeten ze op zoek naar de andere vier elementen, en hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

Korben Dallas

Jean-Baptiste Emmanuel Zorg

Father Vito Cornelius

General Munro

President Lindberg

avatar van mnrk

mnrk

You not trouble...me Fifth Element....supreme beeing...me protect you !

Heb hem deze keer op Blu-ray gezien...en wat ziet het er dan nog mooier uit allemaal !

Het verhaal is gewoon goed en wordt ook op een leuke manier gebracht.

De gehele aankleding en special effects zijn super en zorgen voor een prima sfeer in deze film.

En dan natuurlijk het acteerwerk, Bruce Willis is gewoon heerlijk op dreef en wordt geweldig bij gestaan door Milla Jovovich en als bad-guy is Gary Oldman natuurlijk super !

Ook de overige rollen worden prima ingevuld met Ian Holm en Chris Tucker

avatar van daxclusive

daxclusive

Prima filmpje vooral op blu-ray.

De kleuren en beelden komen voor een Actie / Sciencefiction gewoon veel beter uit met The Fifth Element. Natuurlijk weer top presentaties van Bruce Willis.

avatar van puckb96

puckb96

Heb ik het of sterft Zorg nou precies op dezelfde manier als Norman Steinfeld in Leon? Ja

Bommetje!

avatar van El  Loco

El Loco

The Fifth Element was mijn eerste kennismaking met Bruce Willis en meteen was ik verkocht. Niet alleen door de acteur, maar ook door de geweldige film. Als kind ( en nu ook trouwens) vond ik alles geweldig aan deze film. De futuristische auto’s die langs de gebouwen heen vliegen, de ruimtewezens, het cruiseschip en natuurlijk het geweldige werk van Bruce Willis en Milla Jovovich. Ik had vandaag dan maar besloten om die mooie herinneringen nog eens op te halen en te genieten van dit spektakel.

Eerst krijgen we een intro te zien, waarbij we terechtkomen in Egypte in het jaar 1914. Een stel ruimtewezens waarschuwt een priester voor een naderende oorlog, die alleen maar gewonnen kan worden door het “vijfde element”. Algauw verplaatst de film zich naar het 300 jaar latere New York, waar we kennismaken met de nogal slordige taxichauffeur Korben Dallas, gespeeld door Bruce Willis. Even later maken we ook kennis met de tweede hoofdrolspeelster Leeloo, gespeeld door Milla Jovovich. Ze werd gereconstrueerd door een stukje van het vijfde element dat is teruggevonden, maar ze weet snel te ontsnappen en belandt even later in de taxi van Korben Dallas. Samen moeten ze de overige 4 elementen in bezit proberen te krijgen om de mensheid te redden.

Vanaf het eerste ritje met Dallas’ taxi laat de film je geen minuut los en belanden we van de ene geweldige scène in de andere. De scène met de achtervolging heb ik altijd al geweldig gevonden. De vliegende auto’s die door de straten van het even hectische New York razen. Het absolute hoogtepunt van de film is het operaconcert van diva Plavalaguna. Het mooie aan dit stuk is dat de beelden vanuit de operazaal worden afgewisseld met de beelden van de vechtende Leeloo.

Luc Besson heeft werkelijk iets prachtigs van deze film gemaakt. Niet alleen het verhaal en het camerawerk zijn prachtig, ook het acteerwerk is van een erg hoog niveau. Bruce Willis is weer de coole actieheld die we kennen als vanouds met hier en daar een leuke oneliner. Milla Jovovich moet het niet onderdoen als het tot leven verwekte “vijfde element”. De wisselwerking tussen die 2 is erg goed. In het begin verloopt de communicatie behoorlijk stroef, maar naarmate het verhaal vordert, vormen ze een uitstekend duo. Zelfs Chris Tucker doet het erg goed. Door zijn grappig kapsel, kledij en hysterisch gedoe is hij een prima toevoeging aan de cast. Wat The Fifth Element dan nog nodig had was een badguy van hetzelfde niveau. Die rol was weggelegd voor een uitstekende Gary Oldman, die op een knappe wijze zijn personage Zorg neerzet.

