• 9.379.298 stemmen

Met onder meer: Danny Dyer, Tamer Hassan en Geoff Bell

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 november 2005

Plot The Business

"This firm will blow you away."

Tijdens de Thatcher-jaren in Engeland, trekt Frankie, een jongen uit Zuid-Londen, naar Spanje om zijn dromen te verwezenlijken. Daar leven de Britse criminelen, ver weg van de Engelse wet. Frankie arriveert in Malaga met een lading geld voor Charlie, een ex-gevangene die de bende leidt van de Engelse criminelen. Frankie raakt geimponeerd door het plaatselijke gangsterleven en bevindt zich al snel in de onderwereld met vrouwen, geld en drugs.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van resona

resona

moon44 schreef:

Een film die je af wilt kijken, en na afloop denkt, waarom heb ik hem afgekeken.

2,5 ster

helemaal mee eens!

avatar van inevitable

inevitable

super film! absoluut een must. een heerlijk verhaal good acting en lekker spanned! als je van pulp fiction houd vind je dit ook top.

avatar van moustafa

moustafa

eerder, als je van BLOW of Paid in Full houdt, dan moet je deze zien..

avatar van J.S.

J.S.

Ik heb ech nog nooit een gangsterfilm gezien met zoveel pretentie, een film die zichzelf al meteen naast de grote gangsterfilms wil zetten en dat is hij jammergenoeg niet, matige film maar af en toe wel genietbaar: 2 sterren.

avatar van Jic

Jic

een 4 erg leuk interresant verhaal elk deel van de film is leuk om naar te kijken ik zat zelfs te twijfelen tussen een 4 en een 4,5...

deze film moet je echt gezien hebben als je van misdaad houdt enzo.

avatar van damian

damian

moet ik maar eens zien

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse misdaad film, met goed acteerwerk en een vermakelijk verhaal. de engelse accenten met het scheldwerk zijn te gek. verder heeft de film leuke wendingen in de neergezette drugswereld, en heeft ie op sommige punten wat weg van films als bv. blow en pulp fiction. leuk van begin tot eind. 4 sterren.

avatar van Syko

Syko

Vandaag gezien, een vermakelijk filmpje met toepasselijke muziek maar toch lang niet zo vet als het zich voor doet.. op de cover bv.

''More cocaine than CASINO, more guns than GOODFELLAS, more swearing than SCARFACE''

maar goed, het zal allemaal wel mooi meer wezen maar that's it.

verder niet echt iets nieuws gezien.. qua verhaal

Toch 4 sterren voor het 90min. goed inmekaar gezet filmpje met goed acteerwerk

Als je van crime films houd vind ik het wel een aanrader but don't expect to much!

avatar van Rutte

Rutte

Klein maar fijn , en redelijk voorspelbaar gangster filmpje dat lekker wegkeek, maar toch niet echt vergelijkbaar met de grote jongens zoals Scarface of Goodfellas.

Grootste pluspunt is toch wel de heerlijke en toepasselijke muziek die een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer van het geheel.

Tevens komt er af en toe wat kurkdroge humor voorbij waar je van moet houden.

Geinig overigens vond ik bij de dvd de teller, die de scheldwoorden bijhield.

Als je van 't genre houdt zul je je best wel anderhalf uur vermaken.

Vandaar 3,5 sterren

avatar van Joeri_000

Joeri_000

aaaaaaaaaaaaah, die witte broekjes, krijg er de kriebels van. vind danny dyer verder wel atijd wel cool, oke filmpje, geen hoogvlieger maar wel vermakelijk!

avatar van dennis_e

dennis_e

de onderkoelde humor van de britten doet het em.

goeie film

avatar van hansbreda

hansbreda

Prima vermaak al is Danny Dyer eigenlijk het minst geloofwaardige karakter tussen al de "hardcore criminals".

avatar van stoffel75

stoffel75

Typische Nick Love-film; typische rol van Dyer ook. Allemaal best leuk om eens te zien, al zakt de film na een tijdje volledig in; maar de laatste twintig minuten maken dat weer goed. Fantastische eighties-muziek en ook een extra vermelding waard is Georgina Chapman, ook zeer de moeite waard.

