• 9.373.068 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Sheldon Wilson

Met onder meer: Timothy V. Murphy en Stan Kirsch

Plot Shallow Ground

"Fear your past... it will find you"

Een afgelegen politiestation op het Amerikaanse platteland sluit zijn deuren. Op de laatste dag, terwijl dossiers en materiaal al ingepakt zijn, strompelt een naakte jongen naar binnen. Hij is van kop tot teen bedekt met bloed en weigert te spreken. Zijn gezicht komt iedereen bekend voor, maar niemand is zeker van waar ze hem kennen. Terwijl de jongen voor zich uit staart, druipt het bloed uit zijn lichaam en zoekt het zich een weg over de vloer, alsof gedreven door een duister en geheim doel. De politie neemt zijn vingerafdrukken en zoekt door hun dossiers. Wat ze vinden is te onmogelijk om waar te zijn. Helaas voor hen en voor heel wat anderen, kan de waarheid vreemder zijn dan de meest vergezochte fictie. Het verleden vergeet niets en een bloederige dag des oordeels is aangebroken.

avatar van Diekmans

Diekmans

Een draak van een film. Ik zie veel kritiek over de muziek van de film en daar ben ik het mee eens. Muziek hoort spanning toe te voegen maar dat element werd in deze film erg vaak gebruikt voor de zogenaamde 'schrikmomenten' dat het op een gegeven moment irritant wordt. Bovendien is de film erg langdradig en begon ie na een half uur in te kakken. Wel wordt er zeer behoorlijk in geacteerd en is het camerawerk in orde maar dat trekt deze film niet naar de voldoende want het verhaal is het belangrijkste en die is echt te mager. Derhalve een 2.

avatar van Charlie 1000

Charlie 1000

Ik vond dat deze film een beetje tegenviel. Het was zeker geen echte horror, ik vond hem soms zelfs grappig (mannetje in het bloed)

avatar van Pedor

Pedor

Ik vond het niet een echte top horrorfilm.

Met name de prestaties van de acteurs voelen mij wat tegen.

Maar ergens weten de makers van de film je toch te binden, want je wilt uiteindelijk weten hoe het nu precies in elkaar zit.

avatar van Pinhead29

Pinhead29

Deze krijgt een 3,5 van mij

Want

De film is origineel toch wel spannend en core

Lekkere ik heb niks op zaterdag avond zondag te doen

Hoesje kijk ik nooit na lees altijd verhaal want plaatjes doen je vaak anders geloven

Tip ik kijk na het verhaal spreekt mij aan dan kijken want ken films geproduceerd door mannen van titanic en met die en die en geregiseer door die en die dan denk je wow dan blijkt het K@t film te zijn dus ik lees verhaal en neem dan de gok

avatar van anke1978

anke1978

Ik heb Shallow Ground vertoond toen ik als recreatieleidster op een camping werkte.

Zo'n twintig jongeren deden mee aan de filmnacht.

Bij deze film was de spanning zo groot dat zelfs de grootste knullen (18/19 jaar) even een luchtje moesten scheppen (heel dicht bij de zaal) om de angst te ontvluchten.

Zelfs toen de film klaar was en ze eigenlijk naar hun tent/caravan toe wilden gaan, betaalden ze bij om een komedie, die de nacht afsloot, te bekijken. Ze durfden gewoon echt niet in het donker over de camping heen.

Dus spanning, reken maar.

Normaliter maak je je voorstellingen van het eind van een verhaal, maar bij deze film had je echt geen flauw benul.

Die bloederige jongen, oh, wat was hij eng.

Ik heb nog niet vaak zo lang op het puntje van mijn stoel gezeten. Brr!

5 sterren.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond deze ook wel creepy.

Alleen het begon leuk, maar de film werd steeds slapper en het einde was makkelijk en saai.

Het gore was wel oke, maar meer hoef je ook niet te verwachten.

avatar van RyanB

RyanB

Ik vond deze film niks aan. te veel onnodig bloed. ik vond het gewoon nergens op slaan. een 0.5 niet meer niet minder.

avatar van Spyn

Lekkere ik heb niks op zaterdag avond zondag te doen

Vertaling?

