• 9.378.495 stemmen

Final Destination 3 (2006)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: James Wong

Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman en Kris Lemche

Releasedatum: 6 april 2006

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Final Destination 3

"This ride will be the death of you."

De studente Wendy Christensen voorspelt een achtbaancrash. Ze kan nog net voorkomen dat haar vrienden en zij in de crash overlijden. "De Dood" is echter onverbiddelijk en komt de levens opeisen van de mensen die eigenlijk bij de crash hadden moeten omkomen. Ze moet met haar vriend Kevin de strijd aan met "de Dood" om die ervan te weerhouden alsnog de zielen van de overlevenden mee te nemen.

Kevin Fischer

Ashley Freund

Julie Christensen

avatar van canciser

canciser

De doden zijn wel lachen! 3 sterretjes.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Sucks bitch!

Erg leuk derde deel en op afstand het beste deel uit de reeks. Vooral qua vormgeving steekt deze Final Destination eruit; het ziet er allemaal wat afgewerkter uit. Een Amerikaanse horror is natuurlijk niks zonder die stereotype personages; de goodiegood in de hoofdrol, de tough talkin' jock, de strange dude en my personal favorite; the voluptuous fraternity party girl .

Ook de kills zijn weer erg leuk, de ene wat inventiever dan de andere maar toch weer met een flink sausje splatter fun. Vooral die van Ashlyn en Ashley waren erg painful. Net als de vorige delen is het wel weer precies by the book (disaster evade en dan het lijstje maar afronden) maar het concept blijft gewoon erg leuk.

avatar van Jules15

Final Destination 2 (2003) [pagina 1 ... 10, 11, 12]

laatste bericht: vandaag 0:02 uur, door Elineloves

Final Destination (2000) [pagina 1 ... 11, 12, 13]

laatste bericht: vandaag 0:00 uur, door Elineloves

Die tijden van die berichten: is dat een soort gevaarlijke code?

Oftewel de tagline: Toeval bestaat niet?

Wat dacht je van de jaartallen van de films?

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Geweldige film!

Je voelt je eigen helemaal mee met bepaalde moorden.

Bijvoorbeeld die 2 vrouwen onder de zonnebanken.

Dit is een pijnlijke/langzame dood,

Beste film van de 4.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Deze films blijven toch altijd vermakelijk.

Alle films hebben dezelfde stijl, waardoor er in dit deel wat meer diepgang mist. Toch voel je vanaf het begin van de film al de spanning en die blijft toch eigenlijk continu wel hangen. Ik vond ook vooral de meisjes onder de zonnebank erg pijnlijk en een sterke scene. (qua spanning en meelevendheid dan)

Je ziet alle moorden van te voren aan komen waardoor je toch steeds weer helemaal mee gaat leven met de slachtoffers... of juist ergeren...

Ben benieuwd naar het laatste deel...

avatar van Near_Dark

Near_Dark

How yes, gisteravondlaat gezien, dat was nog eens een plezant popcorn-filmpje !

Het gegeven is identiek aan de voorgaande films, een stel tieners overleeft een ramp met vele dodelijke slachtoffers.
Doordat één van hen de gave heeft om dat ongeluk op voorhand te zien in een flash-forward, weet hij een tiental mensen te overhalen om te vluchten voor het naderende onheil.

Uiteraard gebeurt onmiddellijk daarna dat desastreuze “freak accident” waarbij iedereen om het leven komt.
De overlevenden die gehoor hadden gegeven aan de voorspellende droom, komen daarna één voor één om in een serie bizarre ongevallen, die héél spannend in beeld zijn gebracht.

Alhoewel je telkens wéét wanneer er iemand gaat sterven, is't steeds weer nagelbijten tot aan de gruwelijke doodscene, héél knap gedaan van de regisseur !

Dit is er eentje om samen met enkele vrienden te bekijken, wedden dat je dan tegen elkaar op begint te raden hoe het volgende slachtoffer aan zijn gruwelijke einde komt..?

Ik geef hem een 7/10.
Een dikke aanrader voor de fans van't genre !

avatar van ibendb

ibendb

Echt OERSAAIE film.

hij is gewoon te voorspelbaar!

ik ben bijna in slaap gevallen

na die zonnenbankscene!

De enige van alle films die goed is

is den tweeden!

echt niet waard!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Huh, de tweede vindt ik juist de flauwste van de drie films die ik nog maar heb gezien ! De 4e is van dezelfde regisseur als de tweede, vandaar dat ik die NIET ben gaan zien in de cinema

avatar van Tjurk

Tjurk

dit is de spannendste van alle final destinations.

die achtbaancrash is ook leuk bedacht en gefilmd. bij walibi fright nights zag je dat fragment op een heel groot beeld. heel leuk. soms is het wel dik dubbelzinnig dat ze al die ongelukken twee keer ziet in de film. beetje saai, want je weet toch al dat het gaat gebeuren. maar ja, wel een superleuke film!

avatar van Mezelf

Mezelf

Nah ik vond deze film echt niet spannend ofzo

ik vond het eigenlijk een best wel domme film..

ook vond ik de moorden niet heel indrukwekkend..

deel 2 had veel betere moorden of manieren van dood gaan zeg maar.. verder vond ik dat er ook geen spanning zat in de film.. het sloeg eigenlijk nergens op.. hmm ja..

