• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Face/Off

"In order to trap him, he must become him."

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

Sean Archer

Dr. Malcolm Walsh

Prison Guard Walton

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind deze film aardig goed, ik ga niet zeggen dat ie geweldig is, maar zeker wel leuk om te kijken. Nicolas Cage en John Travolta zetten hier allebei een aardige rol neer, ze zijn allebei aardig goed in het zijn van een Good Guy zowel als een Bad Guy, toch grappig om die 'wisseling' te zien.

Meschien wel Woo's beste film! vette actiescenes natuurlijk en een leuk verhaaltje die je toch wel meesleept. Goeie Rol weer van Travolta als badguy. En Cage als goodguy goeie acteerprestaties. Krijgt van mij een 4,5* !!!!!!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Helaas toch stem verlaagd naar 2,5* Ik snap echt niet waarom ze dit non-stop actiescenes vinden. Zoals gezegt: de actie scenes duren gewoon zeer en zeer kort. 4 Schietpartijen van maar 2 a 3 minuten of zo in de hele film. Voor de rest: klepperdeklepperdeklepklepklep. Gewoon weer een misser van John Woo. Hij deed het beter in Hongkong dan in de USA.

avatar van wimaroca

wimaroca

john constantine schreef:

of als Travolta als good guy en Gage als bad gay

Een hele goede film,vooral klasse van beide gespeeld als ze in elkaars huid kruipen

*4.5

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Gisteren herzien. Opvallend is dat Travolta echt indruk op mij maakt in deze rol, met name wanneer hij 'slecht' is.

avatar van Ghola

Ghola

Minder goed dan in m'n herinnering, maar nog steeds heel aardig. Dit lijkt me ook een film die snel veroudert. Veel actiescènes zien er inmiddels niet meer zo flitsend uit, vaak zelfs rommelig en onoverzichtelijk. Maar vervelender is het melodrama. Niet dat het je uit het verhaal haalt (omdat dat toch al niet serieus te nemen is), meer omdat het je uit de actie haalt (doordat het tempo keldert).

Eén ster omlaag.

avatar van The One Ring

The One Ring

Verrassend goede film van Woo. Sterker nog: dit is een van de beste actiefilms die ik tot nu toe zag. Het interessante uitgangspunt wordt daadwerkelijk goed gebruikt, de film bevat veel spanning, Travolta en Cage spelen heerlijk en nemen hun rollen gelukkig niet al te serieus. Leuk om ook eens een Woo-film te zien waarin de vrouwen meer doen dan alleen maar krijsen. Daar werd ik in andere films van hem helemaal gek van. Ik vind dit de beste film van hem, al moet ik Lashou Shentan nog zien.

Alleen slaat het nergens op dat Travolta niet tegen ze baas mocht zeggen dat hij zijn uiterlijk veranderde. Er wordt niet eens gezegd waarom dit niet mocht. Natuurlijk komt veel spanning voort uit het feit dat niemand van de gedaantewisseling weet, maar een logische verklaring was leuk geweest.

Maar verder topvermaak. Jammer dat actiefilms niet vaker zo goed uitgewerkt worden.

avatar van darkjaap

darkjaap

matige film de aktie was goed maar het acteer werk van nicolas cage was erg matig terwijl travolta dat echt van top niveau deed

maar van het verhaal snapte ik totaal helemaal niks het ging nergens over ik besloot toen gewoon alleen maar op de special effects te letten 2,5 *

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Top actievermaak, maar niet helemaal goed uitgewerkt. Alles was lekker over-de-top, net zoals het spel van Cage en Travolta. Overdreven rollen van Cage kan ik eigenlijk altijd wel waarderen. Het verhaal slaat natuurlijk nergens op, maar dat dondert niet heel veel, het levert voornamelijk flitsende actiescènes. Jammer wel van al het overdreven sentiment dat er nog doorheen werd gegooid en het einde. De slotachtervolging duurde echt een flink stuk te lang. Al met al prima pretentieloos vermaak, maar ik vond het toch niet meer dan dat; snap de hoge scores dan ook niet geheel. 3*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Best een goede film van John Travolta en Nicolas Cage die goed hun rol doen en wat ook wel hoort in een film deze vond ik goed gelukt en had coole scene's kortom : een goede film!

****

avatar van DragQueen

DragQueen

Verhoogd met een halve ster, naar 4 sterren.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Vette film , goed actie.. Leuk verhaal..

