Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Dolph Lundgren, Louis Gossett Jr. en Jeroen Krabbé
Releasedatum: 19 januari 1990
Bekijk via Disney+
Plot The Punisher
"If society won't punish the guilty, he will."
De geheimzinnige man die zich de Punisher noemt, heeft al met meer dan 125 maffialeden afgerekend. Toch kan niemand hem te pakken krijgen. De meeste gangsters denken dat hij een oud-politieman is, en als ook de Yakuza zich in de stad vestigen, pakt The Punisher pas echt groots uit.
Frank Castle / The Punisher
Tommy Franco
Tanaka's Daughter
Sato
Redlop
Jeroen Krabbé is zo'n figuur die zijn vak als acteur bijzonder serieus neemt, of althans dat graag wilt uitstralen. Vervolgens komt hij meestal in dit soort intelligente films terecht.
Jos2
ROTFLOL!
as
Wel lekker hard en grof gefilmd maar overtuigt geen moment met Dolphy in de rol/ alleen Gosset maakt nog wat van zijn rol.
Goldblatt had hier meer uit kunnen halen.
Its a shame.
Maar heb geen vrees: Een nieuwe verfilming is onderweg!
Hobbes
en ik heb geruchten gehoord dat Garth Ennis 't script (mede) gaat schrijven!
w00t!
tjongejonge zeg!
dat ik aan een comicfan moet gaan uitleggen wie Garth Ennis is! Preacher!
U-96
- 2064 stemmen
Leuke aktiefilm.. Goed plot, maar alleen niet zo heel goed uitgewerkt zeg maar.. De vecht- en aktiescenes zijn geweldig..
Helaas geen 2e keer waard, denk ik..
*2.5*
Quentin
Erg aardige film van Lundgeren! Best een aardig verhaaltje, mooie sfeer, mooi gefilmd en goede aktie scenes! 2,5*
BoordAppel
Euh... goed plot? Hebben wij een andere film gezien? Geweldige film om met een paar vrienden helemaal af te zeiken, helaas zag ik m alleen. Op het eind kwamen er nog wat redelijke actiescene's maar die kunnen dit geval niet redden. De film ziet er verder niet uit en het acteerwerk was bedroevend, vooral Lundgren is slecht. Vervelende film. 1*
Hobbes
vooral Lundgren is slecht. Vervelende film.
De monologen van Lundgren vond ik trouwens zeer acceptabel.
JoeHallenbeck
Ik vond Lundgren niet eens zo'n slechte Punisher. Krabbe als maffioso was een stuk ongeloofwaardiger. Verder niet veel bijzonders. 2*
BoordAppel
De monologen van Lundgren vond ik trouwens zeer acceptabel.
Ik niet. Totaal niet overtuigend en heel monotoon uitgesproken.
vache
Matig aktiefilmpje (wel weer een tijdje geleden dat ik hem heb gezien trouwens
Captain Pervert
Best een donkere film, en dat is is mooi, want de strip is dat ook, schijnt. Tenminste geen gezeik van de comicfans.
Verder is dit echt een leuke film, veel actie, een gemene Krabbé, goed vermaak. 3 sterren
elvis
je moet wel bedeken dat die uit 1989 komt dat is anders uit 2004 dus je moet hem wel uit de tijd dat die is gekomen dus niet te vergelijken met nu
as
krabat
Geweldige film om met een paar vrienden helemaal af te zeiken, 1*
met je vrienden durf je wel he! Zou je wel eens willen zien als je de punisher alleen in en steegje tegen zou komen, dan lach je niet meer zo hard!
BoordAppel
News flash! The Punisher is een fictief personage, derhalve is het onmogelijk hem in een steegje tegen te komen.
En als je het over Lundgren hebt, die is ook de jongste niet meer, die blaas ik wel omver!
HiLL
lolllllllllll
Ellocco
ik vind deze film toch donkerder dan de nieuwe versie.
misschien jeugdsentsimenteel maar van mij krijgt hij toch 4 stemmen.
vooral de biohazard intro van punishment vond ik zeer goed
Anne-marie
Een typische jaren 80 film, veel van die overdreven actie, net als in de terminator. Met 1 hand een machinegeweer vasthoudend, 100-den kogels afvuren en dan zo'n bek erbij trekken. Hahahaha....
mikoz
aaridge filmpje vehraal is heel matig maar het typische jaren 80 actie sentiment komt goed naar boven

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

They Live