Cube (1997)
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 11 juli 1998
Bekijk via CANAL+
Plot Cube
"Don't look for a reason... Look for a way out."
Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.
chevy93
Misschien ... maar hier gaan ze zogezegd van de ene set naar de andere maar eigenlijk blijft het altijd dezelfde set. Dat is knap gevonden als je het moet doen met een beperkt budget. Je krijgt echt het gevoel dat de karakters zich verplaatsen.
Doet overigens niks af aan het feit dat het hier knap is hoor. Ik vind het alleen niet zo geniaal als bij bovengenoemde film.
eltorro
Volgens mij had Simon een redelijk laag budget. Schijnt een leuke te zijn.
Het blijven toch variaties op een bekend thema?
Emma'
Gisteren nog eens een keer gezien, de scène waarin ze even willen slapen is trouwens wel goed gedaan, zeker met de muziek. Ik zou helemaal dizzy worden in zo'n kamer
Ook een van de betere acteurs uit deze film (en dat zijn er niet veel) was de autist, hoe wil je in hemelsnaam al je vingers blijven bewegen en er eentje strak stil houden?
En dan zo spastisch + de hele tijd? Stem blijft op 3,5*, de claustrofobische sfeer was goed uitgewerkt, maar de meeste acteurs waren matig.
Emma'
Hoe heet die 3e deel dan? Meen geen Cube Zero?
Ja, Cube Zero
Cube - Cube2: Hypercube - Cube Zero
Vinokourov
De voorloper van Saw
. Het is soms best spannend, maar ook soms ontzettend onzinnig. Vooral de manier waarop kamers veilig verklaard worden door die wiskundige shizzle klonk bizar vergezocht. Wel leuk om eens te zien, alleen meer kun je uit zo'n concept toch niet halen vrees ik.
Mirob1
De beste van de drie, maar ook geen hoogvlieger. Het blijft allemaal vooral erg veel van hetzelfde.
miner
Rare film op een positieve manier, het gaat vrijwel nergens over maar dat is toch de rede waarom ik hem helemaal af wou kijken.
Ik vond de acteurs wel ontzettend dom gedrag vertonen, behalve die autist dan, maar dat was meer omdat die vrij weinig deed.
De film had wel wat meer spanning mogen hebben, het is gewoon 90 minuten lang naar een groepje mensen kijken die deuren openen, zonder dat er een verhaal achter zit.
Poppe
Het verhaal van de Cube is, er is geen verhaal..
*Neuriet Twilight Zone deuntje*
Testa-Rossa
Prima film, iets wat me opviel was dat de hele 'Cube' vrij 'onaards' was afgewerkt, en in het begin wordt er ook nog gesuggereerd dat het misschien buitenaards is. Maar er zit wel een hele grote huis tuin en keuken bout door die hendel die iedere keer (met een close-up) wordt open gedraaid
Met minimalistische middelen gemaakte spannende en clausterfobische horror/thriller. Een uiterst origineel verhaal dat erg slim in elkaar zit. De onderlinge verhoudingen tussen de personages worden goed weergegeven en de paranoide slaat al vrij snel toe. Beetje jammer dat het Quentin personage te ver door slaat. Heb expres de vervolgdelen nooit bekeken, want deze kunnen alleen maar afbreuk doen aan het origineel.
Lexcoaster
Spannende, claustrofobische film. Goed voorbeeld van hoe men met minimale middelen nog steeds een dijk van een film kunnen maken.
icarus
5 sept
14 sept
Fijn dat jullie 't met elkaar eens zijn
puckb96
Vond de film nogal onnodig geweld voor een scifi/thriller.
puckb96
't Is dan ook een horrorfilm, hè.
Kijk eens bij het genre van Cube op Moviemeter.
Bottleneck
Zegt niets, imdb noemt als eerste horror en mystery, deze film laat zich niet zo makkelijk in een hokje duwen
deze film laat zich niet zo makkelijk in een hokje duwen
In een hokje duwen.
glimlicht
Minimalistische horror die je hersens laat kraken.
Vanaf het eerste moment zit je al gelijk in de film. Op een geweldige manier word er niks uitgelegd en druppelen de personages 1 voor 1 de ruimte in. Vreemde geluiden en pittige dialogen lieten mij in spanning.. What the fuck is er hier aan de hand?
Constant word er gekibbeld door de hoofdrolspelers, zetten ze jou als kijker op het verkeerde spoor. Niemand lijkt zichzelf te zijn... Ik denk dat ik net zo paranoia werd als de mensen in de levensgevaarlijke ruimte. De ontknoping is heftig en cryptisch. Laat de theorieën maar komen...
Eentje om niet te vergeten
AC1
Kijk eens bij het genre van Cube op Moviemeter.
Nee bedankt. Het is sci-fi/horror, net als Alien.
Trippy
vond hem tegenvallen eerste half uur was ok maar daarna vond ik het niet meer boeiend
irisjuh1
Goeie film dit!! Weet iemand nog zon soort gelijke film als deze behalve saw?? Graag even berichtje sturen!!
Zeker een aanrader dit.. blijft spannend en wel goede acteurs.. Deel 2 en 3 zijn echter niet aan te raden!!
dominion
hele goeie psychologische sci-fi thriller met een paar goeie plotwendingen en leuke death scènes de special effecten waren ook dik in orde zeker voor die tijd het begin was leuk bedacht met die titel alleen het is wel een beetje gejat van alien
Lexcoaster
Haha.
Ik had zijn reactie niet eens gelezen, geloof het of niet...
SaNDuTjE
Wat is er dan van Alien gejat? Ik zie totaal geen overeenkomsten eerlijk gezegd...
AC1
Beide films plaatsen een groepje ordinaire werkmensen (de blue-collar worker) in een futuristische ruimte met een zeer beperkte bewegingsvrijheid en waar een onzichtbaar gevaar ze één voor één doodt.
SaNDuTjE
Als je het zo stelt heeft het het plot op zich wel overeenkomsten, maar de uitwerking vind ik totaal anders en doet me zeker niet aan Aliens denken.
Het zijn in mijn ogen normale mensen (niet speciaal gekozen 'arbeiders'), de bewegingsvrijheid speelt in Cube een hoofdrol terwijl dat in Alien meer een hulpmiddel is om de spanning op te bouwen en het onzichtbare gevaar is in Alien niet zo onbekend als in Cube.

Cube Zero
2004

Cube 2: Hypercube
2002

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Fight Club

Falling Down
Thriller, 1993

Das Experiment
Drama / Thriller, 2001
riddleautismeclaustrophobiamazepsychologieprime numberentrapmenttrapdoor mathematicshorrormoordbloedvergietenontsnappentrapgeweldlabyrinthsurvival horrornumberscubemechanicalindustrial