• 8.897.341 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Bananas

"The Revolutionist That Shook the World With LAUGHTER!"

Verliefd als hij is op de studente die handtekeningen tegen het bewind van een Zuid-Amerikaanse dictator ophaalt, laat hij zich overhalen zich voor de situatie aldaar te interesseren. Hij wordt getuige van de machtsovername (live op TV) en rolt zo in de politiek dat hij de nieuwe dictator wordt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Spetie

9 films gezien tot nu toe van Allen, vooral de bekendste, Manhattan, Annie Hall, Manhattan Murder Mystery , Hannah and her Sisters, Alice, en wat recente films.

Bedankt voor de tip in ieder geval. Ik was toch wel van plan om meer van Allen te zien, maar nu kan ik weer iets gerichter gaan zoeken.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Na Take the Money and Run mijn tweede Woody Allen en ook deze vond ik weer zeer grappig. Vind het verhaal van Take the Money and Run wel beter, maar de humor was van zelfde niveau. Een zeer mooie 3,5*.

avatar van Mescaline

Mescaline

Bananas ook weer eens opnieuw bekeken, en ik moet zeggen dat ik hem erg vergelijkbaar vond met The the Money and Run.

Woody Allen was best grappig als stuntelige onbenul en ook al is Bananas hier en daar een beetje verouderd, sommige scenes blijven tijdloos.

1 van de leukste scenes blijf ik toch wel de sigaret reclame vinden

YouTube - ‪New Testament Cigarettes‬‏ blijft briljant

Stem blijft staan op 3,5

avatar van Dibzahab

Dibzahab

Wat gedateerd, hier en daar toch nog wel aardig. Wel traag voor moderne kijkers...

avatar van mister blonde

mister blonde

Toch ook wel weer een leuke film. Net als in alle Allens zit ook Bananas weer vol leuke kwinkslagen en ideetjes, waarvan je er zeker een aantal in latere films wat beter uitgewerkt terugziet. Het is ook een beetje een combinatie van latere films als bijvoobeeld Manhattan (het eerste half uur) waarin het een romantische komedie is met een onzekere en neurotische Allen in New York, naar het wat experimentelere Zelig (het tweede half uur) en Woody allen laat zich helemaal gaan in zijn absurdisme in de laatste 20 minuten in de rechtbank en dan is het meer een persiflage als in Sleeper. Verder zitten er ook wel weer leuke vondsten in waardoor dit een vlotte en kleurrijke komedie is. Maar het is iets te veel los zand en net niet leuk genoeg om echt aansluiting te vinden bij zijn beste werk. 3,5 sterren.

avatar van Number23

Number23

Dit is gewoon slapstick! Zeker een manier waarop ik Woody nog nooit heb gezien. Tuurlijk heb ik hem vaak zien stuntelen, maar nog nooit op deze manier. Humor is ook superflauw en helaas tikkeltje gedateerd. Als ik deze film in de bioscoop had gezien in de tijd dat tie uitkwam, had ik waarschijnlijk in een deuk gelegen. Heel veel steken onder de gordel richting van alles en nog wat(Koude Oorlog, Amerikaanse rechtsysteem, de kerk, Castro) afgewisseld met pure, droge humor. Aardig.

avatar van The One Ring

The One Ring

"From this day on, the official language of San Marcos will be Swedish. Silence! In addition to that, all citizens will be required to change their underwear every half-hour. Underwear will be worn on the outside so we can check. Furthermore, all children under 16 years old are now... 16 years old!"

Van de Allens van voor Annie Hall vind ik dit denk ik de leukste. Hij heeft absoluut betere films gemaakt, maar weinigen zijn er zo grappig als deze. Misschien eigenlijk alleen Annie Hall. Dit was nog in de periode dat surrealistische humor en slapstick nog de boventoon hadden bij Allen en hij blijkt daar toch ook een groot talent voor te hebben gehad, waardoor je het haast gaat betreuren dat hij het later langs zich neer heeft gelegd, ware het niet dat daarna de grootste meesterwerken nog kwamen. Maar bij Bananas kon ik vooral genieten van de vele geslaagde grappen, zoals als hij een enorme bestelling voor de rebellen plaatst bij een klein wegrestaurantje en vervolgens onthult dat het een overval is, of de scène met de tolk op het vliegveld, of J. Edgar Hoover in de rechtbank, enzovoorts. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele leuke one-liners die in iedere Allen wel te vinden zijn. Mijn favoriet? "What would you say to go out on a date tonight. It's alright if you can't go tonight, I'm free the next six years." Of zoiets, ik heb het exacte citaat niet bij de hand.