The Fifth Element is gewoon 2 uur lang puur genieten van een prachtig spektakel.

avatar van Humphrey

Humphrey

Een sci-fi film zonder uitschieters met een matige Bruce Willis. Gelukkig is er nog Milla Jovovich die het geheel prima bijkleurt. 3*.

avatar van YoG

YoG

mrwhite schreef:

"leeloo multipass"

heel schattig ja! Jovovich is erg leuk om naar te kijken.. ze ziet eruit als een grown up Pippi Langkous

Erg vermakelijke film.. wat simpel verhaaltje maar dat wordt flink verdoezelt door de mooie regie..

Die album covers zijn wel erg lelijk. Ik dacht even met een b-film te maken te hebben.. hoe anders bleek dát te zijn...!

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

The Fifth Element is een heelijke film met geweldig idiote humor, leuke actievolle momenten. Tel daar het goede acteren van Bruce Willis en vooral Milla Jovovich bovenop en je hebt de juiste ingrediënten voor een zeer vermakelijke film!

The Fifth Element is twee uur lang vermaak! Goed 4,0*

avatar van zxstyle

zxstyle

Deze film kon mij niet overtuigen, hoewel je van alle kanten ziet dat er op geld niet bespaard werd.

Ten eerste was het verhaal zeer voorspelbaar en zijn er nog 10 van dit soort films. Ten tweede spraken de karakters mij niet aan. Bijvoorbeeld mr. evil, die overigens goed acteerde, maar er erg ongeloofwaardig uitzag. Zo zijn er een aantal puntjes waardoor ik deze film niet serieus kan nemen en zeker geen hoge score kan geven.

avatar van K. V.

K. V.

Het is toch een speciale film. Er zit wel voor elk wat wils in: sciencefiction, vreemde personages, actie, humor, ... en ook heel wat bekend volk: Bruce Willis, Gary Oldman, Milla Jovovich, Luke Perry (wel klein rolletje), Chris Tucker (een wel heel opvallende rol ).

De ruimtewezens zagen er niet echt realistisch uit , maar de film was de moeite om te bekijken.

avatar van cloffie

cloffie

Heerlijke movie van Luc Besson. Bij de intro was ik gelijk verkocht en geboeid tot het einde! Qua opinie zag ik dat ik op een lijk zat met "El Loco" 's recensie hierboven, dus quote ik hem deels nogmaals:

El Loco schreef:

avatar van Insignificance

Insignificance

Hadden Besson's vorige films nog excentrieke kanten, hier is het 100% extravagant en zo zie ik 'm (blijkbaar) het liefst. Van de pot gerukte onzin, maar wel allemaal vol overgave en drive gemaakt. Erg kleurrijke film met geweldige decors, uitdossingen, onzinnige sci-fi dingetjes en referenties. Zo'n scene als die rondom Korben's appartement, waar zo'n beetje iedereen bij elkaar komt; het gaat nergens over, maar het draait als een tierelier.

Boordevol aardige ideetjes en geintjes en dan gaat er wel eens wat mis, maar veel tijd om je er aan te ergeren is er niet. Zelfs de plot krijgt het spul niet aan het haperen. Serra's bijdrage is helaas weer te vaak stomvervelend (de taxirace ging nog bijna kopje onder door die Arabische muziek) en ik had zonder Leeloo's gedoe rond de W (en even later de L) gekund, maar ach. Het kan wat hebben na die witte poes en Mr. Kim's zwevende snacktent.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ziet er ten eerste geweldig uit op Blu-Ray, mooier dan sommige nieuwere films zelfs!

De film zelf is geweldig, lekker vlot en word steeds doorgedraaider, leek af en toe een parodie op zichzelf, en dan gary oldman met een verkeerd accent en kapsel, heerlijk.

Geweldige film, vermaakt elke minuut en lekker creatief!

avatar van Mescalino

Mescalino

herzien en verhoog hem toch naar 5 sterren

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer sterke sciencefiction.

