Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 14 augustus 1997
Bekijk via Disney+
Plot Face/Off
"In order to trap him, he must become him."
Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.
- Trailer (YouTube)
Victor Lazarro
Dr. Malcolm Walsh
Prison Guard Walton
gratis
Cage is de beste, niemand anders kan deze rol zo ingeleefd spelen.
Natuurlijk ook geen verkeerde woorden over Travolta
Timothey
Geen woorden voor deze film! Topamusement! John Woo heeft mijn hart gestolen met z'n technieken en de acteurs (Cage en Travolta) zijn heer en meester in deze film _0_
killer13
zalige film. travolta en cage zijn beide geweldige acteurs en dat laten ze hier absoluut zien!
Imperial Figure
He took my face off......
They took, fuck, switched my F (en dan dat geluid wat cage erbij maakt) for some fucking reason they took my face, but i can deal with it (en dan het soort van lach geluid achtig iets wat cage dan doet
) yeah i can deal with it.
De muziek is ook meesterlijk trouwens, de film is net een soort van schilderij, de Picasso onder de actie films.
) yeah i can deal with it.
Dat lachje is erg gaaf
@quikfit
Een echte actie-thriller met 2 fantastische acteurs,leuk niet alledaags verhaal.
s0062423
Ik snap niet zo goed waarom ze in godsnaam van gezicht wisselen, terwijl het toch eerder zielsveranderingen zijn. De geest van Cage wordt geswitcht met die van Travolta, en komt in Travolta's lichaam te zitten & Travolta's in Cage's. Lichaamsbouw blijft dan ook dezelfde. Zou grappig zijn geweest moest Cage's gezicht op dat Travollta's lichaam zijn komen te staan, wat dus eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn.
Maar bon, de scène is best cool, en dat is uiteindelijk het meest belangrijke. Daarnaast is Spektakel meer dan ruimschoots aanwezig, werd dit allemaal door Woo in een vlot tempo gegoten en acteren zowel Travolta als Cage heel sterk. Beetje jammer wel dat Woo zijn handtekening vrij geforceerd probeert door te duwen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ja het is eigenlijk belachelijk dat als de gezichten worden verwisseld de lichamen ook meteen mee zijn veranderd. Je had dus een dunne Cage met het gezicht van Travolta moeten zien en vice versa. Ach ja, misschien maar niet te veel bij nadenken maar weer.
pumpking
Allereerste volledige gezichtstransplantatie is net gebeurd & toevallig huurde ik vanavond deze film. Had hem al eens gedeeltelijk gezien maar het enige dat ik me nog herinner zijn de goeie acteerprestaties.
jumpstylemovie
Gister weer gezien. Het blijft een ijzersterke film. Heerlijke combinatie, Travolta en Cage.
xaid
Weertenaar
Karakteriserende Woo film, maar kon iemand anders hier niet meer mee? 3.00 (3.10)
Spektakel is dat waar John Woo voor staat. Na een twijfelachtige entree in de Verenigde Staten kreeg Woo zijn sleutel tot succes met Face / Off op een presenteerblaadje. Een gelikt script, twee gelouterde acteurs, een zak geld voor de aankleding en knallen maar. Dat is waar Woo goed in is en waar de prent het hoofd meer dan eens volledig in verliest. Het zeker niet misselijke verhaal dient te vaak als bijzaak en is de prent overladen met talloze ongeloofwaardige momenten, zelfs tot de meest grote onzin aan toe. Cinematografisch springen de vonken er vanaf, presteren Travolta en Cage naar behoren, zonder boven zichzelf uit te stijgen overigens en kijkt de film over het algemeen lekker weg. Echter, het hoge gemiddelde is in mijn ogen toch wat overtrokken. Voldoende, dat wel.
sofripa
Heerlijke vette Woo film. Alles wordt smakelijk gepresenteerd. Het best van de film zit echter in het acteren van zowel Cage als Travolta. Hulde. Verdiend gewoon 4 sterren
Kronos
Los van het leuke bizarre Face/Off gegeven, is dit niks meer dan een oppervlakkige, zelfs wat flauw sentimentele en soms al te ongeloofwaardige actiefilm. De acteerprestaties zijn niet slecht, maar wat minder melodrama had wel gemogen. En uiteindelijk teert de film teveel op die identiteitsomwisseling.
