Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Phil Joanou
Met onder meer: Sean Penn, Ed Harris en Gary Oldman
Releasedatum: 7 juni 1991
Plot State of Grace
"… where crime is a family affair."
Terry Noonan (Sean Penn) keert als undercover·agent terug naar zijn oude buurt, de beruchte New Yorkse wijk "Hell's Kitchen", om een rekening te vereffenen. Hij is gebrand op het arresteren van een keiharde Ierse maffiafamilie geleid door Frankie Flannery (Ed Harris) en zijn heethoofdige broer Jackie (Gary Oldman). Als Noonan infiltreert in de familie, stevent hij af op een gewelddadige confrontatie, waarbij de inzet wordt verhoogd door zijn oplaaiende gevoelens voor Flannery's zus (Robin Wright Penn).
Terry
Borelli
Stevie
Irene
donnie B.
waanzinnige misdaadfilm! Sean Penn speelt goed als de terugkerende (reeds NYPD) jeugdvriend van Gary Oldman die hier een superrol vertolkt als lid vd Ierse maffia. Gewoon een klassieker.
bisse
Helemaal met donnie en xel eens en voor mij hoort ed harris daar ook bij.
Macmanus
Een best goede film.
Het verhaal is niet heel bijzonder. Een agent gaat under cover bij oude vrienden van hem die zich nu bevinden in het criminelen circuit, en komt in gewetensnood.
Maar door het acteerwerk en dan met name G. Oldman, is deze film toch beter dan de gemiddelde thriller.
Met nog een paar leuke bijrollen van, J.C. Reilly en J. Turturro.
3.5 sterren.
Beejeej
zojuist gezien. had voor mij niet wat ik ervan verwacht had. best sterke film, maar kon me niet meenemen in het verhaal.
Epitaph
Gary Oldman is hierin toch Briljant,dit soort rollen liggen m wel.
El Duderino
Ben het op zich wel met je eens (zeker wat betreft Scary Gary), maar vind je deze film nou echt beter dan Pulp Fiction (top tien)??????????
Er zijn immers al zoveel van dit soort films (agent die undercover gaat bij maffiabende en gewetensbezwaren krijgt) gemaakt.
El Duderino
Mh, hij heeft in TR helaas maar een heel klein rolletje. Maar in de korte tijd DAT hij in beeld is, maakt hij wel indruk.
Hij is in Dracula minstens zo goed, alleen heeft hij daarin eindelijk eens een hoofdrol.
Jorick
Dat klopt. Ik heb overigens State of Grace besteld en ben benieuwd
Jorick
Vanavond heb ik de film gekeken en ik heb een voldaan gevoel.
Goede misdaadfilm met een sublieme rol van Gary Oldman.
elvisch
Deze film lijkt wat in de vergetelheid geraakt maar mag wat mij betreft worden gerekend tot de betere gangsterfilms.
Sean Penn, Gary Oldman en Ed Harris leveren indrukwekkende acteerprestaties in deze film die zich afspeelt in het criminele milieu van Hell's Kitchen.
Joe Viterelli, die we voornamelijk kennen van komische gangsterrollen uit 'Mickey Blue Eyes' en 'Analyze This' speelt ditmaal een 'echte' mafioso.
rempsycho
Al jaaaren een van mijn favorieten! Eveneens volledig eens met bisse en anderen, Gary Oldman (!) en Sean Penn zijn weer geweldig op dreef. Een film die elke keer als ik hem weer gezien heb - nu een stuk of 7 keer - weer dagen blijft hangen in m'n hoofd. Wat je vaak mist in dit soort films is diepgang van de personages. Bij state of Grace wordt je juist helemaal mee gezogen in de film. Echt een aanrader (maar goed, dat blijft altijd persoonlijk
sjochem
Hele goede en speciale film moet ik zegge. Had em gekocht omdat sean penn erin speelt maar ik moet zeggen dat gary oldman wel de show steelt in deze film. Mooi acteerwerk en gewoon een amusante film die ik wel 10 keer kan kijken. 4.5.
TerryA
een crime drama met top akteur prestaties en een geweldig (vergeten?) muziek score van Ennio Morricone - een aanrader
Nohands
Het is is één van de weinige film ZONDER een happy eind, en dat is ook sterk in deze film...
Mescaline
Film gekocht bij bol voor 5 euro.. hier zeker geen spijt van.
Lekker misdaad filmpje die langzaam opbouwd 2 uur is voor deze film een best wel lange zit maar toch goed geacteerd geen orgineel maar wel goed uitgewerkt verhaaltje.
4 sterren verdiend deze zeker wel lekker avondje misdaad
dvdfreak123
persoonlijk voor mij sean penn's beste film ooit goed verhaal goed geacteerd prachtig uitgewerkte actie
Falcone
Een goede sterke film, mooi verhaal en mooie ellementen zitten hierin. Het veraad, en het beeld dat je krijgt van dat ze voor niks hun eigen famillie zouden vermoorden als het nodig zou moeten zijn, en dat diezelfde famillie hun toch gewoon blindelings steunt.
Een prima kijkje in de wereld van de misdaad, enige nadeel wat ik moet melden is dat de mensen allemaal heel erg sterio type waren, met name de Ieren, zuipende domme vechtjassen die hun hersens nooit gebruiken.. Beetje te sterio type, de Itallianen waren ook wel sterio type maar toch wat minder dan de Ieren..
Maar vanwege de geweldige acteerprestaties en het boeiende verhaal een 3,5 ster.
jordybeukeboom
Wel erg standaard verhaal, maar wel erg overzichtelijk, grondig en goed uitgewerkt. En een heel goed presterende cast. Gary Oldman is onvoorstelbaar eng en goed.
Einde is wel heel voorspelbaar en cliche
Ricky Roma
Het verhaal komt nog niet aan de tenen van films zoals Goodfellas en The Departed, maar de acteerprestaties is om je vingers van af te likken. Oldman zijn beste rol, zonder twijfel.
De shootout scene is dan op zijn beurt weer erg slap.. Als je van de maffia bent mag je toch wel wat beter kunnen schieten dan als een kind van 5 jaar dat net een pistool in zijn handen krijgt Achja, typisch hollywood zeker?
Stephan
Nee... Typisch Hollywood is dat elk schot raak is. Cijfers van doden door schietpartijen zijn drastisch gedaald toen het "hip" werd om het pistool schuin te houden, zoals zovaak in films te zien is.
Rennend en duikend een schot lossen op iemand die meer dan 5 meter van je af staat is zelden raak.
TerryA
precies, en op die manier is State of Grace eigenlijk veel meer realistic dan veel andere crime dramas. een aanrader en de laatste tijd komt deze film op de gratis movie channel (MGM of TCM?) op NL digital + TV
Gert P
Prima film die ik voor 2 euro gekocht heb maar die dat ruimschoots waard is.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Bad Boys
Drama / Misdaad, 1983

Thief
Misdaad / Thriller, 1981
new york citybroer of zus relatieundercover agentmafia bossirish mobcrime familyhomecominglittle italyst. patrick's dayamerican mafiamob familyhell's kitchen