• 9.373.452 stemmen

Met onder meer: Dolph Lundgren, Louis Gossett Jr. en Jeroen Krabbé

Releasedatum: 19 januari 1990

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Punisher

"If society won't punish the guilty, he will."

De geheimzinnige man die zich de Punisher noemt, heeft al met meer dan 125 maffialeden afgerekend. Toch kan niemand hem te pakken krijgen. De meeste gangsters denken dat hij een oud-politieman is, en als ook de Yakuza zich in de stad vestigen, pakt The Punisher pas echt groots uit.

Frank Castle / The Punisher

Tommy Franco

Tanaka's Daughter

avatar van Goodfella

Goodfella

Deze is nog best te doen. (geloof ik... )

avatar van Redlop

Redlop

Jeroen Krabbé is zo'n figuur die zijn vak als acteur bijzonder serieus neemt, of althans dat graag wilt uitstralen. Vervolgens komt hij meestal in dit soort intelligente films terecht.

avatar van Jos2

Jos2

ROTFLOL!

as

Wel lekker hard en grof gefilmd maar overtuigt geen moment met Dolphy in de rol/ alleen Gosset maakt nog wat van zijn rol.

Goldblatt had hier meer uit kunnen halen.

Its a shame.

Maar heb geen vrees: Een nieuwe verfilming is onderweg!

Hobbes

en ik heb geruchten gehoord dat Garth Ennis 't script (mede) gaat schrijven!

w00t!

as

Eeeeeeeeeeh, wie is Garth (p)Enis???????

tjongejonge zeg!

dat ik aan een comicfan moet gaan uitleggen wie Garth Ennis is! Preacher!

avatar van jedymaster

jedymaster

zo slecht dat ie weer goed wordt

avatar van Yak

Yak

Vanavond om tien uur kun je je gal weer spuwen, dan.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Leuke aktiefilm.. Goed plot, maar alleen niet zo heel goed uitgewerkt zeg maar.. De vecht- en aktiescenes zijn geweldig..

Helaas geen 2e keer waard, denk ik..

*2.5*

Quentin

Erg aardige film van Lundgeren! Best een aardig verhaaltje, mooie sfeer, mooi gefilmd en goede aktie scenes! 2,5*

BoordAppel

Euh... goed plot? Hebben wij een andere film gezien? Geweldige film om met een paar vrienden helemaal af te zeiken, helaas zag ik m alleen. Op het eind kwamen er nog wat redelijke actiescene's maar die kunnen dit geval niet redden. De film ziet er verder niet uit en het acteerwerk was bedroevend, vooral Lundgren is slecht. Vervelende film. 1*

BoordAppel schreef:

vooral Lundgren is slecht. Vervelende film.

De monologen van Lundgren vond ik trouwens zeer acceptabel.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik vond Lundgren niet eens zo'n slechte Punisher. Krabbe als maffioso was een stuk ongeloofwaardiger. Verder niet veel bijzonders. 2*

Hobbes schreef:

De monologen van Lundgren vond ik trouwens zeer acceptabel.

Ik niet. Totaal niet overtuigend en heel monotoon uitgesproken.

avatar van vache

vache

Matig aktiefilmpje (wel weer een tijdje geleden dat ik hem heb gezien trouwens ).

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best een donkere film, en dat is is mooi, want de strip is dat ook, schijnt. Tenminste geen gezeik van de comicfans.

Verder is dit echt een leuke film, veel actie, een gemene Krabbé, goed vermaak. 3 sterren

avatar van elvis

elvis

je moet wel bedeken dat die uit 1989 komt dat is anders uit 2004 dus je moet hem wel uit de tijd dat die is gekomen dus niet te vergelijken met nu

elvis schreef:

De eerste is eerder voor de video markt gemaakt. De tweede versie had meer pretenties om het goed te doen in de bioscoop. er is in de 2e gewoon wat meer geld tegen aangesmeten. Meer verschil zie ik niet echt. Zo gedateert voelt deze nu ook weer niet aan.

avatar van krabat

krabat

BoordAppel schreef:

Geweldige film om met een paar vrienden helemaal af te zeiken, 1*

met je vrienden durf je wel he! Zou je wel eens willen zien als je de punisher alleen in en steegje tegen zou komen, dan lach je niet meer zo hard!

BoordAppel

News flash! The Punisher is een fictief personage, derhalve is het onmogelijk hem in een steegje tegen te komen.

En als je het over Lundgren hebt, die is ook de jongste niet meer, die blaas ik wel omver!

avatar van HiLL

HiLL

krabat schreef:

lolllllllllll

avatar van Ellocco

Ellocco

ik vind deze film toch donkerder dan de nieuwe versie.

misschien jeugdsentsimenteel maar van mij krijgt hij toch 4 stemmen.

vooral de biohazard intro van punishment vond ik zeer goed

avatar van romy

romy

De beste lundgren film die ik ooit heb gezien!!

Quentin

Komt deze nou op rtl 5 of op rtl 7?

edit: gewoon rtl 7 dus

avatar van ewalk

ewalk

Bah! (A)Dolf Rontgen. 1,5 Ster

avatar van Anne-marie

Anne-marie

Een typische jaren 80 film, veel van die overdreven actie, net als in de terminator. Met 1 hand een machinegeweer vasthoudend, 100-den kogels afvuren en dan zo'n bek erbij trekken. Hahahaha....

Quentin

Blijft beter dan de remake.

avatar van mikoz

mikoz

aaridge filmpje vehraal is heel matig maar het typische jaren 80 actie sentiment komt goed naar boven