Pipoo!
Beste film van John Woo en zijn tijd ver vooruit. Eindelijk in mijn bezit en gekeken. Film kijkt heerlijk weg en bovendien erg goede rollen van Cage en Travolta. Iets wat tegenwoordig ook niet meer veel voorkomt.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Na en herziening met een halfje verhoogd. Ik vind deze film echt gewoonweg fantastisch. Zowel Cage als Travolta spelen hier echt fantastische rollen.
Ondanks dat ik niet zo'n liefhebber ben van actiethrillers, vind ik dit toch een uitzondering. Het verhaal blijft boeien tot het einde, ook al zijn redelijk wat dingen voorspelbaar.
In ieder geval, het was nog eens een herziening waard.
Xen0n
Top actie/thriller, spannend verhaal, goede acteurs en zeker niet voorspelbaar. Heel vermakelijk.
johnhendrikos
Gewoon super!! meer kan ik er niet over zeggen. Wat een spectakel. lang geleden dat ik zo'n goede film heb gezien.
jipt
Als er één iemand is die actiefilms kan maken is het Woo wel. Masterlijke film is dit toch weer, met geniale sci-fi nonsens, perfecte cinematografie en boven de maat acteerprestaties (wat erg goed is want dat zie je niet vaak bij een loze actiefilm). Natuurlijk weer op z'n Woo's gedaan met keiharde actiescènes afgewisseld met wat oversentimentele stukjes, mensen die pistolen op één of andere manier op elkaar gericht krijgen en natuurlijk een hoop symboliek. Verveeld nooit en irriteert niet, ik vond vooral het eindgevecht erg cool en het stuk met de gezichten verwisselen (lekker goor ook).
Ik geef 3,5*
Matthiasc88
Nicolas.... "no man, you ain't a bad guy, you're just the face of a loser...."
wie heeft ooit Nicolas in de rol willen sturen van actieheld/hero?....
komaan die gast heeft het gewoon niet om badguy of held te spelen... hij past meer in de rol van een droevige gast ofzo....
maar dit ter zijde..., film op zich niet zo slecht ->3
La Barca
Zeer goede actiefilm!!
Zo worden ze helaas al jaren niet meer gemaakt
Tegenwoordig is het allemaal te over the op en de actie is veeeel minder hard geworden.
Cage en Travolta zetten beiden een erg goede rol neer!! Geweldig om te zien dat de switch van karakters echt geweldig uitgevoerd wordt!
moviemafketel
- 19752 berichten
Minpunt blijft dat de gezichten alleen worden omgewisseld, maar dat daarna de lichamen vanaf hun gezicht tot aan hun voeten ook opeens veranderd is in de ander. Je zou een vadsige Travolta met Cage-gezicht moeten hebben en een dunne Cage met bolle kop van Travolta.
De film moet dus eigenlijk heten Body/Off of zo haha.
GuyB
Heel benieuwd, heb deze misschien eens voor de helft bekeken, kan er me niéts meer van herinneren. Face/off gaat de dvd in.
simonvinkie
Ben erg benieuwd naar de herziening die ik binnenkort maar eens moet doen. Maakte toen een erg overdonderende indruk op me.
schram101
Bij mij heeft een herziening het goed gedaan. Nog steeds genoten van de heerlijke actiescenes, de steengoede rol van Cage (wie zegt dat hij niet kan acteren) en een geweldig verhaal.
Halve ster erbij,
Iconische film 'Face/Off' met Nicolas Cage morgen te zien op televisie

'Beroemde actiethriller keert na jaren weer terug: John Travolta en Nicolas Cage opnieuw in de hoofdrol'

Nicolas Cage onthult dat een 'Face/Off'-vervolg zou gaan over kinderen van Castor Troy en Sean Archer

Nicolas Cage wil maar wat graag in een sequel van 'Face/Off' spelen

Braveheart

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006
bomgevangenisgevangeneundercovermexican standofffbibiological weaponface transplant rage and hatevuistgevechthostilitypsychopaatwraakbedrogontsnapping uit de gevangenisflashbackgeorganiseerde misdaadtragedieschietpartijziekenhuisboat chaselos angeles, californiëdokterexplosievermommingvendetta surgerycriminal ganggolden gunarchvillainbullet balletarchenemy brother brother relationshipsiblingsmaximum security prison fbi agent