• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, Gary Oldman en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Zweeds en Duits

Releasedatum: 29 mei 1997

Plot The Fifth Element

"There is no future without it."

In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Korben Dallas. Samen moeten ze op zoek naar de andere vier elementen, en hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

Korben Dallas

Jean-Baptiste Emmanuel Zorg

Father Vito Cornelius

General Munro

President Lindberg

avatar van Casper K

Casper K

Hele aparte film. Leuk apart dan wel. Geweldige personages en heerlijke humor onder een heel apart sfeertje. Toch een verrassend vermakelijke film waar je wel even in moet komen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Echt een cultfilm dit. Uitstekend voor vermaak. The Fifth Element heeft ook een interessanter toekomstbeeld dan bijvoorbeeld Children of Men en Clockwork Orange, ook dat sprak me erg aan. Bruce Willis doet het goed in over the top actiefilms, maar ook Milla deed het aardig. Chris Tucker zorgt nog voor de nodige humor, heb toch wel een aantal keren moeten lachen. Dit einde heb ik al eerder gezien bij GORA, waar ook gerefereerd werd naar deze film. Als geheel verdient de film een 8.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Vermakelijke en tevens vreemde pulp film, die de moeite waar is om te zien.

De kostuums en aankleding in de film zijn prachtig, net als het orginele toekomstbeeld dat wordt geschets.

Verder valt het puik acteerwerk van Willis,Jovovich en Oldman als schurk op.

3,5.

avatar van Baklap

Baklap

Wat een top film, geweldige muziek keuzes geweldige scnenes echt helemaal top. Niets meer over te zeggen 4,5.

avatar van newG

newG

Heb hem eindelijk nog eens herbekeken. Ik herrinerde me de grote lijnen nog wel, maar toch weinig genoeg om nog eens opnieuw te genieten van de film. Hoewel... Heb mijn beoordeling van 3.5* naar 3* laten zakken. De vormgeving (gebouwen en costuums) is op zich wel goed, het acteren van Bruce Willis en Milla Jovovich was aardig, maar de rest van de cast was toch net iets TE matig naar mijn zin. De muziek vond ik bij momenten ook maar zwakjes en het verhaal had te weinig actiescenes. Met een andere en betere regisseur zat er meer in denk ik... Maar toch, een film waarbij het geen kwaad kan hem ooit eens gezien te hebben.

avatar van linxde1

linxde1

Zeer vermakelijke film. Soms lekker absurd. Tucker is heel erg grappig.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

dit is echt een juweeltje altijd gebleven in mijn film collectie O+

ik denk dat ik hem nu minimaal wel 10 keer heb gezien ^^

avatar van markq1

markq1

ik heb deze film 3 keer gezien en ik vond hem elke keer weer even slecht en afshuwelijk

avatar van MorrisJ

MorrisJ

markq1 schreef:

waarom bekijk je hem dan ook 3 keer?? weirdo

Kvonnet een leuk filmpje, maar ook niet meer.

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

markq1 schreef:

MorrisJ schreef:

waarom bekijk je hem dan ook 3 keer?? weirdo

Kvonnet een leuk filmpje, maar ook niet meer.

ja idd als je een film gigantisch slecht vindt (vooral als je hem een 1,0 geeft) dan zou je haast zeggen dat je hem niet eens gaat uitzien.

Maar dan ook nog 3 keer de film bekijken, idd een weirdo, maar goed.

We hebben het natuurlijk wel over de man die American Pie Presents: The Naked Mile in zijn top 10 heeft staan, dus waar hebben we het nog over.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Meer dan redelijke film. Twee uur lang naar mevrouw Jovovich kijken kun je ook niet echt een straf noemen.

Willis speelt het leuk, het verhaal steekt goed in elkaar, in principe allemaal niks mis mee

avatar van T.Bos

T.Bos

Geweldige SF film. Heeft alles in zich: actie, humor, SF, special effects, mooie mensen. Dit is echt topfilm.

avatar van TheJoker

TheJoker

Enorm leuke, kleurrijke, komische, spectaculaire science-fiction film. Het enige waar ik me aan stoor is de ondertiteling van de DVD die ik heb. Dat zijn namelijk gele lettters...

Maar dat heeft natuurlijk niets met de film zelf te maken.

avatar van Theunissen

Sluit me aan met de eerste zin van "The Joker". Zeer leuke film en de combinatie van Bruce Willis, Gary Oldman en Milla Jovovich vond ik zeer geslaagd.

avatar van thunderball

thunderball

Ongeloofelijk slecht, waardeloos prul, opgeleukt en gecamoufleerd door goede, dure SFX, maar daar trap ik toch echt niet in.

Matig geacteerd, met soms rond uit irritante karakters, debiel script en alles ontzettend saai verteld.

Voor mij echt een flop!

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

debiel script?

nee goed script juist, het gaat er alleen om of iemand het interesseert vindt of niet, pure mening thunderball.

karakters zijn eingenlijk ook niks mis mee tenzij chris tucker je irriteert (wat eingenlijk ook de bedoeling was), zet b-acteurs bij top acteurs neer met haalbare science fiction waardoor er een interessant sfeertje ontstaat en je krijgt the fifth element.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

thunderball schreef:

Voor mij echt een flop!

Wat bracht je in hemels nou bij deze reactie ?

Je moet niet met een kilo crack in je neus zon film gaan kijken natuurlijk

avatar van thunderball

thunderball

Ik vind er gewoon geen klap aan en Tucker is idd ongeloofelijk irritant. Jovovich kan absoluut niet acteren, maar daar heb ik haar nog nooit op kunnen betrappen en Willis heb ik ook al beter gezien.

