• 9.377.064 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Sheldon Wilson

Met onder meer: Timothy V. Murphy en Stan Kirsch

Plot Shallow Ground

"Fear your past... it will find you"

Een afgelegen politiestation op het Amerikaanse platteland sluit zijn deuren. Op de laatste dag, terwijl dossiers en materiaal al ingepakt zijn, strompelt een naakte jongen naar binnen. Hij is van kop tot teen bedekt met bloed en weigert te spreken. Zijn gezicht komt iedereen bekend voor, maar niemand is zeker van waar ze hem kennen. Terwijl de jongen voor zich uit staart, druipt het bloed uit zijn lichaam en zoekt het zich een weg over de vloer, alsof gedreven door een duister en geheim doel. De politie neemt zijn vingerafdrukken en zoekt door hun dossiers. Wat ze vinden is te onmogelijk om waar te zijn. Helaas voor hen en voor heel wat anderen, kan de waarheid vreemder zijn dan de meest vergezochte fictie. Het verleden vergeet niets en een bloederige dag des oordeels is aangebroken.

avatar van james_cameron

Effectieve, goed gemaakte bloederige horrorfilm met een slim verhaal. Het akteerwerk laat te wensen over, maar verhaal- en spanningsopbouw zijn eersteklas. Mooi camerawerk ook. Een aangename verrassing.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond deze ook wel creepy.

Alleen het begon leuk, maar de film werd steeds slapper en het einde was makkelijk en saai.

Het gore was wel oke, maar meer hoef je ook niet te verwachten.

avatar van killerfreak

killerfreak

Goed begin en mooie flashbacks telkens wanneer ze met zijn bloed in aanraking komen, maar naderhand wordt de film steeds belachelijker waardoor ie maar net 2.5* overhoudt aan het einde. Helaas, maar hier zat zeker meer in...

avatar van Film Pegasus

Niet echt slechte film. De spanning wordt wel wat opgebouwd en dat gedoe met die jongen was ook niet slecht. Al is het verder nogal voorspelbaar om echt een topper te worden. Ook verder het klassieke slechte acteerwerk en de clichés natuurlijk. Je weet wie er dood gaat en wie niet. Maar de sfeer kan zich vrij goed handhaven en er toch een vermakelijke horror van maken.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

nou ik geloof dat dit toch wel een beetje slechte film is, allemachies wat een ramp acteurs

vooral die agente Laura, niet te geloven gewoon ergelijk

en tráááág alles duurt lang, alsof ze de grootste moeite hadden om 1,5 uur vol te schieten

maar dat zal dan ook wel want het is me daar een kulverhaal, niet normaal

jongens jongens wat een slechte film, hahaha gooi maar in me pet!

1,5 laura's

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zwakke horror waarin een sheriff wederom te weinig mankracht tot beschikking heeft en een bovennatuurlijke ontdekking doet. Er komen een aantal liters bloed voorbij maar de kettingreacties met grote plassen siroop op de vloer waren vrij ongeloofwaardig. Muziek wordt te vaak aangezet en de flashbacks komen te vaak terug. Acteurs deden het wel aardig maar konden het niet redden.