• 9.381.754 stemmen

Geregisseerd door: Ang Lee

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway

Releasedatum: 16 februari 2006

Plot Brokeback Mountain

"Love is a force of nature."

Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.

Ennis Del Mar

Lureen Newsome

Joe Aguirre

Cassie Cartwright

Lashawn Malone

Randall Malone

Jack's Mother

Alma Del Mar Jr. (age 19)

Mooi gezegd Roel- !

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Roel- schreef:

Bovendien heeft die "tent-scène" ook nog een sleutelfunctie. Vind het ik-wil-geen-homo's-zien gezeur ook erg overdreven. Sta eens ergens open voor denk ik dan (en daar bedoel ik niet mee dat je zelf homo moet worden).

Alsof deze film proclameert dat je homo moet worden.. Dan moet je toch wel een ernstige randdebiel zijn wil je dat eruit halen.

orbit schreef:

Orbit, ook jij moet ondertussen weten dat er ernstige randdebielen op deze planeet rond lopen (zo kijken mensen deze film alleen niet, omdat ze geen "kontneuken" willen zien). Zo ook in Nederland.

avatar van marximaal

marximaal

Gezien de vele positieve berichten en een hoog gemiddeld cijfer dacht ik, die gaan we kijken vanavond.

Tot de nu veel besproken tent scène voorbij kwam. Ik dacht nog van moet dit nou, mijn vrouw zei gelijk al van; " kunnen we geen andere film gaan kijken". waarop ik reageerde van; "misschien valt het allemaal wel mee. Maar na slechts twee minuten kwam de volgende vrij scène alweer. Toen vond ik het ook allemaal wel welletjes. Ik had geen zin om een hele avond naar twee kerels te kijken die elkaar om de haverklap op de bek pakken.

We hebben toen samen naar een andere film gekeken die eerder was afgelopen dus ik zap terug naar NL 3 om het laatste half uurtje nog even te kijken.

Eind conclusie ik ben blij dat ik hem heb weg gezapt. En ik zou dan ook wel behoorlijk ouderwets zijn met mijn 27 jaar

en ja ik zie liever twee vrouwen.

Madecineman (moderator films)

Niet dat ik dit nu een geweldige film vindt maar het gezeur over de "tent-scene" en het feit dat er een paar keer zoenende mannen te zien zijn krijgt buitenproportioneel veel aandacht de laatste tijd.

En dat in de geest van, alle mensen leven in vrede en gelijkheid weten we nog wel. Natuurlijk niet voor niets dat de film op kerstavond is uitgezonden.

Madecineman schreef:

Natuurlijk niet voor niets dat de film op kerstavond is uitgezonden.

Kerstavond is eigenlijk een heel religieuze avond. Als we religie erbij gaan betrekken dan mogen we niet vergeten dat het meer dan waarschijnlijk God's bedoeling was dat mannen geslachtsgemeenschap hebben met vrouwen. Mannen met mannen en vrouwen met vrouwen dat is uit den boze.

Iedereen denkt er natuurlijk over hoe hij/zij wil en ik wil met mijn uitspraak ook geen discussie over religie veroorzaken. Maar het is wel zo dat seks hoofdzakelijk dient om je voort te planten. Door intiem te zijn met hetzelfde geslacht zullen we ons zeker niet voortplanten lijkt me.

Kevin13

bwa. Ann van Thuis kon het wel en zij was lesbisch maar dat was wel met dokters e.a.

Nomak schreef:

Als we religie erbij gaan betrekken

Nee, want religieuze en politiek discussies zijn niet toegestaan op MovieMeter. Ik heb daar wel een mening over maar die gaat buiten het bestek van deze site om dus ga hier ook verder niet op in.

Wil alleen maar aangeven dat tolerantie, respect en een ruime blik meestal geen kwaad kan. en dat we niet zo bekrompen moeten reageren op mensen die anders zijn dan onszelf.

Opvallend trouwens dat je zelden zoiets leest over lesbo scènes dan is het meer in de trend van; "Geil man, zou ik wel tussen willen liggen..." Tja.

marximaal schreef:

en ja ik zie liever twee vrouwen.

Zoals deze, Madecineman?

