• 9.380.100 stemmen

Final Destination 3 (2006)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: James Wong

Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman en Kris Lemche

Releasedatum: 6 april 2006

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Final Destination 3

"This ride will be the death of you."

De studente Wendy Christensen voorspelt een achtbaancrash. Ze kan nog net voorkomen dat haar vrienden en zij in de crash overlijden. "De Dood" is echter onverbiddelijk en komt de levens opeisen van de mensen die eigenlijk bij de crash hadden moeten omkomen. Ze moet met haar vriend Kevin de strijd aan met "de Dood" om die ervan te weerhouden alsnog de zielen van de overlevenden mee te nemen.

Kevin Fischer

Julie Christensen

avatar van stan

stan

Angrod_Pallanén schreef:
Ik heb er even een recensie van gemaakt.

Ik zie het maar dat over die zonnebanken ben ik het niet met je eens, alles wat met de dood te maken heeft is toeval en als allebei die meisjes de zonnebank uitwillen en zij doen allebei (tegelijk ) hun kap omhoog dan kan weldegelijk die plank tussen die zonnebanken komen...

Angrod_Pallanén

Ik heb de scene opnieuw gezien en je hebt gelijk. De plank valt eerst in het handvat van die met de bruine haren en dan duwt die met de blonde haren de klep open waardoor de andere kant van de plank ook in haar handvat valt. En die moord is eigenlijk de beste omdat je echt ziet hoe langzaam ze sterven en verbranden. Dát is goed, dat is mooi, maar draagt het iets bij? Niet echt. De trutten krijgen hun verdiende loon, daar niet van.

Half punt omlaag: 1.0

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Sneakpreview:Movie Unlimited Zevenaar op 27-03-2006:

Mijn eerste horror film;daarom: "If that's all there is"........

Tsja, veel ketchup en na de rollercoaster scenes weinig onvoorspelbaars meer. 2 sterren voor de manier van sterven en ook voor de passende filmmuziek van Anne Dudley.

avatar van stinissen

Aardige tot goede effecten kunnen deze film jammer genoeg niet redden...

Met pijn en moeite een hele magere zes dus 3*

wimspeedy56 schreef:

Sneakpreview:Movie Unlimited Zevenaar op 27-03-2006

Was dat de preview van deze week? Gelukkig ben ik niet gegaan zeg

avatar van daintje

daintje

Gister ook in de sneak gezien. Verhaal kennen we zo langzamerhand wel. Maar hoe de mensen uiteindelijk dood gaan is toch wel weer 'vermakelijk'. Verder best spannend. Leuk en lekker makkelijk weg kijk filmpje waar je verder niet te veel over moet gaan nadenken...

avatar van johanm3

johanm3

Aankomende zaterdag een nachtvoorpremiere in Utopolis Almere. Ben erg benieuwd!

Voor de mensen die hem al gezien hebben.... Is de "1e scene" met "Het ongeluk" ( achtbaan ) net zo indrukwekkend als "Het ongeluk" (snelweg) in deel 2?

avatar van BlueSword

BlueSword

utopolis almere, awesome, 15 min van mijn huis.

johanm3 schreef:

Angrod_Pallanén schreef:

'Final Destination' had de mooiste en best gefilmde vliegtuigcrash ooit. Datzelfde gelde voor een kettingbotsing in deel 2. Maar om het motto "kwantiteit gaat boven kwaliteit" nog even te benadrukken krijgen we een goedkope rit voorgeschoteld waarbij de nadruk teveel wordt gelegd bij hoe het karretje nu kan crashen.

avatar van moviemike

moviemike

Eigenlijk is dit toch wel een beetje een pijnlijke poging van James Wong en Glen Morgan om het succes dat ze zes jaar geleden hadden met de eerste "Final Destination" nogmaals over te doen.
Waar deel één kon steunen op originaliteit en vindingrijkheid (zowel het scenario als de manieren waarop personages sterven), bekijken we ditmaal een afgezaagd concept. Redens daarvoor zijn waarschijnlijk omdat we zes jaar verder zijn en in de tussentijd dit gegeven meermaals is overgedaan, films waarin domme tieners op krankzinnige wijze worden afgeslacht uit de mode zijn en (vooral) omdat Morgan en Wong gewoon niks nieuws aan hun concept toevoegen!
Wat we krijgen te zien is een inhoudloos en af en toe zelfs vervelend product waarin eindeloos word geleuterd over doodgaan en hoe men het sterven kan voorkomen. Om de boel een beetje draaiende te houden valt er tussen de vervelende conversatie's in regelmatig een dode, en dat zie je dan nog van mijlenver aankomen. Ook de manieren van doodgaan zijn minder origineel dan de vorige keren. terwijl er in de vorige delen een variatie was tussen vlug en traag sterven (vlug: dat meisje dat in deel één van het ene op het andere moment gegrepen word door een bus, traag: de kettingreactie met de lerares in deel één) gebeurt hier alles op dezelfde monotome wijze: iets word in gang gezet, waardoor iets anders omvalt, waardoor er weer iets gebeurt en er uiteindelijk een slachtoffer van komt.
Zelfs het slot vertoont gelijkenissen: net zoals in deel één overleven drie personages, na een climax waarbij ze steeds elkaar proberen te redden, en komen ze enkele maanden later terug samen om nog eens de dood in ogen te kunnen kijken!
2* omdat het toch steeds opnieuw afwachten is wie hoe gaat sterven!