2 sterren want ik heb de film wel uitgekeken..

avatar van Moi1973

Moi1973

Eerste 2 delen vroegen hier en daar nog wel om respect maar hier is dat weg. Het is gewoon TE om het erg te vinden wat er per persoon gebeurt. Kortom, lachen dus. Een horror met humor.

avatar van revadebe

revadebe

Dit was de eerste FD film die ik heb gezien. Ik vond hem erg spannend en komisch, maar ik kan me voorstellen dat na 4 films het nieuwe er wel van af is. Desalniettemin een erg spannend (en soms lekker gruwelijke) film. ****

avatar van J-fan

J-fan

Leuke film, beter dan deel 2 naar mijn mening.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Deel 1 was een aangename verassing, deel 2 was ook nog prima te pruimen maar bij deze deel 3 gaat het mis. Het verhaal is nu wel compleet uitgemolken, het gaat er nu nog om hoe en wanneer iemand eraan gaat. Erg flauw en die scene met die achtbaan is helemaal low-budget. Overbodige film.

avatar van AGE-411

AGE-411

za 6 februari om 21.20 op 2BE

avatar van Nomak

Nomak

Het tweede deel heb ik volgens mij nog nooit gezien, maar dit derde deel doet niet onder voor het eerste. En dat heeft veel te maken met de aanwezigheid van Mary Elizabeth Winstead, een natuurlijke schoonheid die er hier net als in Death Proof erg smakelijk uitziet. En ze acteert dan ook nog eens prima, wat het nog fijner maakt om naar haar en naar de film te kijken.
Het is in elk geval een erg vermakelijke film. Het begint natuurlijk met die achtbaanscène die hier in het plot staat beschreven. Daarna gaat de dood dan op zoek naar de overlevenden van de crash. De personages gaan dood op gruwelijke manieren, die vooral veroorzaakt worden door een samenloop van wel heel erg veel toevalligheden. Maar dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Zo is er bijvoorbeeld een zonnebankscène waarin twee onuitstaanbare meisjes levend verbranden. Maar het leukste, en dat was zelfs echt grappig, was de dood van die kerel die aan het fitnessen was. Zo zelfverzekerd als hij was, zo snel ging hij eraan. Maar goed, het komt er dus op neer dat niemand aan de dood kan ontsnappen.

avatar van doomerb

doomerb

Ik vond het wel een redelijke film. Ik vond die emo die doodging wel grappig met spijkers door haar hoofd .

avatar van Boeikens

Boeikens

Blijft goed.

Ook deze nog eens herzien voor deel 4 en ook hier blijft spanning en sfeer mooi hangen.

Het wordt steeds minder origineel en het verhaal levert steeds meer in ten koste van de kill's en de gore. Maar voor mij is dat best goed

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Iets minder dan deel 1 & 2.

Concept blijft (uiteraard) hetzelfde, ik zou het niet anders willen. Maar vind de uitwerking net iets minder. Vooral de achtbaancrash kan niet tippen aan het vliegtuigongeval en het auto-ongeval van deel 1 en 2. Slordige specials vond ik. Voor de rest zit het wel snor. Wederom zijn de makers erg inventief in het verzinnen van zo pijnlijk en gruwelijk mogelijke overlijdens (vooral de dood van de 2 bimbo's zag er pijnlijk uit).

Nog altijd best vermakelijk.

avatar van R0b3rT

3. deel 3

Binnenkort deel 4 maar eens branden op m'n rw, ben benieuwd

avatar van killer13

killer13

ik vind dit de beste van de 4 final destinations. lekker gruwelijk en spannend, zoals ik het graag heb!

avatar van Minotaures

Minotaures

Ook een goede 3de deel.

Hierin spelen toch de mooiste vrouwen Ook de kills leken op deel 2 (dat met dat bord geplet worden en levend verbrand worden), maar toch aardige scènes.

Elk deel heeft toch weer een leuke en droevige afsluiting. Die mensen worden ook nooit met rust gelaten.

Het is zoiezo een film waar je niet al te veel bij moet denken. Want niet elke ding lijkt 100% te kloppen.

avatar van Flauwekrul

Flauwekrul

Je moet van ranzige scenes houden. Ik heb het na deze film wel gehad met al dat soort films. Verhaal blijft hetzelfde als de andere delen, dus voor mij niet (meer) boeiend.

avatar van shrink

shrink

Erg matige film. Het begin is OK, maar daarna is het gewoon saai. Ben erg teleurgesteld omdat de eerste twee delen super zijn.

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Best een vermakelijk filmpje zo. Geen hoogstandje (was te verwachten) en absoluut niet eng, maar leuk tegen de verveling .

avatar van GuyB

GuyB

Een stuk beter dan het vierde deel, maar toch even schrikken van dat gemiddelde.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik blijf een fan van de Final Destination reeks, en vooral dit deel is me altijd bijgebleven. De sterke openingsscène wist natuurlijk de sfeer al goed over te brengen en direct zit je als kijker op het puntje van je stoel. Durf te wedden dat mensen die deze film gezien hebben en dan in een achtbaan stappen, toch even aan deze film terugdenken. Van karakterisering is natuurlijk geen sprake, maar dat verwacht ik ook niet bij films als deze. En het pluspunt is: Mary Elizabeth Winstead is wel érrug leuk.

Kracht is voornamelijk de perfecte balans tussen humor en spanning. Soms weet je niet of je moet gruwelen of in lachen moet uitbarsten.

Heerlijk vermaak!

avatar van davidz352

davidz352

Juist dat je al weet dat het gaat gebeuren maakt het spannend! 3 sterren!

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Wat een raar tijdstip eigenlijk voor zo'n kinderfilm. Vreemd.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Ze zijn allemaal om je kapot te schrikken. Fantastisch!!