Overigens: homosexualiteit (man+man of vrouw+vrouw) is niet, zoals velen lijken/schijnen te denken, onnatuurlijk (hetgeen door de drie monotheïstische religies - alle in feite familie van elkaar, immers van het een kwam het ander - wordt beweerd). Ook bij verschillende diersoorten vindt (incidenteel) paarvorming met hetzelfde geslacht plaats terwijl de bonobo's (ook wel dwergchimpansees genoemd) totaal geen onderscheid in sekse maken om hun driften/agressies af te reageren! Gevolg hiervan is dat zij volkomen stress-vrij leven.

Het valt mij op dat hierboven enkele vrouwen de film juist hogelijk waardeerden, terwijl het de mannen zijn die (op verkeerde wijze ...) gaan steigeren. Of zien vrouwen, in tegenstelling tot de bewering van marximaal, misschien juist graag twee mannen .....

avatar van rose

rose

ags50 schreef:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nooit zo trok om het te zien. Maar na het kijken van deze film ben ik van gedachte veranderd. Vond het enorm mooi in beeld gebracht.. Liefde is liefde. Of dat nu m/v is of v/v-m/m.

ags50

Dat is precies wat ik in een eerder bericht ook bedoelde. Blijf het opvallend vinden dat in het bijzonder vrouwen die strekking van de film waarderen. Liefde tot de dood hen scheidt en misschien nog wel langer.

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Wat is er bijzonder aan dit liefdesverhaal afgezien de 2 mannen en hun onmogelijke liefde ipv man-vrouw iets onmogelijks krijgen. De eerste kijkbeurt was goed te doen maar bij de tweede keer is het opeens niks meer.

Deed me denken aan Out of Africa: mooie plaatjes, weinig inhoud.

ags50

Eigenlijk niets, wanneer het "gewoon" mannetje+vrouwtje zou zijn, maar omdat het gaat over twee mannen, beiden cowboy, kreeg het wereldwijd aandacht.

Als je vindt dat de onmogelijkheid van hun liefde goed in beeld wordt gebracht, is de film al geslaagd.

ags50

Hé, speranza, bericht verwijderd?

Nou, degenen die het hardst schelden omdat er twee homo's in beeld komen en allerlei overdreven zaken ten aanzien van hun lichamelijke liefdesuitingen naar voren brengen (b)lijken mannen te zijn (neem me niet kwalijk, ik heb de discussie niet vanaf het begin gevolgd en zeker niet alle berichten gelezen). Waar ik meer genuanceerde meningen naar voren gebracht zag, vaak gekoppeld aan een voldoende of hoger als waardering, waren die van vrouwen afkomstig. Daarin werd meer op het verhaal dan op de (vermeende) seks ingegaan.

Gezien jouw naam en 0.5* zou ik zeggen: uitzonderingen bevestigen de regel. Of kan jij alleen maar Italiaanse films waarderen? Je weet toch dat dit geen (door jou zo verfoeide) Hollywood-film is?

Nomak

Ik vind het wel vreemd dat als iemand zegt dat hij deze film niet wil zien, omdat hij geen behoefte heeft om 2 mannen intiem bezig te zien, dat hij dan onmiddellijk een hele reeks aanvallen van andere users te verwerken krijgt.

Alsof deze film verplicht kijkvoer is. Als iemand deze film niet kan appreciëren dan is dat maar zo. Niet iedereen is aan het wachten om 2 mannen seks te zien hebben.

Kevin13

ja, maar de film draait niet om 2 mannen die seks hebben...

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Nomak schreef:

Het lijkt erop dat je zegt dat deze film zijn hele speelduur rond seks draait. Die seksscène duurt nog geen 20 seconden en er is zo goed als niks te zien.

Voor de rest een ontroerend liefdesverhaal met enkele drama-elementen. Verplicht kijkvoer is het zeker niet, maar hem mijden omwille van de seksscène vind ik nu wel wat overdreven.