avatar van zeus

zeus

Goh wat had ik een zin in deze film, en goh wat viel hij tegen... Ik moet toegeven de rollercoaster scene was fantastisch, maar de rest was heel magertjes. Geen verhaal maar wel leuke effecten. Kleine 3*.

Angrod_Pallanén

Je hebt helemaal gelijk. Het verondruste me dat ze een open einde hadden. Ze worden nog steeds achtervolgd door de dood en of ze nu ontsnapt zijn aan die metro is ook nog te bezien. Als dat zo is zijn de andere mensen in de metro ook vrij gekomen waardoor we weer lekker van voren af aan kunnen beginnen.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Ik keek erg uit naar deze film omdat ik deel 1 & 2 ook al erg goed vond.....en dit deel vond ik ook erg goed!

Nou ja, je mag nooit verwachten dat een 3e deel van een film beter is dan het 1e dat is meestal zo...

Toch verdient deze film 3,5 *

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Uitmuntende film!!

Heb mij echt enorm vermaakt in de sneak vandaag, deze film was een plesante verassing.

Heb deel 1&2 wel thuis op dvd maar nog niet bekeken, dus dit was mijn eerste deel. Als de andere twee ook minstens zo goed zijn, dan is dit een top trilogie.

Verhaal opzich is niet overdreven fantastich, maar de sterfscenes zijn de besten die ik lange tijd heb gezien. Mijn persoonlijke favoriet was die ene met de vrachtwagenpropellor welke de schedel van een vent in stukken reeg, ook die met het spijkerpistool was meesterlijk!. Zag er erg schitterend uit. Mooi om te zien hoe je bij sommige moorden eerst op het verkeerde spoor wordt gebracht, voordat het echt zover is. Deze film kent geen medelijden, alles wordt uitgebreid en zo ranzig mogelijk in beeld gebracht!

De uitverkochte zaal waar ik inzat was ook erg enthousiast over deze film. Aplausje bij een sterfscene in een sportzaal waarbij na een afleiding ineens de hoofd van een gozer tot moes werd geplet.

En aan het eind van de film een ovatie, voor deze mooie film. Eindelijk kan ik weer eens een cijfer uitdelen boven de 3,5

dikke

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Tsja ik kan wel begrijpen dat sommige mensen dit vermakelijk vinden, maar persoonlijk heb ik een hekel aan dit soort sadistische tienerslashers. Bepaald niet mijn cup of tea.

avatar van BS

BS

Zoals ik al eerder heb gezegt gaat het niet echt om de diepgang van de film maar meer om de manier waarop de boel gaat sterven.

Het verhaal is duidelijk en eigenlijk hetzelfde als de vorige keren.Daar zit dus niet veel verandering in.Ook hetzelfde niet al te hoge nivo van acteren en dezelfde spanningopbouw en verassingen.

Niet veel nieuws dus, maar daar gaat het ook niet om

De sterfstukken, en daar is in ieder geval even over na gedacht.Soms duren ze lang en krijg je het erg goed te zien, maar vaak is het in een flits gebeurt.Dat laatste is soms wat jammer maar is goed voor een eventueel schrikmoment ( zo heb ik het niet ervaren, maar zal het bedoeld zijn )

Al met al geen gezellige manieren om aan je eind te komen,laten we het daar maar even op houden, dat is hierboven ook al te lezen.

Goed uitgewerkte film opzich wat doet wattie verwacht, je entertainen

.Na de film gezien te hebben lees ik net op imdb dat James Wong het een beetje plat vond worden en de opening met de rollercoaster erbij heeft gemaakt.

Misschien dat daardoor de rest van de film wat uit balans lijkt ( achteraf gezien ) maar hij is zeker leuk en 3* waard.

avatar van moviemike

moviemike

SuperSideSwipe schreef:

Dat was inderdaad een hilarisch goed moment!

