Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 14 augustus 1997
Bekijk via Disney+
Plot Face/Off
"In order to trap him, he must become him."
Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.
- Trailer (YouTube)
Victor Lazarro
Dr. Malcolm Walsh
Prison Guard Walton
justmitchel
Goeie film maar voor mij toch iets te doorzichtig en voorspelbaar.
Wel onwijs goed geacteerd en mooie actie scenes.
The Last
Jammer dat actiefilms niet vaker zo goed uitgewerkt worden.
Ik zie dat je Speed en The Fugitive niet hebt gezien. Bekijk die maar eens. Succes gegarandeerd.
JacoBaco
Ik weet het niet met deze film.
Ik vind hem goed, maar toch ook weer niet.
Waar ik mij aan ergerde was teveel slow motion.
Het idee om gezichten met elkaar te verwisselen is opzich niet slecht, maar hoe zit het dan met het gebid? Dat klopt gewoon niet. Ok ok dat hele gezicht gebeuren is gewoon leuk verzonnen, laat ik het daar maar op houden dan.
Wat ik ook jammer vond, waren de stuntmannen die overduikelijk te herkennen waren als de stuntman en niet als travolta of cage.
Erg veel foutjes. Ik heb ze is bekeken op www.moviemistakes.com en ze kloppen. Verder heb ik een teringhekel aan dat soort sites.
Tja met dat soort dingen kan voor mij de film al verpest zijn.
Maaaaarr ik geef deze film het voordeel van de twijfel.
j.a.siccama
Blijft een van m'n mooiste films.
Goede acteer prestaties van beide acteurs.
Ze nemen elkaars vorm van acteren goed van elkaar over.
Een dikke 5.
niethie
Toch wel John Woo's beste Amerikaanse productie, dit was dan vroeger ook een van mijn favoriete actiefilms, heb hem jammer genoeg al een tijdje niet meer gezien. In mijn herrinering is het plot erg cool en leuk verzonnen en zorgt ervoor dat het verhaal de gehele speelduur blijft boeien, daarnaast bevat de film natuurlijk weer een paar ontzettend coole actiescenes zoals alleen Woo ze kan maken en spelen Travolta en Cage hun rollen erg leuk. Houd het voorlopig even op een 3,5 omdat het toch alweer een tijd geleden is en ik me niet alles meer helder voor de geest kan halen.
3,5 sterren
Mooie en goede actie film met een uitstekende spelende John Travolta en Nicolas Cage. Verhaal zit prima in elkaar en de actie vliegt van het scherm. De film bevat ook veel grappige momenten.
Gina Gershon vond ik best appetijtelijk uitzien in deze film
guylopez93
enorm gave actiefilm met vette schiet scenes
zeker een aanrader voor de mensen die em nog niet gezien hebben en dat moeten er nog weinig zijn
gauke
Originele en spectaculaire actiefilm. Fantastische acteerprestaties van zowel Travolta als Cage die in elkaars huis kruipen.
Resh
tog een van de betere films tot nu toe. De verhaal blijft fenomenaal en de acteerwerk is prachtig!.
enorm gave actiefilm met vette schiet scenes
Grappig, toevallig ben ik 1 van die mensen maar na vanavond niet meer, want ik heb de dvd gekocht en ga hem zo kijken
JacoBaco
huis kruipen? ergens heb je nog gelijk ook. want cage gaat naat het gezin van travolta en travolta gaat naar de broer van cage.
maar ze kruipen dus ook in elkaar huid ja.
Zo, eindelijk heb ik Face Off gezien, een film die ik eigenlijk al veel eerder had moeten zien maar waar het nooit van kwam. Spijtig, want ik heb al die jaren daarmee een goede film gemist.
Ik heb echt met veel plezier naar deze film gekeken. De film verveelde door zijn originele (doch wel erg ongeloofwaardige) verhaal en de vele actiemomenten nooit. Hoe verzin je het eigenlijk? De cop en de crimineel krijgen elkaars gezicht en moeten jacht op elkaar maken. Ik vond het erg sterk gevonden, al is het natuurlijk verre van realistisch. Maar het is allemaal wel fantastisch weergegeven. Toen men het gezicht bij Travolta eraf laserde bij de operatie...best ranzig als je er goed over na denkt. Maar wel gaaf gedaan.
De film wilt een combinatie tussen een thriller en een actiefilm zijn, maar eigenlijk is het na een half uur gewoon een pure actiefilm in een thriller sfeertje. Er worden non stop actiemomenten voorgeschoteld die er bijzonder goed uitzien. Niet gek met John Woo als regisseur uiteraard. Hij laat in deze film wederom enkele flisende scene's zien die er mooi uitzien.
Tussen alle actie door werkt men toe naar een climax en uiteraard is op het einde iedereen aanwezig voor de showdown. Ik moet zeggen dat de originaliteit later in de film een stuk minder werd dan in het begin. Niet dat het me stoorde, verre van, maar het werd wat voorspelbaarder.