Het verhaal liep werkelijk over van de fantasie. De setting in de toekomst was tot in de details verzorgd en hier en daar wist er zelfs wat humor binnen te sluipen. De rol van extravagante nicht is Chris Tucker op het lijf geschreven. Dit moet de eerste film zijn waarin Tucker meespeelt waarbij ik niet na tien minuten al de onweerstaanbare drang voel opborrelen om mijn tv van het balkon te gooien en mijn ogen te wassen met javel. Alls clowneske travestiet komen 's mans kwaliteiten pas ten volle tot hun recht. Eigenlijk was iedereen perfect gecast. Behalve Milo Jovovich dan, maar die vrouw kan dan ook totaal niet acteren. Ook in deze Fifth Element was ze dus van geen enkele meerwaarde.

Het verhaal was niet veel soeps, maar wat een fantastische film.

avatar van Captain Willard

Captain Willard

Bruce Willis en Milla Jovovich op hun best. Grappige verschijningen. Heel leuk. Verveelt geen moment.

avatar van RuudC

RuudC

The Fifth Element is een onvervalste science fictionklassieker. De te leuker is het om te zien dat er in het begin een heuse ode voorbij komt aan Metropolis. De stedelijke scenes zijn bijna exact als die van Fritz Langs meesterwerk. Voor de rest staat The Fifth Element volledig op zichzelf. Een erg vermakelijke film. Weliswaar de zoveelste die gaat over de totale vernietiging van de aarde. Het geheel wordt gebracht met goede scheut humor. Bruce Willis zet een sterke rol neer, maar ook (de heel jonge) Milla Jovovich is erg aandoenlijk.

Het is een gaaf SF avontuur met veel actie. Er wordt niet op een specifiek iets vastgepind. We krijgen tenslotte vliegende auto’s voorgeschoteld, agressieve aliens, een toffe schurk gespeeld door Gary Oldman en ruimtecruiseschepen. Zie het maar als een erg afwisselende achtbaanrit. Regelmatig lekker over de top. Erg vermakelijk!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ontzettend leuke film.

De film heeft alles wat ik leuk vind: actie, humor, Bruce Willis en speelt zich af in de toekomst. Top. Altijd leuk om Bruce te zien een semi humor actie film. De kostuums, special effects en vooral de setting was echt super. Chris Tucker en The Mondoshawans waren ook een leuke toevoeging en zorgden voor veel humor.

avatar van jappieBM

jappieBM

deze film was bij vlagen meer een flauwe komedie dan de science-fiction/actie film waar die op moviemeter voor moet door gaan. Redelijk geslaagde grappen en grappige situaties worden afgewisseld met redelijke actie-scenes.

Milla jovovich en met name Bruce Willis spelen zeer goed. Gary oldman, een acteur die ik normaal wel tof vind zet mijns inziens een slechte rol neer, en overtuigt totaal niet.

Het verhaal is vrij standaard,niet verrassend, en wordt daarnaast te ver naar achter gedrukt ten gunste van wat "lollige" sidetracks, maar wat ten koste gaat van de verhaal beleving.

Zoals RuudC al zegt.. Een achtbaanrit. Ik zie dit echter niet als iets positiefs. het gaat een beetje van de hak op de tak met dan een plotselinge goede climax.

Een stuurloze film die noch als komedie, noch als actiefilm echt sterk is. Toch wel een voldoende voor de losse componenten maar.

avatar van Spetie

The Fifth Element is zo’n film die best bekend is, maar die ik door de jaren heen altijd links liet liggen. Ik had namelijk altijd het idee, dat dit niet echt iets voor mij zou zijn. Via via heb ik een tijd geleden de DVD in bezit gekregen en gisteravond besloten om deze film toch maar een kans te geven. De andere films, die ik tot nu toe van Besson zag bevielen namelijk ook wel.