Nomak schreef:

Weet je wat ik vreemd vind? Dit soort reacties van jou, hier en bij andere films zoals "The Dark Knight", terwijl je niet eens de film gekwalificeerd hebt, al was het maar met 0.5* (want positieve commentaren heb ik van jouw hand nog niet gelezen, maar waarschijnlijk hebben wij ook niet dezelfde smaak of voorkeur ). Hé, nu valt mij op dat in beide Heath Ledger een hoofdrol vervult. Is dit een persoonlijke vete?

ags50 schreef:

Ik geef zelden of nooit een stem als ik de film niet volledig heb gezien.

ags50 schreef:

(want positieve commentaren heb ik van jouw hand nog niet gelezen)

Bij films die ik wel goed vind geef ik enorm positieve commentaren.

ags50 schreef:

Ik heb Heath Ledger niet gekend, dus persoonlijk zal het niet zijn. Lijkt wel zo dat die kerel enkel films maakt die ik niet graag zie.

rose schreef:

Wat ik toch ook merkwaardig vind want zelf vind ik dat er heel weinig "liefdevolle" scènes in de film zitten, vind het allemaal vrij lomp en oppervlakkig blijven.

Het karakter van Enis vind ik zelfs een vrij naar persoon. Hij zwelgt zo in zijn eigen zelfmedelijden dat zijn hele omgeving, al zijn dierbare, er 20 jaar lang onder moet leiden. Kon maar erg weinig sympathie voor hem opbrengen...

Nomak schreef:

Wat is daar vreemd aan? Zo'n krom ongenuanceerd vooroordeel over een film is juist vreemd, de reacties zijn logisch. Een film alleen niet willen zien om een scène die je zelf nog nooit gezien hebt is vrij kortzichtig. De film heeft wel degelijk veel meer te bieden, of je het goed uitgewerkt vindt is een andere zaak.

Nee, verplicht is het zeker niet. Maar als je niet had geweten dat er een scène met twee vrijende mannen in had gezeten was je hem wel gaan kijken?

Roel- schreef:

Ik heb het zeker niet over mezelf, je begrijpt me verkeerd. Ik had het over andere users die de beruchte scene niet konden waarderen.

Kevin13

beruchte scene ? de scene in Monster's Ball waar Thornton seks heeft met Berry 4 minuten lang zou ik berucht noemen, maar een 'seks scene' van maar 20 seconden ? Waar je dan nog niets ziet

Ik quote je maar even:

Nomak schreef:

Ik ga deze film maar vermijden, ik hoef dat kontneuken ook niet te zien.

Maar omdat je de film niet gezien hebt zal het verder een discussie worden die niet écht over de film gaat (cameragebruik e.d.). Verklaar hem dan ook maar voor gesloten, totdat je de film gaat bekijken of er andere users nog wat toe te voegen hebben.

avatar van JeanMaurice

JeanMaurice

Prachtige film over een liefde, dit keer tussen twee mannen, die met op de achtergrond van een behoorlijke dosis hypocrisie nog steeds in het oerconservatieve Zuiden van de VS taboe is. Mooi opgebouwd verhaal, subtiele scenes en de prachtige landschappen van Wyoming. Sterke film met mooie karakterrollen.

Nomak

Ik moet toegeven dat ik een stukje van de film gezien heb. Donderdag? Wanneer hij op tv was in elk geval. Ik heb uit principe nog niet gestemd omdat wat ik gezien heb te kort was.

Het sprak me zowieso al niet aan om de film verder af te kijken.

Maar aangezien er hier veel mensen op de site zijn die stemmen op films die ze niet volledig hebben afgekeken begin ik te twijfelen of ik zou stemmen of niet.

De beruchte scene waarover hier zoveel te doen is, heb ik in elk geval nog niet gezien.

Die was in het begin te zien

Kevin13 schreef:

Die was in het begin te zien

Heb ik geluk gehad dat ik ergens in het midden ben ingestapt.

Was er een naakte kerel zijn kleren aan het wassen in een rivier. Je zag die andere ernaar kijken met zo een verlangende blik in zijn ogen.

Weggezapt, daarna terug opgezet. Kwam die andere hem bezoeken, maar kon hij niet omdat hij zijn kinderen dat weekend bij hem had of zoiets.

Weer weggezapt en vervolgens weer opgezet. Had hij een met bloed besmeurd hemd in zijn handen.

Weggezapt en niet meer verdergekeken.

avatar van speranza

speranza

rose schreef:

Kan het zo zijn dat het feit dat bijna alle vrouwen op de wereld op deze twee acteurs geilen tot deze bijstelling hebben geleid?

speranza schreef:

Ze zegt het erg eenvoudig, liefde is liefde. Geen spelt tussen te krijgen en het is altijd al zo geweest. Geen idee waar je dat "bijstelling" vandaan hebt gehaald.