Nicolas Cage en John Travolta zetten erg sterke rollen neer. Ik vond Cage wel duidelijk de beste van de 2, maar beide rollen mochten er zijn. Ik vond het sowieso van beiden 1 van de beste filmrollen uit hun carriere. Ze hebben beiden ook een aantal mindere films op hun naam.
Wat ik wel als punt van kritiek heb op het plot: Op een gegeven moment bezoekt Castor met Seans gezicht de gevangenis waar hij vast zit en laat met een krant zien dat hij alle mensen vermoord heeft die wisten van het plan. Nou vraag ik me 2 dingen af. Hoe wist hij wie allemaal van het plan wisten, aangezien hij in coma lag? En nog gekker, hoe kan het dat niemand na gaat denken na de moordaanslagen daar? Er zijn denk ik maar een beperkt aantal mensen die toegang tot die afdeling hebben. Niemand ziet de gegijzelde dokter binnenkomen? Niemand gaat nadenken of er op die afdeling misschien een gedaanteverwisseling plaats heeft gevonden? Het kan zijn dat ik wat heb gemist, maar dat moment viel me op. Maakt verder niet uit, het doet niks af van de prima film.
Ja joh, vandaar die lange recensie...
The Last
Ze doen elkaar perfect na. Ik zou niet weten wie de betere moet zijn.
combi
- 20609 berichten
Ze doen elkaar perfect na. Ik zou niet weten wie de betere moet zijn.
JacoBaco
Het mindere van deze film is dat je af en toe de stuntmannen te duidelijk herkent.
JacoBaco
Da's mooi. Bij mij viel het meteen op. Niet omdat ik zelf een stuntman ben ofzo, maar het is te duidelijk gewoon.
Niet op letten dus
selfhealing
Toen echt een super actie film. Een film dat een begin was van een nieuwe sub gerne. 4.5 ster.
Mlis
Een film die ik kan blijven kijken. John Travolta en Nicolas Cage 2 top acteuren en nog wel in 1 film. De film is voor mij echt spannend vanaf de eerste minuut. Ik heb hem echt al vaak gezien en nog steeds blijft die boeien. Zijn maar weinig acteurs die zo goed bad en good gay kunnen spelen.
Dutchmeister
Goede film indd. Sommige dingen zijn een beetje jammer maar dat mag de pret niet drukken..
e-manet61
Een film met 2 top acteurs die heel goed speelden hier. Film was vermakelijk vanaf het begin tot het einde.!!
twijfel tussen 4,0* en 4,5*
voorlopig 4,0*
Woo's beste Hollywood film blijft keurig in balans, kent veel spanning, mooi camerawerk, een goed verhaal en een sterke cast. Met een superieure Travolta. Face/Off is zeer goed.
briek
Goede actiefilm met knappe special-effects en origineel concepts. Toch is deze film bij momenten overdreven tot zwaar overdreven, de behoorlijke acteerprestaties compenseren dit.
Resh
Geweldige film die ik heb herzien! Een van de beste films die ik ooit heb gezien. Acteerprestatie op het hoogst, de verhaal ontzettend origineel! Weet echt niet wie beter acteerde, Travolta of Cage, maar ik weet wel dat ze allebei hun beste rol neerzetten. Ontzettende mooie stuk toen Cage en Travolta allebei tegenoverelkaar in de spiegel stonden
.. Een belediging voor deze film, dat het niet in de top 250 staat
. Heel erg origineel en geen enkel minuut verveelt. Kan nu wel lang of kort gaan schrijven maar mn punt is duidelijk. Het is gewoon een meesterwerk die altijd bij je bij blijft
. Hoewel deze film zeer ongewadeert is.
Slater (crew films & series)
Viel het niemand op dat het hele einde ontbrak? Er kwam reclame toen ze in de kerk waren, en na de reclame lagen ze in puin op een strand opeens.
Btw: Ik heb deze film wel gezien, dus ik weet wat er ontbreekt, maar is dus een beetje slecht geregeld bij...Veronica.
Mr_White
- 2067 berichten
Inderdaad bizar dat niemand anders dit nog genoemd heeft. Zat toch echt weer eens iets fout bij Veronica. Nu heb ik de film ook al wel ooit gezien maar dat moet toch niet kunnen.
Resh
Ik dacht al de reclame was net voorbij ik ging ff drinken halen beneden en ik kwam terug en ze lagen al naast elkaar in het ziekenhuis
Iconische film 'Face/Off' met Nicolas Cage morgen te zien op televisie

'Beroemde actiethriller keert na jaren weer terug: John Travolta en Nicolas Cage opnieuw in de hoofdrol'

Nicolas Cage onthult dat een 'Face/Off'-vervolg zou gaan over kinderen van Castor Troy en Sean Archer

Nicolas Cage wil maar wat graag in een sequel van 'Face/Off' spelen

Braveheart

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006
bomgevangenisgevangeneundercovermexican standofffbibiological weaponface transplant rage and hatevuistgevechthostilitypsychopaatwraakbedrogontsnapping uit de gevangenisflashbackgeorganiseerde misdaadtragedieschietpartijziekenhuisboat chaselos angeles, californiëdokterexplosievermommingvendetta surgerycriminal ganggolden gunarchvillainbullet balletarchenemy brother brother relationshipsiblingsmaximum security prison fbi agent