Ondanks dat The Fifth Element wel de minste film is, die ik tot nu toe zag, is het wel een vermakelijk werkje geworden. Je kunt Besson een hoop verwijten, maar niet dat hij geen creatieve geest heeft. De futuristische wereld die hier wordt getoond ziet er leuk vormgegeven uit, en is best grappig. Humor is ook hetgeen waar de Fifth Element het van wil en moet hebben. Spanning is er niet of nauwelijks, maar daar lijkt Besson ook niet op uit te zijn geweest. De acteurs zijn in ieder geval wisselend. Verrassend genoeg vond ik Milla Jovovich de beste van allemaal. Haar accent en maniertjes zijn erg grappig en vooral de scène, waarbij zij gelijktijdig met de opera meevecht en beweegt, is echt geweldig en het absolute hoogtepunt.

Dieptepunten zijn er ook, want de rol van Chris Tucker is namelijk verre van grappig. Tjonge jonge wat was hij irritant bezig en echt verre van leuk. De rest van de cast zweeft tussen de twee reeds genoemde acteurs in. Gelukkig zit er genoeg goeds in, om de film niet door Tucker te laten verpesten. De vormgeving, de originaliteit en de toch wel erg sterke rol van Jovovich zijn voldoende om de film te redden. Verder gaat de tijd, ondanks dat niet alles even leuk is, toch wel redelijk snel voorbij. In ieder geval heb ik geen spijt dat ik dit uiteindelijk toch een kans heb gegeven.

avatar van yesplease

yesplease

Een goed voorbeeld van hoe een scifi/actie film door humor nog veel beter kan worden.

Overigens is het juist de bedoeling dat Chris Tucker een verwende irritante DJ is, en lijkt mij zijn rol niet eenvoudig om te spelen.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

U was groener dan ooit!

Wat voor groen?!

ehmmm...kristalgroen

bzzzzzzzzzz

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Complete film met leuke personages. Film blijft tot het einde boeien, mede door de portie humor afgewisseld door de nodige actie. De film is spannend en komisch tegelijkertijd! Vaak gaat het een ten koste van het ander, maar dat is bij deze klassieker zeker niet het geval!

avatar van the new guy

the new guy

Gisteren herzien. Ik schrok eigenlijk van mijn hoge waardering, daarom moest ik m herzien. Maar mijn waardering blijft onverminderd hoog! Heerlijke film, met een mooie kijk op de toekomst. Vooral de details in bijvoorbeeld de sigaretten vind ik wel een waardevolle toevoeging.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Helaas, ik had me heel erg lang verheugd op het kijken van deze film. Heb deze week bij de aanschaf van een nieuwe home-cinema set The Fifth Element op blu-ray gekocht en ben helaas behoorlijk teleurgesteld. De film heeft een leuke futuristische wereld met prachtige decors maar qua kostuums deed het me helaas toch te vaak aan de erbarmelijke serie 'The Power Rangers' denken waarbij wat rubber mij niet weet te overtuigen dat we het over een leger van aliens hebben. Verder zitten er in de vormgeving veel creatieve fondsten maar het verhaal is te saai en oppervlakkig om te boeien en er ligt te veel gewicht bij de flauwe humor van vaak hoogst irritante personages. Als het script nou eens net zo veel aandacht had gekregen als de decors had Luc Besoon hier een veel mooier werkje van kunnen maken.

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Wat een ballenfilm

avatar van chack

chack

Mmmz, ik twijfel. Zat het te kijken en het leek de fucking Muppetshow wel.

Afgezet dus.

Maar nu ik de reacties hier lees, twijfel ik of ik deze film misschien toch moet afkijken.

avatar van zxstyle

zxstyle

chack schreef:

Mmmz, ik twijfel. Zat het te kijken en het leek de fucking Muppetshow wel.

Afgezet dus.

Nee hoor, als je het eerste deel al niet leuk vond net zoals ik, is het tweede deel verplicht kijken tijdverspilling .

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

zxstyle schreef:

2e deel? Van deze film bedoel je??

avatar van mrwhite

mrwhite

Hij zal wel het 2de deel van de film bedoelen denk ik.

avatar van kalehein

kalehein

Film uit '97 en ik heb hem nog nooit gezien, dat is één!

Bruce Willis en Mila Jovovich, dat is al twee!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zit hem nu voor de allereerste keer te kijken.