• 9.373.069 stemmen

Geregisseerd door: Phil Joanou

Met onder meer: Sean Penn, Ed Harris en Gary Oldman

Releasedatum: 7 juni 1991

Plot State of Grace

"… where crime is a family affair."

Terry Noonan (Sean Penn) keert als undercover·agent terug naar zijn oude buurt, de beruchte New Yorkse wijk "Hell's Kitchen", om een rekening te vereffenen. Hij is gebrand op het arresteren van een keiharde Ierse maffiafamilie geleid door Frankie Flannery (Ed Harris) en zijn heethoofdige broer Jackie (Gary Oldman). Als Noonan infiltreert in de familie, stevent hij af op een gewelddadige confrontatie, waarbij de inzet wordt verhoogd door zijn oplaaiende gevoelens voor Flannery's zus (Robin Wright Penn).

avatar van donnie B.

donnie B.

waanzinnige misdaadfilm! Sean Penn speelt goed als de terugkerende (reeds NYPD) jeugdvriend van Gary Oldman die hier een superrol vertolkt als lid vd Ierse maffia. Gewoon een klassieker.

avatar van xel

xel

Gary en Sean, 2 van mijn favoriete acteurs, Gary in zijn beste rol.

avatar van bisse

bisse

Helemaal met donnie en xel eens en voor mij hoort ed harris daar ook bij.

avatar van Macmanus

Macmanus

Een best goede film.

Het verhaal is niet heel bijzonder. Een agent gaat under cover bij oude vrienden van hem die zich nu bevinden in het criminelen circuit, en komt in gewetensnood.

Maar door het acteerwerk en dan met name G. Oldman, is deze film toch beter dan de gemiddelde thriller.

Met nog een paar leuke bijrollen van, J.C. Reilly en J. Turturro.

3.5 sterren.

avatar van Beejeej

Beejeej

zojuist gezien. had voor mij niet wat ik ervan verwacht had. best sterke film, maar kon me niet meenemen in het verhaal.

avatar van Epitaph

Epitaph

Gary Oldman is hierin toch Briljant,dit soort rollen liggen m wel.

donnie B. schreef:

Ben het op zich wel met je eens (zeker wat betreft Scary Gary), maar vind je deze film nou echt beter dan Pulp Fiction (top tien)??????????

Er zijn immers al zoveel van dit soort films (agent die undercover gaat bij maffiabende en gewetensbezwaren krijgt) gemaakt.

xel schreef:

Gary in zijn beste rol.

Dan "Leon" maar eens bekijken

En niet te vergeten True Romance

El Duderino

Mh, hij heeft in TR helaas maar een heel klein rolletje. Maar in de korte tijd DAT hij in beeld is, maakt hij wel indruk.

Hij is in Dracula minstens zo goed, alleen heeft hij daarin eindelijk eens een hoofdrol.

Dat klopt. Ik heb overigens State of Grace besteld en ben benieuwd

Jorick

Vanavond heb ik de film gekeken en ik heb een voldaan gevoel.

Goede misdaadfilm met een sublieme rol van Gary Oldman.

avatar van Daantjuhh

Daantjuhh

Is dit een maffiafilm of meer een actiefilm?

Meer een misdaadfilm.

avatar van elvisch

elvisch

Deze film lijkt wat in de vergetelheid geraakt maar mag wat mij betreft worden gerekend tot de betere gangsterfilms.

Sean Penn, Gary Oldman en Ed Harris leveren indrukwekkende acteerprestaties in deze film die zich afspeelt in het criminele milieu van Hell's Kitchen.