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Verschikkelijke film. Heb m na een half uurtje uit gezet.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

1,5.........heb ook het einde niet afgewacht........slechte film.

avatar van xenne

xenne

valt nogal wat aan op te merken, maar de film wist me wel te boeien, de film moet het vooral hebben van z'n mysterieus sfeertje. pas helemaal op het einde begrijp je wat er aan de hand is, het uitgangspunt is vrij origineel. enkele minpunten zijn de cast en het script slaat allerlei overbodige zijwegen in, waarschijnlijk om de kijker in de verwarring te brengen, maar dit voegde niets toe. toch een kleine 3.

avatar van the catcher

the catcher

Als liefhebber van het genre kan deze best wel tellen. Ik had er minder van verwacht na eerst hier de reacties te lezen. Ik lees hier wel eens, deze film is niet eng, of deze film is niet spannend.Danvraag ik mij af welke film deze personen wel spannend en eng vinden? Ik zeg niet dat deze film een topper is kwa spanning.Maar toch krijgt hij kwa spanning een dikke voldoende. Ik hou wel van van zo'n films op die afgelegen plekken. De locatie alleen al brengt zo'n creepy sfeertje.

avatar van killerfreak

killerfreak

Goed begin en mooie flashbacks telkens wanneer ze met zijn bloed in aanraking komen, maar naderhand wordt de film steeds belachelijker waardoor ie maar net 2.5* overhoudt aan het einde. Helaas, maar hier zat zeker meer in...

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Wat een rare film was dit!

avatar van horrorjp

horrorjp

Voor op een dag als je helemaal niets te doen hebt is het een leuke Thriller - Horror Waarbij je lekker veel bloed ziet. Mischien had er nog wel wat meer in gemoord mogen worden maar de moorden die kwamen waren erg goed! Het verhaal sprak me ook wel aan en het was redelijk goed gefilmd.

3,5* voor een verrassend filmpje

avatar van rox91

rox91

Ik vond het ook tegenvallen, ook het einde (wat bijna altijd raar is)

Er komen wel spannende (en vieze) stukjes in voor maar dat is het ook.. Door het verhaal opzich geef ik de film 3*

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Dit is echt de bloederigste film die ik ooit gezien heb (heel goor)

En met een origineel verhaal, ik had er wel meer van verwacht

maar het is een goede horror film de vieze stukjes zijn goed.

hierdoor geef ik 'm

4,5 ster

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

anke1978 schreef:

Zo'n twintig jongeren deden mee aan de filmnacht.

Dus spanning, reken maar.

Die bloederige jongen, oh, wat was hij eng.

Ik heb nog niet vaak zo lang op het puntje van mijn stoel gezeten. Brr!

5 sterren.

SURE

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik had hoge verwachtingen van deze film. In het begin werd dat waargemaakt maar daarna was het allemaal vrij snel over.

Verhaallijn van de film was gewoon slecht en slaat eigenlijk helemaal nergens op. De film is ook niet echt spannend te noemen en is zeker ook niet eng. Je kijkt de film puur af omdat je wilt weten hoe die afloopt maar ook dat is een tegenvaller.

Het acteerwerk is ook zeker niet goed en past prima bij het niveau van de film. Ik kon totaal niet meeleven met de personages.

De dvd-uitgave van deze film is ook niet echt goed te noemen. Beeldkwaliteit is wel redelijk en de beelden van de film zijn aardig geschoten. Het geluid vond ik wat tegenvallen en dat had allemaal te maken dat deze dvd alleen een stereotrack bevatte. Ik ben van mening dat een horrorfilm uit 2004 gewoon een goede 5.1 track moet hebben.