De invloed van de Marx Brothers is hier trouwens ook enorm duidelijk. Niet alleen het gebruik van slapstick en verbale grappen doet aan de Marxjes denken, maar ook het feit dat het verhaal duidelijk een kapstok is voor de vele grappen en dat hier nog het idee lijkt te heersen dat er zoveel mogelijk humor in een scène gestopt moet worden, alsof een lachloze seconde een zonde is. Dit maakt de film rommelig (net als andere films rond die tijd mist Allens regiestijl nog) en zorgt ook voor veel flauwe grappen. Dat is jammer, maar eerlijk gezegd hou ik wel van die "anything-goes"-aanpak in komedies, mits ze vaak genoeg grappig zijn.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

The One Ring schreef:

Ik vond je stem al aan de hoge kant en bij het ontwaken is het zelfs nog bonter geworden Benieuwd naar de reden wordt dat meteen zonneklaar: Ik lees die quote bovenaan en krijg gelijk een Marx Brothers visioen. Maar dat is je zelf gelukkig ook opgevallen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik neem aan dat je het niet met me eens bent dat meer huidige komieken de Marx Brothers als inspiratiebron moeten gebruiken?

avatar van funnyhow

funnyhow

een van de minste woody allen films .... geef mij maar het iets serieuzer werk van deze man

het iets te grappig (flauw) willen zijn ,stoorde ik me aan ... maar als je op een jaar film maakt, kunnen het natuurlijk niet allemaal pareltjes zijn

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Tot en met 12 september 2012 gratis te bekijken via MGM On Demand.

avatar van Robi

Robi

Erg melige maar wel leuke oude Woody Allen film, al zakt de film tegen het einde wel wat in.

avatar van Ramon K

Ramon K

Echt een zwakke film van Woody Allen. Ik ben blij dat ie snel is gestopt met het maken van dit soort suffe slapstick komedies. De grappen zijn flauw en/of vaak te lang uitgesponnen en Allen overtuigt niet als fysieke komiek.

avatar van Metalfist

Metalfist

Blood! That should be on the inside!

Toen ik me begon te interesseren voor Woody Allen, dan kwam ik precies altijd terecht bij zijn recenter werk. Ergens logisch natuurlijk aangezien die af en toe nog eens in de cinema verschijnen (ik kan me Vicky Cristina Barcelona nog herinneren in de Kinepolis, in een nagenoeg lege zaal trouwens) maar het oudere werk was wat lastiger (en bovendien nogal prijzig) te vinden. Gelukkig was daar de Woody boxset die een doorsnede van Allen's oude carrière bevat en die nog geen 40 euro kostte voor 20 films.

Met Bananas kun je bijna niet veel verder teruggaan in Allen's oeuvre, want dit is nog maar de derde film die hij regisseerde. Ik wist daardoor ook niet goed wat ik moest verwachten, maar deze Duck Soup-achtige (ook hier een parodie op een manier van regeren en de stijl van dialogen doet wel wat aan de one-liners van Groucho denken) film behoort ongetwijfeld tot één van mijn favoriete Allen's tot nu toe. Een hoop bizarre situaties die als los zand aan elkaar hangen met als katalysator Fielding Mellish die tegen wil en dank in San Marcos terecht komt en uiteindelijk president wordt. Met een speelduur van nog geen anderhalf uur beseft Allen gelukkig ook wel dat dit soort nonsens niet te lang kan doorgaan. Al had Voor mij het einde met het consumeren van het huwelijk met de reporters en het publiek weliswaar niet perse gehoeven.

De bijrol van Sylvester Stallone als één van de metro hoodlums aan het begin van de film is ongetwijfeld één van de opvallendste dingen aan de film. Naar het schijnt zou Allen Stallone (die nog maar juist aan een carrière was beginnen timmeren) terug naar het casting agency hebben gestuurd doordat hij vond dat Stallone niet de juiste dreiging uitstraalde, maar blijkbaar heeft Sly de regisseur dan toch nog kunnen overtuigen. Allen speelt zelf wel zelf weer de hoofdrol. Weliswaar weer hetzelfde typetje en toch.. ik blijf het leuk vinden. De scène waar hij een pornoboekje gaat kopen of waar hij iemand helpt met parkeren, ... Erg leuk in ieder geval. Er is ook nog een rol weggelegd voor Louise Lasser met wie Allen tijdens het filmen van gescheiden is die het op zich nog wel leuk doet.

Jaja, hier kon ik in ieder geval wel wat mee. Bananas is één van de vroegste films van Allen en het voelt ook wat aan als een atypische film in zijn oeuvre, in hoeverre dat je dat kunt zeggen afgaande op 15 geziene films, maar wel één die na al die jaren nog fris aanvoelt. Hier en daar slaagt Allen misschien wat de bal mis, maar het zijn maar kleine futiliteiten op een voor de rest uitstekende film.

avatar van Kurtz

Kurtz

Yugh.

Hoopte op een tweede "Love and Death", maar deze vroege Allen is nogal een stinker. De slapstick grappen zijn enorm voorspelbaar, maar wat de film vooral nekt is het zwakke acteerwerk (Allen inclusief). "Bananas" probeert op momenten zo overduidelijk grappig te zijn dat het averechts werkt.

De leukste moment zijn de opening- en slotscenes en enkele dialogen die een glimp tonen van Allens potentie. 'T is hem vergeven, de man maakt immers elk jaar een nieuwe film, maar dat gaat in dit geval niet ten goede van de kwaliteit.

avatar van T.O.

T.O.

Die trailer is wel grappig, haha.