Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Vanaf donderdag 12 februari in 72 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
Jordy
Maar toch Dobby, alles hoger dan een 2,5 bij deze film geeft toch ECHT aan dat je deels homo bent hoor!
neo
Zeg kos zou je voortaan niet gewoon je punt voor je smilie zetten. Maak je je punt eerder
Barlow
- 1967 stemmen
Het is goed geacteerd en het geluid is perfect.. maar dit is niet mijn categorie óf ook maar iets wat ik zou uitkiezen in een videotheek.. Het is meer voor 'gays' dan voor 'straights' en aangezien ik 1000% straight ben.. helaas.. 3 *
Geweldige redenatie
Als je zelf geen moordenaar ben mag je dus ook geen films kijken waarin een moord wordt gepleegd
Summerlinda
Wat een prachtige film en wat een geweldig acteerwerk van de heren, de emoties...... wow.
soom
geen goed acteerwerk wel een goed achterwerk
Eh.. Van wie bedoel je het achterwerk?
Het is bovendien echt een prachtige film hoor, en er word juist erg sterk in gespeeld..
Werwolf
geen goed acteerwerk wel een goed achterwerk
Maar wat zat er in die doos?
Werwolf
Toch een aardige film. Toch even wennen om Jake Gyllenhaal in een rol als deze te zien. Ik had redelijk hoge verwachtingen van de film, en ze werden deels waargemaakt. Overtuigend acteerwerk van zowel Gyllenhaal als Ledger, die hun rol prima neerzette. Ledger vooral hoe hij meer en meer aftakelde naarmate de film vorderde. Beginstuk vond ik prima, maar erna waren er een aantal stukken waarbij mijn aandacht verslapte. Toen werden de scenes wat traag en miste ik toch wat de diepgang van de film. 3,5*
Nieke
Waar Walk the Line mij nog weet te boeien, faalt deze film schromelijk.
Ik ga door mijn recensie op mijn kop krijgen, maar eerlijk is eerlijk.
Deze film is voor mensen die niet voor commerciële films zijn (ik geef het toe), die van mooie landschappen houden, weinig dialoog, mooie landschappen, een paar kleine intriges, mooie landschappen en nog meer van dat laatste. Ik vond het zonde van mijn 7 euro om deze film na vijftig minuten al beu te zijn.
Respect voor de mensen die dit wél een leuke film vinden, ik kan mij er niet in plaatsen en val ook niet te overtuigen.
2.5*, het spijt me jongens
HCForums
Ik sluit me bij Nieke aan. Deze film mist dialoog en diepgang, en als ik de natuur uitvoerig in beeld wil zien kijk ik wel naar National Geographic. Nee, deze Focus Features film stelde me teleur.
papabear83
zo even alle homo cliche's opzij gemietert....
deze film vond ik echt goed!
ben meer een liefhebber van films als se7en en saw...
landschappen of niet het gaat er om of de film je raakt ja of te nee
dat deed deze film zeer zeker na mijn mening
dus laat ang lee maar komen met zijn volgende project over 2 lesbishe vrouwen
kijken dus!!!!!
welleweirdo
Beetje jammer dat er door sommigen word gezegd dat je deze game alleen maar kan waarderen als je gay bent. Beetje zielig vind ik het zelfs. Zelf ben ik gewoon hetero en kan ik de film best waarderen. 3,5*!
L. luchtloper
Ik vind het triest dat sommige mensen die een bericht plaatsen overduidelijk meteen erbij schrijven dat ze niet homo zijn. Alsof alleen homo's over deze film positief zijn.
Helemaal triest vind ik als ze zeggen dat deze film meer voor homo's is dan voor hetero's. Ik zeg toch ook niet: American History X is meer iets voor neo-nazis dan voor gewone mensen.
Voor mijn gevoel is het nog voor veel mensen een taboe.
Angrod_Pallanén
Ja, dat is het ook, ik ben een van de weinige in mijn klas, of op mijn school for that matter, die het dood normaal vinden als twee mannen zoenen, nou was die "erotische" scene in de film wel een beetje te veel van het goede, maar het zijn ook gewoon mensen die je alles behalve in een hoekje moet stoppen, sowieso, het hele "iedereen is gelijk" klopt alleen op papier.
Goodfella_90
Misschien schuilt er achter jou ook wel eentje.
(vat die knipoog niet verkeerd op he
L. luchtloper
Misschien schuilt er achter jou ook wel eentje.
(vat die knipoog niet verkeerd op he
Te flauwe en domme opmerkingen
L. luchtloper
Nou, ik vatte hem anders op, sorry...
Rianneke_Dan
Goeie film, mooie beelden en goed acteerwerk!
Meer eigenlijk niet over te zeggen, vond Jake en Heath echt goed acteren, emoties wel sterk overgebracht.
Heb me zeker wel vermaakt.
tdenissen
deze film heeft me echt geen moment kunnen boeien en ik heb hem dus na een uur maar afgezet
1.5
MrBig21
Ik ben een man, hetero en ik vind dit een prachtige film.
Ben trouwens een grote fan van films van Ang Lee.
En een raad aan de mannen met de vreemde reacties: Als je homofoob bent, kijk dan dit soort films niet en houd je rare reacties voor je!!!
Halcyon
Het eigenaardige is dat veel homofoben al een mening hebben over dit soort films zonder ze te hebben gezien.
MrBig21
Ik kan het niet meer met je eens zijn!
Ze zijn gewoon bang om de film goed te vinden...
Bert1
Erg mooie film.
Zeker geen domme verbloeming van het holebi-gebeuren.
Ook erg mooie tieten in deze film, woohoo tieten!
(hint hint

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001