avatar van illMattie

illMattie

vermakelijk filmpje ondanks matig verhaal en matig acteerwerk

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lekkere vieze Britse misdaadflick, zonder al teveel besognes voor de kijker. Zelfs de traditionele opbouw van deze flicks wordt gehandhaaft, met narrator en intro's. Erg vermakelijk, ook omdat je weet dat de Costa's door de Nederlanders en Britten wordt verdeelt.

avatar van 2116

Vond het maar een matige film. Hoewel ik zeker van misdaad films hou kon deze film me maar zelden boeien. Ik vond het verhaal niet interessant genoeg en het acteerwerk was ook wat matig. Omdat er zo nu en dan toch nog wat Britse humor in zat geef ik 2 sterren.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

uitstekende film in het genre, met bijhorende goede muziek

film blijft me nu nog bij

avatar van Thrillseekah

Thrillseekah

Ik heb me zeer vermaakt met deze film! Danny Dyer vind ik altijd geniaal!

avatar van Douwe16

Douwe16

Sex, drugs, geweld en Danny Dyer: Perfecte combinatie.

Heel goed acteerwerk en vele acteurs uit de films Green Street Hooligans en The Football Factory.

Top Film!

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Ik vind deze film ook geweldig. Zit zoveel humor in. Ik snap trouwens niet dat er thriller bij staat op moviemeter. Hadden ze beter comedy neer kunnen zetten.

avatar van Tisik

Tisik

J.S. schreef:

Deze film is helemaal niet pretentieus, maar voortdurend met een knipoog. Geweldige muziek, geweldige oneliners, leuk verhaal, humor en goeie personages.

avatar van flaphead

flaphead

aardige Britse misdaadfilm, die aan alle verwachte benodigdheden voldoet; het taaltje, de karakters, de humor. het eerste deel is het een Ritchie-achtige insteek (dus niet nieuw, maar wel vermakelijk), daarna verzuipt het zichzelf een beetje in standaard misdaadverhaal, met een matig einde.

in het eerste half uur is al zeker de helft van 'greatest hits of the 80's' voorbijgekomen, in het vervolg komt de rest nog langs. allemaal fijne plaatjes, maar iets te geforceerd in de film gebruikt. die enge korte broekjes voor de invulling van de tijdsetting zijn dan wel weer hilarisch.

leuke wegkijker, maar niet bijzonder.

avatar van usr14112

usr14112

Fantastische engelse misdaadfilm. Perfect sfeertje, met bijbehorende muziek en leuk onderhoudend verhaal. Het einde was wat abrupt en had wel wat sterker gekunt. Top

avatar van Brother Grimm

Brother Grimm

Geweldige Britmovie, top hoe Danny het aan elkaar breid!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

wat blijft die Danny Dyer een slecht acteur zeg. En ook hier doet hij weer mee in een bijzonder slechte film vol cliches.

avatar van DV1984

DV1984

Topfilm van Britse bodem en de soundtrack paste perfect bij de film!

avatar van Rebel80

Rebel80

Fan van het genre? Dan mag je deze niet missen!

avatar van dualcia

dualcia

Ik heb stiekem een flinke crush op Danny Dyer, door zijn flair, accent en het jongensachtige dat hij heeft.
Met zijn jongensachtige charme kan hij deze film prima dragen en dat heeft het ook nodig. De film zit lekker in elkaar, al begint het bij de twist waarin Frankie en Charlie alles kwijtraken een beetje te haperen.

Een prima film met een lekkere jaren-80 soundtrack (Blondie, The Buggles, The Knack, Simple Minds waren fijn om voorbij te horen komen).
Toch jammer dat de film me voor de rest verder vrij weinig doet.

avatar van Bélon

Bélon

Aardige Britse misdaadfilm met fijne jaren '80 soundtrack. Helaas ontspoort het script nogal het laatste half uur waardoor een echt hoge waardering achterwege blijft. Vaak leuke dialogen en verder een leuke "Scarface" referentie (behang in het appartement van Ronnie) tillen dit (net) boven de middelmaat uit.

avatar van Icer

Icer

Engelse ''crimi'' tegen het decor van de jaren '80. Het deed mij mij wel wat aan ''Sexy Beast'' denken. Ach, wel aardig om te kijken, een halve punt extra voor de muziek