• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Gary Sinyor

Met onder meer: Chris O'Donnell, Renée Zellweger en Peter Ustinov

Releasedatum: 11 mei 2000

Plot The Bachelor

"One thousand brides. One hundred million dollars. Jimmie Shannon is about to discover the true value of love."

Jimmie ontdekt dat hij niets van de erfenis van zijn grootvader zal krijgen als hij niet binnen 24 uur getrouwd is. Aangezien hij zijn huidige vriendin niet kan vinden, gaat hij één voor één zijn ex-vriendinnen af om een geschikte kandidaat te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jimmie Shannon

Buckley Hale-Windsor

Roy O'Dell

Sid Gluckman

Natalie Arden

Grandad James Shannon

avatar van Jordy

Jordy

De film viel mij erg mee. Natuurlijk is het af en toe erg zoetsappig, maar een tweede Runaway Bride (wat ik had verwacht) was het niet. De film is redelijk origineel en af en toe erg grappig. 2 en een halve ster.

avatar van renske

renske

Chris O'Donnell is natuurlijk nog saaier dan Kevin Costner, maar daar staat tegenover dat de film gedraaid is in San Francisco, waar ik recent geweest en hopelijk vrij snel weer heen ga.

Scènes met de vele bruiden vond ik ook leuk, maar ik vrees dat regisseur/cameramensen/editor dat ook vonden, want dat gaat zo'n half uur door. Zulke gimmicks zijn toch vooral leuk als je ze een beetje doseert. 'Kill your darlings', mensen!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg matige film, had er eerlijk gezegt meer van verwacht. Zellweger is normaal gesproken best goed, maar hier vond ik haar niet leuk.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een film met ups en downs.

The Bachelor kent een aantal erg leuke momenten, daarnaast ook een aantal minder geslaagde momenten. Het begint allemaal erg leuk als een niet standaard romcom maar vervalt al snel in een clichérijk geheel met wat oversentiment en romantisch geneuzel. Dan begint de film pas echt en wordt het ook erg leuk door de zoektocht naar een bruid. Dit ook weer gemengd met wat wat mindere momenten. De film wordt wel erg gerekt door de regisseur die er per se een grootse film van moet maken. De laatste scènes zijn gewoon overkill en het wordt op het laatst dan ook even doorbijten. Het einde is dan wel weer bevredigend. Leuk spel van de cast trouwens, dat mag wel even gezegd worden. Iedereen heeft er duidelijk plezier in. Jammer dat Cromwell weer een bijrol heeft, is toch een fijne acteur.

Beetje onevenwichtig, standaard romantische komedie en aan de andere kant ook weer niet. Het blijft leuk om te volgen maar is nergens echt hoogstaand.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Leuke romantische komedie die boven de gemiddelde komedie uitstijgt. Jammer genoeg is dit pareltje nooit uitgekomen op bluray. De score op moviemeter is lachwekkend. 4 sterren