Kortom voor mij is de film 1.5* waard omdat ik de film niet spannend en een beetje rommelig vind.

avatar van Biglia

Biglia

Logica is bij horrorfilms wel vaker ver te zoeken maar hier stoorde het mij enorm dat al het moorden, met zware takels, en het prepareren van de lichamen achteraf gedaan blijkt te zijn door een klein, oud vrouwtje. Ook haar motivering voor de moorden is zwak omdat er geen enkele duidelijke schuldige aangeduid wordt, op het einde zegt ze wel iets over buitenstaanders maar dan nog. En waarom moest ook die drugsdealer ineens terug komen uit de dood? Die FBI agent (?) Ray zegt wel iets in de aard van "ze komen overal terug" maar daar is verder niks van te merken. Meestal zie of hoor je dan toch een nieuwsflash ergens in de achtergrond of is er een krantenkop die er melding van maakt. Al bij al behoorlijk zwakke film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film met een mysterieus sfeertje, al vond ik het allemaal wel wat vreemd overkomen.

avatar van Film Pegasus

Niet echt slechte film. De spanning wordt wel wat opgebouwd en dat gedoe met die jongen was ook niet slecht. Al is het verder nogal voorspelbaar om echt een topper te worden. Ook verder het klassieke slechte acteerwerk en de clichés natuurlijk. Je weet wie er dood gaat en wie niet. Maar de sfeer kan zich vrij goed handhaven en er toch een vermakelijke horror van maken.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik begrijp niet dat sommige mensen deze film zo slecht vinden. Zelf vond ik hem helemaal niet zo slecht. OK, het verhaal had iets meer uitgewerkt gemogen, maar voor de rest is de film best goed te kijken. Er zitten genoeg gore effecten in en langzaamaan ontrafelt het verhaal zich. Nogmaals, het verhaal had beter uitgewerkt moeten worden, maar dat betekent niet dat dit een slechte film is. 3 *

avatar van 606

Nieuwe poster toegevoegd.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

nou ik geloof dat dit toch wel een beetje slechte film is, allemachies wat een ramp acteurs

vooral die agente Laura, niet te geloven gewoon ergelijk

en tráááág alles duurt lang, alsof ze de grootste moeite hadden om 1,5 uur vol te schieten

maar dat zal dan ook wel want het is me daar een kulverhaal, niet normaal

jongens jongens wat een slechte film, hahaha gooi maar in me pet!

1,5 laura's

avatar van superhenkie

superhenkie

Saaie film.

Hoewel ik geniaal ben snap ik echt niet veel van deze film. Het verhaal is warrig en weinig logisch. Tel daar de ongeloofwaardige acteurs en het gebrek aan suspense bij op en er blijft niet veel te genieten over. Ik heb amper horror voorbij zien komen, wel veel bloed maar het deed me verder niets. Deze film kan beter als thriller gezien worden, alhoewel spannend wordt het ook nergens.

Kijk deze maar beter niet.

1.5 sterren.

avatar van vessel

vessel

Deze film moet je kijken met het geluid op 0 om de irritante spanning makende muziek effecten eruit te houden

avatar van Perry Meer

Perry Meer

Deze film moet je kijken met het verstand op 0

avatar van DMDude

DMDude

Gewoon slecht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zwakke horror waarin een sheriff wederom te weinig mankracht tot beschikking heeft en een bovennatuurlijke ontdekking doet. Er komen een aantal liters bloed voorbij maar de kettingreacties met grote plassen siroop op de vloer waren vrij ongeloofwaardig. Muziek wordt te vaak aangezet en de flashbacks komen te vaak terug. Acteurs deden het wel aardig maar konden het niet redden.

avatar van Boeikens

Boeikens

Na het lezen van het plot had ik er toch meer van verwacht.

Nogthans zijn de sfeer- en spanningsopbouw niet slecht en valt het acteren best mee maar loopt de film veel te traag.

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond deze erg goed en spannend, wel erg bloederig maar is dan ook een horrorfilm, maar toch blijft hij erg spannend en mysterieus. Goede spanningsopbouw.

avatar van flurk

flurk

had ik toch wel iets meer van verwacht