Ik vond alleen het einde erg lang duren en de vrouw van Travolta mocht ook wel wat lekkerder zijn.. hij verdient beter. 3 sterren.

avatar van afca18

afca18

Zeer goede actiefilm, soms beetje over de top en onrealistisch maar verder zeer spannende en uiterst vermakende film.

avatar van Duckish Diver

Duckish Diver

De film begon heel goed en spannend en blijft dit eigenlijk tot zeker anderhalf uur van de film. Daarna vervalt de film echter in clichés, wordt hij helaas zeer voorspelbaar en worden er zelfs een paar sentimentele momenten in geplaatst, terwijl hij zo origineel begon.

Nog steeds was het wel een spannende actiefilm, maar het had beter gekund.

avatar van otherfool

otherfool

Superbe actiefilm behorend tot de besten van de jaren '90 in het genre. Cage en Travolta zijn beide in supervorm in dit onzalig onlogische maar oh zo vermakelijke verhaaltje dat van begin tot eind weet te boeien. Gewoonweg een aanrader.

4*.

avatar van arne66

arne66

darkjaap schreef:

Zo'n ingewikkeld verhaal heeft de film niet hoor. En om naar een film te kijken alleen voor de ''special-effects'' is nu ook niet echt de bedoeling.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Een van de weinige John-Woo-in-the-USA films die wel goed zijn.

Toch valt deze in het niets bij The Killer, Hard Boiled en Better Tomorrow.

Het verhaal is niet ingewikkeld, maar het gegeven is wel leuk. Het feit dat de goede met het gezicht van de slechte zit opgescheept en andersom is in ieder geval een stuk verrassender dan het single-man-army-moet-een-boze-terrorist-uitschakelen gegeven uit andere actiefilms.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Joeri_000 schreef:

....en de vrouw van Travolta mocht ook wel wat lekkerder zijn.. hij verdient beter...

haha

ja nu je het zegt... eigenlijk echt een rotfilm

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

Naast hard boiled is dit john woo's beste film naar mijn mening.

John Woo kan tegenwoordig het niveau van face/off lang niet meer benaderen.

Dit is zijn meesterwerk, zijn inspiraties komen van regisseurs als jean-pierre melville en sam peckinpah, en dat pakt goed uit.

avatar van melissa[L]

melissa[L]

Hele goeie film!

John Travolta en Nicolas Cage spelen echt super !

*4,5

avatar van smettipie

smettipie

[quote]The One Ring schreef:

4*[/quote
helemaal me eens!!!]

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Zeer aardige actiefilm, maar niet eentje die in mijn top gaat staan.

Laat ik beginnen bij het positieve. Ik vind dat zowel Cage, Travolta als Woo op hun manier eigen prima films kunnen maken. Vooral Cage vind ik erg goed. In deze film echter is het vooral Travolta die de show steelt. De film kent heerlijke uitspraken die vooral uit zijn mond komen, en de trekjes die ze van elkaar overnemen komen het beste uit bij Travolta. De rest van de cast (waarin Cage dan wel uitblinkt) acteert ook zeer acceptabel. Woo, als director van de film, heeft daarnaast zijn deel gedaan: de actiescenes zien er gelikt uit (alhoewel ze nu wel wat 'verouderd' zijn, in die zin dat ze er goed uit zien maar dat we ze nu wel in veel meer films tegen komen, vaak ook beter), en hij haalt het beste in de acteurs naar boven. Cage en Travolta moeten zich wel vermaakt hebben op de set.

Verder het verhaal. Totale onzin natuurlijk, elkaar gezicht, lichaam en stem kunnen overnemen, maar wel voer voor een goed wraakverhaal. Twee mannen die elkaar tot in het uiterste haten, en die vervolgens elkaars leven moeten overnemen om te overleven. Het is niet alleen een leuk verhaal, het wordt ook aardig uitgewerkt: het leukste in de film is toch wel zien hoe de mannen elkaars leven eigen maken, hoe ze zich ieder aanpassen in hun 'rol' - ieder ook met een soort fascinatie. Travolta die met de politiemacht zijn rivalen uit de weg wil ruimen, Cage die moet ontsnappen uit een gevangenis en met de voormalige handlangers van Travolta de politie ten lijf gaat. Leuke vondsten.

Verder zit het goed met de muziek, settings, geluid en beeld etcetera, maar ik wil nog wel wat mindere zaken aanstrepen...

