• 9.373.111 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, Gary Oldman en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Zweeds en Duits

Releasedatum: 29 mei 1997

Plot The Fifth Element

"There is no future without it."

In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Korben Dallas. Samen moeten ze op zoek naar de andere vier elementen, en hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

Korben Dallas

Jean-Baptiste Emmanuel Zorg

Father Vito Cornelius

General Munro

President Lindberg

Jordy

De film zit zo barstensvol mooie special effects, komische momenten en heerlijke personages dat het me allemaal erg weinig uitmaakte hoe matig het verhaaltje eigenlijk is. De film is een opeenvolging van de ene geweldige scene na de andere, met voor mij als hoogtepunten de achtervolgingen in de "straten" van New York, de thuisbreng-Chinees en een prachtige opera-scene richting het eind. Erg komisch ook zijn Gary Oldman als Hitler-kloon met een Texaans accent, en Chris Tucker als nichterige DJ. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik vond hem eigenlijk niet zo heel goed.

avatar van neo

neo

prachtige visuele effecten en veel humor.het hoogtepunt is de taxi achtervolging.4 sterren

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Leuke science fiction film, maar deed me niet echt veel, was wel grappig en zag er ook wel mooi uit, maar het had niks bijzonders, 3 sterren dan ook.

avatar van BS

BS

goeie bruce,goede special effects,leuk verhaal, erg komisch (vooral die nicht)en een heel happy end.erg vermakelijk.4 sterren.

Jordy, ik hoop voor je dat je niet meer dan 53,- betaald hebt.

Jordy

Fl. 38 inclusief verzenden vanuit Australië, hoezo?

Dat is wel heel goedkoop ja. Ik kon het me haast niet voorstellen dat 't daar inderdaad goedkoper is..

Jordy

bij ezydvd.com.au waren/zijn een boel dvd's in de aanbieding voor 25 AUS dollar, is nog geen 30 gulden geloof ik, plus de verzendkosten dan nog

Goeie tip dus! Alleen moet ik tot mijn spijt bekennen dat ik nog geen dvd-speler heb

Jos2

Rotzooi van een overschatte filmmaker.

avatar van Wouter

Dit is nu echt zo'n film waarvan iedereen zal denken dat ik corrigerend stem, maar ik kan er echt niet meer voor geven dan een 0,5. Ik vond het vreselijk. Misschien als ik hem nog een keer zie denk ik er anders over, maar voorlopig hou ik het maar hierbij.

avatar van neo

neo

dus je vond de parodieën op andere films niet leuk,de humor niks en de special effects waren die dan niet goed??

avatar van Wouter

De effecten waren dan misschien technisch goed gedaan, ik vond ze qua design niet mooi. De humor was tenenkrommend.

avatar van andolini

andolini

Slecht....Bruce Willis weet ze wel uit te kiezen, of de beste of wel de allerslechtste scripts.

avatar van Eva

Eva

Was was die Tucker vervelend en die Oldman slecht...

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Dit vind ik een hartstikke leuke film, een van de beste !!!!!!! Jammer dat ie zo weinig op tv komt.

avatar van Grijns

Grijns

ik kna naar deze film blijven kijken. Geweldig!! De perfecte combinatie van actie, verhaal, komedie en diepgang

Jos2

Diepgang zelfs. Toe maar. Ik vond het een hysterische, slechte film, met lelijke design, een stom verhaal en slecht spel.

avatar van aburefan

aburefan

jos2/wouter/eva zijn jullie het ooit niet met elkaar eens?

Jos2

Ja hoor. Bijv. over A Room with a view. Maar nog vaker, hoor.

avatar van aburefan

aburefan

erg vermakelijk maar sommige scenes met die Leeloo vond ik een beetje overdreven

avatar van narva77

narva77 (crew films)

PIPELOI

avatar van darkcity

darkcity

Zeer goeie film. Perfecte mix van alles dat je in een film kan bedenken ! Mooie beelden en mooie muziek. Dat met Leeloo is wel grappig en Chris tucker is ook redelijk grappig hier. *****.

avatar van Linda

Linda

ijzersterke film

leuke combinatie van actie , sf en

nog een klein beetje komisch ook.

vond dat met die stad en vliegende auto's ook wel grappig. en bruce willis is perfect voor de rol. 5 sterren

avatar van jester

jester

Erg leuke film, met een prachtige art-direction (zelden zulke bijzondere aliens gezien). Ook een mooi beeld van de toekomst, met het stadsverkeer in de lucht, en de lunch aan huis. 4 sterren.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Leuke science-fiction film, met wel degelijk een apart design (doch niet origineel, denk aan Blade Runner) een leuk verhaal(tje), en een geweldige soundtrack. Jammer dat de acteerprestaties zo slecht zijn, net als het overdreven einde. 3*

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Mooie film maar sommige stukjes zijn wel erg afgekeken van starwars. maar goed bruce speelt goed in deze film. maar zij vind ik al snel een ergenis worden. en het einde vind ik zeker niet geweldig.

***

avatar van wackyboy

wackyboy

Het is al een tijd geleden dat ik deze film heb gezien, vond hem toen best aardig, ondanks het feit dat ik niet een grote science fiction filmfan ben. Het bijzondere aan deze film was voor mij dat de briljante striptekenaar Moebius mee heeft gewerkt aan deze film en dat kan je wat mij betreft ook wel zien. Lees bijvoorbeeld eens "de hof van Edena" van zijn hand en je weet wat ik bedoel.

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een grappige film maar geen fantastische sf film...