• 9.373.998 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, Gary Oldman en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Zweeds en Duits

Releasedatum: 29 mei 1997

Plot The Fifth Element

"There is no future without it."

In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Korben Dallas. Samen moeten ze op zoek naar de andere vier elementen, en hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

Korben Dallas

flicks

mooie science fiction 3.5 sterren, met een redelijk verhaal 3.5 sterren

avatar van KillaJah

KillaJah

Ik vond vooral de aparte muziek in de film erg knap, de raï in de achtervolgingsscene en de operamuziek. erg knap

Afgrijselijk slechte film met een debiel religieus kutverhaaltje. Zeer irritante rollen voor Oldman, Jovovich en Chris Tucker. De laatste is sowieso altijd verschrikkelijk irritant.

Ik werd er gewoon agressief van en ik wil deze film nooit meer zien.

avatar van Phooze

Phooze

Saving Pvt. Pyle schreef:

Vond je niet dat het religieuze wel heel erg op de hak genomen werd? En dat het allemaal wel erg over de top is? (Verkeerslichten in outer-space, zwijnen met geweren, over-de-top militairen, hitler imitatie etc. etc.)

avatar van Thari

Thari

Linda schreef:

ijzersterke film

leuke combinatie van actie , sf en

nog een klein beetje komisch ook.

vond dat met die stad en vliegende auto's ook wel grappig. en bruce willis is perfect voor de rol. 5 sterren

you are fired!!

avatar van Linda

Linda

Hehe ja dat was een van de leukste stukjes!

(Dat ik trouwens ooit 5 sterren voor deze film heb gegeven :S )

Als het op mindless entertainment aankomt, één van de leukste films die ik al gezien heb. Kleurrijk in elk opzicht, met een paar leuke vette knipogen. 't Is op zich een zeer komische film, maar heb de indruk dat dat hier aan sommigen voorbij is gegaan. Genre staat volgens mij ook totaal fout, aangezien het vooraleerst toch een comedy/parodie is op al die SF verhaaltjes, van Star Wars tot Alien tot Blade Runner.

Prachtig om zien, prachtig om horen. Eigenlijk verdient de een vette 4*, maar dankzij het shot met het Bruce Lee handje tijdens de opera krijgt ie er nog een halfje bij. Een beetje overdreven, maar kan eigenlijk niks misvinden met deze film

avatar van doncorleone

doncorleone

mmmm...

Op zich is deze film wel cool natuurlijk (vooral die DJ!!!!) .

Ook de vliegende taxis, de costuums en SF grapjes maken deze film tot een soort SF cult film.

Ben alleen bang dat de special effects snel gedateerd zullen zijn.

En dan blijft er dus een redelijk grappige film over met een ongelooflijk slap verhaaltje!!!!

daarom 3*

overigens: de casting van de mooiste vrouw ter wereld had ook wel wat zorgvuldiger gekunt.

avatar van Esteban

Esteban

Kutfilm op élk gebied. Flauw kinderlijk entertainment en als parodie / komedie faalt hij compleet.

The Fifth Element *

avatar van MarkFish

MarkFish

Echt een leuk, verfrissend, filmpje. Chris tucker vink erg grappig. Gary oldman is lekker slechte schurk, erg cool. En de film heeft een leuk verhaal. Niet te pretentieus, gewoon leuk. 3,5 *

avatar van John Doe

John Doe

Esteban schreef:

The Fifth Element *

op elk gebied?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Van een film als dit moet je echt houden. Verdeelde reacties troef dus bij deze science fiction-actiekomedie. Persoonlijk ben ik ook niet echt een fan van deze ietwat over the top , soms kinderlijke en op bepaalde momenten allesbehalve boeiende film. Het verhaal is erg vaag en uitzonderlijk. Alles wordt erg overdreven voorgesteld en kan niet echt boeien. The fith element heeft wel een unieke visuele stijl die zorgt voor een sfeervol en komisch toekomstbeeld. De casting is op zijn minst eigenaardig te noemen. Ik vind het vooral raar dat Willis hiervoor heeft getekent. Willis geeft de film wel een positieve impuls , hij acteert erg vermakelijk. Garry Oldman is wel geschikt voor "over the top"- rollen als dit ( zie leon) en past dus perfect bij the fifth element. Hetzelfde gelt voor Milla Jovovich . Chris Tucker is in het begin grenzenloos irritant maar ,naar het einde toe, zorgt hij nog voor wat humor. Humor heeft deze film genoeg al is het soms van een irritant en kinderlijk niveau. Toch bezit the fifth element enkele erg sterke, sfeervolle scenes. Naar het einde toe , is de film erg vermakelijk. Ik kan mij wel voorstellen dat velen mensen dit een walgelijke film vinden . Anderen zulllen het dan weer bestempelen als een erg leuke actiekomedie. The fifth element is verre van slecht maar zeker niet perfect. Al met al toch goed voor 3 a 3,5*.

avatar van eerdekes

eerdekes

Wat 'n mooie film.

De film is overladen met zoveel prachtige effecten.

Maar behaald niet de klasse van bv. the matrix ( waarvan ik de effecten geniaal vind )

Een matig verhaal met 'n iets wat verwacht einde.

Maar daar stoorde ik me niet aan tijdens het bekijken van de film.