Joe Viterelli, die we voornamelijk kennen van komische gangsterrollen uit 'Mickey Blue Eyes' en 'Analyze This' speelt ditmaal een 'echte' mafioso.

avatar van rempsycho

rempsycho

Al jaaaren een van mijn favorieten! Eveneens volledig eens met bisse en anderen, Gary Oldman (!) en Sean Penn zijn weer geweldig op dreef. Een film die elke keer als ik hem weer gezien heb - nu een stuk of 7 keer - weer dagen blijft hangen in m'n hoofd. Wat je vaak mist in dit soort films is diepgang van de personages. Bij state of Grace wordt je juist helemaal mee gezogen in de film. Echt een aanrader (maar goed, dat blijft altijd persoonlijk ).

avatar van Materny

Materny

Prachtige onderschatte film.

Verdient echt meer credit.

avatar van sjochem

sjochem

Hele goede en speciale film moet ik zegge. Had em gekocht omdat sean penn erin speelt maar ik moet zeggen dat gary oldman wel de show steelt in deze film. Mooi acteerwerk en gewoon een amusante film die ik wel 10 keer kan kijken. 4.5.

avatar van TerryA

TerryA

een crime drama met top akteur prestaties en een geweldig (vergeten?) muziek score van Ennio Morricone - een aanrader

avatar van Nohands

Nohands

Het is is één van de weinige film ZONDER een happy eind, en dat is ook sterk in deze film...

avatar van SLK

SLK

Goede film, goed jaar en goede acteurs.

avatar van Mescaline

Mescaline

Film gekocht bij bol voor 5 euro.. hier zeker geen spijt van.

Lekker misdaad filmpje die langzaam opbouwd 2 uur is voor deze film een best wel lange zit maar toch goed geacteerd geen orgineel maar wel goed uitgewerkt verhaaltje.

4 sterren verdiend deze zeker wel lekker avondje misdaad

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

persoonlijk voor mij sean penn's beste film ooit goed verhaal goed geacteerd prachtig uitgewerkte actie

avatar van Falcone

Falcone

Een goede sterke film, mooi verhaal en mooie ellementen zitten hierin. Het veraad, en het beeld dat je krijgt van dat ze voor niks hun eigen famillie zouden vermoorden als het nodig zou moeten zijn, en dat diezelfde famillie hun toch gewoon blindelings steunt.

Een prima kijkje in de wereld van de misdaad, enige nadeel wat ik moet melden is dat de mensen allemaal heel erg sterio type waren, met name de Ieren, zuipende domme vechtjassen die hun hersens nooit gebruiken.. Beetje te sterio type, de Itallianen waren ook wel sterio type maar toch wat minder dan de Ieren..

Maar vanwege de geweldige acteerprestaties en het boeiende verhaal een 3,5 ster.

avatar van HentheMan

HentheMan

Geweldige film met een waanzinnige einde!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Wel erg standaard verhaal, maar wel erg overzichtelijk, grondig en goed uitgewerkt. En een heel goed presterende cast. Gary Oldman is onvoorstelbaar eng en goed.

Einde is wel heel voorspelbaar en cliche

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Het verhaal komt nog niet aan de tenen van films zoals Goodfellas en The Departed, maar de acteerprestaties is om je vingers van af te likken. Oldman zijn beste rol, zonder twijfel.

De shootout scene is dan op zijn beurt weer erg slap.. Als je van de maffia bent mag je toch wel wat beter kunnen schieten dan als een kind van 5 jaar dat net een pistool in zijn handen krijgt Achja, typisch hollywood zeker?

avatar van Stephan

Stephan

Nee... Typisch Hollywood is dat elk schot raak is. Cijfers van doden door schietpartijen zijn drastisch gedaald toen het "hip" werd om het pistool schuin te houden, zoals zovaak in films te zien is.

Rennend en duikend een schot lossen op iemand die meer dan 5 meter van je af staat is zelden raak.

avatar van TerryA

TerryA

Stephan schreef:

precies, en op die manier is State of Grace eigenlijk veel meer realistic dan veel andere crime dramas. een aanrader en de laatste tijd komt deze film op de gratis movie channel (MGM of TCM?) op NL digital + TV

avatar van Gert P

Gert P

Prima film die ik voor 2 euro gekocht heb maar die dat ruimschoots waard is.