Allereerst: ik verwachtte een totale over the top constante actiefilm. Zo wordt de film ook gepromoot, zo staat de film ook bekend, en van Woo verwacht ik eigenlijk ook niet anders. Toch was er helemaal niet zoveel actie in de film. Als je de film objectief bekijkt zie je heel duidelijk hoe het verhaal zich ontvouwt, en zie je ook dat het met de actie eigenlijk wel mee valt. Er zitten een aantal explosieve shoot outs in de film, en kleine achtervolgingen, maar that's it. Niet de twee uur actie die ik had verwacht, maar misschien in totaal een kwartier of 20 minuten van de film. Op de special edition DVD (een vrij karige en schrale uitvoering moet ik zeggen, geen aanrader) staat het extraatje 'Action Overload', die alle actiemomenten van de film in een minuutje of wat samenvat. En meer zit er ook niet in de film. Verder zijn de actiescenes tegenwoordig eeit meer origineel te noemen, met alle slowmotions en explosief, dit is tegenwoordig veel vaker en soms ook beter gedaan. Het kan aan mij liggen, maar wat mij betreft ogen sommige actiescenes (alhoewel zo flitsend mogelijk) zelfs wat rommelig, vooral door die constant opspringende vonken en slowmotions.

Andere minpunten zijn wat gedetailleerder: ik vond de high tech gevangenis wat overdreven in de film, en de ontsnapping iets te makkelijk. Verder leken alle actiescenes alleen uit vuurwerk te bestaan, opzich heel aardig maar voor een hele film wat overdreven. Daarnaast leken sommige scenes wel heel erg op die van andere films (vooral op de latere Woo film M:I2, de film die hele veel van deze film -beter- overdoet): de bootrace op de motorrace in M:I2, het strandgevecht, het 'vriendinnetje pakken'.

Al met al vond ik het een hele aardige film, vrij spannend ook, alhoewel de film soms zijn vaart verliest en de actie soms wel op een heel laag pitje wordt gezet. Dat de film vooral zijn goede reputatie heeft ligt denk ik vooral aan Travolta en Cage, die hier beiden prima werk leveren. 3*

P.S. Woo weet in veel van zijn actiefilms witte duiven te proppen of niet?

avatar van Santucci

Santucci

Gave actiefilm. De actiescènes worden a la Woo middels geweldig camerawerk in beeld gebracht. Daarnaast is het verhaal boeiend genoeg voor een actiefilm. Travolta en Cage zijn prima op dreef. Eén van de betere films in haar genre.

avatar van N811

N811

Beste actie film die ik ken.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Na "Lord of war" de tweede Cage-film die ik dit weekend bekeken heb.

In tegenstelling tot Lord of war heeft deze me echter veel minder kunnen boeien. Slecht was de film zeker niet, hoewel ik eerst wat tijd nodig had om over de onwaarschijnlijke premisse heen te komen (wisselen van gezichten waarna iedereen die daarvan afweet vermoord wordt).
Eens een beetje verder in de film lukte dit erg goed mede dankzij de acteerprestaties van zowel Travolta als Cage die er zeker mogen zijn.
Jammer genoeg duurde de film iets te lang naar mijn zin, waardoor ik ondanks de regelmatige actiemomenten (waarbij de nodige clichés (alle slechteriken behalve de super evil sterven direct in het vuurgevecht in de kerk; bij het schieten van Travolta op Cage mist hij telkens, maar als hij de agenten op de boot onder vuur neemt schiet hij ze allemaal met een minimum aan kogels neer) en de obligate achtervolging aan bod komen) bij wijlen een beetje verveeld was. Pluspunt vond ik dan weer de hightech gevangenis en alle gebeurtenissen die er rond hingen (ik blijf hierbij berust vaag zodat ik de spoilertekens niet telkens moet gebruiken ). Lijkt me trouwens leuk om zulke gevangenissen in reallife in te voeren...

Een ietwat melig einde, maar over het algemeen viel de film wel mee. Een echte hoogschieter was het echter niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Sportingerke schreef:

In tegenstelling tot Lord of war heeft deze me echter veel minder kunnen boeien

Hmm, daar kan ik nu echt niet bij. Vind Face/Off veel meer hebben dan een Lord of War, maar het kan natuurlijk

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film boordevol actie en spanning.

Perfecte rollen voor Travolta en Cage in een subliem scenario.

Dit is, naar mijn mening John Woo's beste Amerikaanse productie, en helaas heeft hij dat niet meer kunnen herhalen of verbeteren, hij filmt tegenwoordig terug in China na enkele flops in de States.

Maar deze film verdient alle aandacht en is een must voor de liefhebbers van geweld, actie en stunts, met een goed verhaal erachter.

avatar van Robin66

Robin66

Wat mij het meest verbaasde aan deze film was het acteerwerk van John Travolta en Nicolas Cage. Je hebt op een gegeven moment écht het gevoel dat Travolta Cage is, en andersom. Het idee achter de film is erg orgineel, maar zonder dit acteerwerk zou het gewoon een (boven-)gemiddelde actiefilm zijn. Nu durf ik echter te stellen dat het één van de betere films in zijn genre is.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ik ben het er helemaal mee eens, puik acteerwerk idd.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

fantastische film met goede acteerprestaties en top actie