• 9.373.561 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Face/Off

"In order to trap him, he must become him."

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

Sean Archer

Prison Guard Walton

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Cage kan er ook wat van. Heb hem nog nooit zo zien schmieren.

avatar van gotti

Het goeie aan Cage en Travolta in deze film dat ze elkaar perfect spelen. 4*

avatar van Brooklyn

Brooklyn

ik ben niet zo actiefilm-fan maar dit vond ik erg origineel. Actiescenes ook erg mooi gefilmd... 4 sterren

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Prima film. Woo doet in deze film alles goed, wat hij in Mission Impossible II fout doet.

Op de een of andere manier valt alles precies op z'n plek in deze film: Travolta, Cage (waar ik doorgaans niet zo weg van ben), de balans tussen actie en verhaal...Er is maar één minpuntje, maar dat geldt voor zoveel Hollywoodfilms: het slot.

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar...zolang Hollywood producenten hun oren laten hangen naar het publiek (tijdens die allesbepalende voorvertoningen) in plaats van naar de visie van de regisseur, zal het zoeken blijven naar een film met een passend einde.

Maz

avatar van bennie jolink

bennie jolink

ik snap dus niet wat mensen goed vinden aan deze voorspelbare emotionele draak van een film. ik heb nauwelijks een actiescene gezien maar misschien was ik toen al ingedut of m'n gezichtje aan het afspoelen van al die zilte tranen die dit menselijk drama schijnt te moeten opwekken......ehh.....wat wil ik nou zeggen.......oh ja, john woo, die had nooit uit hong kong geextraheerd mogen worden!!

...ik heb nauwelijks een actiescene gezien...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Dat krijg je ervan als je teveel naar de wetten van Normaal leeft. Dan zie je de dingen niet meer zo helder

avatar van Mik

Mik

Fuck Bennie (Quote uit Carlito's Way)

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Cage kan er ook wat van. Heb hem nog nooit zo zien schmieren.

Ik zeg niks meer

avatar van hugohei

hugohei

Het leuke van deze film is dat het uitgangspunt onzinnig is, maar wel erg 'filmisch', en dat het te maken heeft met de diepe wens die iedereen wel es heeft om in de huid van een ander te kruipen.

Daardoor ligt de weg vrij voor een acteerwedstrijd tussen twee topjongens : wie doet de ander het best na, wie gaat het vetste met de uitdaging om.

En Travolta wint, dat lijkt me duidelijk. Al is Cage ook erg goed. Goddank spelen ze in deze film alleen maar voor de lol, en niet voor een Idee of Hoger Doel... want als dat het geval is kunnen ze allebei vreselijk zijn.

avatar van Hobbes

Hobbes

da's nou aardig ik vond dat cage de vloer aanveegde met travolta. nou is dat ook niet zo verdomd moeilijk

avatar van Jos2

Jos2

En Travolta wint, dat lijkt me duidelijk. Al is Cage ook erg goed.

Travolta wint met vlag en wimpel. Hij steelt de show. Eerlijk gezegd vond ik Cage niet best.

Wat bedoel je?

avatar van Jos2

Jos2

Meen je dat nou?!

avatar van hugohei

hugohei

Ik bedoel met die laatste zin, Jos2, dat Cage en Travolta bij deze film niet de indruk hadden dat ze een Boodschap hadden uit te dragen. Het zijn allebei 'speelbeesten'. Als ze gewoon lekker mogen schm... pardon freaken zijn ze (volgens mij) op hun best.

In een film als 8mm vind ik Cage echt vreselijk : dan komt er een ernstige rimpel op z'n voorhoofd en gaat hij intelligent kijken, en dat is het domste wat een acteur als Cage kan doen. Hij Draagt Dan Iets Uit. Zelfde met Travolta. [Maak zelf je keuze van slechte rollen].

avatar van Hobbes

Hobbes

Meen je dat nou?!

ja! ik vond dat enorm over de top acteren van cage (I'm not dead! I'm ME!) er perfect bij passen. ik vond travolta weer z'n standaard typetje spelen (cage trouwens ook, maar minder) en bij hem had ik steeds in gedachten dat ie nou niet precies wist wat ie wilde.

avatar van gimli f

gimli f

Het acteerwerk van Cage vooral was zeker wel goe, maar ik denk dat dit soort flitsende actiefilms niet meer echt iets zijn voor Gimli. Ik bedoel, ze zijn wel goed hoor, die moderne schiet-maar-raak en die -met-flitsende-scenes-opgesmukte actiefilms van nu, maar het is gewoon niet helemaal mijn genre. Toch, vanwege sterk spel van Cage, en sommige aardige en zelfs goede dingen, een 3,5.

avatar van FeZ

FeZ schreef:

Origineel, standaard...

avatar van FeZ

FeZ

Hmmm, ik dacht al dat ik het uit zou moeten gaan leggen:

Origineel: <spoiler>het idee dat iemand van gezicht verwisseld met zijn tegenstander, om undercover te gaan</spoiler>

Standaard: <spoiler>van te voren, als je ziet dat Cage uit coma ontwaakt en het leven van Travolta overneemt, weet je dat alles weer goed zal komen.</spoiler>

avatar van Hemdale

Hemdale

Aktie van begin tot eind! Te gek!

avatar van theresia

theresia

Wat een goeie films is dit zeg, hele goeie acteer werk. van mij 4 ster

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Amusante actiefilm met een vermakelijk plot en een paar uitstekende actiescènes. Acteerwerk en logica zijn duidelijk niet de sterkste kanten van de film, maar ach, wat geeft het ook. Het knalt, het ontploft, het vermaakt en het zit prima in elkaar, dus wat wil kun je nog meer?

3,5 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer goede actiefilm met zeer goede actiescenes en een leuk en origineel verhaal. Zo een actiefilm als dit is zeer uitzonderlijk. Nicolas Cage en John Travolta spelen hier voortreffelijk, deze film verdiendt volgens mij zeker 4,5 sterren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

goed doorgedachte film waar van alles wel wat inzat.

allen het einde (wel erg sfeervol) vond ik te lang duuren

3 1/2 ster

avatar van neo

neo

leuk is ook de verwijzing naar the rock wanneer cage in deze film een beige volvo steelt.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Zeer goede film. Vooral ook het akteerwerk geeft mij iets om hem **** te geven.

Face/Off is voor mij een film die ik meer dan 1 of 2 keer kan kijken zonder verveling, daarom ook ****.

avatar van Wouter

Jammer dat Cage minder acteert.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik weet niet veel van Cage af, maar ik vond hem in deze film best goed.

Inderdaad. Heerlijke over-the-top rol (ook van Travolta trouwens)

avatar van neo

neo

Wouter schreef:

Jammer dat Cage minder acteert.

Is dit een uitdaging tot een cagefight