Ik heb diverse pogingen gedaan de afgelopen jaren deze film te bekijken en een eerlijke kans te geven, maar vind hem echt een duur, leeg vat. Je kunt zien dat er veel geld in is gestoken, maar het kan me niet boeien. En daar blijf ik toch echt bij.

Je vindt iets goed, of je vindt iets niet goed.

Ik kan me juist weer niet voorstellen dat je hier ooit 5 sterren aan kunt geven, dan moet het een foutloos meesterwerk zijn...

dacht het niet, dacht het ECHT never nooit niet. Sorry!

En eh... is idd MIJN mening, daar gaat het hier immers om: je mening geven.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

RippedBone Dog schreef:

debiel script?

Zelden zo'n innerlijk contradictoire reactie gezien.

Je geeft aan dat het gaat om iemands mening, maar die andere mag niet zeggen dat het script niet goed is... dat valt ook gewoon onder het geven van je mening.

avatar van Ethicus

Ethicus

Zojuist mogen bewonderen en ik vond 'm heel erg geslaagd. Het zou zo een film van Quentin Tarantino kunnen zijn want hij was best "bizar".

avatar van N811

N811

Ethicus schreef:

vergis je je niet met leon?

avatar van The Oceanic Six

Science fiction film en Bruce Willis, 2 zaken die mij altijd wel interesseren, dus ik had zeker interesse deze film eens te zien. Maar wat een teleurstelling, wat is dit een slechte prul zeg! Zon beetje alles is slecht, irriterend en nep aan deze film. Waardeloos dom verhaal, slechte uitwerking van alles, humor die niet grappig is (althans, het meerendeel), nogal neppe tegenstanders en Bruce Willis die ik niet al te opvallend vond dit keer. De film teert in mijn ogen op de special effects die moeten compenseren dat dit een crappy B film is. Voor de effecten en voor Willis (aantal momenten waren dan wel weer goed) geef ik de film niet het minimale.

avatar van Stephan

Stephan

Daarnet herkeken. Wat een geweldige film is dit. Eigenlijk een sprookje. Totaal over the top en zoek er alsjeblieft geen diepere betekenis achter. Niet elke SF film is een Kubrick.

Wel een visueel genot om naar te kijken. De humor vatte ik volkomen en heb wederom meerdere malen in een deuk gelegen. Milla speelt verfrissend. Zeker de emotionele scènes waren overtuigend. Oldman was bizar en zijn hulpjes evenzeer. Tucker hilarisch. De fantasie die in deze film zit, de muziek, de special effects... Misschien niet voor iedereen, maar ik gooi er gewoon lekker een halfje erbij. Showtime!

avatar van film_kaza

film_kaza

Goeie film die heerlijk wegkeek. De film zit boordevol leuke personage's, humor en is perfect gecast met met acteurs als Bruce Willis, Ian Holm, Milla Jovovich (!) en lag dubbel toen Chris Tucker in beeld verscheen. Het verhaal was leuk. Een combinatie van fantasie met SF, ook de special effects mochten er zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima SF-film, met zeer goede acteerprestaties van o.a. Bruce Willis, Gary Oldman en Chris Tucker, maar ook en vooral van Milla Jovovich, die hier een pracht van een debuut maakt.

Het verhaal is goed, en doospekt met fijne humor en actie. De special effects zijn prachtig, je moet maar eens kijken naar het New York van binnen pakweg 250 jaar, subliem uitgebeeld.

Een van de betere filmen die Luc Besson internationale erkenning bracht.

avatar van skipy05

skipy05

ik heb ooit een jaar of 8 geleden gezien en toen vond ik die heel slecht. maar nu vind ik het echt een topper van een film. verhaal is heel goed. goede Science-Fiction film. Bruce Willis zet zijn rol zeer goed neer. en Milla Jovovich als leeloo is zeer tof om naar te zien. soms een grappig figuur.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Heerlijke film,vooral willis en oldman zetten leuke karakters neer.

Tukker is irritant.

Lekkere special effect,genoeg humor en leuke rollen,op die van tucker na.

een 3.5

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Het blijft één van de meest onderschatte films van de jaren '90. Veel mensen blijven hangen bij het spektakel en kijken niet wat er onder die laag zit. The Fifth Element is zoveel meer dan het gemiddelde spektakelstuk. De aankleding van de film in zijn geheel is prachtig, van de kostuums van Gaultier die zwaar over de top zijn tot de gehele wereld die Besson met zijn crew heeft gecreëerd. Daarbij is de montage werkelijk fantastisch. Door de montage brengt Sylvie Landra niet alleen snelheid maar ook humor en spanning. Daarbij is Gary Oldman zoals altijd weer heerlijk op dreef.

Het technische gedeelte is gewoon prima en het verhaal is, als je het wil zien, fantastisch. Van de kritische noten over een samenleving die in haar geheel over the top is geworden tot de eindconclusie : liefde overwint al het kwaad.

Ik hoop dat The Fifth Element alsnog zijn rechtmatige plek als één van de beste films van de jaren'90 in mag nemen. 5*

avatar van Bla

Bla

Heb deze film een hele tijd terug een keer gezien op tv en wat ik me er van kan herinneren vond ik hem toen alles behalve geweldig. Maar aangezien er zoveel goede reacties op zijn, toch nog maar eens proberen. Bruce Willis is sowieso altijd goed.

avatar van b00ts

b00ts

Helaas..... niet aan mij besteed. Komt vooral de 'humor' die er in de film verweven is....van een bedenkelijk niveau. Chris Tucker mbt de humor alweer in een negatieve hoofdrol.....