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Dit is eigenlijk een van de weinige sf-films waar ik met plezier naar heb gekeken. Goeie sfeer, mooie beelden en een komische Chris Tucker. Ik kan me voorstellen dat als je een fan bent van het genre, je dit een klotefilm vindt omdat je je niet serieus genomen voelt.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Wel een leuke film maar meer ook niet. Alles ziet er wel leuk uit en zo alleen het verhaal is niet erg sterk. Wat deze film vooral zo leuk maakt is de humor die erin is verwerkt. Het is eigenlijk een knipoog naar de vele science fiction films die er zijn gemaakt en dit maakt de film toch wel bijzonder.

3,5 ster

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Vermaak is het credo in deze film waarin best ook nog wel een leuk verhaal zit verwerkt (oke aarde bedreigd door aliens klinkt niet echt vernieuwend) en leuke humor zit. Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem zag maar vroeger was het toch wel een van mijn favoriete films. Het sfeertje in de film was alleraardigst en Milla kwam ook eens tot haar recht (Jean d'Arc ). Ik denk dan ook vooral leuk voor de wat jongere generatie.

avatar van Fabrice

Fabrice

'Eén van de meest opmerkelijke wetenswaardigheden van de virtuoze sciencefictionfilm ‘The Fifth Element’ is dat Luc Besson het scenario schreef toen hij zestien jaar oud was.'

Right, dat verklaard alles zou ik zeggen - maar smaken verschillen natuurlijk.

0.5 *

avatar van morpheus

morpheus

Wat dachten ze toen ze die buitenaardsen creerden, die waren echt lachwekkend slecht. Althans dat vond ik dan....

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Tja , het is even wennen die aliens maar het was denk ik wel de bedoeling om doelvol geen effecten te gebruiken en van die rare pakken te maken , dit paste wel nog bij de sfeer van de film.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

morpheus schreef:

Die is juist de bedoeling van de film, deze film neemt zichzelf totaal niet serieus vandaar dat ze zulke buitenaardsen maakten. Dit zorgt juist voor een grappige sfeer in de film.

avatar van The Eye

The Eye

4* voor het visuele spectakel en de gave verhaallijn, de bizarre creaturen etc. Toffe film. Oh ja en Oldman was weer lekker evil

avatar van gemaster

gemaster

Erg leuke wegkijkfilm. De special effects zagen er mooi uit, Jovovich was nog mooier, de humor was grappig. 4,5 zou dus in het vooruitzicht liggen? Nou nee, want de hoogst irritante Chris Tucker moet weer eens laten zien wat een ongetalenteerde Eddie Murphy kloon hij is. Door deze verschrikkelijke miskleun moet ik de score bijstellen naar 4 sterretjes. Ook niet mis natuurlijk.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film is echt 1 groot rariteitenkabinet, en Besson wist toen hij af was nog niet of het nou echt een komedie moest worden of een wat serieuzere s/f film.

Waaaazig.

avatar van djelle

djelle

Mindere film van Luc Besson. Het is zeker niet voor iedereen. Alles was een beetje in het overdrevene getrokken en extreem bizar. Visueel qua decors, opmaak, omgeving en effecten was het wel een hoogvlieger. Origineel was het ook, maar als parodie is het een beetje onnodig en ook niet echt grappig te noemen. De actiescenes waren dan wel weer goed gemaakt en de filmstijl was wederom heel mooi. De film heeft zijn goeie tot zeer goeie kanten (visueel, actiescenes, filmstijl, effecten...) maar het geheel houdt niet veel steek en is niet altijd vermakelijk.

Niet mijn favoriete Besson-film. (1,5)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

lang geleden, maar ik weet dat ik ***^ kwijt kan aan deze film.

Geweldige film, nog nooit een sf film gezien die aan de ene kant zo over de top is en aan de andere kant zo subtiel in elkaar zit. hier geen slijmerige aliens of species, maar gewoon lelijke monsters zonder slijmspoor. ook vindt ik het mooi dat de film groten deels overdag afspeeld, in plaats van altijd maar snacht's en in het donker. echt een zonder twijfel 4.5*

avatar van THE NIGHT FLIER

THE NIGHT FLIER

THE NIGHT FLIER!!

Ik heb vandaag nog de film gekeken, van een buurvrouw geleend!!

En ik zou je eerlijk zeggen, ik heb hem een hele tijd geleden (vroeger) ook al gezien, dus mijn officiele mening is eigenlijk dat ik de film wel redelijk mooi vind, omdat hij sterk zit in het verhaal!!

Ik ben altijd dol op films waar wezens/aliens in voorkomen die kunnen veranderen in bijvoorbeeld mensen, en dat zie je in de film, één zin: dit is een aanrader voor veel mensen, maar je moet de film niet te persoonlijk nemen!! Dankjewel

avatar van jedymaster

jedymaster

Mooie film met mooie beelden en een goed verhaal. De rol van Milla Jovovich is letterlijk op haar lijf geschreven.

avatar van Menghini

Menghini

Grappig verhaaltje, heb me steeds vermaakt. Het is niet echt een hoogstandje (mijns inziens) en eerder een parodie op alle SF, maar dan wel een goed gelukte parodie!

3½*

avatar van Nieke

Nieke

Sterke beelden, grappige Willis, ratelende Jovovich en gekke Rock.

Alles om deze film een 3.5* te geven, kijkt ontspannen weg