Angrod_Pallanén

Dat vond ik juist een heel voorspelbaar moment. Welke afleiding? Het feit dat je 1 en 2 niet hebt gezien zorgt ervoor dat je dit een goede sterfscène vond, maar je zag van mijlenver afkomen dat zodra hij riep dat hij gewonnen had en nog eens aan dat ding trok kon je verzinnen dat hij dood zou gaan.

avatar van Patat

Patat

Ik weet nog goed hoe Final Destination me in 2000 wist te verrassen met zijn originaliteit en spannend verhaal. Bij Final Destination 2 was het nieuwe er wat af en vooral de tweede helft van de film was opvallend minder boeiend. Ook in het derde deel is er weinig nieuws te ontdekken, maar het is wel een film met een zeer hoog entertainmentgehalte en daar draait het tenslotte om, toch?

Aangezien ik een grote rollercoasterfan ben, wou ik deze film zo snel mogelijk zien. Het derde deel van Final Destination neemt een spannende en sfeervolle start op de Corkscrew, een kloon van de voormalige Tornado uit Walibi, en voor de film bewerkt met digitaal beeldmateriaal. Tijdens de gehele openingsscene wordt de spanning gradueel opgevoerd. Ook na deze spectaculaire start blijft de film zijn snelheid behouden. Nooit wordt het saai, integendeel: het blijft raden en gissen naar hints en telkens opnieuw verwonder je je over de originele aanpak.

Bij heel wat thriller/horrorfilms is het einde een teleurstelling, maar bij Final Destination 3 hebben ze een einde voorzien dat velen zal verrassen en bijblijven.

Net als de eerste film in de reeks is Final Destination 3 één van de betere films binnen zijn genre.

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

avatar van The Soldier

The Soldier

Ja daaaaag niet overdrijven mensen deze film is niet eens 3 sterren waard Slechte verhaal lijn eerlijk gezegt vond ik deel 2 meer orgineler dan deze Je zag het gewoon al aankomen hoe die mensen zouden dood gaan

ze moesten het orgineler maken 1,5 sterren verdient de film wel dankzij de scene met de spijkers

avatar van mdma

mdma

haha.. ik vraag me af hoelang deze koe nog wordt uitgemolken want je kunt natuurlijk doorgaan tot deel 50 ofzo maar goed,

gisteren gezien in de voorpremiere, en eigenlijk al ruim van te voren kunnen zien aankomen wat de film zou gaan brengen een hoop van wat we al gezien hadden in deel 1 en 2 met een paar nieuwe manieren om aan een eind te komen (zitten wel een paar zieke tussen)

echt zo een lekkere niet zeiken maar kijken film... 3*

avatar van johanm3

johanm3

Meer van hetzelfde, maar toch met erg veel vermaak deze film gekeken. Normaal heb ik het niet zo op veel vervolgen maar van deze film zouden er zo nog 5 gemaakt kunnen worden. Ik geef deze film 3,5 omdat ik er met veel plezier naar gekeken heb en echt het finaldestination sfeertje weer ervaarde.

avatar van donnie darko

donnie darko

Angrod_Pallanén schreef:

Daar moet ik AP helemaal in gelijk geven. Dat was het meest voorspelbare moment uit de hele film. Dachten jullie nu echt dat hij het ging overleven?

avatar van Materny

Materny

Trailer maakt duidelijk dat het weer hetzelfde concept is.

Maar dat maakt het voor mij zelden een reden voor niet te kijken, zolang het maar amuseert

avatar van Anjin

Anjin

Toch vond ik Deel 2 de mooiste en de doodscene's

spectaculairder.

avatar van lindaakuh

lindaakuh

Ik moet zeggen.. Ik heb best genoten van deze film!! Het is natuurlijk geen film van hoge kwaliteit, maar vond hem ondanks redelijk wat voorspelbare stukken toch wel leuk! Vond alledrie de delen gewoon lachwekkend... Hoe de mensen aan hun eind komen is soms te grappig en hard voor woorden. In deel drie vond ik vooral dat met dat spijkerpistool erg hard...

Ik von deel 2 wel het beste,leukste en het hardste Vooral het einde van die film... diegene die hem gezien hebben snappen denk ik wel wat ik bedoel!

Al met al is het een niet zeuren maar kijken film, die je absoluut niet serieus moet nemen en waar je lekker mee moet lachen.

xx lin

avatar van Edie

Edie

Echt een film waar vervolgen overbodig zijn.. Toch redelijk vermakend, meer ook absoluut niet. 2*

avatar van grid8400

grid8400

Je hoeft net als in deel 2 geen verhaal te verwachten, je weet waar het om gaat.. Hoe gaan ze dood?

Heerlijke onzinnig film Ik heb weer genoten, ondanks dat het verhaal deze keer nog magerder is ...

avatar van RedSosa

RedSosa

Viel tegen, hetzelfde verhaal als deel 1. Het was wel mooi om te zien hoe iedereen weer aan zijn einde komt. Toch 3

grid8400 schreef:

Deel 2 had een fatsoenlijk poging gedaan tot een verhaal, dat lieten ze hier maar achterwege. Deel 2 was ook veel beter dan deze rotzooi.